Şimdi Ara

SLAVLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nereye yazacağımı bilemdim,ben de buraya yazıyom.Slavları hangi milletler oluşturur???

• Ruslar, Ukraynalılar, Bulgarlar(günümüzde), Polonyalılar, Sırplar, Hırvatlar, Boşnaklar, Makedonlar, Arnavutlar, Slovenler, Slovaklar, Çekler, Letonlar. Bunlar ilk etapta aklıma gelenler...
  • Eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Sırplar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Sırplar.

Kazaklar da mı Slav?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

quote:

Eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Sırplar.

Kazaklar da mı Slav?

Nufüsunun %60 ı Rus
  • Makedonlar yunan kökenli değilmi
  • Geniş bir biçimde Ruslar ve eski Yogoslavya ülkeleri. Tabi içlerinde slav olmayanlar da var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    macarlar nasıl insanlardır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • makedonya yunanistana yakındır ama slavca konuşur , makedonca bulgarcaya yakın karışım bir dildir,
    yunanistanın makedonya bölgesi diye geçer, kültürleri biraz farklıdır, ayrıca bulgarlar da makedon kültürüne yakındır bölgesi oraya bakan ksım makedonya bölgesi demese de müzikleriyle kültürü ile etkiler.
    bizim trakya bölgesi deyimi bulgaristanın hemen her yerinde trakya bölgesi isimli sokaklar mevcuttur,
    dilleri yunancadan epey farklıdır. bulgarcaya daha yakındır ,
    slav dilleri birbirine benzer balkanlar içinde tek slav dili konuşmayan ülke romanyadır-- romence-kırık italyancadır ,italyanca bilirseniz romenle anlaşırsınız.

slavca polonyada bozulmaya başlar, polyakça kısmen anlaşılır ama çok az ,

ukrayna şimdi ukraynaca dilini kullanmaya gayret edip ruslardan ayrılmaya çalışıyor == rusça her yerde geçerli ve biraz zor , ancak ukraynaca konuşulunca çok kelimeyi anlıyorum,, makedon dili ile rusçanın ağırlıklı karışımı bir dili andırıyor,, Bulgar dili bana biraz daha saf geliliyor kısaca Türkçe gibi aşırı aksanı yok
    yani daha saf gibi

bulgarca bilen veya makedonca bilen kısmen bir rusun konuştuğunu anlar-

bulgarca =boşnak makedon sırpları kısmen anlayabilir veya birbirlerini ama ruslar daha aksanlı konuşur,
    gürcülerin diili çok daha farklıdır eksik kelimeleri rusça kelimelerle tamamlarlar,

• quote:

Orjinalden alıntı: orkunorkun

ukrayna şimdi ukraynaca dilini kullanmaya gayret edip ruslardan ayrılmaya çalışıyor == rusça her yerde geçerli ve biraz zor , ancak ukraynaca konuşulunca çok kelimeyi anlıyorum,, makedon dili ile rusçanın ağırlıklı karışımı bir dili andırıyor,, Bulgar dili bana biraz daha saf geliliyor kısaca Türkçe gibi aşırı aksanı yok
    yani daha saf gibi

Nerden öğrendin Ukraynaca yı?
    Ukraynada mı yaşıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 18 Aralık 2007; 12:39:54 >
  • sarı olanların çoğu tabi almanlargibi bazı milletleri ayırırsak ve avrupanın doğusunu içine alırsan slavlar işte onlardır
  • makedonlarla ilgili birkaç bilgi anladığım kadarıyla aslen slav değiller asimile edilerek yabancılaştırlımışlar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Makedonya_%28B%C3%B6lge%29

Vardar Makedonyası ve II. DS [değiştir]Eski Yugoslavya'nın bir bölümü -Vardar Makedonyası olarak bilinir. Bulgaristan tarafından işgal edildiği iki dünya savaşı(DS) dönemi dışında, önce Sırbistan'a, daha sonra Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığına, nihayet Aralık 1918'de kurulan Yugoslavya'ya ait olmuştur. Makedonyalıların aslen Güney Sırplar oldukları şeklindeki Sırp iddialarıyla aynı çizgide yer alan kilise, Sırp Patrikliği'ni denetim altına aldı ve resmi dil olan Sırpça gerek okullarda gerekse kamu hayatında zorunlu hale getirildi. Bu politika nüfusu yabancılaştırdı ve Bulgar yanlısı duyguların yayılmasına yol açtı.

• arnavutlar slav mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemil&mustafa

arnavutlar slav mı?

Slav.
  • arnavutlar slav değil, zaten doğu bloku ülkelerinden romenler ve arnavutlar dışında alayı slav.

ruslar, ukraynalılar, belaruslar, lehler, bulgarlar, sırplar, hırvatlar, çekler, slovaklar, slovenler, makedonlar vs. bunların hepsi de slav dil ailesi mensubudur.

letonlar da slav değil bu arada. slav dil ailesinden de değiller zaten. letonya, litvanya estonya onlar baltık ülkesi diye geçiyor finlilerle daha akrabalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 19 Aralık 2007; 1:14:46 >
  • @ Lacrima

Yanlışınız var sayın Lacrima.

Arnavutlar Slav kökenlidir. Konuştukları dil de uzak da olsa Slav dil ailesi içidedir. Letonlar da Slavdır. Tarihteki Lehistan-Letonya birliği buna en güzel örneği teşkil eder. Litvanyalılar ile Estonların Slav olmadığı doğrudur. Bu diller Fin-Ugor dil ailesi içindedir. Özellikle Estonca, Fince ile doğrudan bağlantılıdır. Dolayısıyla Türklerin Finlandiyalılar ve Estonlar ile uzaktan akrabağlığı söz konusudur. Bu yüzdendir ki; Macarca, Fince ve Estonca yazılış ve dilbilgisi bakımından Türkçe'ye oldukça benzer.

Sümer diline en yakın dilin Macarca ve Türkçe olması tesadüf değildir...
  • arnvutlar illyrian diye geçer slav diye geçmez yani bi nevi trak falan oluyolar.
    isterseniz siz bakın.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Albanians

letonların da baltık olduğunda ısrarlıyım.
  • Birileri bana neden Finliler ve İsveçliler de "Hakan" diye isimlerin var olduğunu açıklayabilirler mi?
  • quote:

Birileri bana neden Finliler ve İsveçliler de "Hakan" diye isimlerin var olduğunu açıklayabilirler mi?

o bi tesadüf.

håkan , isminin kökeni norveçcedeki håkon kelimesine dayanıyor, cermen kökenli bi kelime.
    há (high) konr (son), high son anlamına geliyomuş. yani büyük evlat gibi bişey oluyor motamot çevirince.
  • Tesadüf olamaz. Çünkü tarihte Türklerle Vikinglerin yakın temasları olmuş.
    Hatta kız alıp-verme olayları var.

Benim merak ettiğim isim olarak sadece bu kelime benzer. Başka bir benzerlik var mı?
  • iki kelimenin anlamları da kökenleri de farklı nasıl tesadüf olamazlar.
    Tarkan filmi falan mı seyrettin türklerle vikingler orda beraber geçiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.