Şimdi Ara

Skyrim'e ufak bir eleştiri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
161
Cevap
1
Favori
7.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • stabwound onerdigin oyun cok guzel hakkatten her yıl degisik bi modpack yukleyip oynarım hala ama arkadas heralde soylerken su 3 ay icerisinde cıkan oyunlardan bahsetmis yoksa bi cok rpg var skyrimden kat kat iyi en azından daha cok rpg tadını verebilen
  • Skyrim kadar ozgurluk hissi verebilen, Rpg olup ayni zamanda adventure sevenlere de hitap eden baska Skyrim den daha iyi bir Rpg varsa soyleyin oynayalim, vampire masquerade bloodlines yi oynadim birakin SKyrim den daha iyi olmasini, Skyrim ile ayni siklette bile sayilamaz bence tabi zevkler renkler tartisilmaz ama o oyunun genel olarak aldigi paunlar da cok yuksek degil en azindan Skyrim ile kiyaslanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 8 Aralık 2011; 21:49:34 >
  • İyi güzel de, karpuzu tuzla yiyen bir ülke var bu dünya da.Lord of the Rings filmini anlayabilmek için 5 defa izleyen,kitaptan bir haber olmayan insanlar var.Bunun yanısıra U ile başlayan bir ülke dedikleri zaman Utah diyenler var.

Ve bu insanlar da oyun satın alıyorlar,hatta oyuncu kitlesinde çok çok büyük bir yere sahipler,gerizekalı demek istemem ancak gerçekten kafası basmayan,2 tane bulmacayı çözemeyen insanlardan bahsediyorum.
    Bethasda Softworks istese öyle bir oyun geliştirir ki,belki bazılarımızın beklentilerini karşılar (bazılarımız diyorum çünkü bir kalıba sokmak istemiyorum fakat yine de belirteyim hardcore rpg oyuncularından bahsediyorum) ancak şuan gözünüzü açıp etrafa baktığınız zaman oyun oynayan kitlenin basit ve daha eğlenceli oyunları oynadığını kısaca "salaklaştırılmış" oyunlar oynadıklarını görürsünüz.

Uzun lafın kısası artık oyun firmaları 10.000 kişiye hitap edip $50.000 kazanacağına, 1.000.000 kişiye hitap edip $5.000.000 kazanmayı daha mantıklı buluyorlar haklı olarak.(Fiyatı öylesine yazdım şimdi liseliler damlamasın yanlış fiyat yazmışsın diye)

• quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

.. buldun ......... arıyorsun denir bu duruma. Elbette ki eksikler olacak. 2 gb overclock ramleri ile 30 kişilik Whiterun kuşatmasında gayet iyi olan bilgisayarımı kastıran yapay zeka senin dediğin duruma gelirse, o oyunu oynatmak da bir sorun haline gelir. Yapım süresi uzar, asgari gereksinimler artar...

Bu oyunun en can sıkıcı durumu budur bana kalırsa..Demek 100'e 100 bir savaş ayarlasak çıkacak olan Creation Kit'le bilgisayar kitlenecek..

Ayrıca Etkileşimli Dünya olayının tam kavranabildiğini düşünmüyorum..Guardlar'la olan konuşmalar olsun..İnsanların devamlı aynı cümleleri tekrarlamaları olsun,Yapay zeka'yı daha iyi yapabilirlerdi..Ellerinde o kadar ses sanatçısı varken,herbirine 3-5 cümleyi tekrarlatmaları(guardların dizine ok yemesi sorunsalı(efsane oldu gerçi.),karınızın evde olmanıza rağmen 2 dk ya bir oh ! seni gördüğüme sevindim demesi)saçmalık olmuş..

Şu yukarıda yazdığım 2 sorun dışında çok da gözüme batan bir şey olmadı..

Ayrıca Fallout New Vegas kesinlikle daha bir 'RPG' oyunu...Perkler,özellikler..

Ama tüm bu yazdıklarıma paralel Elder Scrolls serisinin en sevdiğim yanı...Modları ve Modlanabilir olması...

Şu etkileşimli Dünya sorunu ne derece çözülebilir bilmiyorum..Ama daha önceki yazılarda yazılan bazı hususlarında mod sistemi ile giderilebiliceğini düşünüyorum..

