Şimdi Ara

Sneijderle ilgili iki güzel yazı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sneijder doğru yerde oynatılmıyor fikri yanlış. Doğrusu şu: Galatasaray’da Sneijder’e göre mevkii yok. Bir buçuk senedir oynanan oyun, kadro yapısı ve form durumları gereği problem çıkacağı transfer olduğu günden beri belli. 4-3-1-2’nin birinde oynayabilir. 4-3-3’ün ortaki üçlüsünde oynayabilir. 4-4-1-1’in ilk birinde oynayabilir. Seçenekler bunlar... Buradaki temel problem, Drogba ve Burakla birlikte oynamak zorunda oluşu. Çünkü birisi büyük marka, diğeri de büyük performans. Ancak böyle olunca Galatasaray’ın orta sahası çok fazla defansif görevle donanıyor. Bu da özellikle Selçuk’un etklinliğini azaltıyor. Terim; Drogra, Burak ve Sneijder’den birini kulübeye çekecektir, şu anki şartlarda başka bir seçenek yok gibi. Bütün bunların asıl sebebi de şu: Galatasaray devre arasında bir ‘ara transfer’ hamlesi yapmadı. Bir sezon başı transferi yaptı ancak ara transfer sezonu kadar da zamanı yoktu. Üstüne üstlük acil çözüm isteyen defansif problemlere de çare bulunamadı.

Mehmet Demirkol

Garip bir durum...

Hollanda Milli Takımı’nın kaptanı Wesley Sneijder. Henüz 28 yaşında, Türkiye’ye gelen en kariyerli futbolcuların başında geliyor. Transfer edilirken ne denli haber yapıldığı herkesçe malum. Ama bir bakıyorsunuz, 3 maç sonunda tartışılmaya başlanıyor. Mesele, Terim’in onu 45 dakika sonra oyundan alması mı? Tabii ki hayır! Sıkıntı milli futbolcu henüz İstanbul’a ayak basmadan başlamıştı: Terim Sneijder’i istememişti ki... Sneijder’ın asıl yeri, yani orta sahanın göbeği rezervli değil mi Cim Bom’da?

Hooijdonk doğru söylüyor: Sneijder adam kovalamazi! Zaten hiç kovalamadı ki! Eeee, Galatasaray’da adam kovalamazsan, 45’de oyundan çıkarsın! Böyle mi acaba? Schalke maçında yoksa başka bir sisteme mi geçilmeliydi. Sneijder’i göbeğe aldığında kimi feda edeceksin peki? İşte bu işler çok zor. Adam büyük bir havayla geliyor, rakibi kovalamıyor diye oyundan alınıyor. Hem de milli takım hocası tribünde. Van Gaal niye gelmiş: Sneijder’i izlemek için, ama 90 dakika tabii. Ayıp oldu şimdi adama...

Bence sıkıntı bundan sonra başlayacak. Fatih Terim, dengeleri bozmadan Sneijder’e nasıl yer bulacak, kimler nasıl etkilenecek. Yanlış anlaşılmasın, çünkü Hollandalı buraya oynamaya geldi. Oynamalı ki, kariyeri için 2014 Dünya Kupası Finalleri’ne gitmeli. Kendi düşüncesi bu, peki ya fazla kenarda beklerse ne olur? Bunu düşünmek bile istemiyorum!

Mehmet Demircan

• muslera
    eboue- semih- dany- hakan balta
    selçuk -melo
    burak-sneijder-amrabat
    drogba (4-2-3-1)

kadro böyle olsaydı ilk 45 dakika gol yemezdik.shalke direnci kırıldı zaten 2.yarı
    4-3-3 döner 3-4 tane atardık
    anlayana tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mélih_1905

muslera
    selçuk -melo
    burak-sneijder-amrabat
    drogba (4-2-3-1)

kadro böyle olsaydı ilk 45 dakika gol yemezdik.shalke direnci kırıldı zaten 2.yarı
    anlayana tabi

