Şimdi Ara

Soğuk su ve duş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araştırma yapmadım,burada bu konu açılmışmıdır diye. Bugün mecburi soğuk su ile yıkandım biliyordum nefesimin kesileceğini ekşi sözlükten de öğrendiğime göre kalp krizine sebebiyet verebilirmiş.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum,nefes kesilmeleri neden oluyor soğuk su da?

Nefes kesilmeleri ise kasların etrafındaki ısı reseptörleri ani soğu algılayarak omuriliğe mesaj gönderir. Omurilik de bu mesajı kasları kasacak şekilde yorumlar çünkü ani ısı değişimi tehlike sinyali verir ve omurilik kasları kasarak olası tehlikelere karşı vücudu hazırlar
  • Bir kere mecburiyetten almak zorunda kaldım. Araştırmadım ama tahminimce şok etkisi yaratıyor. Duştayken nefes nefese kalmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

Oda sıcaklığında damarların belli bir hacmi vardır. Aniden soğuk ortama geçerseniz damarlarınız büzüşür ve kasılmalara yol açar. Bu da kalp krizlerine yol açabilir.
    Nefes kesilmeleri ise kasların etrafındaki ısı reseptörleri ani soğu algılayarak omuriliğe mesaj gönderir. Omurilik de bu mesajı kasları kasacak şekilde yorumlar çünkü ani ısı değişimi tehlike sinyali verir ve omurilik kasları kasarak olası tehlikelere karşı vücudu hazırlar

tesrkkrler.guzel bilgi

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

Bilinenin aksine soğuk duş cinsel isteği artırıyor diye okumuştum bir yerlerde. Doğru mudur?

Bende öyle duydum testisler vücut ısısından biraz daha soğuk olduğu için sanıyorum vardı böyle birşeyler
    Daha Fazla Göster
  • yaz, kış soğuk suyla duş alırım. direk soğuk suyun altına girerim alıştığım için sorun olmuyor. kalp hastaları için sıcak suyla alınan duşta risk daha fazla! soğuk suyla duş alacağınız zaman vücudu hazırlamanız lazım. birden soğuk su altına girerseniz kalp krizi riski var. soğuya yakın ılık suyu vücudunuza tuttuğunuz zaman soğuya geçerken nefes kesilmelerini yaşamassınız. bir teknikte ağzınızı soğuk suyla doldurup suyun altına girmeniz nefes kesilmelerini önler. sıcak suyun vücuda hiçbir faydası yok! özellikle yoğun spor sonrası sıcak duşun aksine soğuk duş tüm yorgunluğu attırıyıor, kas ağrılarını minumuma indiriyor. insanlar konforlarından vazgeçip bilinçli olsalar soğuk suyla duş alsalar hem vücutları sağlıklı kalır hemde cepleri. ileride derinizin kırışıp bol bol sarkmasını istiyorsanız sıcak suya devam edin.
  • ben adanadayken yazın ılık değil buz gibi suyla yıkanırdım hiç nefesimin kesildiğini hatırlamıyorum bünyem mi alıştı acaba

Orijinalden alıntı: tizar

yaz, kış soğuk suyla duş alırım. direk soğuk suyun altına girerim alıştığım için sorun olmuyor. kalp hastaları için sıcak suyla alınan duşta risk daha fazla! soğuk suyla duş alacağınız zaman vücudu hazırlamanız lazım. birden soğuk su altına girerseniz kalp krizi riski var. soğuya yakın ılık suyu vücudunuza tuttuğunuz zaman soğuya geçerken nefes kesilmelerini yaşamassınız. bir teknikte ağzınızı soğuk suyla doldurup suyun altına girmeniz nefes kesilmelerini önler. sıcak suyun vücuda hiçbir faydası yok! özellikle yoğun spor sonrası sıcak duşun aksine soğuk duş tüm yorgunluğu attırıyıor, kas ağrılarını minumuma indiriyor. insanlar konforlarından vazgeçip bilinçli olsalar soğuk suyla duş alsalar hem vücutları sağlıklı kalır hemde cepleri. ileride derinizin kırışıp bol bol sarkmasını istiyorsanız sıcak suya devam edin.

insan vücudu için en sağlıklı ısı vücut ısısına yakın bir ısıdır. ortalama 36 derece. hem yemek hem içecek hemde yıkanırken bu sıcaklık vücut için en sağlıklı olan ısı. 36 derece bize sıcak değil ılık-soğuk arası gelir yıkanırken yani dediğin bir nevi doğru.

• soğuk suyla duş almak sinüzit gibi rahatsızlığı olanlarda hastalığın etkisini de artırır, hem de denildiği gibi damarların büzüşmesine neden olur, ben yazın bile olsa hiçbir şekilde soğuk suyla duşu tavsiye etmem

F.C. INTERNAZIONALE MILANO 1908

●Forumdaki Inter'lilerin Buluşma Noktası -> Tıkla
  • Bende mecburiyetten aldım. İlk bilgi çok iyi olmuş ellerine sağlık.

Bundan sonra ılık ile alayım madem ne yapalım

Orijinalden alıntı: Timurlénk

Bilinenin aksine soğuk duş cinsel isteği artırıyor diye okumuştum bir yerlerde. Doğru mudur?

hocam bu yanlış bence
  • Askerde mecbur kalmıştım 9 ay boyunca dağlardan gelen buz gibi suyla yıkanmak zorunda kalmıştık, soğutucudan çıkıyodu sanki müübarek.Alışamadım arkadaş onun için parça parca yıkanıyordum. Kafayı, kolları, bacakları, Vucut çok zor şöyle bir altından geçebiliyordum..
    Başımı yıkarken felaket oluyordu elimle başımı tutuyordum ısınsın diye, ne günlerdi be rezillik
  • Ilıktan başla soğuka geç birden soğuk suyun altına dalma.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.