Şimdi Ara

Skylake işlemcilerde hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linkte skylake işlemcilerde prime95 gibi testlerde donduğu hata verdiği yazmış.

http://www.legitreviews.com/intel-skylake-processor-bug-causing-pcs-freeze-complex-workloads_177596

• prime95 çok eski bir test.
    ddr4 ram ile sorun olmuştur belki.
  • Geçen bi yarım saat çalıştırdım sıkıntı olmadı
  • Yaklaşık bir hafta önce Phenom II X4 955BE 'den i56400 - ASUS Z170-PD3 (DD3)' e geçiş yaptım, GTA5 oynarken sistemin bir anda yanıt vermeyi kestiği kimi zaman 5, kimi zaman 15-20 saniye sonra tekrar kaldığı noktadan devam ettiği durumlar yaşadım.
    Bahsedilen bu hesaplama hatası haberini görünce direkt bu yaşadıklarım aklıma geldi ve açıkçası midem bulandı, umarım 10 yıl sonra İntel işlemcı aldığım için pişman olmam.
  • prime95 çok eski bir test.
    ddr4 ram ile sorun olmuştur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay iyice ayyuka çıktı;

http://techreport.com/news/29585/prime95-can-cause-intel-skylake-cpus-to-freeze
    http://www.tomshardware.com/news/skylake-prime-number-bug,30979.html

benim yaşadığım durumun benzerini yaşayan varmı arkadaşlar?
    iade edip 4460 almayı düşünebilirim..
    yıllar sonra intel aldım, ondada aldığım seri elimde patlarsa ben böyle şansın...
    ah be AMD yıllardır adam gibi işlemci çıkartamadın, intel'in kucağına attın bizi...

• yoğun işlem yükü altında cevap vermeyi kesme olabilirmiş de, bu çok yaygın değilmiş miş de, normal kullanıcı kolay kolay karşılaşmazmış mış mış da mış...
    intel hatayı düzeltmek istiyormuş hatta oem anakart üreticileri ile çalışmaya başlamışlar mış.
    la bildiğin bozuk işlemci yapmışlar, hem de koca bir seri bozuk ya la....
    arkadaş böyle bir durum AMD' de yaşansa forum yerinden oynar AMD' yi batış aşamasına getirir, söylemediğini bırakmazdı intel fanları, ama intel bir halt edince herkes üç maymunu oynuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 12 Ocak 2016; 16:23:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

Olay iyice ayyuka çıktı;

http://techreport.com/news/29585/prime95-can-cause-intel-skylake-cpus-to-freeze
    http://www.tomshardware.com/news/skylake-prime-number-bug,30979.html

benim yaşadığım durumun benzerini yaşayan varmı arkadaşlar?
    iade edip 4460 almayı düşünebilirim..
    yıllar sonra intel aldım, ondada aldığım seri elimde patlarsa ben böyle şansın...
    ah be AMD yıllardır adam gibi işlemci çıkartamadın, intel'in kucağına attın bizi...

İntel az bile yapıyor, hesap ne de olsa AMD'ye kesilecek olduktan sonra.

• İntel' in açıklaması ;

"Intel, 6. nesil Intel® Core ™ ailesini etkileyen bir sorun belirlemiştir. Bu sorun yalnızca Prime95 gibi uygulamaları çalıştırırken karşılaşılabileceği gibi, bazı kompleks iş yükü koşullarında da oluşabilir. Bu gibi durumlarda, işlemcinin kendisini askıya alması beklenmeyen bir sistem davranışına neden olabilir. Intel, teşhis ve bir düzeltme yayımladı ve BIOS üzerinden dağıtılacak düzeltme için harici iş ortakları ile çalışmaktadır"

Kaynak : Techreport
    Yani Intel kısaca diyor ki : bu sefer çarşafa dolandık geçmiş olsun, şimdi kurtarmaya çalışıyoruz, haa o kurtarma işini de anakart üreticilerine yıktık, bize gelmeyin onlara gidin
  • Yazık gerçekten o kadar para verip bu tür hatalarla karşılaşma birde yamulma durumu var şuan rakip olmadığı için pek etkilenmeyecektir diye düşünüyorum.
  • Fixledik diyolar ama ortada bios update yok daha?
  • quote:

