Şimdi Ara

Soğutma işi uzmanlık ister (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
47.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar bilgisi olanda olmayan da birçok düşünce yazmış bu konu üzerinde.. bende 13 yıllık soğutmacıyım türkiyenin en büyük şirketlerinde teknik servis müdürlüğü yaptım hala yapmaktayım. fakat anlamadım konularda anlamadığım nokta soğutmaya çalıştınız bölge normal bir pc midir yoksa daha farklı daha büyük bir sistemmidir? eğer normal bir pc ise konuştuğunuz ısı değerleri çok komik geldi bana yani -40 , -50 bunlar pc lar için çok yüksek ısı değerleridir ve çalışmasına engel olacak değerlerdir. tam olarak soğutulacak bölgeyi aktarırsanız bende bildiğim kadarıyla düşüncelerimi paylaşmak isterim sizlerle.. bu arada kimseyi kırmak değil yazmaktaki amacım.
  • @nofear035

    Okudugun hersey dogrudur,bu yapılanların hepsı normal bır bılgısayara yapılmaktadır.Orneklerı forum ıcerısınde bır haylı vardır vede hıcte komık degıldır ve son olarakta çalışmasına engel değillerdir.
  • arkadaşım normal bilgisayarların çalışma sıcaklığı zaten 0 ile +35 derecedir. yukarıda arkadaşların bahsettikleri ısı değerlerinin cihazların özelliklerini kaybetmesine neden olacağını düşünüyorum. kalite kontrolleri bu parçların +18 derece de yapılıyor. bunun nedeni ise pc lerin en verimli ısısı +18 derecedir. yani normal klimalı bir ortamda +18 derecede ve %10 ile %90 arası bir nem oranı ile pc nin en verimli çalışma ısısına ulaşılmış oluyor. amerikayı tekrar keşfetmenin kimseyi faydası olmayacaktır isterseniz sizlerde araştırın biraz.
  • birisi müdür arkadaşa sıvı azottan bahsetsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stranger -- 4 Ocak 2009; 0:45:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofear035

    arkadaşım normal bilgisayarların çalışma sıcaklığı zaten 0 ile +35 derecedir. yukarıda arkadaşların bahsettikleri ısı değerlerinin cihazların özelliklerini kaybetmesine neden olacağını düşünüyorum. kalite kontrolleri bu parçların +18 derece de yapılıyor. bunun nedeni ise pc lerin en verimli ısısı +18 derecedir. yani normal klimalı bir ortamda +18 derecede ve %10 ile %90 arası bir nem oranı ile pc nin en verimli çalışma ısısına ulaşılmış oluyor. amerikayı tekrar keşfetmenin kimseyi faydası olmayacaktır isterseniz sizlerde araştırın biraz.


    Amerikayı tekrar keşfetmek bizim tasarrufumuz çok dert değil hani.Siz bölümü inceleyin önce bir, neler yapılmış bir irdeleyin, sonra gelin konuşuruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 4 Ocak 2009; 11:30:00 >
  • -200 dereceden hiç bahsetmeyelim ortalık fena karışabilir

    bilgisayar soğutma işi normal soğutma işine benzemez bu işte manrık aranmaz extreme işler bunlar
  • yanlış anlaşılmak istemiyorum kimseyi kırmak için bişey yazmadım hatta yararlı bişeyler yapacaksak ücretsiz malzeme tedariği sağlayabilirim sizlere fakat sizler beni yanlış anladınız ben bu pc yi neden soğutmal istediğinizi anlamadım bunu merak ediyorum. mesleğimle alakalı olunca merak ettim sadece yoksa kimseyi kırmak için bişey yazmadım. yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardım etmek isterim tabi ama önce bunun nedenini anlamam gerekiyor. yoksa malzeme yada bilginin hiçbir önemi yok benim için her şekilde paylaşırım, hatta imalat sektöründe olduğumuz için daha orjinal kabinler dahi yapabiliriz bu anlattıklarınıza.
  • günümüzdeki işlemcilerin model belirlemesindeki en önemli unsurlardan biri hâlâ hızları. örneğin 100 mhz bir işlemci 100 dolar ise , 120 mhz 130 dolar, 140 mhz 170 dolar.
    ancak gerekli bilgi ve beceri ile 100 mhz lik işlemcinin voltajını arttırıp iç parazitlenmesini engelleyerek 140 mhz yapabiliyoruz. hatta daha da abartıp 150 mhz gibi piyasada satılmayan bir işlemciye de sahip olabiliyoruz. getiri olarak daha fazla ham güç, daha fazla fps, daha düşük işleme süreleri elde ediyoruz.