• söylediklerine katılmakla birlikte az önce riwerwood daydım yanlış bir hareket sonucu bana vurmaya başladılar tabi arkada lydia bunlara atağa başlamışken birkaç köylüde lydiaya atağa kalmış neyse guardı bekliyorum gelsinde çözeyim meseleyi ancak bir baktım bizim ilk yoldaşımız archer ismini unuttum çıkmış oduncu binasının üstüne oklarını tek tek sallıyor köylülere inanamadım gözlerime ama harbi harbi lydia ile bu bikaçtanesini indirdi tabi guardlarda bunları indirdi :)

ama böyle birşeyin olması beni çok etkiledi hani o archerda sonuçta köylü ve bize karşı olması gerekirdi.
  • Şu an 35lvl Redguard Warriorum şu üst seviye ice magelere karşı zorlandığım kadar hiçbir ejderde zorlanmadım
  • yaa ben fallout 3ü çok sevmiştim bana göre hikaye çok güzeldi her yerden bişiy çıkıyordum oynu toplamda 3-4 defa bitirdim hepsindede ayrı bi zevk aldım hala daha düşününce tüylerim diken diken oluyor ama bu skyrim bana onu tam olarak veremedi oyun güzel ama sanki bişiler eksik ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: SengulerUnited

İyi güzel de, karpuzu tuzla yiyen bir ülke var bu dünya da.Lord of the Rings filmini anlayabilmek için 5 defa izleyen,kitaptan bir haber olmayan insanlar var.Bunun yanısıra U ile başlayan bir ülke dedikleri zaman Utah diyenler var.

Ve bu insanlar da oyun satın alıyorlar,hatta oyuncu kitlesinde çok çok büyük bir yere sahipler,gerizekalı demek istemem ancak gerçekten kafası basmayan,2 tane bulmacayı çözemeyen insanlardan bahsediyorum.
    Bethasda Softworks istese öyle bir oyun geliştirir ki,belki bazılarımızın beklentilerini karşılar (bazılarımız diyorum çünkü bir kalıba sokmak istemiyorum fakat yine de belirteyim hardcore rpg oyuncularından bahsediyorum) ancak şuan gözünüzü açıp etrafa baktığınız zaman oyun oynayan kitlenin basit ve daha eğlenceli oyunları oynadığını kısaca "salaklaştırılmış" oyunlar oynadıklarını görürsünüz.

Uzun lafın kısası artık oyun firmaları 10.000 kişiye hitap edip $50.000 kazanacağına, 1.000.000 kişiye hitap edip $5.000.000 kazanmayı daha mantıklı buluyorlar haklı olarak.(Fiyatı öylesine yazdım şimdi liseliler damlamasın yanlış fiyat yazmışsın diye)

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Suraz

quote:

.. buldun ......... arıyorsun denir bu duruma. Elbette ki eksikler olacak. 2 gb overclock ramleri ile 30 kişilik Whiterun kuşatmasında gayet iyi olan bilgisayarımı kastıran yapay zeka senin dediğin duruma gelirse, o oyunu oynatmak da bir sorun haline gelir. Yapım süresi uzar, asgari gereksinimler artar...

Bu oyunun en can sıkıcı durumu budur bana kalırsa..Demek 100'e 100 bir savaş ayarlasak çıkacak olan Creation Kit'le bilgisayar kitlenecek..

Ayrıca Etkileşimli Dünya olayının tam kavranabildiğini düşünmüyorum..Guardlar'la olan konuşmalar olsun..İnsanların devamlı aynı cümleleri tekrarlamaları olsun,Yapay zeka'yı daha iyi yapabilirlerdi..Ellerinde o kadar ses sanatçısı varken,herbirine 3-5 cümleyi tekrarlatmaları(guardların dizine ok yemesi sorunsalı(efsane oldu gerçi.),karınızın evde olmanıza rağmen 2 dk ya bir oh ! seni gördüğüme sevindim demesi)saçmalık olmuş..

Ama tüm bu yazdıklarıma paralel Elder Scrolls serisinin en sevdiğim yanı...Modları ve Modlanabilir olması...

Şu etkileşimli Dünya sorunu ne derece çözülebilir bilmiyorum..Ama daha önceki yazılarda yazılan bazı hususlarında mod sistemi ile giderilebiliceğini düşünüyorum..

Kafadan kaybediyorsunuz birkere. Fallout neee Skyrim ne! Bir kere ikisi de RPG olmasına rağmen bambaşka oyunlar. Ben uzun yıllar WoW oynadım, RPG ve geniş dünya nedir bilirim. Şahsen bu hissi birtek Elder Scrolls serisinde alabildim. Bir RPG, sizi haritada kaybettirebildiği derecede başarılıdır. Oyunun içinde kaybolmuyorsanız, o oyuna pek bir ömür de biçemezsiniz. Skyrim'i diğer RPG'lerden ayıran şey de bu...

