Şimdi Ara

Smart Phone (Mpx200 dahil) için DivX yapmak resimli anlatımlı konu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Microsoft Smart Phone işletim sistemine sahip olan cep telefonları kaliteli ekranlara ve hızlı işlemcilere sahiptirler. İndirime girmesinden hemen sonra bir çoğumuzun sahip olduğu Motorola Mpx200 de Microsoft Smart Phone işletim sistemi taşıyan iyi bir ekrana sahip hızlı işlemcili bir makinadır.

Bu güzel cihazlardahttp://betaplayer.corecodec.com adresinden download edebileceğiniz Beta Player yazılımı ile oldukça kaliteli DivX filmler izlemek mümkün. Şimdi sizehttp://divx.ppccool.com/ dan download edebileceğiniz Pocket DivX Encoder ile nasıl telefonunuza uygun DivX yapabilirsiniz onu anlatmaya çalışacağım...

Program oldukça basit bir ara yüze sahip;

1 - File to encode : Burada ilk olarak hangi filmi DivX yapacaksak onun yolunu göstermemiz gerekiyor. Yazı kutusunun hemen yanında bulunan klasör resmine tıklayarak bize bilgisayarımızda DivX yapacağımız dosyayı bulmamızda yardımcı olacak olan iletişim kutusunu açıyoruz.

2- Output file : Programın filmi DivX yapıldıktan sonra sabit diskte nereye yerleştirmesi gerektiğini belirliyoruz. Buraya birşey yazmazsak program standart olarak dosyanın yanına Smartphone ibaresi ekleyerek aynı klasöre kayıt edecektir.

3- Output options (Avi file) : Bu kısımda DivX in kalitesini belirliyoruz aslında bunun çok kolay bir yolu var

Advanced options butonuna basyoruz ve karşımıza çıkan menüden yukarıda en solda bulunan Smart Phone u seçiyoruz daha sonrada aşağıda bulunan Framerate (fps) değerini 25 e getiriyoruz. Böylece program genel ayarları bir Smart Phone a göre yapıyor (çözünürlük, bit rate vb)

4- Bütün ayarları yapıp DivX yapılacak filmi seçtikten sonra sıra geldi bunu listeye eklemeye

Add to the list butonuna tıklayarak projemizi listeye ekliyoruz. Bu programda güzel olan bir çok işi ard arda listeye ekleyebilir ve daha sonra encode işlemini başlatıp siz diğer işlerinizi yoğunlaşabilirsiniz. Program sıra ile dosyaları tek tek encode edecektir.

Filmi listeye ekledikten sonra Encode all butonuna basıyoruz ve DivX hazır.

Notlar : Programda Video qality kısmını 6 dan 12 ye getirdiğinizde filmin boyutlarında büyüme oluyor fakat araba yarışı yada patlama sahnelerinin çok olduğu filmlerde mutlaka bu değer 8 veya üzeri yapılmak zorunda yoksa kalite çok kötü oluyor. Genel olarak yavaş sahnelerin olduğu ve geçişlerin yaşanmadığı yerlerde 6 işinizi görecektir. Audio quality kısmını fazla değiştirmenize gerek yok bu değer oldukça yeterli.

Program Beta ve ister istemez bünyesinde bir çok hata bulunduruyor. Ard arda bir çok proje hazırlayıp listeye ekleyip sonrada onları işlenmesi için bıraktığınızda arada sırada işlemin yolunda devam edip etmediğine bakın. Çökmeler yada benzer olaylar yaşanabiliyor ve siz 1-2 saat sonra gelip baktığınızda 2 dk yol almadan hata vermiş bir programla karşılaşabilirsiniz :)
    Program sisteminizde DivX Codec yüklü değilse hata verecektir.

UYARI : Burada anlatımda kullanılan bütün kaynaklar resimler ve yazılar kaynak gösterilmek şartı ile istenilen yerde kullanılabilir bilgi paylaşmak içindir ama kaynaklara saygı duyalım sonuçda bir emek söz konusu.