    ancak fabrika çıkışından daha yüksek hız ve voltajda çalıştığı için işlemciler daha çok ısınıyor, soğutabilmek için de bu tarz soğutuculara ihtiyacımız oluyor.

    işi daha da ileri götürüp extreme boyutunu ele alırsak, hergün işe giderken kullandığımız ford focus spoiler ihityacı olmadan işmizi gördüğü halde, neden wrc modellerinde spoiler, ekstra yağ soğutusu, daha verimli radyatör vs vs vs kullanıyorsak, uluslararası arenada da prestij getirisi olduğu için extreme overclock denemelerde sıvı azot , chiller ya da dod kullanıyoruz..

    doğru, günlük bilgisayarlar 35-40 derece civarında gayet güzel çalışırlar, ama - sıcaklık demek, işlemciye verebileceğiniz fazla volt = fazla hız demektir

    umarım anlatabilmişimdir, rütbenizden dolayı yabancı dilinizin iyi olduğunu varsayarak xtremesystems.org forumlarının extreme cooling bölümlerini araştırmanızı öneririm




  • öncelikle bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim verdiğin adresi inceledim çok başarı uygulamalar yapmışlar, ancak su soğutma benim aklıma yatmadı. diğer bir yöntemle yaptıklarını gördüm hava soğutma bence en mantıklısı o olmuş. bununla ilgili şöyle aklıma bişey geldi işlemci üzerindeki fan biliyorsunuz emiş yapıyor öncelikle bu fanı iptal edip işlemci üzerindeki peteğe direk soğuk hava aktarmak gerekli yada direkt olarak kasa içine soğuk hava aktarmak gerekli. senden bir ricam daha olacak işlemci çalışma esnasında ne kadar ısınıyor yani kaç dereceye kadar çıkıyor ve kaç derecede maksimum hıza ulaşıyor. bunlarıda belirtirsen ben önümüzdeki günlerde bir çalışma yapıp sizlerede fotolarını aktarırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nofear035

    öncelikle bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim verdiğin adresi inceledim çok başarı uygulamalar yapmışlar, ancak su soğutma benim aklıma yatmadı. diğer bir yöntemle yaptıklarını gördüm hava soğutma bence en mantıklısı o olmuş. bununla ilgili şöyle aklıma bişey geldi işlemci üzerindeki fan biliyorsunuz emiş yapıyor öncelikle bu fanı iptal edip işlemci üzerindeki peteğe direk soğuk hava aktarmak gerekli yada direkt olarak kasa içine soğuk hava aktarmak gerekli. senden bir ricam daha olacak işlemci çalışma esnasında ne kadar ısınıyor yani kaç dereceye kadar çıkıyor ve kaç derecede maksimum hıza ulaşıyor. bunlarıda belirtirsen ben önümüzdeki günlerde bir çalışma yapıp sizlerede fotolarını aktarırım.


    Kaç derecede max hıza ulaşıyor dıye bırşey yok,çalışma enasında yuk altında ıken bır ıslemcının gorebılecegı en fazla ısı 70-80 derecedır bundan sorasına bıos onmel amacı ıle sıstemı resetler.Islemcıler modellerıne gore saatlık tuketımlerı vardır mesela bende kı ıslemcı q6600 95watt guc tuketımı var.bu tuketımın ne kadarı ısı enerjısı olarak donuyor onu tam olarak bılmıyoruz.