• Fallout 3 ve new vegas tamam guzel oyunlar ama haritada Skyrim deki kadar cesitlilik barindirmayan oyunlar...Yani mekanlar birbirini fazla tekrar ediyor, Skyrim de ise nerdeyse her magara degisik. Sehirler degisik, bir Riften ile bir Solitude nin dogasi, bitki ortusu farkli..vs..vs cesitlilik fazla yani genel anlamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 9 Aralık 2011; 0:27:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Suraz

quote:

Kafadan kaybediyorsunuz birkere. Fallout neee Skyrim ne! Bir kere ikisi de RPG olmasına rağmen bambaşka oyunlar. Ben uzun yıllar WoW oynadım, RPG ve geniş dünya nedir bilirim. Şahsen bu hissi birtek Elder Scrolls serisinde alabildim. Bir RPG, sizi haritada kaybettirebildiği derecede başarılıdır. Oyunun içinde kaybolmuyorsanız, o oyuna pek bir ömür de biçemezsiniz. Skyrim'i diğer RPG'lerden ayıran şey de bu...

İster beğen ister beğenme...

Orda demek istediğim lafı bile anlamamışsın..Fanboyluğun anlamı yok..Fallout daha bir 'RPG' unsuru içeren oyundur dedim ben orada...Bethesda'dan sonra Fallout serisi de zaten oynanış olarak Elder Scrolls'la aynı...Fallout New Vegas'ı hiç oynamadın sanırım...Haritası oldukça genişdir...300 saati aşıyor benim sürem hem oblivion'da hem Fallout New vegas'da...

• quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Skyrim kadar ozgurluk hissi verebilen, Rpg olup ayni zamanda adventure sevenlere de hitap eden baska Skyrim den daha iyi bir Rpg varsa soyleyin oynayalim, vampire masquerade bloodlines yi oynadim birakin SKyrim den daha iyi olmasini, Skyrim ile ayni siklette bile sayilamaz bence tabi zevkler renkler tartisilmaz ama o oyunun genel olarak aldigi paunlar da cok yuksek degil en azindan Skyrim ile kiyaslanamaz.

o senin düşüncen :) Klasik ortaçağ RPG'lerinden farklı günümüz dünyasını, vampirleri konu alan bir RPG. Bir birinden farklı değişik monoton olmayan görevleri, şehir atmosferi, karakter ve seslendirmeler, dialogları çok etkileyiciydi oyunun. tek kötü yanı grafik ve programlama hataları.

vampire masquerade'nin hakları satın alınsa, unreal motorunun editlenmiş haliyle yapılsa, havok fizik motoru eklense, LA noire'deki yüz ve vücut animasyonları eklense, birbirinden farklı dövüş animasyonları yapılsa. Bir de bu oyun gta oyunlarındaki harita kadar büyük 2-3 şehri kaplasa.. ne diablo 3 ne elder scrolls'un yenisi yada dragon age hiçbir oyun çıkmasa bile sorun olmaz benim açımdan. Oyundaki o atmosfer ingilizce bilmeyip RPG den anlamayanların bile ilgisini çekiyor fakat fps oyuncuları oyundaki buglar yüzünden oyunu 5.dk oynamadan siliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 9 Aralık 2011; 3:23:33 >

• quote:

o senin düşüncen :) Klasik ortaçağ RPG'lerinden farklı günümüz dünyasını, vampirleri konu alan bir RPG. Bir birinden farklı değişik monoton olmayan görevleri, şehir atmosferi, karakter ve seslendirmeler, dialogları çok etkileyiciydi oyunun. tek kötü yanı grafik ve programlama hataları.

vampire masquerade'nin hakları satın alınsa, unreal motorunun editlenmiş haliyle yapılsa, havok fizik motoru eklense, LA noire'deki yüz ve vücut animasyonları eklense, birbirinden farklı dövüş animasyonları yapılsa. Bir de bu oyun gta oyunlarındaki harita kadar büyük 2-3 şehri kaplasa.. ne diablo 3 ne elder scrolls'un yenisi yada dragon age hiçbir oyun çıkmasa bile sorun olmaz benim açımdan. Oyundaki o atmosfer ingilizce bilmeyip RPG den anlamayanların bile ilgisini çekiyor fakat fps oyuncuları oyundaki buglar yüzünden oyunu 5.dk oynamadan siliyor.

