Paneldeki sistemim ile soğutma problemleri yaşamaya başladım.Kasam eski ve dandik Ekran kartı fanı nerdeyse kasanın alt sacına 4 parmak mesafede ve oyunlarda 80 dereceyi görüyor.Fazla uçuk fiyatlarda olmayan psu suz geniş ve soğutma sistemi yeterli bir kasa aramaktayım.Tavsiyede bulunursanız sevinirim 100 Tl gibi bir bütce ayırabilirim daha ucuzada varsa iyi olur
Tavsiye için teşekkür ederim. 2. ürünü gözüm tuttu.Bu yan kapakta fan olan modellerde kasa kapağını açık kullanmakmı mantıklıdır yoksa kapatıp fanlardan faydalanmakmı ? Şuan kullandığım kasada kapak yok nerdeyse full açık kullanıyorum bide kapatırsam eyvah eyvah
eğer bir kasa soğutma olarak işini yapabilecek şekilde dizayn edilmişse kapağı kapalı kullanmak iç parçaları daha serin tutar.. yan kapak açık olunca daha çok ısınır.. çünkü kasalar yandan ve/veya önden fanlarla içeri temiz hava üflenir eksoz fan dışarı atar.. yani içeride bir rüzgar(cereyan diyelim ) oluşturulur ve soğutma bu rüzgar sayesinde sağlanır.. yani açık kullanmak ancak çok dandik ve fansız kasalarda uygulanabilecek geçici bir çözümdür..
@EmirCans bana yeni mesaj uyarısı gelmedi..şimdi baktım..sende bak
Teşekkür ederim şuan o dandik , fansız kasalardan birini kullandığım için kapaklar açık havaların ısınmasından olsa gerek yetmiyor soğutma.En kısa zamanda orjinal soğutmalı bir kasaya geçmek farz oldu
quote:
Orijinalden alıntı: [topal]solucan
Teşekkür ederim şuan o dandik , fansız kasalardan birini kullandığım için kapaklar açık havaların ısınmasından olsa gerek yetmiyor soğutma.En kısa zamanda orjinal soğutmalı bir kasaya geçmek farz oldu
bu linkteki kasayı sana satabilirim psu suz olarak fiyatı 50 lira istiyorum üstünde benim taktığım 8 mm lik xilence bir fan daha var yani toplam 3 adet fan ,12mm(mavi ledli önde) 12mm arkada yanda 8mm daha
kasanın soğutması gayet yeterli doğum günümde hediye olrak başka kasa geldiği için satıyorum?
thermaltake v9 black edition psusuz 2 adet 23cm fan 2adet 12cm fan. ben kullanıyorum çok memnunum. 23cmlik fanlar kesinlikle çok sessiz tavsiye ederim.
Ürünün fiyatı biraz tuzlu geldi şimdilik 100Tl civarı bişey düşünüyorum.
Aşağıdaki ürün üzerinde duruyorum ama ısı olayında nekadar faydası olur ? Şimdiki kullandığım dandik fansız kapakları açık kasayı düşünürsek oyunlarda ( gta 4 vb. ) ekran kartı ve everest AUX ile neyi gösteriyorsa 80 - 81 dereceleri buluyor bazen sistemde kilitlenmeler yaşıyorum.Enteresandır geçen yaz bu sorunum yoktu.Eğer kasa ile hissedilir ısı düşüşleri olmayacaksa başka alternatiflere yönelmem gerekecek.
Bu kasayı önerebilirim. Üzerinde 2x18+2x12cm fan var. Soğutması gayet iyidir. 18cm lik fanları kasa üzerinde gelen kontrolcülerle kontrol edebiliyorsunuz.Oyunda vs son hızda, masaüstünde kısık hızda çalıştırırsınız ses problemide olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: [topal]solucan
@gorgoaxion
Teşekkür ederim 0 almayı düşünüyorum.
@MeMETH_
Ürünün fiyatı biraz tuzlu geldi şimdilik 100Tl civarı bişey düşünüyorum.
Aşağıdaki ürün üzerinde duruyorum ama ısı olayında nekadar faydası olur ? Şimdiki kullandığım dandik fansız kapakları açık kasayı düşünürsek oyunlarda ( gta 4 vb. ) ekran kartı ve everest AUX ile neyi gösteriyorsa 80 - 81 dereceleri buluyor bazen sistemde kilitlenmeler yaşıyorum.Enteresandır geçen yaz bu sorunum yoktu.Eğer kasa ile hissedilir ısı düşüşleri olmayacaksa başka alternatiflere yönelmem gerekecek.