+1905 kesinlikle. Balta yerine Riera olması daha iyi tabi. Burak istediğinde pres yapabiliyor Antalya maçında gördük. Tam kanat değilde içeri kateden oyuncu gibi görmek lazım Burak'ı bu sistemde. Top rakipteyken de kanadı kapatan oyuncu olarak. Bunu tabi görmek bizim işimiz değil Terim'in işi. Deplasman maçında ama böyle bir sistem deneyecektir herhalde.
  • 3 forvete gecmekte hataydi, gol yiyebilirdik ve hersey tamamen bitebilirdi. ortasahada adam kalmadi, olmadi Fatih Terim. buyuk hatalar yaptin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuestMember

quote:

muslera
    selçuk -melo
    burak-sneijder-amrabat
    drogba (4-2-3-1)

anlayana tabi

+1905 kesinlikle. Balta yerine Riera olması daha iyi tabi. Burak istediğinde pres yapabiliyor Antalya maçında gördük. Tam kanat değilde içeri kateden oyuncu gibi görmek lazım Burak'ı bu sistemde. Top rakipteyken de kanadı kapatan oyuncu olarak. Bunu tabi görmek bizim işimiz değil Terim'in işi. Deplasman maçında ama böyle bir sistem deneyecektir herhalde.

evet hocam.hakan baltayı koyma nedenim schalkenin 45 dakika pres yapması.2.yarı riera dinamik bir futbolcu.ben biliyordum schalkenin ilk yarı baskılı oynayacağını.daha defansif kadro olmalıydı diye düşündüm.2.yarı kopartırdık maçı.schalde 1.5aydır gs maçına konsatre olmuş çok bariz belliydi.
    bütün dönen toplar schalkedeydi orta sahamızı çok rahat geçtiler sebebi ise orta sahanın 4 kişi hatta 3 kişi meloda defansa gidiyor.
    5-3 orta saha olunca 2 pasda geçtiler.

• quote:

muslera
    selçuk -melo
    burak-sneijder-amrabat
    drogba (4-2-3-1)

anlayana tabi

Aynen olay budur. Yalnız ligde yabancı sınırı olduğu için bu kadroda bazı değişiklikler olmak zorunda. Burak trabzonda kanat oynadı bizde neden oynamasın? Hoca kendi ağzıyla dedi ortada da oynar diye. FB sow u kanatta oynatarak istediği verimi alamasa da adamı en azından sahada tutuyor. Her an gol atabilecek bir oyuncu sow. Biz zaten hamitten hiçbir verim alamıyoruz, burak o kanatta hamitten kötü olmaz. Sahadaki varlığıyla her an bir şeyler yapabilecek bir oyuncu. Neden denenmiyor anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

quote:

muslera
    selçuk -melo
    burak-sneijder-amrabat
    drogba (4-2-3-1)

anlayana tabi

Aynen olay budur. Yalnız ligde yabancı sınırı olduğu için bu kadroda bazı değişiklikler olmak zorunda. Burak trabzonda kanat oynadı bizde neden oynamasın? Hoca kendi ağzıyla dedi ortada da oynar diye. FB sow u kanatta oynatarak istediği verimi alamasa da adamı en azından sahada tutuyor. Her an gol atabilecek bir oyuncu sow. Biz zaten hamitten hiçbir verim alamıyoruz, burak o kanatta hamitten kötü olmaz. Sahadaki varlığıyla her an bir şeyler yapabilecek bir oyuncu. Neden denenmiyor anlamıyorum.

hocam burak ın stili c.ronaldo ile aynı.ronaldoda kanatta oynuyor ama sıklıkla ceza sahası içinde bir forvet gibi.burak azdaha çalışsa ronaldoyu felan geçer.kendinemi inanamıyor nedir.cluj maçında topu direkte patladı bu maçta 1 pozisyon kaçırdı.
    zor golü atıyor kolay atamıyor :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS

Çıkması doğru

Sneijder doğru yerde oynatılmıyor fikri yanlış. Doğrusu şu: Galatasaray’da Sneijder’e göre mevkii yok. Bir buçuk senedir oynanan oyun, kadro yapısı ve form durumları gereği problem çıkacağı transfer olduğu günden beri belli. 4-3-1-2’nin birinde oynayabilir. 4-3-3’ün ortaki üçlüsünde oynayabilir. 4-4-1-1’in ilk birinde oynayabilir. Seçenekler bunlar... Buradaki temel problem, Drogba ve Burakla birlikte oynamak zorunda oluşu. Çünkü birisi büyük marka, diğeri de büyük performans. Ancak böyle olunca Galatasaray’ın orta sahası çok fazla defansif görevle donanıyor. Bu da özellikle Selçuk’un etklinliğini azaltıyor. Terim; Drogra, Burak ve Sneijder’den birini kulübeye çekecektir, şu anki şartlarda başka bir seçenek yok gibi. Bütün bunların asıl sebebi de şu: Galatasaray devre arasında bir ‘ara transfer’ hamlesi yapmadı. Bir sezon başı transferi yaptı ancak ara transfer sezonu kadar da zamanı yoktu. Üstüne üstlük acil çözüm isteyen defansif problemlere de çare bulunamadı.

