Şimdi Ara

SODEV Anket Sonuçları (AKP deki Büyük Çöküş) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu adamların parayla beslenen min %30 oyu var zaten. Büyük paralar değil, bütçeye göre para verilen adamlar bunlar. Köy yerlerine inersen görürsün bunları. Zamanında makarnaya oy veren adamın düşünüp yorum yapabilme kabiliyeti olduğunu düşünüyor musun? 100 200 liraya hallederler. O kadar büyük iddialar,bbüyük paralar dönerken 100 200 lira nedir onlar için?

Kısacası bu halk ile bu adamların oyunnun %35 altına düşmesi imkansız. O yüzden anket güvenilir gelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca küçük bir ekleme yapayım. Kararsızım diyenler oy vermez demişsin. Bu ancak polyannacılık olur. Sıfır realistlik.

Kararsızım diyen ve önceden akp ye oy verenlerin en az %70 i seçim zamanından önceki 1 2 allah kitap din muhabbettine yine akp ye oy verecek. Akp ye oy veren 40 yaş üstü insanların eli başka partiye gitmez zaten. Çünkü yıllardır bunu empoze ettiler onlara. Ülke çevrenizdeki 3 5 insandan oluşmuyor. Ülkenin en az %60 ı dinleme ve anlama yeteneği olmayan insanlardan oluşuyor ne yazık ki.

• Hala ülkenin şu durumuna rağmen muhalefeti eleştirenler var ya resmen zırvalıyorlar.Ulan ana muhalefet partisinin iki üç milletvekilini vursalar ve genel başkanı çıkıp zehir zemberek açıklama yapsa yayınlayacak bir kanal yok ülkede.Adamlar öksürse 20 tane haber kanalı aynı anda canlı yayına geçiyor.Siz neyin muhalefetinden bahsediyorsunuz?Sanki doğru düzgün demokratik hukukun işlediği bir ülkeniz var da muhalefeti suçluyorsunuz.Bazı uluslararası kuruluşlar artık türkiyeyi demokrasi sınıfı ülkeler listesinden çıkardı.Siz neyden bahsediyorsunuz.Rferandumda son dakikada nasıl karar değiştirilip atı alan üsküdarı geçti diyeni,istanbul seçimlerini nasıl hukuksuzluklarla iptal ettiklerini görmediniz mi?Ülkenin önemli mafya lideri her iki günde bir devletle olan kirli ilişkilerini yayınlıyor ama sokakta sorsan buna oy veren seçmenin çoğunun haberi yok.Bir tane yargı mensubu birşey yapamıyor.Aynısı muhalefeti ilgilendirseydi ne olurdu hiç düşündünüz mü?

Muhalefeti eleştiren iktidara laf söyleyemeyen güruh net akp destekçisidir.Ya da rengini belli etmiyordur.Tüm anket sonuçlarına rağmen diyorum ki böyle 3.sınıf bir dünya ülkesinde,hukukun adaletin olmadığı böyle bir çadır devletinde akp isterse 2071'e kadar iktidar olabilir rahat olun.

Akp'nin yaptığı seçimler;bizim sınıf başkanımız budur diğerini görmenize gerek yoktur tarzında seçimler.Bu şekilde istedikleri kadar seçim kazanabilirler.

• LEAME kullanıcısına yanıt

Bunun gibi milyonlarca insan var AKP dışında HDP ye bile veririm diyor (AKP Belediye meclis üyesi bunu söylüyorsa gerçek budur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Haziran 2021; 12:58:1 >
  • Ayrıca şunu net olarak söylemeliyim ki;İçinde kararsızların olduğu bir anketi kimse oy oranları diye millete sunmasın.O kararsız denilen seçmenin %90'ı akp nin kendilerini sevindirecek ya da gaza getirecek bir haberini bekleyen cumhur ittifakı seçmenidir.Yani akp nin oyu %27 falan değildir.Kararsızları da ekleyin siz onlara.Bu mahlukatlar bu zamana kadar hala akp den kopamayıp karasız durumdaysalar hiçbir zaman akp den kopmazlar

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

AKP nin kanalı bile %29 düştüğünü söylüyor

• oylarının düşmesi değil de halen 1.parti olması çok tuhaf,menfaati çıkarı arpalık olan kitle baya var demek halen!!!??

