Şimdi Ara

Soft Yapı Gayrimenkul Mağduriyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa süre önce Ailemle birlikte Esenyurt civarında ev arayışına girdik. Bu süreçte Soft Yapı Gayrimenkul aracılığıyla bir ev bulduk. Beğendiğimiz bu evi yerinde görüp onayladıktan sonra, gayrimenkul danışmanlarının ısrarıyla gece saat 22.00 civarında sözleşme imzalamak durumunda kaldık ve dairenin başka alıcılara satılmaması adına bizden kapora talep edildi ve bu tutarı da taraflarına gönderdik.

Sözleşme öncesinde bütçemin bu ev için yetersiz olabileceğini ve kredinin çıkmama ihtimalini belirttim. Bu durumda veya oluşacak herhangi bir olumsuz durumda eksper ücreti ve kaporanın tarafıma iade edileceği söylendi. Yaklaşık on gün içinde kredi işlemleri için bankayla anlaştım ve daireye eksper gönderdik. Ancak eksper raporunda evin hacizli olduğu ve bu nedenle kredi kullanılamayacağı ortaya çıktı.

Soft Yapı Gayrimenkul, bizi ofise davet ederek bu durumu açıkladı. “Bu evi almanızı önermiyoruz, haczin ne kadar olduğunu bilmiyoruz ve sorun yaşayabilirsiniz” dediler. Daha sonra başka evler göstermeye çalıştılar ama hiçbiri içimize sinmedi. Biz de hacizli olduğu için alamadığımız evin kaporasını ve eksper ücretini geri istedik.

Ancak danışmanlar bu parayı iade etmeyeceklerini, başka bir ev almamız gerektiğini ve aksi halde bizi dava edeceklerini söyleyerek bu konuda ısrarcı oldular. Tarafımıza icra davası açıldı ve süreç şuan bu şekilde işlemekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camazotz -- 11 Haziran 2025; 13:50:12 >

• Geçmiş olsun. Size açtıkları icra davasının sebebi nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.