Mehmet Demirkol

Garip bir durum...

Hollanda Milli Takımı’nın kaptanı Wesley Sneijder. Henüz 28 yaşında, Türkiye’ye gelen en kariyerli futbolcuların başında geliyor. Transfer edilirken ne denli haber yapıldığı herkesçe malum. Ama bir bakıyorsunuz, 3 maç sonunda tartışılmaya başlanıyor. Mesele, Terim’in onu 45 dakika sonra oyundan alması mı? Tabii ki hayır! Sıkıntı milli futbolcu henüz İstanbul’a ayak basmadan başlamıştı: Terim Sneijder’i istememişti ki... Sneijder’ın asıl yeri, yani orta sahanın göbeği rezervli değil mi Cim Bom’da?

Hooijdonk doğru söylüyor: Sneijder adam kovalamazi! Zaten hiç kovalamadı ki! Eeee, Galatasaray’da adam kovalamazsan, 45’de oyundan çıkarsın! Böyle mi acaba? Schalke maçında yoksa başka bir sisteme mi geçilmeliydi. Sneijder’i göbeğe aldığında kimi feda edeceksin peki? İşte bu işler çok zor. Adam büyük bir havayla geliyor, rakibi kovalamıyor diye oyundan alınıyor. Hem de milli takım hocası tribünde. Van Gaal niye gelmiş: Sneijder’i izlemek için, ama 90 dakika tabii. Ayıp oldu şimdi adama...

Bence sıkıntı bundan sonra başlayacak. Fatih Terim, dengeleri bozmadan Sneijder’e nasıl yer bulacak, kimler nasıl etkilenecek. Yanlış anlaşılmasın, çünkü Hollandalı buraya oynamaya geldi. Oynamalı ki, kariyeri için 2014 Dünya Kupası Finalleri’ne gitmeli. Kendi düşüncesi bu, peki ya fazla kenarda beklerse ne olur? Bunu düşünmek bile istemiyorum!

Mehmet Demircan

Der geçerim.

Sneijderle ilgili iki güzel yazı..

• Snei bu takımda oynuyacak başka yolu, alternatifi yok.Ayrıca Shalke maçında mükemmel oynadını düşünüyorum.Adam defans değil ama çok iyi savunma yaptı.Bu adamada defans oynattıkya helal olsun.Reiarada sol açık geldi defans oynuyor.
    Adam orta sahada, melo'nun yerine veya tek forvet oynatarak forvet arkası koyarsın.Çift forvet olayından artık kurtulmalıyız.Sanki dünyanın en iyi defansına sahipiz bide çift forvet çıkıyoruz.Orta sahayı kalabalık tutmalıyız.
    Bence 4-3-3 de yanlış.Sol bekimiz zayıf.4-5-1 oynamak mantıklı geliyor.Ambarat,Snei,Drogba,Xelçuk bu adamlar ileri uçta çok iyi pas yaparlar.

-------------Muslera-------------

------Semih--------Dany-------
    Eboue---------------------Riera

Hamit--------Melo------Ambarat
    -------Selçuk----Sniiejder-------

--------------Drogba--------------

Cl kadrosu, 7 yabancı.Türkiye'de değişebilir kadro.

Dip Not . Umarım Wesley Sneijder harcanmaz.Ama biz onuda başarırız.

