Şimdi Ara

Skylake beklenmeli mi yoksa Haswell mimarisinden mi devam edelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar önümüzdeki 3 ay içinde yeni bir sistem toplayacağım(sistem dediğime bakmayın) yani anakart ve işlemci alıcam aslında şu an ki pc'im gayet yeterli seviyede sistem özelliklerini paylaşıcam malum intel soket yapısını sürekli değiştirdiğinden biraz kararsızım ciddi yorumlarınızı bekliyorum skylake'i beklenmelimi yoksa haswell serisi bir i5 alıp yoluma devammı edeyim

Şu an kullanmış olduğum Sistemim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 27 Mayıs 2015; 9:43:48 >

• Daha geniş daha büyüğünü bulamadım. Ama bu fiyattan geleceği kesin.
    AMD Ryzen™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm//Gigabyte B450M S2H//Msi RX480 Gaming 8G//GSKILL 8GBx2 RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz@3200MHz//Intel® SSD Pro 6000p 256GB Nvme//Seagate 1 TB 7200rpm//Seagate 750GB//SilverStone Strider Essential SST-ST50F-ES230 500W//Aerocool QS240 Full Tempered Glass//Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 60-72Hz Full HD FreeSync PLS //SAMSUNG 932 NWE PLUS 75Hz//Logitech G Pro//Razer Deathadder Chroma//Razer Kraken 7.1//Logitech Z5500 5.1//Windows 10 Pro x64//Battlelog
  • yani?

kapalı cevaplar vermek yerine biraz daha açık cevaplar verirseniz memnun olurum dikkat ederseniz ben fiyat sormuyorum sadece öneri
    Öneri verilirken f/p oranına bakılarak öneri yapılır. Skylake beklemek istiyorsanız bekleyebilirsiniz, fakat benim demek istediğim boru gibi yani çok yüksek fiyattan gireceği kesin. Çünkü ortada bir rakibi yok. Yüksek fiyat, f/p oranını çok etkiler. Ha fanboylar gider i5 işlemciye 1000-1200 lira muhakkak yine bayılır.
    Şu anda ki sisteminiz sizi idare ediyorsa biraz bekleyin ve görün. Fiyatlar nasıl olacak, önceki seriye göre performans farkı ne kadar olacak. Ona göre karar sizin.
    Benim önerim: 2.el uygun fiyatlı i5 2500k,3570k,4670k,4690k, i7 2600k, 2700k, 3770k gibi işlemciler alıp OC ile uçuş modunda devam edebilirsiniz. Tabi param cebimde kalsın istiyorsanız. OC ile işim olmaz derseniz k ibaresi olmayan işlemcilere yönelmenizi tavsiye ederim. 2.el fiyatları daha da düşük oluyor.
    Ben 2.el düşünmüyorum derseniz piyasada f/p olarak 4460 var. Oda oldukça kaslı yapıya sahiptir, hiç bir oyunda sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Ama 2.el alarak daha fazla performans elde edebilirsiniz.
    AMD Ryzen™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm//Gigabyte B450M S2H//Msi RX480 Gaming 8G//GSKILL 8GBx2 RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz@3200MHz//Intel® SSD Pro 6000p 256GB Nvme//Seagate 1 TB 7200rpm//Seagate 750GB//SilverStone Strider Essential SST-ST50F-ES230 500W//Aerocool QS240 Full Tempered Glass//Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 60-72Hz Full HD FreeSync PLS //SAMSUNG 932 NWE PLUS 75Hz//Logitech G Pro//Razer Deathadder Chroma//Razer Kraken 7.1//Logitech Z5500 5.1//Windows 10 Pro x64//Battlelog

• Çıkmamış işlemci için nasıl tavsiye verilsin. İşlemcilerin testi yapılır ona göre bir şey söylenir ama benim tanıdığım intel öyle çok farklı birşey çıkarmaz. Haswelle aralarında %10 fark olursa şükretmek lazım.
    Misal olarak 3770k ile 4770k arasındaki fark ne ise o kadar olur belki biraz daha fazla diyeyim benim görüşüm 4790k ile alip devam etmeniz anakartiniz 3. Nesil bunun yerinede 4. Nesil z97 e terfi etmeniz gayet iyi olacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwmania -- 27 Mayıs 2015; 13:30:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi acıdan sorun yoksa beklemen tabiki daha iyi olucaktir. Hem yeni işlemcileri görüp karar verirsin olmadı hanslar yeniler çıkınca belki bi Parça ucuZlar onları alırsın. Ben daha gecen hafta yeni işlemci aldım bu tık tok olayını yanlış anlamamdan kaynaklandı biraz. Ben bidahaki seneye cikicak zannederekden yeni sistem topladım. Meğer bu sene çıkıyormuş. Naçizane tavsiyem idarelik sistemin varsa beklemenden yana

Sistemim ve Teçhizatlarım: Ryzen 9 5900X, Asus X570 Dark Hero, 32 GB Gskill TridentZ 3200MHz, 1TB Adata XPG Nvme SSD, Palit RTX 3080, Corsair H150i, Cooler Master HAF X 942, Corsair HX1200 Kullandığım herşey hakkında bana soru sorabilirsiniz
  • Yorumlar icin tesekkurler biraz daha bekleyelim o zaman

Orijinalden alıntı: deathness666

Öneri verilirken f/p oranına bakılarak öneri yapılır. Skylake beklemek istiyorsanız bekleyebilirsiniz, fakat benim demek istediğim boru gibi yani çok yüksek fiyattan gireceği kesin. Çünkü ortada bir rakibi yok. Yüksek fiyat, f/p oranını çok etkiler. Ha fanboylar gider i5 işlemciye 1000-1200 lira muhakkak yine bayılır.
    Şu anda ki sisteminiz sizi idare ediyorsa biraz bekleyin ve görün. Fiyatlar nasıl olacak, önceki seriye göre performans farkı ne kadar olacak. Ona göre karar sizin.
    Benim önerim: 2.el uygun fiyatlı i5 2500k,3570k,4670k,4690k, i7 2600k, 2700k, 3770k gibi işlemciler alıp OC ile uçuş modunda devam edebilirsiniz. Tabi param cebimde kalsın istiyorsanız. OC ile işim olmaz derseniz k ibaresi olmayan işlemcilere yönelmenizi tavsiye ederim. 2.el fiyatları daha da düşük oluyor.
    Ben 2.el düşünmüyorum derseniz piyasada f/p olarak 4460 var. Oda oldukça kaslı yapıya sahiptir, hiç bir oyunda sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Ama 2.el alarak daha fazla performans elde edebilirsiniz.

aslında bilgisayar dünyasında beklemek diye birşey yoktur ama

dx 12 ve skyle aynı zamana denk geldiği için bu seferlik beklenebilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.