Şimdi Ara

Skylake a Geçmeli mi? Zen beklenmeli mi? Fx-8350 de kalmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç ay önce 4790k ya geçmek için niyetlenmiştim ama yeni seriyi bekleme kararı aldım. Şimdi ise 6700k ya geçme gibi bir düşünce girdi aklıma. ama AMD nin yeni Zen serisini de merak ediyorum. Kullandığım ekran kartı R9 290, Fx 8350 her türlü yetiyor aslında bana. ama yeni teknolojiler için için skylake a geçmeyi düşünüyorum. Yoksa Dx12 nin nimetlerini gördükten sonra mı bu değişikliğe karar vermeliyim.

    Eğer değişikliğe karar verirsem hali hazırda kullandığım asus m5a99fx pro anakart , Fx-8350 işlemci, gskill ripjaws 2x4gb 1866 mhz ram leri 1100TL gibi bir fiyata satmayı düşünüyorum. 1, 1,5 ay sonra bunların üstüne 1400 TL ye kadar ekleyebilirim.

    Önemli olarak ben bilgisayarı sadece oyun için kullanmıyorum aslına bakarsanız oyun zamanımın çok az bir kısmını alıyor şu aralar ama oyun oynamayı da seviyorum. bu hususlarda şu fx 8350 min geleceği ne olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hakkını verecek kadar oyun oynamıyorsanız skylake alıp heba etmeyin boşuna.skylake'nin oyun performansı diğer intel işlemcilerden de daha güzel.beklerseniz DDR4 ucuzlayabilir, amd'nin çıkaracağı işlemciden bir cacık olmaz ama skylake'den daha iyi intel çıkacak onu bekleyebilirsiniz.
  • O işlemci sizi idare eder zen işlemcilerin nasıl olacağı belli değil belki amd sürpriz yapıp çok iyi bir işlemci çıkarabilir.
  • Valla benim beklentim de o yönde açıkçası bugüne kadar masaüstünde mmx den beri hep amd kullanmış biri olarak fx serisi beni intel karsisindaki konumu itibari ile çok hayal kırıklığına uğrattı zen ile geri dönüş yapabilirler gibi geliyor ki yapmak zorundalar aslında. Ama su muhteşem (!) inteli de bir denemek istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emhhre

    Valla benim beklentim de o yönde açıkçası bugüne kadar masaüstünde mmx den beri hep amd kullanmış biri olarak fx serisi beni intel karsisindaki konumu itibari ile çok hayal kırıklığına uğrattı zen ile geri dönüş yapabilirler gibi geliyor ki yapmak zorundalar aslında. Ama su muhteşem (!) inteli de bir denemek istiyorum.

    Merhaba kardeşim. Şuan i7 4790K veya skylake serisi alabilirsiniz. Ama ben 4790k öneririm.

    Çünkü İşlemci size yetmediği zaman oc yapıp yukseltebiliyorsun. Kesinlikle ıntele geçin. Farkı göreceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emhhre E kullanıcısına yanıt
    4790k 'yı tercih et.Yeni seri diye o kadar para dökülmez ki.Yeni serinin çıkması eski serinin çöp olması anlamına gelmez.Hala ben dahil 1155 soket hatta 1156 soket kullananlar var.Amd'yi değerlendirmeye bile gerek yok.
  • 970 Gaming - Kingston Savage 8 Gb - FX8300-280x tabanli sistemimden 3770K + Asus Sabertooth Z77 + 16gb Corsair Vangeance'a gectim. Kesinlikle gecmeye deger ve ornek vermek gerekirse , GTA5 auto ayarlarda ortalama fps 40-45 iken , simdi minimum 70, ve genelde 85-100 arasinda oynuyor. Ayarlari fulleyincede 45-60 arasinda oluyor. Fx8300 ile ayarlari fulleyince oyun akmiyordu resmen. Intele gecmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canonlake bekle zenede bakmış olursun 8350 zaten 990 chipset bir anakartla 4.8 ghz de tek çekirdege binmeyen absürt olmayan oyunlarda 3770k ile yakın performans veriyor max 1 sene daha bekle canonlake geçersin intel devrim yapacagını sölüyor intelinde yalanı olmaz açıkcası yaptıgı arge yatırımları biliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır amd kullandım, 8350'yi metin abi'nin yardımıyla 4.7'ye stabil şekilde overlockladık. yok arkadaş minimum fps konusunda sıkıntılı amd oyunlarda. max fps açısından hiç sıkıntı yok, açık alana çıkınca sinirlerim bozuluyordu o kadar para vermişim etmişim.. bu arada ben intelcide değilim amd fanı da değilim, fiyat/performansa bakarım. şu ana kadar kullandığım en iyi fiyat-performans ürünü phenom x4 3.4ghz idi. bu yüzden 8350'yi satıp idareten apu'ya geçtim, sanırım ben de intele, skylake'e geçeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YsN1422

    4790k 'yı tercih et.Yeni seri diye o kadar para dökülmez ki.Yeni serinin çıkması eski serinin çöp olması anlamına gelmez.Hala ben dahil 1155 soket hatta 1156 soket kullananlar var.Amd'yi değerlendirmeye bile gerek yok.