• Arkadaşlar Fatih Terim Sneijderden resmen adam kovalamasını istiyor. Bence hoca bi mourinhoyu arayıp Sneijderle ilgili bilgi alması lazım. Sneijderin birçok röportajını okudum hepsinde şu yazıyor. Morinhodan sonra intere gelen hocaların çoguyla sorn yaşadım bunun tek nedeni vardı beni bir tek defansta oynatmadıkları kalmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: newokca

Snei bu takımda oynuyacak başka yolu, alternatifi yok.Ayrıca Shalke maçında mükemmel oynadını düşünüyorum.Adam defans değil ama çok iyi savunma yaptı.Bu adamada defans oynattıkya helal olsun.Reiarada sol açık geldi defans oynuyor.
    Adam orta sahada, melo'nun yerine veya tek forvet oynatarak forvet arkası koyarsın.Çift forvet olayından artık kurtulmalıyız.Sanki dünyanın en iyi defansına sahipiz bide çift forvet çıkıyoruz.Orta sahayı kalabalık tutmalıyız.
    Bence 4-3-3 de yanlış.Sol bekimiz zayıf.4-5-1 oynamak mantıklı geliyor.Ambarat,Snei,Drogba,Xelçuk bu adamlar ileri uçta çok iyi pas yaparlar.

-------------Muslera-------------

------Semih--------Dany-------
    Eboue---------------------Riera

Hamit--------Melo------Ambarat
    -------Selçuk----Sniiejder-------

--------------Drogba--------------

Cl kadrosu, 7 yabancı.Türkiye'de değişebilir kadro.

Dip Not . Umarım Wesley Sneijder harcanmaz.Ama biz onuda başarırız.

Bencede böyle oynamalıyız. Selçugun melonun sneijderin daha fazla ceza sahasina girmesini saglarsak cift forvete gerek kalmaz diye dusnuyorum

• ulan galatasarayı sizmi kurtaracanız be
  • Yazık olcak Sneijder'e valla sol açık oynayacaksa gönderin gitsin koşsun pres yapsın diye Sneijder gibi bir oyuncu alınır mı? Tık tık pas atan İniesta'dan sonra en yaratıcı oyuncudur kendisi şuan hatta dünyada. Teknik direktör oynatmıyorsa o gitmeli yahu bu adamın mevkisini,özelliklerini 7 yaşındaki çocuk biliyor. Ne yazık ki bu adamın sonu Misimovic gibi olacak gibi.
  • resmen saçmalamış yok galatasarayın taktiği sneijdere uygun değilmiş arkadaşlar takım kalıptan çıkmadı terim antalya macında gayette oynanması gereken tatkiği uyguladı ve muslera yere bile yatmadı. amaç sneijderi kendi istemediği için bitirmekse yanlış yolda
  • Başladılar adamı harcamaya bravo
  • 4-2-3-1
    4-3-1-2
    4-1-2-1-2
    4-4-1-1

Şu sistemlerden takıma en uygununu seçip şu adamı lütfen yerinde oynatsın, Misimovic'i de böyle yedik zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS
    Sneijderin birçok röportajını okudum hepsinde şu yazıyor. Morinhodan sonra intere gelen hocaların çoguyla sorn yaşadım bunun tek nedeni vardı beni bir tek defansta oynatmadıkları kalmıştı.

Cidden bunu dedimi

Bu iş ordu maçındada devam ederse maça gidip pankart açacam
  • fatih terim müthiş taktik bilgi ve dehasıyla sneijder'ı bitirecek.

şuan tek korkum bu. nasıl bir mantıktır ki,
    daha yeni gelmelerine rağmen burak sneijder drogba üçlüsünün müthiş oyununu, 2-3 pasla tehlikeli pozisyon yaratabilmesini, ve gelinen schalke maçında ilk yarıda neredeyse geldiğimiz er pozisyonun tehlike yarattığını görmesine rağmen sneijderı çıkarıyor beterin beteri hamit devam ediyor yerine %100 verimsiz amrabat oyuna giriyor. sneijder'ın çıktığı bir maçta umut'ta maça giriyor.

2. yarı gs nin sneijdersız daha doğrusu sneijder gibi bir oyuncu olmadan nasıl verimsiz olduğu belli oldu. sene başından beri top süren adam eksikliğini doruklara kadar yaşarken eline altın gibi sneijder geliyor attığı tek paslar, oyunu hızlandırması ve tehlikeli pozisyonlar yaratması, bulunduğu gerçek mevkide yaptığı pres kaptığı toplarla yarattığı tehlikeler....

böyle elinde imkan varken bunu neden bozuyorsun terim? 4 4 2 ile ne gibi bir ilişkin var? bilmediğimiz şeyler varsa açıkla terim? tamamen burak sayesinde takım kalitesiyle lideriz ve gruptan çıktık terim. oraya buraya bu afra tafra niye?

fatih terim herkesin önüne yem olarak sneijder'ı atmak istiyor. fatih terim'in ilk vukaatları değil.

kafasında bir isim belirdi mi bir daha imkanı yok dönmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: patos64

fatih terim müthiş taktik bilgi ve dehasıyla sneijder'ı bitirecek.

