Şimdi Ara

Slackware - KDE - Yazıcı sorunu (HP 1020)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP LaserJet 1020 yazıcımızı Slax (Slackware) / KDE üzerinde kullanmak için son 5 saattir çabalıyorum ve çok yaklaştığımı hissetmeme rağmen henüz çıktı alamadım.

İlk başta yeni yazıcı eklemek istedim. Daha önceki denemelerde ghostscript'le ilgili bir uyarı aldığımı hayal meyal hatırladığım için ghostscript'i indirip kurdum. Yazıcı ekleme yardımcısında yazıcının bağlı olduğu yer (Usb) ve marka / modeli doğru olarak görüntüleniyordu. İlerleyen pencerelerde ise HP altındaki modellerde yazıcının modeli yoktu.

Bunun üzerine biraz araştırma yaptım, foo2zjs isimli sürücü ile bu yazıcının kullanılabildiğini öğrendim. Sürücüyü indirdim, kurdum, hiçbir şey değişmedi. Hala ilgili marka altında LaserJet 1020 modeli yoktu.

Daha sonra ghostscript'in genişletilmiş hali olan espgs'yi (http://www.cups.org/espgs/index.php) indirdim, ghostscript'i kaldırdım, bunu kurdum. Bilgisayarı baştan başlattığımda aynı yapılandırma yardımcısını kullanarak ilerledim ve HP markası altında LaserJet 1020 modelini gördüm. Hemen bunu seçerek ilerledim, yazıcı kurulumunu tamamladım. Ancak en son geldiğim aşama budur...

Deneme sayfası yazdırıyor gibi görünüyor ama yazdıramıyor; işi kuyruğa atıyor. Herhangi bir çıktı alınacağı zaman önce kuyruğa atıyor, sonra hata veriyor, yazdıramıyor.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=602883 adresinde *aynen* benim yaşadığım sorunu yaşayan biri bu sorunu çözmüş. Benzer şeyleri denedim, ama bende çözülmedi...

Sorunun nerede olduğunu nasıl anlayacağımı anlayamadığım için öyle umutsuzca önüme geleni deniyorum ancak sonuca bu şekilde ulaşamayacağımı anlamaya başladım.

Yardımcı olabilecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 7 Nisan 2008; 1:45:59 >

• Arkadaşlar, bir zahmet yardımcı olun, çözelim bunu....
  • slm
    aynı yazıcı bende de var.
    http://foo2zjs.rkkda.com/
    buradan ındırıp calıstırdım. pardus ve ubuntu da.
    dogrusu pardus hala sorunlu bır calısıyor bır calısmıyor.
    Download and Install 

Click the link, or cut and paste the whole command line below to download the driver.

$ wget -O foo2zjs.tar.gzhttp://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz

Now unpack it:

Unpack:
    $ tar zxf foo2zjs.tar.gz
    $ cd foo2zjs

Now compile and install it. The INSTALL file contains more detailed instructions; please read it now.

Compile:
    $ make

Get extra files from the web, such as .ICM profiles for color correction,
    and firmware. Select the model number for your printer:
    $ ./getweb 2430 # Get Minolta 2430 DL .ICM files
    $ ./getweb 2300 # Get Minolta 2300 DL .ICM files
    $ ./getweb 2200 # Get Minolta 2200 DL .ICM files
    $ ./getweb cpwl # Get Minolta Color PageWorks/Pro L .ICM files

$ ./getweb 1020 # Get HP LaserJet 1020 firmware file
    $ ./getweb 1018 # Get HP LaserJet 1018 firmware file
    $ ./getweb 1005 # Get HP LaserJet 1005 firmware file
    $ ./getweb 1000 # Get HP LaserJet 1000 firmware file

Install driver, foomatic XML files, and extra files:
    $ su OR $ sudo make install
    # make install

(Optional) Configure hotplug (USB; HP LJ 1000/1005/1018/1020):
    # make install-hotplug OR $ sudo make install-hotplug

(Optional) If you use CUPS, restart the spooler:
    # make cups OR $ sudo make cups

yukarıdakı koddakılerı yazıp manuel olarak kurmanı "yuklemeni" onerırım.
    yanı sıtelerdekı suruculer pek ıse yaramıyor.
    sonra yenı yazıcı ekle yapılandırma yonetıcısınden.
    dogru kurulmussa mutlaka yazıcın tanınanacaktır.
    eger yazıcıyı tanıtamassan yazıcıyı kapat ac .sonra yazıcı eklemeyı dene derım.
    bır de buradakı yazıyı oku derım.
    kolay gelsın eger olmassa nerede takıldıgını anlat yardımcı olmaya calısırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 8 Nisan 2008; 22:58:40 >

