Şimdi Ara

Skylake i5 6600k Oyun Bilsiyarı Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Skylake i5 6600k Oyun Bilsiyarı Nasıl?

Aslında bütçemi biraz aşıyorum ama DDR4 sistem toplamak istediğim için bu oluyor en mantıklısı gibi geldi. Tabi kasa konusunda neden bu kasayı seçtin diyebilirsiniz. Daha önce COOLER MASTER HAF912 ADVANCE düşünüyordum ama gerek içinde gelen psu'da yaşanan sıkıntılar yüzünden gerekse sıvı soğutucu sistemin montaj zorluğundan dolayı bu kasaya yöneldim. ZALMAN Z11 NEO'nun kalitesi hakkında bir şey söyleyemem tabi ancak karizmasına yenik düştüm diyebilirim . Tabi ileride ikinci bir ekran kartı takma ihtimalime karşı alırken GTX970 ikinci vga portuna sığıyormu deneyeceğim.

Bir de sıvı soğutucu demişken, bu soğutucuyu seçerken Technopat'ın etkisi olmadı değil. Ben de biraz inceledim kaliteli gibi geldi. Rakiplerinin bir üst kalitedeki soğutucularıyla kıyaslanmış çoğu yerde ve fiyatı onlara göre çok hesaplı. Hatta TD03-E (120mm çift fanlı) modelini düşünüyorum aslında ama bulamadığım için ekliyemedim. Bu kasanın üst tarafındaki boş kalan fan yerine de tam oturacak hatta çıkıntı olduğu için anakartın önüne kadar sarkmayacak. O.C. konusunda ise kararsızım. Sanırım ihtiyacım olana kadar yapmayacağım. Ne zaman ki oyunları oynarken zorlanırsam o zaman yaparım. Acaba bu soğutucu bana yeterli olurmu O.C. yapacağımı da varsayarsak?

Ayrıca monitör önerilerinize de açığım VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W LED IPS MONİTÖR hoşuma gitti aslında. F/P olarak çok iyi bir ürün ancak çok fazla ghosting olayı olduğu söyleniyor emin değilim o yüzden.

Şimdiden teşekkürler görüşleriniz için...

• Sistem güzel, pişman etmez.
  • Sistem güzel bende skylake düşünüyorum ama bu pc benim bütçemin çok üstü olmasa bende buna benzer bişi toplayabilirdim
  • Oyun için Skylake gereksiz diye düşünenler olabilir. Ancak i5 4690k + msi z97 gaming 5 + asus gtx970 + 8gb DDR3 ramli bir sistem ile arasında 150TL'lik bir fark var. Bence sıfır pc için bu farka değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkndmr -- 15 Ekim 2015; 10:27:41 >
  • Sistem gayet güzel olmuş, işlemci için aşırı bir soğutmaya gerek yok, 100-150 tl'lik bir hava soğutma da iş görür, sıvı soğutmanın kasaya uygunluğunu kontrol etmen de fayda var.
  • Gayet guzel hayirli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @LEON-X

Hocam kasanın üst tarafında 280 mm (2x120 veya 2x140) ye kadar fan ve ya radyatör montajı için dışarıya doğru çıkıntılı bir bölme mevcut. Kasayla birlikte burada 120 mm bir adet fanla birlikte geliyor. Eğer 120 mm soğutucu alırsam kalan boş bölmeye monte ederim diye düşündüm. 240 mm soğutucu alırsam da üzerinde gelen fanı ön tarafa takıp radyatörü yine üst kısma monte ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkndmr -- 15 Ekim 2015; 10:48:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z170 ve i7 7700k sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Technopatta inceledikleri sistem olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=g8tbl_T8CrQ

bu arada td03-e aynı sitede var

http://www.teknobiyotik.com/silverstone-tundra-serisi-td03-e-intel-775-115x-1366-2011-amd-am2-am3-fm1-fm2-uyumlu-sivi-sogutma-sistemi.html

ben olsam kasayı da n10 kullanırdım ben memnunum

http://forum.donanimhaber.com/m_110647523/tm.htm

Aldığın kasadan 45tl daha ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sy1907 -- 15 Ekim 2015; 11:50:34 >

• yüksek bütçeli sağlam sistem olmuş =)
  • hangi siteden topladınız hocam??
  • edwardweo kullanıcısına yanıt
    teknobiyotik.com dan oluşturdum listeyi. fiyatları da baya uygun aslında. ama hepsini oradan almayabilirim
  • saolun teşekkür ederim.
  • sy1907 kullanıcısına yanıt
    o zaman son hali bu şekilde oldu sanırım. Tabi kasa konusunda Z11 NEO hala beni cezbediyor

Technopatta inceledikleri sistemde ASUS Z170 GAMING PRO kullanıyorlardı. Benim seçtiğim anakarttan ses kartı dışında bir farkı yok gibi aslında. Bunun dizaynı daha şık diye düşünüyorum

Ayrıca önerdiğiniz kasada HDD slotlarını psu ile beraber gizlemişler ama burada aklıma şu takıldı: Acaba bu slotlara takılan bellekler ön taraftaki fandan yeterince havalanırmı? Çünkü psununda bir sıcaklığı olacak orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkndmr -- 15 Ekim 2015; 14:19:21 >

• mrkndmr kullanıcısına yanıt
    valla 2 hafta falan oldu ben kullanalı 1 tane 2.5" disk var arkada yuvasında, 1 tane de 3.5" HDD var kızakta bi sıkıntı çıkarmadı.
    Fanlardan oraya illa ki hava akışı oluyordur diye tahmin ediyorum.
    Kasa böyle dandik materyalden de değil görünce anlatıyo.

