Şimdi Ara

Sli ve Crossfire ile ilgili bir soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia nın Nforce serisi anakartlar nforce 500/600/700 sli serisi yonga seti taşıyan anakartlar Sli için uygun. Yani Sli yapmak için Nforce yonga setli bir anakart ve Geforce 7000/8000vs... ekran kartı almak zorundayız.

İntelin ve Amd nin yonga setini taşıyan anakartlar Crossfire için uyumlu.Yani Crossfire kullanmak için Ati ekran kartı ve intel veya amd yongaları bulunan anakartlardan almak zorundayız.

Yannısım varsa uyarın pek detaya girmek istemedim.

Aklıma takılan soru şuki?

Ben anakartımı ve boardımı değiştirmeyi planlıorum.Asus crosshair 590 sli anakart var ve evga 8800gt ekran kartım var.
    Şimdi ben İntel X38 yonga setli bir anakart almaya kalksam ekran kartı bir uyumluluk problemi cıkarırmı? İllaki nvidia yongasetli anakartmı almak zorundayım?

Ayrıca İntel yada Amd yonga setli anakart alsam ve ayrıyeten bi tane daha evga 8800 gt ekran kartı alsam Sli yapabilirmiyim? yoksa yongasetinden dogru ekran kartını değiştirip Crossfire mı yapmam gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkanoid -- 17 Ocak 2008; 22:54:04 >

• 8800gt'yi sorunsuz kullanabilirsin ama sli yapamazsın...
  • Amd işlemciden kurtulmak istiorum ayrıcada anakartımdan memnun digilim intel alcam duruma göre bikaç sene sonra ekran kartınıda değiştirmem gerekio gibi gözüküor.
  • ekran kartları farklı anakartlarda farklı performans gösterebiliyor ama bunlar önemsenmeyecek derecede küçük farklar oluyor genelde. amd işlemciden kurtulmak istediğinize göre iki seçenek var önünüzde: nvidia chipsetli bir intel anakartı yada intel chipsetli bir intel anakartı. bildiğim kadarıyla intel chipsetli sli desteği sunan bir anakart yok. intel platformunda çoklu ekran kartı düşünüyorsanız nvidia chipset=sli, intel chipset=crossfire...
  • Nvidia Chipset li intel işlemci destekli bi anakart alcam büyük ihtimalle. nfoce780i ler cıkmış piyasaya ama tek begendigim anakart asus striker 2 formula su anda ama 680i ile mimarisi aynı biraz daha beklemek gerekior 790 serisi hele bi cıksın .
  • slı ile crossfire arasındaki en büyük fark slı yapmak için aynı ekran kartını takmak zorundasın biosları bile aynı olması gerekiyor yani 8800gt varsa 8800gt almak gerekiyor
    crossfirelerde ise atinin herhangi iki ekran kartını takabilirsin yani hd2600 varsa hd2900 veya hd3870 1650pro..... gibi ekran kartlarını takabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1050Ti Hakkında Bir Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.