Şimdi Ara

SOĞUTMA VE MALİYETİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -18/-22 derece arasında soğutma yapacak(alternatif soğutkan kullanılarak veya R22) bir sistemin maliyeti yaklaşık olarak nedir veya prototip olarak hayata geçirmek için mevcut proje örnekleri bulmak mümkün müdür?



  • Arkadaşım ihtiyat nedir çok anlayamadım ama şu gerçektir -18 derecede ıstma yapmak,soğutma yapmaktan daha kolay.Zaten dışarıda -18 varsa soğutmaya ne gerek olacak ki acaba ,eğer soğutulacak ısısı yüksek iç mekan varsa dışarıdan taze hava alın olsun bitsin.Yada ısı geri kazanım cihazını kullanın havayı karıştırmadan ısıyı dışarı atın.
  • öncelikle bu konuda benden daha fazla bilgi sahibi olduğunuz gerçek ve önerilerinizi dikkatle takip etmekle beraber bu konudaki ihtiyacın oluşma sebebinide kısaca açıklayım.şimdi benim bu sıcaklık dereceleri arasını seçme sebebim bildiğim kadarıyla derin dondurucu ve buzdolabı vs. aletlerin ortalama bu dereceler arasında çalışıyo olması.ikincisi farklı çalışma kosulları ve soğutucu akışkan değişimlerinde zannedersem kullanılan malzemede değişiyo ve farklı denemeler yapıp değişik sonuçlar ve verimle ilgili veriler falan.yani maliyetle ilgili bi ön çalışma yapmak da zorunluluk ki ona göre bi yol çizilsin...teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.