Şimdi Ara

SMD ve BGA Malzemeler ile Çalışmaya Başlamak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, SMD ve BGA malzemeler ile çalışmaya başlamak istiyorum. Ev ortamında çalışacağım, genellikle kendi devrelerimde kullanacağım, ancak gerektiğinde anakart ve cep telefonu çiplerini de söküp takacağım. Açıkçası bana biraz tavsiye ve ufak bir yol haritası lazım. Mesela hangi lehimleme istasyonunu önerirsiniz, bunun için yaklaşık 200 TL'ye kadar bir bütçem var(isterseniz birazcık daha arttırabilirim), bana ne gibi ek aparatlar lazım olur(sıcak hava için değişik üfleme uçları, değişik havya uçları...), bunların dışında hangi aletlere ihtiyacım olur(cımbız havya, BGA maskesi...), sarf malzemeleri(lehim, flux...) ve aklınıza gelen diğer şeyler. Yani açıkçası işe başlama konusunda biraz yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.



  • Ben 803 istasyonu kullanıyorum, bga yapmadım henüz ama qfn qfp vs yapıyorum. Katalogundan uygun havya uçları ve nozul seçebilirsin. Uçları Eminönü'nden ya da Ebay'den vs alabilirsin. Havya 803 içinde var zaten, oldukça da rahat kullanımı var. bga maskesi falan ucuz şeyler, çinliler biyerinde boncuk bulmuş gibi maske yapıyor 1-2 dolara:)

    Flux'un litresi 8-10 lira ama tabi bu çok fazla. Arkadaşların varsa beraber alın bölüşürsünüz, ben kalem flux kullanıyorum ama 10ml'lik kaleme 8 milyon verdim ve bozuldu:) Şırınga ile kullanmanı tavsiye ederim.

    Cımbızlarını kaliteli seç, sıcaklıkla eğilebiliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.