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz kararsızların çoğunluğu %70 gibi kısmı cumhur ittifakından kopmuş millet ittifakı arasında hangi partiye oy atacağında kararsız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu kk aday olursa oy moy kullanmam, yıllardır aynı zihniyetin gücü elinde tutması için duran bir adam.

• akp yi iktidar yapan şey ekonomik kriz ve sol kesimin sağ seçmene yaptığı baskılardır. Kısacası ülke 2002 den daha kötü hale gelmeden veya o yılları görmeyen ergenlerin oy oranları yeteri kadar çoğalmadan akp gitmez.

Gelen iktidar ekonomik olarak ülkeyi düzeltemezse(akp nin ilk 7-8 yılı gibi) veya yok başörtüsü yok ezan yok cami gibi sağ seçmenin hassas noktalarını kaşırsa akp veya türevi bir parti sonraki seçimde tekrar iktidar olur.

Peki akp gitti bkp geldi,

haticeyi değiştirdik, netice değişecekmi?

Hayır

Hala modern sömürge olmaya devam edeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

bu kk aday olursa oy moy kullanmam, yıllardır aynı zihniyetin gücü elinde tutması için duran bir adam.

Bu mesajı konu sahibi için alıntılıyorum.  

Bak mesela bu düşüncede olan Z kuşağından bile çok fazla seçmen var. Muhalefetin çıkaracağı adaya göre oy veririm ya da vermem diyen.  

Şahsen o kadar bıktım ki mevcut olanlardan, oy pusulasında rte nin karşısında kim varsa vereceğim. Çünkü olay istediğimiz adamın başa geçmesi kısmını çoktan geçti.

Ha istemediğim bir aday çıkarsa güle oynaya mı oy vereceğim? Elbette hayır. 

Ama dediğim gibi onu seçmek sonraki kısım. Şu an önemli olan mevcut olanların gitmesi sadece. Lakin gördüğün gibi bunu farkedemeyen çokça seçmen var. Ve bunlar tepkilerini 'boş oy' olarak gösterecekler. E yıllardır boş oyların kime yaradığını da biliyorsundur...

• Ben %25-30 arasi bir oy alacagini düsünüyorum Akp nin su andaki sartlarda. Secimlere kadar ekonomiyi toparlayabilirlerse biraz daha bu rakamin üstüne cikabilirler. Daha da kötüye giderse bir parca daha oylari azalir.

• Kararsız ve oy kullanmamları akpye ekleyin

• Secimlere 6 ay kala bile bile ortalıgı karıştıracaklar sonra işte dış minnaklar oyun böyük falan diyecekler. Az egitimli tayfa da yine gidip bunlara oy verecek, rez alın secimden sonra görüsürüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 seçiminden bu yana bende oy kullanmıyorum. Oy kullanmak görev değil haktır, bu hakkımı ister kullanır ister kullanmam. Kalburüstü partilerin hepsi bir şeylere sahip çıkmış onun üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Birisi "ben Müslümanım bana oy verin" diyor, diğeri "ben Atatürkçüyüm bana oy verin" diyor, bir diğeri "ben milliyetçiyim bana oy verin" diyor. Hele bir diğeri açık açık ülkeyi bölmek istediğini söylüyor. Kimse kusura bakmasın ama Müslümanlığı yada Atatürk'ü, yada toplumun zaafı olan akımları arkasına almadan sadece hizmet etmek isteyen birileri çıkmadan evimin salonuna oy sandığı koysalar dahi kalkıp oy vermem.

Ayrıca oy kullanmak hak değil görev olsaydı emin olun seçimlere katılım oranı 10%'u geçmezdi. Görev deyince kaçacak delik arayan bir milletiz nede olsa.

