Şimdi Ara

Sohbetlere gitmek istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet dini sohbetlere katılmak istiyorum ama çevremde bu konuyla alakalı zat yok bu insanlarla nasıl irtibata geçebilirim
    Ufak bir ilçedeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cami imamına gidip onun tavsiyesine göre hareket edebilirsin mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşınız kaç bilmiyorum ama hayatınıza yapabileceğiniz en büyük hatayı veya en güzel adımı atabilirsiniz.Umarım 2.seçenek olur...

• Kardeşim öncelikle cemaatini iyi seçmelisin adıyaman,gülen,nur,süleymancı,mahmudefendi vb....

Herkes adıyaman , mahmudefendi tarzı yerleri daha feyzli görsede bence Nur Cemaati hem sana dini bilgi hemde dava bilgisi aktarır. yani kısaca şöyle özetliym.

Gülen Cemaati : Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütü olarakta anılır ülkemizde fakat gerek eğitim (okul) gerekse taban dini bilgileri iyi alırsın.

Nur Cemaati : Üstad Bediüzzaman'ın başlattığı bir harekettir. Türkiyenin laikleşmesiyle Kuranı korumaya çalışan harekettir.

Adıyaman Cemaati : Hakkında çok bilgim yok Peygamber torunu diye geçen bir zaat yönetiyormuş ama ben mantar buluyorum tövbe alma işlemi falan yapıyormuş bunlar cacık şeyler Allah varken kula tövbe vermem genelde uzunn sakllı sofiler burda takılır uzak dur derim çünkü sözde dünyadan elini eteğini çekmiş herifler Mercedeslerden iner falan :D

Süleymancılar : Dini eğitimde iyidir Okul eğitimide gülen cemaati kadar iyi olmasada iyidir.

MahmudEfendi : Sağlam dini bilgi alabilirsin

• Nerede oturuyorsun kardeşim yardımcı olmaya çalışayım.

• Youtube a sözler köşkü çınaraltı çayhouse yazabilirsin en azından internetten dinlersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tatile gitmek istemiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Psikiyatr'a Gitmek İstiyorum
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nurettin Yıldız hocanın videolarını izle herhangi bir tarikata bağlı değil ve sağlam bilgisi vardır.
  • Menzilciler eksilemişte kardeşlerim sizin başınızda sohbet ettiğiniz büyük farklı yöneticileri farklı tipler.
    Gavsın önüne kafa eğiceğime kafamı keserim. Kimsede benden tövbe alamaz. Ben bunları eksi buluyorum yoksa dini bilgi aktarmadıklarını falan söylemedim ben sadece bu uygulamalar bana kötü geliyor kardeşim kimse yok demesin bizimde sağlam arkadaşlarımız var yani boş yapmayın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyaman30

Menzilciler eksilemişte kardeşlerim sizin başınızda sohbet ettiğiniz büyük farklı yöneticileri farklı tipler.
    Gavsın önüne kafa eğiceğime kafamı keserim. Kimsede benden tövbe alamaz. Ben bunları eksi buluyorum yoksa dini bilgi aktarmadıklarını falan söylemedim ben sadece bu uygulamalar bana kötü geliyor kardeşim kimse yok demesin bizimde sağlam arkadaşlarımız var yani boş yapmayın :D

Kes sesini çakma dindar seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramiz Karaeski -- 4 Kasım 2015; 2:38:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyaman30

Menzilciler eksilemişte kardeşlerim sizin başınızda sohbet ettiğiniz büyük farklı yöneticileri farklı tipler.

1 sene siz nurcularda kalmak zorunda kaldım. Ama kendi açımdan söyliyeyim(benim görüşüm) beni dinden ve hayattan soğuttular yeminle. Bediüzzamanı neredeyse peygamber ilan edeceklermiş gibi görüşleri var. Çok katı kuralları var. Karşı cins zaten direk cehennem demek. Oradan ayrıldıktan sonra inan 2 senede kendimi zor toparladım. Ne namaz kılmak istiyordum ne de öbür ibadetleri yapmak. Ama çok şükür kendimi biraz olsun düzeltebildim. Psikolojik olarakta yıprandım baya yani. Ama dediğim gibi bu bende böyle oldu. Tahminimce ilk kez bu koşulları gören hemen hemen herkes benim düştüğüm duruma düşecektir.

• Cübbeli ahmet hoca süperdir.

• Kardeşim sana tavsiyem bilgilerini iyice sağlamlaştırman. Eğer sağlam bilgiye sahip değilsem savrulman yanlış yollara gitmen oldukça mümkün. @ogzzhnn kardeşin dediği gibi kuran ve sahih hadisler bunları mümkün olduğu kadar oğrenirsen iyi olur. Ve Allah dua et seni kendisinin sevdiği seninde seveceğin insanlar ile karşılaştırması için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhee -- 4 Kasım 2015; 16:23:44 >
  • Her cemaat kafasina gore inaniyor. Şirk içindeler. Insanlari yoldan cikariyorlar. Allah dostu diye bir kelime uydurmuslar, hocalarina peygamber gidi tapiyorlar

Ben dogrulari kitapdan ogrenirim diyorsan Gitmeni tavsiye etmem.

Yok ben her turlu hurafeye inanirim, diyorsan git.

• Kur'an dini bilgi açısından yeterlidir. Nu açıdan meal fışında bir şeye ihtiyacınız yok. Aklınıza takılan soeulara cevap için internette birçok farklı kaynak mevcut. Bunlardan aklınıza yatanı kullanırsınız.

• youtube dan mekteb-i suffa kanalını öneririm. f. gülen in sohbetlerini de dinleyebilirsin. ben internetten prof.dr. mahmud esad coşan ın ve mehmet zahit kotku nun sohbetlerini dinliyorum.

cemaatlerde kalanlara söylersen sana yardımcı olabilirler. en azından mahallenın imamına sorsan o sana bilgi verir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.