Şimdi Ara

SMILEY ATMA KURSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar görüyorum ki smiley kullanmada problemler var. Bu kursumuzda size smileylerin anlamlarını açıklamaya çalışacağım. böylece yanlış anlamaların önüne geçebiliriz belki. 3 tane ile başlıyorum.

= Sükut halinde gülen adam yüzü. Herhangi bir yardımda bulunulduktan sonra teşekkürü kabul etmekte kullanılır sıklıkla. Örnekle açıklayalım.

Örnek:

-Yardımın için teşekkürler.
    -Birşey değil.

= Pişmiş kelle gibi sırıtan ifade. Arkadaşa yapılan sözle sataşmadan veya şakadan sonra kullanılır.

Örnek:

-Olum varya senden cacık olmaz

= DH' ın vazgeçilmezi sırıtan şeytan. Nam-ı değer evlol. Genellikle esprilerden, fıkralardan ve resimlerden sonra kendisininde güldüğünü göstermek için kullanılır.

Örnek :

-Cem Yılmaz abiye adres sorar.
    CY-Nergis çay bahçesi nerede?
    Abi-Bilmiyorum nerde?

------------------------------------------

Ayrıca yanlış kullanılmış smileyler barındıran topicleride vermeye başlayacağım.

• http://forum.donanimhaber.com/m_4496154/tm.htm
    Örneğin bu topic. İlk mesajı atan arkadaş hiç bilmiyor smiley kullanmayı. ne alaka ne alaka? Soru soruyorsun cevabını alamadan balıyorsun milleti. Yazık çok yazık. Bu cehaleti gidermemiz lazım.

• Bu kadar kısa sürede iki mesaj atamazsınız.

Geri git ? : : Pencereyi kapat ?

• hocam bi de şunu açıkla

""
  • quote:

Orjinalden alıntı: musty17

hocam bi de şunu açıkla

""

Vurdum duymazlık smileysi. Laf zoktuktan sonra kullanılır.

Örnek

-Olm varya bizim takım şu topçuyu aldı bu topçuyu aldı.
    -Alışınız kuvvetli.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

quote:

Orjinalden alıntı: musty17

hocam bi de şunu açıkla

""

Vurdum duymazlık smileysi. Laf zoktuktan sonra kullanılır.

Örnek

-Olm varya bizim takım şu topçuyu aldı bu topçuyu aldı.
    -Alışınız kuvvetli.

çok açıklayıcı bi örnek olmuş tşk ederim hemen kavradım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ofabiya

--

Bu ikisi arasindaki fark ne ? örnekle acıklayınız..

a-Bu ikisi arasindaki fark ne ? örnekle acıklayınız..
    b-fark yok
    a- ya da

• - arasında fark gözükmesede fark ifade ve kaşlarda gizli. daha kaşları kabarık olduğundan "hele bağa bah ben anadolu çocuyum godummu oturturum" ifadesini yansıtır. "bak ben entel dantel adamım böyle şeylere gelemem" ifadesini yansıtmaktadır. Görüldüğü üzere bir ırk ayrımcılığı mevcuttur smileyler arasında. Yönetimin bu olaya bir dur demesini bekliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

- arasında fark gözükmesede fark ifade ve kaşlarda gizli. daha kaşları kabarık olduğundan "hele bağa bah ben anadolu çocuyum godummu oturturum" ifadesini yansıtır. "bak ben entel dantel adamım böyle şeylere gelemem" ifadesini yansıtmaktadır. Görüldüğü üzere bir ırk ayrımcılığı mevcuttur smileyler arasında. Yönetimin bu olaya bir dur demesini bekliyoruz.

bunu açıklamıyorum zaten.adam katılıyor ve hatta yarılıyor gülmekten

• bu ne peki bu ne bu ne ne bu ne bu?

ayrıca burda ne dio?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AtQuaRe

bu ne peki bu ne bu ne ne bu ne bu?

ayrıca burda ne dio?

: Adı üstünde barış gavurca piece. Kısaca savaşma yiyiş modu.

: Alo sesim geliyor mu smileysi buda? İnatla söylenen lafın dinlenilmemesi veya aynı şeye daha dikkat çekmek için kullanılır.

Örnek:

Hellmarch-Spor gündemini fakeler bastı

• ehehe saol bilader.
    ben onun barış olduunu görmemiştim
  • Bu smiley bir pislik düşünüldüğünde kullanılıyor bence.
  • heheee keyifli bi topic olmuş

Ben de zaman zaman zaman şu smiley a çeşitli anlamlar yüklerim.

- kuş gribine yakalan bi smiley in bir diğeri tarafından kontrol edilmesi (yaşıyo musun sen hala, şeklinde)

- aşırı derecede garip bir mesaj atan kullanıcıya. "bilader bu dünyadan mısın sen", (aman fazla yaklaşmayım, nolur nolmaz ilerde ben de böyle mesajlar atarım belki) ifadesi.

- bizim rengimiz sarı olur genelde sen maviye dönmüşsün noldu bi sorunun mu var, şu değnekle seni bi iyileştireyim ben

Alırım façanı aşağı

Sıkça tekrar eden konulara verilecek en güzel cevap (örneğin: aradaki 3 farkı bulun bakalım hehehe )

aslen metalci bir takılan bu smiley kafa sallama hareketinden dolayı yazılan bir mesaja destek vermek anlamında da kullanılır sıklıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 22 Ekim 2005, 13:50:08 >

• Eyvallah perspective.

- İşte moderatörlerin sıklıkla kullandığı smiley. İçlerindeki trafik polisi heveslerini bastırmakta kullanırlar. Ama kullanıcılardan çorba parası istemeye yeltenmemeleri yaman bir çelişkidir. Smileyi koyan moderatör veya administraktör " at bakayım bi çorba parası" demelidir. Anenelirimiz böyledir. Bir çikolata reklamında da dediği gibi "Eski köye yeni adet olmaz lo" .
  • Süper bir konu olmuş. En yanlış kullanılan smileylerden birisi Olur olmaz heryere koyuluyor, sanırım tam anlamı bilinmiyor.
  • : Smileysi çok komik şeylerden sonra kullanılır genelde. Gerçi hangi insan evladı özel yaşamında muhaha diye güler o ayrı bir mesele. Birde bunun zuhaha modeli vardır onu da aradan çıkartmış olalım böylece.

Örnek:

-Olm arkadaşın ağzına kuş sıçtı.
    -Yok daha neler.

• Bu da güzeldir.Genelde dalga geçerken kullanırım.
    Bir de tabi var.İkisi birbirine benziyor.

Bu da hönk kelimesinin yerine geçiyor diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ekim 2005, 15:34:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ofabiya

bence o höng tartışmaya açık zira "kafadan probleminmi var kardes " manası tasiyor gibi

Tabii şüphesiz"Hönk, ne saçmalıyon?" şeklinde.Bununla beraber kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ekim 2005, 15:37:53 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.