şuan tek korkum bu. nasıl bir mantıktır ki,
    daha yeni gelmelerine rağmen burak sneijder drogba üçlüsünün müthiş oyununu, 2-3 pasla tehlikeli pozisyon yaratabilmesini, ve gelinen schalke maçında ilk yarıda neredeyse geldiğimiz er pozisyonun tehlike yarattığını görmesine rağmen sneijderı çıkarıyor beterin beteri hamit devam ediyor yerine %100 verimsiz amrabat oyuna giriyor. sneijder'ın çıktığı bir maçta umut'ta maça giriyor.

2. yarı gs nin sneijdersız daha doğrusu sneijder gibi bir oyuncu olmadan nasıl verimsiz olduğu belli oldu. sene başından beri top süren adam eksikliğini doruklara kadar yaşarken eline altın gibi sneijder geliyor attığı tek paslar, oyunu hızlandırması ve tehlikeli pozisyonlar yaratması, bulunduğu gerçek mevkide yaptığı pres kaptığı toplarla yarattığı tehlikeler....

böyle elinde imkan varken bunu neden bozuyorsun terim? 4 4 2 ile ne gibi bir ilişkin var? bilmediğimiz şeyler varsa açıkla terim? tamamen burak sayesinde takım kalitesiyle lideriz ve gruptan çıktık terim. oraya buraya bu afra tafra niye?

fatih terim herkesin önüne yem olarak sneijder'ı atmak istiyor. fatih terim'in ilk vukaatları değil.

kafasında bir isim belirdi mi bir daha imkanı yok dönmez.

Sneijderi yemek o kadar kolay değil. Sneijderi yerse ve şampiyonluk gelmezse bülent tulun hocayı yiyecek. Pusuda bekliyor şu anda. Ben hocanın sneijderi yemek gibi bir düşüncesi olduğunu da sanmıyorum. Medyanın goygoyları bunlar. Adama sorarlar, sen sneijderin ne oynadığını biliyordun, bile bile bu adamı alıp hamit örneğinde olduğu gibi adamdan yapamayacağı şeyleri istersen adama orada dur derler. Ünal aysal bu işe diğer başkanlardan farklı bakıyor. Yatırımlarını arsaya, inşaata, hidroelektrik santraline değil futbola yapıyor çünkü hem kulüp futbol kulübü, inşaat kulübü değil, hem de iyi yönetilen bir kulübün kazanacağı para başka çok az işte var. Adamın binbir emekle aldığı oyuncuları birileri inadı uğruna harcamaya kalkarsa başkan devreye girer.

Ayrıca bir seyirci olarak ben sneijder drogba ve burakı bir arada izlemek için maç gününü zor beklerken, bu adamlara sahip olan bir hocanın bunları oynatma keyfini yaşamak yerine birini yemesi bana hiç mantıklı gelmiyor.

• Yok abi bende fatih terimi seviyordum ama bu schalke maçında ne yapmaya çalıstıgını anlamadım ben. Sneijderi herkes eleştiriyor neden eleştirdiklerinide anlamadım. Adam geleli birkaç hafta olmasına ragmen ve ilk maçına çıkan drogbayla müthiş anlaşıyorlar. Tamam sneijder adam eksiltemiyor ama müthiş öldürücü paslar atıyor. Hamitin direğe vurduğu topta sneijderin pasına ağzım açık kaldı. Drogba ilk pozisyonda zemin nedeniyle dengesini kaybetmese iyi kontrol edip vurup golü yazabilirdi. Tamam sneijder yeterli seviyede değil ama adamın pasları bile yetiyor. Adam ilk yarının en çok koşanlarından biriydi terimin saçma taktikleri yüzünden adam defansa gelip rieraya yardım etti elinden geldiği kadar. Sneijderi 2. yarı oyundan almasına bişey demiyorum ama abi hamit oyunda duruyorsa sneijderde en az onun kadar durmayı hak ediyordu. Sneijderle 4-4-2 oynamaya kalktı resmen. Eğer ordu macındada böyle saçma sapan taktikle çıkarsa sneijderi harcamadan gönderilmesinden yanayım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.