Seçim tarihinin belli olduğu günden beri ve hatta bugün dahi keşke Mansur yavaş aday olsaydı diyen biriyim. Ama geldiğimiz durumda ve bu seçim özelinde söylemek istediğim bir şeyler var. Yaşadığım şehirdeki son yerel seçimler üzerinden bu seçimde neden kk'ya oy vermek zorunda olduğumuzu anlatıyorum; Bir önceki yerel seçimlerde Kırklarelide belediyeyi kaybetme pahasına gittik dedik mevcut başkan aday yapılırsa oy vermeyiz diye ve CHP bizi dinleyip başka bir aday çıkardı. Sonra Kesimoğlu bağımsız aday olup yine kazandı. Demek ki biz kırklareli'deki CHP'liler olarak yanılmışız, kırklareli halkı kesimoğlunu istiyormuş ki biz CHP'ye yine aynı miktarda oy atmamıza rağmen kaybettik. Sonra ne oldu ? Kesimoğlu yeniden CHP üyesi oldu, CHP kaybettiği seçimden sonra belediyeyi öyle ya da böyle kazanmış oldu. Demem o ki forumdaşlar; BİR DEFA DA OLSA MEVCUT YONETİMDEN KURTULMAK İÇİN ELİMİZDEKİ ADAYA OY VERMEK ZORUNDAYIZ. BİR KERE KAZANDIKTAN SONRA SESİMİZİ DAHA İYİ DUYURURUZ ZATEN. ŞUAN ÜLKENİN YARISINDAN ÇOĞUNA TERÖRİST DİYEN, GAVUR DİYEN, ÜLKEDEN KAÇAN DOKTOR VE MÜHENDİSLERE GİDERLERSE GİTSİNLER DİYEN BİRİ TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ BUNDAN DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZ YA < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U Mad BRO -- 17 Mayıs 2023; 1:5:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SODA şişesi de olsa oy vermek zorundayız

-
-
Kimse kusura bakmasın ancak Kk hiçbir şekilde erdoğana karşı kazanamaz.Aynı şekilde kk chp nin başında olduğu sürece chp de 25 in üstüne çıkamaz.Erdoğan böyle bir dönemde hala 49.50 alabiliyorsa bu tamamen kk nin suçu.2. tura gelirsek eğer erdoğan 52-53 ile kazanır.kk nin hiç şansı yok erdoğan karşısında muhaliflerin çoğu kk ye zaten isteyerek oy vermedi(bende dahil).2.turda oy kullanmayacak çok muhalif seçmen var.Durum böyle olunca zaten orantısal olarak erdoğan kazanır.
Mansur aday olsa durum daha farklı olurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam birebir ben yaşadım diyorum, gittik CHP'nin halini değiştirelim dedik, değiştirdik de. Yine elimizde patladı. 81 ilden sadece bizim şehir bağımsız belediye oldu.
Önce bir iktidarı alalım, sonrasında emin olun eleştirilerimiz karşısında muhatap bulacağgız. Bir tarafta nereye gittiği belli olmayan öz eleştiriden mahrum şekilde güç zehirlenmesini dibine kadar yaşayan bir tek adam rejimi var, diğer tarafta ise halkın her kesiminin bir şekilde denetleyecebileceği. Kimseyi ötekileştirmeyen bir topluluk var. İstese de ötekileştiremez şu durumda çünkü herkes için herkese muhtaç. Bu durum da yine bir oto-denetim ve kontrol mekanizması oluyor. Bu yüzden de malum kişinin karşısında soda şişesi olsa oy vermek zorundayız diyorum zaten.
Hocam yanlış anlamaz iseniz birşey sormak istiyorum.2.turda kk 3 milyona yakın oyu nasıl bulacak.O sandığa gitmeyenlerin bir bölümünün akp seçmeni olduğunu düşünüyorum.Muhalif kesiminde tamamı sandığa gitmeyecek ama ilk turda rte oy verenlerin çok büyük bir kısmı belkide tamamı sandığa gidicek.49.50 ye bakmayın bu ülkede nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde muhalefet hala azınlıkta.Sinan oğan kk ye destek açıklaması yapsa bile seçmeninin tamamının kk ye oy vermesini sağlamasına imkan yok çünkü kendi dediğinin aksine sinan oğanın bir tabanı yok şu anda(varsa yüzde 5 in 2 si maksimum).Sandığa gidip kk ye oy atıcam ama istemeyerek zorunluluktan ancak rte nin farkla kazanacağını düşünüyorum.
