Şimdi Ara

skoda octavia mpi motor tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
27.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005-2006 arası mpi motor octavia almayı düşünüyorum (ambiante), tercihim benzinli alıp lpg kitini sonradan taktırmak, bu arabadan beklentim sağlamlık ve kalite çok canlı bir motor beklemiyorum zira lpg ile birlikte amacım yakıt ekonomisi yinede 148 newton metre tork iyi bir değer gözümde
    tecrübe sahiplerinden araç tekniği, kullanım özellikleri,yedek parça konusunda yorumlarını bekliyorum.

• ilave olarak tercihim A5 kasadır bilgilerinize..
  • kardeş bende bu araçların takipçisiyim yakın bir zamanda almayı planlıyorum. 2005-2007 arası 1.6 elegance istiyorum ben.
    benim teyze oğlunda 2005 fsi motorlu olanı var. biliyorsun fsi iler lpg uyumlu değil benzinle kullanıyor. ama yinede yakıtından memnun. lpg olsada düşünmüyor. 1 yaşında iken almıştı hala bir problem çıkartmadı. oldukça dayanıklı bir araç. yol tutuşu iyi oturaklı ve jetta ile aynı. wv kalitesini taşıyor. aracı tavsiye ederim.
  • dediğin gibi fsi motorlara lpg teknolojisi daha çok yeni deniliyor ayrıca bütçemde maksimum 25000 fiyat konusunda ne dersin peki oto pazarına hiç bakmadım henüz sadece internet araştırması yaptım şimdilik, kalite konfor ve sağlamlığı bi arada uygun fiyata alırım diye düşünüyorum
  • Aynı motorun SEAT EXEO'daki hali ve BRC marka MY11 tipi sıralı LPG sistemi uygulanmış hali.

1.6 litre hacimli ve LPG uyumu sorunsuz olanlar benzinin 4,5 TL ve LPG'nin de 2 TL'den satıldığı ülkemizdeki en şanslı araç kullanıcılarının başında gelecek, hatta belki de geldiler bile.

VW grubunda 1.6 litre 102 HP 148 NM 8V SOHC motor halen GOLF, OCTAVIA ve A3'te sunuluyor, POLO'da 1.4 litre hacminde bir MPI var, alıp direk LPG takacaksın ve keyfine bakacaksın.

PASSAT'ımı derin dondurucuya koydum. 4,5 TL'lik benzin alıp hiçbir şekilde şehirlerarası yol yapamam, onun yerine ASX'le geziyorum, fıstık gibi LPG'li, karşı apartmandaki komşum da almış, 1.6 INVITE ve beyaz.

• Bu da SKODA OCTAVIA 1.6 MPI motorunun ta kendisi... LPG'ye uyumsuz ve uygunsuz motor 4,5 TL'lik benzin fiyatında dayanılması zor bir durum.

• Taner Göde, mpi motorlu saydığınız araçlar için (octavia dahil) alıp direk lpg taktıracaksınız diye latife olsun diye mi söylediniz zira diğer mesajınızda octavia motorunun uyumsuz ve uygunsuz olduğunu söylemişsiniz, motor aparatlarının yerleştirilmesi açısından mı böyle bir değerlendirme yaptınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skoda Octavia vs Toyota Corolla
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: limited140

Taner Göde, mpi motorlu saydığınız araçlar için (octavia dahil) alıp direk lpg taktıracaksınız diye latife olsun diye mi söylediniz zira diğer mesajınızda octavia motorunun uyumsuz ve uygunsuz olduğunu söylemişsiniz, motor aparatlarının yerleştirilmesi açısından mı böyle bir değerlendirme yaptınız

Mesajım tam çıkmamış, OCTAVIA'daki motor LPG'ye en uyumlu motor (1.6 MPI 102 HP 8V SOHC). SEAT EXEO'da da var, yukarıda da resimleri mevcut.

"LPG'ye uyumsuz ve uygunsuz motor İLE 4,5 TL'lik benzin fiyatında dayanılması zor bir durum."
  • fotoğraflı anlatım için teşekkürler peki octavia'nın sağlamlık, elektronik ve mekanik aksamı açısından izleniminiz nedir
    bazı 110 ve 115 hp lik 1.6 motorlu araçlardaki 155 nm lik torka nazaran octaviadaki 102hp ve 148 nm luk tork yeterli kanımca
  • Taner Göde yazmış zaten , VW grubu motorlar içerisinde LPG ye en uyumlu benzinli motor MPI dır. TSI ve FSI benzinli motorları LPG uyumlu değildir. Yeni yeni taktıran deneyen vardır, ama performans ve tasarruf sağlayanları yoktur.

Octavia, şasisinden, egzoz borusuna kadar vw parçalarıdır, sağlamlık konusunda sıkıntı olmaz. uzun yolu çok rahattır. arka diz mesafesi ve bagaj hacmi efsanedir. Pişman olmazsın memnun kalırsın.

Piyasada 3 kasası vardır

A4

A5:

A5 facelift:

üçünün de güzel piyasası vardır. Malum son kasası A5 facelift (makyajlı ) kasadır.

Koltuk ısıtma gibi güzel ayrıntıları, arka mekanik cam kolu gibi saçma donanım eksiklikleri vardır. Alırken görünce şaşırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 18 Temmuz 2011; 0:15:53 >

• bende mpi octavia kullaniyorum.40000 kmdir lpgli daha ne bir ariza ışığı nede biir problem yaşadım.benim size kendi tavsiyem a4 kasa business veya collection donanımlı octavia almanz.hem 3bin tl cebinizde kalır hemde ambiante'a göre çok daha dolu bir aracınız olur.vede mpi motor bu kasaya daha rahat yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkun oglu

bende mpi octavia kullaniyorum.40000 kmdir lpgli daha ne bir ariza ışığı nede biir problem yaşadım.benim size kendi tavsiyem a4 kasa business veya collection donanımlı octavia almanz.hem 3bin tl cebinizde kalır hemde ambiante'a göre çok daha dolu bir aracınız olur.vede mpi motor bu kasaya daha rahat yetiyor.

cevbınız için teşekkürler ama A5 kasayı beğeniyorum gerçekten çizgileri bana hitap ediyor, Alman arabası çizgileri yani :), aslında elegance modeli asıl beni cezbeden ama çıktıkça çıkıyorum böyle olunca, donanımından çok yüksek beklentisi olmayan biriyim bütçe şartlarında işçiliğin kaliteli olması da içimi rahat ettirir diye düşünüyorum
  • 1,6 mpi 135.000 km bir parça değişen ,gri renkli;22.000 TL,
    araç hakkında genel olarak bilgi verirseniz ve fiyatı konusunda da düşüncenizi söylerseniz sevinirim. teşekkürler.
    LPG uyumlumu bu arada.
  • 2007 model.
    8v mi 16 v mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.