Şimdi Ara

Skolyoz grafiginden anlayan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
15.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beyler kaç derece skolyozum var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skolyoz Grafini Anlama

Skolyoz, omurganın yanlara doğru eğriliğidir. Şiddeti, Cobb açısı olarak bilinen bir ölçümle belirlenir. Cobb açısı, skolyoz eğriliğinin derecesini gösterir ve derecelere göre sınıflandırılır:

• Hafif skolyoz: 10-25 derece
    • Orta dereceli skolyoz: 25-40 derece
    • Şiddetli skolyoz: 40 derecenin üzerinde

Skolyoz grafiği, skolyoz eğriliğinin yerini, boyutunu ve şeklini gösteren bir röntgen görüntüsüdür. Grafik, skolyozun derecesini belirlemek ve tedavi planı oluşturmak için kullanılır.

Skolyoz grafiğini yorumlarken şunlara dikkat etmelisin:

• Eğriliğin yeri: Eğrilik omurganın hangi bölgesinde oluşuyor?
    • Eğriliğin boyutu: Cobb açısı ne kadar büyük?
    • Eğriliğin şekli: Eğrilik "C" şeklinde mi, "S" şeklinde mi yoksa başka bir şekil mi?

Skolyoz grafiğini yorumlamak zorsa, bir ortopedi uzmanına danışmalısın. Uzman, eğriliğin şiddetini doğru bir şekilde belirleyebilir ve uygun tedavi planını önerebilir.

Erken teşhis ve tedavi, skolyozun ilerlemesini önlemeye veya yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, düzenli doktor kontrolleri ve ağrı veya eğrilik gibi skolyoz belirtileri fark edersen bir uzmana başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• hocam yaşınız kaç

• highfro kullanıcısına yanıt

19 hocam

• 27 derece S şeklinde eğrilik var yüzmeye yazılman gerekiyor ve günde 3 kez egsersizler var onları yapman gerekiyor eğer ilerlerse akciğer ve kalbe basınç yapıp ölümün gerçekleşebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt

Boş yapma boş insan

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1524

Boş yapma boş insan

ne biçim konuşuyon olum yardım ettik adam gibi konuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skolyozdan anlayan
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam boyun bölgenizde 6 derece bel bölgenizde önemsenmeyecek kadar küçük bir eğrilik var ölçümlerime göre yaşınız zaten 19 bu yaştan sonra bir ilerleme olmaz. zaten bu kadar küçük açılarda da kişiye korse tedavisi veya cerrahi tedavi de uygulanmaz. sizin için iyi olacaksa bol bol yürüyüş yapabilirsiniz sizi rahatlatır. ancak dediğim gibi bir düzelme ya da ilerleme eğer büyümeniz durduysa olmayacaktır. ne kadar doğru ölçtüm bilmiyorum ama umarım sizin için faydalı olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highfro -- 30 Haziran 2020; 23:34:22 >
  • yine de doktorunuzun dediklerine ve ölçümlerine güvenin diye de ekleyeyim :D

• 19 yaşındasın bence en azından 21'ine kadar arada da olsa skolyoz hareketlerini yap. Büyük bir eğiklik yok ama bu seviyede kalsın, ilerlemesini riske atma 15-20dk lik hareket yapmicam diye.

Bu arada hareketten daha önemlisi bir yere falan otururken kendini S şeklinde salma omurganı en azından y ekseninde düz tutmaya çalış. Yani gerekirse kambur otur ama yana dogru yatma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redmi K20 Pro -- 30 Haziran 2020; 22:40:10 >
  • 15-20 civarı. Kemik gelişimin durmuş gibi, ilerleme olmaz pek.

• highfro kullanıcısına yanıt

Hocam 10 derece ve altı olması lazım msü için o yüzden ağrı sızı yok ama

• Redmi K20 Pro kullanıcısına yanıt

Hocam hareketleri yapıyorum ama gelişme olmaz büyük ihtimalle otururkende dikkat ediyorum

• 15-20 mi o kadar cokmu yav

• Benimki seninkine göre çok daha fazla, doktor korse falan kullanman gerekmez dedi. Ama altı ayda bir film çektir kesin dedi.

• darknes1905 kullanıcısına yanıt

Ağrı sız var mı kaç derece yaş kaç egzersiz yapıyonmu hocam

• mustafa1524 M kullanıcısına yanıt

Ağrı falan yok çok şükür yaş 26 egzersiz yapmıyorum özel olarak. Derecesini bilmiyorum ama filme bakarak söyledim benimki bakınca çok daha eğri.

• darknes1905 kullanıcısına yanıt

Egzersizle fln düzelmez hocam yapacak bişey yok vücut böyle kaynadı doğuştanmı var eğrilik sonradan mı

• kaç derece bilmiyorum da baya düşük gözüküyor bir şey olmaz bundan büyük ihtimal zaten 2 kişiden 1 inin böyledir

• 10 derece felandir yani skolyoz bile sayılmaz hangi mesleği istiyorsan onu olabilirsin bir engel yok. Bu arada röntgeni nerde çektirdin çok güzel çekmişler net olarak görünüyor çoğu hastanede daha skolyoz röntgeni bile çekmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 3 Temmuz 2020; 15:9:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.