Başınız gelebilecek hiçbir şeyden sorumluluk kabul etmem ana telefonum yandı makinem uçtu monitör patladı gibi şikayetleri bana yapmayın ben masumum :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 29 Kasım 2004, 11:45:35 >

• :) eline sağlık pek leziz olmuş
  • teşekkürler speed kardeş eline sağlık. daha telefonum gelmedi ama tüm hazırlıklarımı yaptım.
  • tamam encode yaptım ama tele gönderirken hata oluor yaff belli bi süre sora işlem iptal okluo dosya büük die galiba
  • çok güzel olmuş saolasın
  • haa bide altyazi ekleme olayı warmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Max_Payne

haa bide altyazi ekleme olayı warmı

Alt yazı olayı yok ne yazıkki (yada ben bulamadım )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eline sağlık kardeş saolasın..
  • dosyaların biri 72 mb biri 100 mb bu yüzden dosya aktarımı yarıda kesilior naapmalıyıs yaa yardım bi zahmet
  • quote:

dosyaların biri 72 mb biri 100 mb bu yüzden dosya aktarımı yarıda kesilior naapmalıyıs yaa yardım bi zahmet

Hangi dosyalar?
  • troy divxleri encodaladım
  • yav arkadaşlar cidden kendimi salak gibi hissetim player sayfasında download bulamadım uyuz oldum yaaa programların direk linkini verin yoksa klavyeden başlıyorum bilgisayarı yemeye
  • quote:

troy divxleri encodaladım

Kart okuyucu ile göndermeyi dene telefona direk aktarım hem yavaş hemde sorunlu oluyor...
  • pcyi ve teli hiç ellemezsen gönderio bi 15 dakka falan sürdü ama ses aşırı kısık yane duymak için çok kasıo yaa neden böle oldu dedin gibi encodeladım hepsini ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

quote:

haa bide altyazi ekleme olayı warmı

Alt yazı olayı yok ne yazıkki (yada ben bulamadım )

Alt yazı olayı şöyle arkadaşlar:
    Filmin adı ile altyazı dosyasının adı aynı olursa ve aynı klasördeyseler otomatik olarak altyazıyı ekliyor.
    Ancak bende Türkçe harfler(İıŞşĞğ) doğru gözükmedi. Notepad ile dosyayı açıp İ->I, ı->i, Ş->S, ş->s, Ğ->G ve ğ->g dönüşümü yaparsanız o sıkıntı da çözülmüş olur.
    Yalnız yazılar at nalı gibi büyük oluyor :) Tabiki okunabilir olması için bu mecburi sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: delirotti

yav arkadaşlar cidden kendimi salak gibi hissetim player sayfasında download bulamadım uyuz oldum yaaa programların direk linkini verin yoksa klavyeden başlıyorum bilgisayarı yemeye

bende bulamadım nereden indirecegimi...speed-step su ise bi el atsan

• Beyler bu adamlar programları ücretsiz dağıtıyorlar ben direk link vermeyi o yüzden uygun görmedim bari en azından indirmeden önce

http://betaplayer.corecodec.com adresindeki reklamlara tıklayın daha sonradahttp://divx.ppccool.com/ bu adresteki reklamlara tıklayın adamların cebine 3-5 kuruş girsin

ahanda linkler aşağıda

http://corecodec.org/frs/download.php/100/betaplayer.smartphone.UNSTABLE.0.094.exe Bu betaplayer

http://download.ppccool.com/PocketDivXEncoder_0.3.50.exe bu da pocket divx convertor

• Konuyla alakası yok ama ana menude file management kayıp nasıl geri getiricem?
  • Aarkadaşlar yokmu bir fikri olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeinzBrausewetter

Aarkadaşlar yokmu bir fikri olan

CD sinde bu program var full olarak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.