Şu yazdıklarınızı Super Mario için bile yapıyor olsalardı zaten ortada yine rekabet edebilecek oyun kalmazdı

• Herşeyden önce onu oynatabilecek sistem lazım
    Ama Elder Scrolls Skyrim, birazcık etkileşimle bile çok daha iyi olabilirdi.
  • Bizim insanımıza birşey beğendirmek kadar zor bir dava yok.Herşeyde bir kulp bulmak zorundayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: SengulerUnited

İyi güzel de, karpuzu tuzla yiyen bir ülke var bu dünya da.Lord of the Rings filmini anlayabilmek için 5 defa izleyen,kitaptan bir haber olmayan insanlar var.Bunun yanısıra U ile başlayan bir ülke dedikleri zaman Utah diyenler var.

çok güzel özetlemişin valla ben diyecektim ağır kacar diye soylememistim.Bazıları demiş skyrim le aynı klasmanda degil elmayla armutu karsılastırıyonuz zaten biz onun pesinde degiliz Skyrim'i oynarken RP olarak bişeyin eksik oldugu kanaatindeyiz bu oyunları da ondan ornek gosteriyorz vampire oyununa gelirsek bu oyun bence skyrimden daha ozgur bi oyun diceksiniz neden ozgurlukten kastım skyrim de bi gorevi yapmak icin genel olarak bi yol var siz iyi karakter de acsanız kotu karakterde acsanız(bu nasıl olcaksa) ondan da olsanız bundan da olsanız o gorevleri yine aynı sekilde yapcanız ama vampire bloodlines bir gorevi bitirmek icin birden fazla yol var ki bazı yollar belirli karekterlerce yapılabiliyor yani kısıtlamaları var ya belli bi klasa ozel ya da belli bi ozellik ustunde yogunlasmıs bence bu daha iyi bi sekilde ozgurluk kavramını karsılıyor yoksa daga bayır yurucem ici bos olduktan sonra neye yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 9 Aralık 2011; 4:25:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn

Bizim insanımıza birşey beğendirmek kadar zor bir dava yok.Herşeyde bir kulp bulmak zorundayız

Eleştirmekle kötü mü yapıyorum? Tutup "Grafikler şöyle olmuş itemler böyle olmuş Bethesda hiç becerememişsin" desem burda haklısın ama, yazıyı güzelce okursan zaten oyunu beğendiğimi belli ettim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn

Bizim insanımıza birşey beğendirmek kadar zor bir dava yok.Herşeyde bir kulp bulmak zorundayız

Eleştirmekle kötü mü yapıyorum? Tutup "Grafikler şöyle olmuş itemler böyle olmuş Bethesda hiç becerememişsin" desem burda haklısın ama, yazıyı güzelce okursan zaten oyunu beğendiğimi belli ettim ben.

Sözüm sana değil kardeşim,konuya atılan bazı mesajlar gerçekten iç karartıcı.
  • Peki o zaman pardon.
  • yazılanların bir kısmında "dragon armor giyiyorum thief çıktı karşıma yolumu kesti diyorsunuz" yahu dün gece yarısında bastım lycan özelliğni yardırıyorum köylerde, önüme geleni pençeliyorum bir güzel karnımı doyuruyorum. Birden yolda karşıma Thief çıktı, yahu KURDUM BEN KURT bre şapşal, bildiğin Troll'e tek atıyorum, devlere 2 pençe sallıyorum ölüyo gidiyo, adam yolumu kesti, korkup kaçması hatta altına etmesi gereken zavallıcık allahın kurdundan para istedi, bu da yetmiyomuş gibi saçma sapan şekilde, konuşma penceresi çıktı, ulen kurtadam konuşur mu be ya ? en fazla havlar :) Bir an oyundan soğur gibi oldum. Sonra zavallı thief'in etiyle karnımı doyurup hedefimdeki köye doğru dört nala koşmaya devam etttim dedim oyundur olur. Haliyle insan moduna geri döndüm, beklerdim ki insanlar gece köyleri basan bir kurt hakkında dedikodu yapsın, bu kurdun peşine birileri düşsün ama yok abi böyle bir olay, bu da yetmezmiş gibi bir iki gün sonra kurt olarak katliam yaptığım yere gittiğimde herkesin bana saldırması saçmaydı, nerden biliyorsun kardeşim o kurtadamın ben olduğumu ? Oyun bu tarz konularda malesef sınıfta kalıyor.
    Birde yan quest yapmanın hiç ama hiçbir artısını gömedim, git onu kes bunu çal, şunu koru v.s v.s ee abi ne katıyo bana ? nerde reputation ?
    Neyse oyunu er ya da geç bitiricem, bütün yan görevler, haritanın her santimine gidilecek en az 3-4 ay daha oyun aramam, ama ben NeverWinterNights tarzı oyunları çok özledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keshberfo -- 9 Aralık 2011; 21:52:14 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.