• Açıkçası şimdilik o "kurma" işini yapmak istemiyorum pek, çünkü kullandığım dağıtım "modül" temelli, yani her program ayrı ayrı modül olarak bulunuyor. Bu modülleri de herhangi geçerli bir paket yaptıktan sonra (Slackwaret tgz, Debian deb, RedHat rpm vs...) Slax - lzm'ye çeviriyoruz. Ben ise hala paket yapma işini beceremedim.

foo2zjs'nin sitesinde özellikle FALAN, FİLAN, FALANCA DAĞITIMLARIN İKİLİK DOSYALARINI İNDİRMEYİN, KENDİNİZ DERLEYİN yazıyor, ancak Slackware, o sayılanların arasında değil (hoş, sayılmayanların arasında da değil).

Peki, olmadı kendim derlerim ama bu indirdiğim paketin sorunlu olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı? "Doğru kurulmuşsa mutlaka yazıcı tanınacaktır", tamam, ama sanki şimdi de tanınıyor. Bilgisayar yazıcıyı bir şekilde görüyor, yoksa nasıl olur da yazıcı ekleme yardımcısında marka model ve bağlantı noktası doğru olarak görüntülenir ki? Sürücü seçme sayfasında da espgs sayesinde şu anda doğru model sürücüleri (biri normal, birinin yanında foo2zjs yazıyor) görünüyor. Bu durumda sürücülerinin de normal bir şekilde yüklendiğini varsayıyorum.

Aslında şimdi düşündüm de, hakikaten bu durumda foo2zjs paketinde sorun varmış gibi duruyor...

Madem öyle, ben indirip derleyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 8 Nisan 2008; 0:01:28 >

• "kurma" ıyıydı.
    sanırım yazıcıyı secım yaparken "dıgerlerı" kısmında gorunenı secmek gerkıyor.
    kucuk bır hatırlatma.
    yazıcı su sekılde goruluyorsa ıyı sonuc verıyor
     Slackware - KDE - Yazıcı sorunu (HP 1020)

kolay gelsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 8 Nisan 2008; 23:06:55 >
  • Hmm... Bir de öyle deneyim. Yalnız halihazırda "Yazıcıyı dene" dediğimde şöyle bir hata alıyorum:

server-error-not-accepting-jobs

Bu hatayı oluşturan komut şu:

ceremcem@slax:~$ cupsdoprint -P 'HPLaserJet1020' \
    -J 'KDE Print Test' -H '/var/run/cups/cups.sock:631' \
    -U 'ceremcem' -o ' multiple-document-handling=separate-documents-uncollated-copies \
    orientation-requested=3' '/usr/share/apps/kdeprint/testprint.ps'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumra -- 9 Nisan 2008; 1:25:15 >
  • cups ıle bır sorun oldugu goruluyor sanırım .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Konuya rezalet ötesi bir çözüm getirdim... VirtualBox aracılığıyla kurduğum sanal makinadaki Windows XP üzerinde yazıcının sürücülerini kurarak yazıcıyı kullanılır hale getirdim. Rezalet...
  • Linuxun hala acemisi sayılabilecek biri olarak dertsiz başıma dert almayayım diye düşünmeye başladım.
    hp 1020 takılı bir kaç bilgisayara slax ile istediğim ayarlarda live cd yapıp harddiskleri sökme gibi bir düşüncem vardı.
    Yukarıdakileri okuyunca maalesef vazgeçtim.
    Tumra hocam espgs'nin lzm'sini mümkünse verebilir misin.
    Onunla da yapamazsam slax ı rafa kaldıracağım.
  • Heyecanla çıkış yapmak istemem ama durduramıyorum kendimi...

Hani yazmıştım ya, "Sanal makina kurarak hallettim" diye, onu tekrar yapmaya kalktığımda yapamadım. 1 gün uğraştıktan sonra fstab'a şu satırı eklemediğim için yapamadığımı farkettim:

none /proc/bus/usb usbfs devgid=105,devmode=664 0 0

Bunu yaptıktan sonra (ve tabi ki kendimi 105 nolu gruba, usbfs grubuna ekledikten sonra) sistemi yeniden başlattım. VirtualBox ancak bu şekilde Usb'lere ulaşabiliyordu. Acaba şu anda denesem yazıcıyı kullanabilir miyim? Pazar günü sabahtan deneyeceğim, sonucu o zaman söylerim...
  • Tumra üstadım Slax Core 6.0.6 yayınlanmış. İçimde bu problemi halletmişler gibi bi his var :)
    http://www.slax.org/modules.php?action=detail&id=26
    İçinde espgs ve bir kaç modül daha var.
    hp1020 yanımda olmadığı için henüz deneyemedim. Yarın denemeyi düşünüyorum. İnşallah olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.