Slotlara takılan bellekler demişsin bana da error verdirdin ne ki bu diyorum :D

Niyetliysen dolar kuru bu seviyelerdeyken almanı tavsiye ederim sistem 4000 lira olunca ufak tefek dalgalanmada 100 liraya kadar oynar nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sy1907

valla 2 hafta falan oldu ben kullanalı 1 tane 2.5" disk var arkada yuvasında, 1 tane de 3.5" HDD var kızakta bi sıkıntı çıkarmadı.
    Fanlardan oraya illa ki hava akışı oluyordur diye tahmin ediyorum.
    Kasa böyle dandik materyalden de değil görünce anlatıyo.

Slotlara takılan bellekler demişsin bana da error verdirdin ne ki bu diyorum :D

Niyetliysen dolar kuru bu seviyelerdeyken almanı tavsiye ederim sistem 4000 lira olunca ufak tefek dalgalanmada 100 liraya kadar oynar nerdeyse.

hdd slotlarındaki hdd lerden bahsediyorum

bir aksilik çıkmazsa 10 gün içerisinde almayı düşünüyorum

• hayırlı olsun şimdiden güzel sistem olmuş.İleride bütçe ayırıp kasayı daha iyi bir kasa ile değiştirebilirsin.

bende şu evlilik işlerini hallettikten sonra sistemimi skylake ye geçireceğim inş
  • davedevil kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. mutluluklar dilerim ben atlattım o işleri hayırlısıyla olur inşallah.

kasa konusunda ben de emin değilim. ama bütçemi biraz aştığım için tek kısabildiğim şey kasa oldu. Z11 NEO yu zaten hem fiyatı hem görüntüsü için seçmiştim ama içi biraz dar işte onunda. Bu kasanın da içi baya bi ferah görünüyor ama sıvı soğutucu montajı nasıl olacak onu bilmiyorum. Sizin öneriniz ne olabilir?
  • kasa dediğim gibi daha sonrada alınabilir.Bundan dolayı yakın zamanda değiştiririm dersen hangisini alırsan al sıkıntı olmaz.

Ancak 1 sene dolaylarında kullanacaksan yine corsair , coolermaster , zalman , thermaltake gibi markalardan şaşma derim.
  • mrkndmr kullanıcısına yanıt
    buna da bak istersen benzer bir sistem biraz daha ucuz ve hazır yapılmıs sistem

Fiyat: 4.209 TL KDV DAHİL

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10703

Ürün Detayı

- INTEL i5 6600K 3.5 GHz, Socket 1151, 6MB, 14nm, 95W

- MSI Z170A PC MATE, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1, Turbo M.2 Anakart

- KINGSTON HyperX FURY DDR4 8GB (2X 4GB) 2400 MHZ CL15 HX424C15FBK2/8

- SAMSUNG 850 Evo 120GB SATA3 540/520 SSD MZ-75E120BW

- WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Blue 6GB/s WD10EZEX

- ASUS GTX 970 STRIX, 4GB, GDDR5, 256 bit Ekran Kartı (STRIX-GTX970-DC2OC-4)

- THERMALTAKE Core V31 650W 80+Bronze PSU, USB 3.0 Pencerli Kasa

- LG 24X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

- COOLER MASTER Hyper 412 PWM İşlemci Soğutucu

Yazılım : Free DOS (Windows İşletim Sistemi Yoktur)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanbalcı82

buna da bak istersen benzer bir sistem biraz daha ucuz ve hazır yapılmıs sistem

Fiyat: 4.209 TL KDV DAHİL

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10703

Ürün Detayı

- INTEL i5 6600K 3.5 GHz, Socket 1151, 6MB, 14nm, 95W

- MSI Z170A PC MATE, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1, Turbo M.2 Anakart

- KINGSTON HyperX FURY DDR4 8GB (2X 4GB) 2400 MHZ CL15 HX424C15FBK2/8

- SAMSUNG 850 Evo 120GB SATA3 540/520 SSD MZ-75E120BW

- WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Blue 6GB/s WD10EZEX

- ASUS GTX 970 STRIX, 4GB, GDDR5, 256 bit Ekran Kartı (STRIX-GTX970-DC2OC-4)

- THERMALTAKE Core V31 650W 80+Bronze PSU, USB 3.0 Pencerli Kasa

- LG 24X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

- COOLER MASTER Hyper 412 PWM İşlemci Soğutucu

Yazılım : Free DOS (Windows İşletim Sistemi Yoktur)

Sıvı soğutma yerine hava soğutucu var,
    750w gold psu yerine 650w bronze var,
    160tl daha pahalı anakart yerine pc-mate var,http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10665 http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10669
    240ssd yerine 120ssd var,

ve sadece 61tl ucuz
    bunu mu öneriyosun cidden

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.