Bi haksizlik varsa karsi bile duramiyorlar hani itiraz edilen yerler vardi ne oldu oralara?
Onca aciklama yaptilar gece gec saatlerde ikinci tura kaldik dediler dalga geciyorlar heralde
Yine kol kirildi icinde kaldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 17 Mayıs 2023; 2:22:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne yanlış anlaması hocam ? Elbette sorabilirsiniz.
Bunun da tek bir cevabı var; muhalefet bulmayacak, bulmasına gerek bile olmaması gereken bir durumdayız zaten. Mevcut iktidardan memnun olmayan, değişim isteyen, mültecilerin gitmesini isteyen, ekonomik sıkıntılardan bıkan herkes ama herkes TIPIŞ TIPIŞ GİDECEK VE MEVCUT İKTİDARIN KARŞISINDA KİM VARSA ONA OY VERECEK, VERMİYORSA DA SES CIKARMAYA HAKKI YOKTUR. HALİNDEN MEMNUN DEMEKTİR. Umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar dilerim 👍🏼
Bu düşünce yanlış zaten buna güvenerek Kılıçdaroğlu aday oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Ancak geldiğimiz bu noktodan sonra, doğru-yanlış, zart-zurt kalmadı. İki seçenek var ve biri diğerinden daha kötü olamaz. Başka bir yol da yok. Aynı şeyi Sinan OĞAN ikinci tura kalsaydı da söylecektim ve şahsen daha da içim rahat şekilde gidip 10 kaplan gücüyle Sinan Bey'e vururdum mührü.
Ama bu artık mümkün değil, o yüzden yapmamız gereken başkanlığı aldıktan sonra eleştirilerimizi yapmak. Artık cidden yeter
KK oy verenlerin yüzde ellisinden fazlası gönülsüz istemeye istemeye oyunu verdi.
-
Olsun ama
yine gönülsüz de olsa istemeye istemeye de olsa yine oy kullanmaya gitsinler...
-
Tamam işte daha fazla sayıda insan gönülsüz de olsa oy verirse kk uzerindeki baskı da artar. Hata yapma lüksü olmaz, oto-denetim mekanizması ensesinde bir bıçak gibi durur. Allah aşkına malum şahıştan daha kötü olamaz be hocam
Bu seçim zaten gitti, ikinci turun yapılmasına gerek bile yok aslında.29 Mayıs Pazartesi günü demokrat dedeniz hala koltukta oturmaya devam edecek mi bakalım.
-
Oylar ilk turda olduğu gibi çalınırsa zor ama engel olabilirlerse hala bir umut var. Düştüğün zaman değil vazgeçtiğin zaman kaybedersin doğru bir söz.
Soda şişesi, terlik, damacana vs bunlara oy veririm diyenler kendilerini aşağılamış oluyor.
Elbette bu da tercihtir. Verin kardeşim. Size kimse karışamaz.
En Beğenilen Yanıtlar

Kimse kusura bakmasın ancak Kk hiçbir şekilde erdoğana karşı kazanamaz.Aynı şekilde kk chp nin başında olduğu sürece chp de 25 in üstüne çıkamaz.Erdoğan böyle bir dönemde hala 49.50 alabiliyorsa bu tamamen kk nin suçu.2. tura gelirsek eğer erdoğan 52-53 ile kazanır.kk nin hiç şansı yok erdoğan karşısında muhaliflerin çoğu kk ye zaten isteyerek oy vermedi(bende dahil).2.turda oy kullanmayacak çok muhalif seçmen var.Durum böyle olunca zaten orantısal olarak erdoğan kazanır.
Mansur aday olsa durum daha farklı olurdu. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X