    Petege soguk hava demıssınız,sunu bılmenız lazım soğuk havayı sıcak bır yuzeye ufledıgımızde karsımıza soyle bır tablo cıkıyor.Sougk havanın vurdugu ılk yuzey terlemeye baslıyor.Cunkı soguyan yuzeyde terleme olur.Terlemede bu ısın en buyuk dusmanlarından bırıdır.Hal bole olunca sıvı sogutma setlerıne buhar sıkıstırmalı mekanık cevrımı monte ederek kullanabılıyoruz.mekanık cevrım desteklı sıvı sogutma sıstemlerının bızım meslektekı adı ıse chıllerdır.

    Bır baska yontemde vardır oda ısıyı suya yuklemek yerıne dırek ıslemcıyı sogutma gorevı goren bloğa basmaktır gazı yanı evaparator yerıne ıslemcı blogunu kullanmaktır tabı yalıtımı yapılmak sartı ıle..

    Bu yapılan ıslemlerın amacı tamamen extreme hız aşırtma olaylarında yapılmaktadır.

    Ayrıca bende soğutmacıyım.Sıstem tasarımı ve projecılık yapıyorum




  • sık kullanılanlara aldım boş bir vaktimde tamamını okuyacağım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: splendour.rrr

    sık kullanılanlara aldım boş bir vaktimde tamamını okuyacağım


    okunup incelenicek güzel 1 konudur
    takıldığın bi yer olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz ...
  • kafam çok karıştı daha basit yerlerden başlamam lazım sanırım
  • Bunlar uçmuş.:D
    Alırım bir sunbeam ccf keyfime bakarım.İşin şakası okadar param olsa önce sisteme harcarım.
  • burasi işin fantastik kısmı zaten, bigün havaya uçucam ama nezaman bilmiyorum- tt big typ lede eyife dewam edebilirsiniz
  • arkadaşlar uzun zamandan beri iş yoğunluğu sebebi ile çok vakit ayıramadım foruma arada takip ettim ama ilgilenip te cevap yazamadım ...,


    bu arada web sayfası olan bi arkadaşımdan rica ettim klima ve soğutma teknolojileri ile ilgili çok detaylı bir sayfa yaptırdım
    soğutma ile ilgili sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz yanıtlanacağından emin olabilirsiniz.. www.tekirdagklima.com forum
  • evet arkadaşlar benim de bazı konularda yardıma ihityacım var web siteleri arasında dolanırken burayı bundum yorumları okudum sizlerden tavsiyeler fikirler almak istedim
    öncelikle şu web olaylarında biraz acemiyim ve en önemli nokta ise ben sogutmacı deilim. sogutma işine nasıl girdiyim ise ilerliyen zamanlarda sizlere anlatırım . fikirlerinizi ve görüşlerinizi almak istediyim konu ise evaporatörü rollbond olan sogutma hakkında görüşleriniz nedir. normal evaporatör hesabını nasıl yapıyorsunuz rollbontun hesabını nasıl yaparsınız sogutma grubunu neye göre secersiniz yada neye göre secilir. yüz yüze görüştüyüm sogutmacılar bana pek yardımcı olamadı care olarak daha cok insanla görüşüp daha fazla bilgi edinmek oldu. görüşlerinizi ve mesajlarınızı bekliyorum( resim yüklemek isterim ama nasıl yapıldıgını bilmiyorum)
  • lamelli, evaparatör hesabını yapabilirim ama rolbont sogutucu hesabı çok karışık bir iş onu bilemiyorum..
  • peki şöle bişi sorsam lamelli olanın hesabını yapabiliyorsun rollbond da zor da olsa hesabı yapılabilirmi ?
  • yada direk mevzuya gireyim süt soğutma hakkında bi bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.