• LEAME kullanıcısına yanıt

ya hocam, kk aday olsa, boş oycular dahi ona oy atsa, kazanacağına inanıyor musun? 10 tane seçim kaybetmiş, yillardır "onda liderlik vasfı yok" diye chplilerin dahi dalga geçtiği, 72 yaşındaki kk ile seçim mi kazanılır? hiç bilinmeyen bir partili soksalar daha çok oy alır kkdan.

bu bir taraf, ikincisi de insanların bazı sınırları, kirmızı çizgileri vardır, ben hdpli takılan kimseye oy vermem mesela, nasıl bunu zamanında yapanlara vermediysem, nasıl sömürü düzenini kuranlara vermiyorsam gene vermem. isimler değişince yiyenler değişiyor sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

ya hocam, kk aday olsa, boş oycular dahi ona oy atsa, kazanacağına inanıyor musun? 10 tane seçim kaybetmiş, yillardır "onda liderlik vasfı yok" diye chplilerin dahi dalga geçtiği, 72 yaşındaki kk ile seçim mi kazanılır? hiç bilinmeyen bir partili soksalar daha çok oy alır kkdan.

bu bir taraf, ikincisi de insanların bazı sınırları, kirmızı çizgileri vardır, ben hdpli takılan kimseye oy vermem mesela, nasıl bunu zamanında yapanlara vermediysem, nasıl sömürü düzenini kuranlara vermiyorsam gene vermem. isimler değişince yiyenler değişiyor sadece.

Kesinlikle kazanacağını düşünerek oy vermeyeceğim zaten. Çünkü dediğim gibi karşısında kim olduğuna bakmadan vereceğim. Yani şöyle anlatayım. Rte karşısında oy pusulasında kazanma ihtimali en yüksek kişi kim? Hah işte direkt ona vereceğim. Bu kişiden bağımsız bir olay.  Buna güzel ya da demokratik diyebilir misin? Elbette hayır. Ama bu artık bir mecburiyet. Bir dönem daha bunların kalması demek, ülkenin yok oluşa büyük bir adım atması demek. Öte yandan hdp falan demişsin. Siyasi çıkarlar için terör örgütüyle anlaşmayan tek bir parti bile kalmadı nerdeyse. Üzücü ama durum bu. Kimi açık açık, kimi el altından. Hepsi az ya da çok bulaştı hdp ye ya da terör örgütüne. Şu an bunun hesabını sorabiliyor musun? Terör örgütü lideri trt ye çıktığında bir yaptırım oldu mu? Rte nin oyları eksildi mi? Cevap hayır. Ama bunlar gidip başkası geldiği zaman, sol kesim, sağ kesim gibi ölümüne bir adamı ya da partiyi desteklemediği için iktidardan gitme korkuları olacak. O yüzden hesap sorabileceğiz en azından. Ama dediğim gibi her şeyden önce bu korku cumhuriyetinin yıkılması lazım

• A haber e laf salliyorsunuz halktv de açıklanan anket sonuçlarından medet umuyorsunuz. Diyecek bişey yok. Tarafsız bir şey gösterin

• AKP gidecek orası kesin, ancak babacan, sincap reyiz ve kılıçtar ile olmaz, meral akşener nispeten daha iyi ama asıl ihtiyaç genç, dinaöık, yenilikçi, dürüst vizyonel kişiler.

Bu ülkenin gündemi, pkk değil de toplumda lgbt ayrımcılığı azaltmak olduğunda bu ülke düzelecek,

İşsizlik intiharları değil de, bisikletle işe giden ve bunu destekleyen bakan/başbakanlar olduğunda bu ülke değişecek.

Din iman ırk cami kavgası değilde, okuldaki öğrenci mevcudunu düşürme kavgası verildiğinde bu ülke düzelecek.

Kış gibi vergileri vatandaşa dayanmadan, kurumlar vergisini doğru şekilde toplandığında bu ülke düzelecek.

Kısaca, ne zaman pamuk şeker gündemleri olursa haberlerde aha işte o zaman düzelmiş demektir.

O yüzden bu 40-45+ siyasetçi tayfa ile bu ülke Bi cacık olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.