    Memnun musunuz? Amd sempronsadında lanet bir işlemcim vardı. Bilgisayar bile açılmıyordu

    Ama dayımın 10 senelik bilgisayarında ki Intel İşlemci her türlü oyunu oynatıyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZEN serisini mutlaka bekleyin , yok eger istenilen seviyede olmaz ise ZEN den sonra cikacak olan intel Cannonlake serilerinden alirsiniz.ZEN ve Cannonlake gercek ddr4(1x16 4000mhz 1.2v) destegine sahip olacaklar diye biliyorum.Suanki islemcilerin ddr4 destegi , ddr3 seviyesindeki ramlara denk ve ayni seviyede.Ayrica ddr4 ler hala cok pahalilar.Tabi ZEN ve sonrasinda cikacak olan Cannonlake de dogal usb 3.1 desteginin yaninda baska yeni teknolojiler de gelebilir.Belki intel butun anakartlarina dahili TB-3 chipseti koyabilir.Kisacasi acele etmeyin.
  • 4790K cayır cayır yanan bir işlemci. Bence FX 8350'de kalmaya devam edin.
  • Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Açıkçası zen ı ve cannonlake ı beklemek mantıklı gibi ama elimdeki parçaların çok fazla değer kaybetmesini de istemiyorum. Cannonlake in ise %10 dan fazla bir performansla gelmesi ise biraz hayal gibi. Ama zen den umudum var açıkçası.bu arada 4790k düşünmüyorum şu saatten sonra en azından sıfır fiyatları birbirine çok yakın 6700k ile hem anakart hem işlemci olarak. Bir tek ram masrafım olacak ekstra ki o da elimdeki ramleri çıkarınca üstüne 100-200 tl gibi bir fark ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD açıkladı ZEn 2017 de... Bekleyen varsa şimdiden intele geçsin.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    O zaman Zen i beklemek çok saçma en mantıklısı şu an için 6700k ya geçmek gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emhhre E kullanıcısına yanıt
    tamam da sanki elinde işlemci yok 8350 2017 kadar götürür sonra zen gelince alırsın yada intel o seriye karşı biraz atak yapar ona geçersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 21 Eylül 2015; 1:15:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCWS

    tamam da sanki elinde işlemci yok 8350 2017 kadar götürür sonra zen gelince alırsın yada intel o seriye karşı biraz atak yapar ona geçersin.

    8350 şimdi bile bir yere götürmüyor. İntel den çıktığından beri yediği farklar buradan AMD HQ ya yol olu.
  • SCWS S kullanıcısına yanıt
    Elimde işlemci var hemde iyi bir işlemci ama bu işi sadece oyun olarak görmeyin örnek olarak 4790k ile kıyaslama yapmak gerekirse (6700k ile ilgili çok fazla test yok şu an da) internetten araştırdığim kadarıyla render alırken 4790k nin üstünlüğü söz konusu artı büyük çaplı projelerin analizinde yine inteli bir miktar üstünlüğü var SSD performansı inteli doğal sata 3 desteğinden dolayı daha iyi şimdi bunlar birleştiğinde örnek veriyorum ben bir projeyi bitirene kadar 100 kere belki daha fazla analiz yaptığim oluyor her analiz ne kadar çabuk biterse benim pc başındaki boş boş bekleme sürem azalır.

    Onun haricinde sadece oyun için olsa i5 6600k alırım geçerim karşıya ama benim gibi pc kullanan kimse sanmıyorum ki fx 8350 den i5 e geçsin kısacası çekirdek sayısı önemli oluyor. Ondan zen ı beklesem mi diye düşünüyordum. Zen de 2017 yılında gelecekmiş elimdeki parçalara iyice değer kaybetmeden yeni bir seriye geçmek mantıklı gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMD Zen 2016'nın son çeyreğinde gelecek işlemci değiştirmek için fazla acele etme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snane3858

    4790K cayır cayır yanan bir işlemci. Bence FX 8350'de kalmaya devam edin.

    Amma da atmışsınız ha, neymiş cayır cayır yanıyormuş... Thermaltake frio advanced ile boşta 30, yükte 45-50 derece. Böyle sallamasyon yorumlar yapmayın nolur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.