Şimdi Ara

Sofrada Ahlâk dediğin Bıçakla mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre bıçak sadece bir gösteriş ürünü , Bıçakla değil de çatalla yemek , sadece çatal olduğu için kimine göre görgüsüzlüktür.
    Yada o Aptalca simetri hastalığına ne denmeli? çatal bıçak belli bir yerde duracak ve yönleri kesinlikle kurallara göre dizilmiş olacak..
    Bana göre sadece çatal yeterlidir , illada bıçak kullanmak zorunda değiliz.

Bana ailemin öğrettiği ,

* Eğer büyük bir tabaktan herkes yiyorsa sadece kendi önünden al
    * Sofrada herkes olmadan yemeğe başlama
    * şişeden su içiyorsan şişenin azını hepsini ağzına sokma , şişe ağzının yarısı dudaklarınla birleşecek kadar aç ve iç..
    * Bir yiyeceği tek başına bitirme diğer insanları düşünmeden.. ya onları bekle yada onlara da ayır..
    * Çayın bitti mi büyük bir tabağın arkasına sakla ki , çayla ilgilenen çayının bittiğini görüp hemen koymaya kalkışmasın , 2-3 tane daha kişinin bittiğinde çıkar aynı anda hepinize koysun ki yorulmasın pek fazla..
    * Elinden geldiğince ağzında yiyecek varken konuşma
    * sofrada hapşurasın geldimi kalk uzak bir yerde hapşur..
    * Bir evde sana yemek koyarlarsa sofrayı kaldırmaya yardım et , en azından edebileceğini ev sahibine söyle..

Bunlar gibi bazı şeyler öğrendim ben ailemin içinde , Geçen '' Ayna Programını sevenler '' diye bir konu açmıştım , orada biri o programı sunan adam için şöyle demişti , bir gün yine bir ülkeye gitmişler , kalabalık bir masada yemek yiyorlarmış , sunucu bıçak kullanmadan yiyeceği çatalla kesmiş öyle yemiş..

O kişi bunu görgüsüzlük olarak algılamış , ondan benim kafama takıldı ve konu açayım dedim.

Tabi ki herkes için fikirler aynı olamaz ama yinede bazı konular herkesce ortak olur.. ne diyelim.

• Çatal işini görüyorsa sorun yok...
  • Ayna programı başka ülkelerde program yapıyor...Her ülkenin görgü kuralları bizimkiyle aynı olmaz...Mutlaka değişiklikler olacaktır...
    Ama biz başka yere gittiğimizde kendi görgü kurallarımızla yaşıyorsak,karşı tarafında buna saygılı olması gerekir
  • bıçak kısmı sadece gösteriş... nasıl rahat ediyosam öyle yerim ben
  • kesilerek yenilecek şey varsa(biftek vb. gibi) bıçakla kesilerek yenir yoksa çatal yeterlidir bence.
  • Size sonuna kadar katılıyorum Necessa®i.
  • Zarifliktir bana göre bıçak kullanımı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Meşhur olmamış haramlar
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önünde böyle bir "beef" varsa sadece çatal mı kullanacaksın yine??

• quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

kesilerek yenilecek şey varsa(biftek vb. gibi) bıçakla kesilerek yenir yoksa çatal yeterlidir bence.

Yerine göre sadece ellerde yeterlidir
  • bende çatal ı yeterli görüyorum ama yinede bıçak kullanmaya alışmak lazım. çünkü öyle bir ortam olurki bıçak kullanmak zorunda kalırsınız, alışık olmazsanızda komik durumlar çıkabilir
  • Entel dediğimiz kendini göklere sığdıramayan işe yaramaz batı özentisi bir toplumumuz var ne yazıkki.Eskiden Osmanlı devletinden adab öğrenenler,şimdi bize görgüsüz diyorlar.İslamiyeti benimsediğimizden beri en dikkat ettiğimiz şey temizlik.Peki karanlık devirde Avrupa ne haldeydi?Bahsetmeye gerek duymuyorum...Senin maddelediğin herşeyi yapıyorum.Bence herkes yapmalı.Eğer zamanında aydın kesim Batıya değil,Doğuya yönelseydi,şimdikinden çok daha güzel yerlerde olabilirdik.Hani bir laf var,çıktığı deliği beğenmiyor diye...Bunlarda o misal...
  • Yemekte çorba yoksa çatal kafi. Çorba varsa pipet de isterim

firtikk

o gösterdiğin tek lokmalık birşey. At ağzına girsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 21 Temmuz 2009; 19:02:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

kesilerek yenilecek şey varsa(biftek vb. gibi) bıçakla kesilerek yenir yoksa çatal yeterlidir bence.

balık mesela...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGRAMAN

quote:

quote:

balık mesela...

heh işte bu. bi elinde çatal bi elinde bıçak ayıklıcam diye uğraşıyorlar. güya kibar olucak. Komik oluyor halbuki...

• ben ölüdenizde çalışırken turistler bıçakla yiyordu ama görgü pek yoktu mesela makarna falan yerken yerlere saçıyorlardı , ağızları burunları ketçap oıluyordu.
  • quote:

quote:

Beklenen cevap gelmiştir daha fazla tartışamaya gerek yoktur...

Pizza mesela bi kaç defa çatal bıçak ile yedim ama elin yerini tutmuyor...Gerçi ELİN yeri ni hiçbirşey tutmuyor ama neyse...

• et,balık,kelle BUNLAR yenir elle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Önünde böyle bir "beef" varsa sadece çatal mı kullanacaksın yine??

eet rahatlıkla sadece çatalla parçalayıp yiyebilrim
  • Bıçak kullanmak bir görgü kuralıdır. Bunun aksini iddia etmek komik aslında. Nasıl k bulunulan ortama göre davranış kuralları varsa, güzel bir mekanda yemek yerken de ( yemeğe göre tabii ) bıçak kullanmak gerekir.
  • Bıçak kullanmayı entel , başı işi sanan insanlar var ne yazık ki , işini kolaylaştırıyor , diş fırçası nasılsa işte .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.