İntel' in açıklaması ;

"Intel, 6. nesil Intel® Core ™ ailesini etkileyen bir sorun belirlemiştir. Bu sorun yalnızca Prime95 gibi uygulamaları çalıştırırken karşılaşılabileceği gibi, bazı kompleks iş yükü koşullarında da oluşabilir. Bu gibi durumlarda, işlemcinin kendisini askıya alması beklenmeyen bir sistem davranışına neden olabilir. Intel, teşhis ve bir düzeltme yayımladı ve BIOS üzerinden dağıtılacak düzeltme için harici iş ortakları ile çalışmaktadır"

Kaynak : Techreport
    Yani Intel kısaca diyor ki : bu sefer çarşafa dolandık geçmiş olsun, şimdi kurtarmaya çalışıyoruz, haa o kurtarma işini de anakart üreticilerine yıktık, bize gelmeyin onlara gidin

Ne alakasi var? Adamlar anakart ortaklari ile calisiyoruz demis topu onlara attiklarini nasil cikardin bu aciklamadan? İnsan yapisi sonucta herseyde nukemmellik aramayin.hata olduysa ufak bir update ile isi cozerler.aciklamis adamlar iste.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her şeyin ilk neslinde problemler görülmesi her zaman yüksek ihtimal olsada, bu tarz büyük firmalar için böyle hatalar olmamalı tabii ki. Eğer hatalar kitlesel değerlere ulaşırsa ve çözümü geç kalmaya devam ederse yine son günlerde firmaların sanki normalmiş gibi yansıttığı üretim kaynaklı bir sorunla daha baş başa kalacağız gibi görünüyor.

Çözüm hızı bu sorunda en önemli etken olacaktır. X99 chipset harici kitlesel olarak DDR4'ün ilk nesli diyebileceğimiz INTEL'in Skylake işlemci ailesinin "her şeyin ilki" ilkesinde zora düştüğü bir durum.

AMD, akıllı bir firma olabilse bu tarz bir gelişmeden sonra yeni gelecek işlemci mimarisinde leyhinde durumlar yaratabilirdi. Ama yine INTEL olayı bir şekilde toparlayacaktır.

Keşke şöyle olaylar beklenen sağlam etkileri yapabilsede bizde daha uyguna ürünler alabilsek. Fakat üzerine konuşmaktan fazlasını yapamayacağız yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asrock bu konuyla ilgili 100 serisi chipseti anakartları için bios güncellemesi yayınlamış.

http://www.techpowerup.com/219508/asrock-releases-bios-update-to-fix-intel-skylake-bug.html
  • quote:

Yaklaşık bir hafta önce Phenom II X4 955BE 'den i56400 - ASUS Z170-PD3 (DD3)' e geçiş yaptım, GTA5 oynarken sistemin bir anda yanıt vermeyi kestiği kimi zaman 5, kimi zaman 15-20 saniye sonra tekrar kaldığı noktadan devam ettiği durumlar yaşadım.
    Bahsedilen bu hesaplama hatası haberini görünce direkt bu yaşadıklarım aklıma geldi ve açıkçası midem bulandı, umarım 10 yıl sonra İntel işlemcı aldığım için pişman olmam.

10 sene sonra derken?
  • en son 2006 yılında intel almıştım.
  • Render alırken sorun olacakmı acaba

Gittik bozuk seriyi aldık işe bak!

Peki normal kullanıcı 6700k alıp facebook ta mı takılıyor?

Adama performans lazımki bu işlemciyi almış,pentiumda normal kullanıcıya yeter ozaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClimbDown -- 26 Ocak 2016; 13:47:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinemhkn

prime95 çok eski bir test.
    ddr4 ram ile sorun olmuştur

+1 +1

bence de.
    hatta i7 6. nesiller o programı beğenmemiştir. Kazımadığından olabilir.

• yahu ciddi olamazsınız abartıyorsunuz.... ne problemi var işlemcinin ? lan daha bugün sistemim toplandı yarın alıcam nerden çıktı bu şimdi ! :/ :/ :/
  • T.Aldebaran T kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi ile çözülen bir sorun, firmalar çıkarmaya başlamış.
    Mesela gigabyte çıkarmış beta bios olarak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.