Şimdi Ara

Skoda Octavia'ya Yeni Motor! (1.2 TSI 86 PS) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
14
Favori
72.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana babanın aracını söyle de niye böyle saçmasapan şeylerle savunduğunu anlayayım İlhan. En son Logan MCV vardı sanki? Farklı nick alınca başka kişi olunmuyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 12 Ağustos 2017; 2:56:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat listesinde dsg yazmıyor dolayısıyla bu araç manuel değil mi? 2014 de kurduğumuz filoda yüzde 50 manuel vardı. Şimdi ise hiç yok. İnsanlara manuel verin aracı istemiyorlar resmen. Bu şartlarda hangi filoya göz kırpacak anlamadım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcine etmissiniz konunun. Belki faydasi olur, niyetleniriz dedik ama Octavia haric her araba konusulmus. Bizene sizin eski arac tecrubelerinizden. Varsa bu aracla bilginiz yazın, yazin da insanlara faydaniz dokunsun. Eski araclarinizla edindiginiz tecrübeleri hava unsuru olarak paylasmanizin kimseye faydasi yok. Su forum kurallarini amacını öğrenemediniz gitti.

• Nerden çıktı şu civic arkadaş, hangi başlığa girsek honda civic. Yeren de, öven de bıktırdınız.
  • F/P bence iyi

• 1.6 Atmosferik Megane 68.000 ₺

1.2 tsi Octavia 69.100 ₺

İddaa ediyorum Octavia en az 2,5-3 litre az yakar benzinde buda ayda 1000 km yol yapan birisi için 25-30 litre benzin yapar yani ortalama 150 ₺ ayda daha az benzin parası verirsiniz senede 1800 ₺ yapar . Gelelim MTV'ye megane senede 517.5*2 Octavia 323*2 yani ortalama senede 389 ₺ daha az vergi verirsiniz Octavia için .

Ne yaptı ? Octavia senede 2189 ₺ sizin cebinize fazladan para koydu , daha doğrusu bu kadar parayı cebinizden çıkarttırmadı .

Gelelim performansa ;

Octavia 0-100 12.0 Saniye

Megane 0-100 11.8 Saniye

Octavia Son Hız 181 Km

Megane Son Hız 190 Km

Şimdi 0-100'de 0.2 Saniye için ve Son Hız'da 9 Km/s için tercih edecekseniz buyurun edin Megane sizin olsun , 0.2 Saniye benim için çok önemli değil ufak bir fark peki ya Son Hız ? Bu memlekette kim o hızlarda sürekli sürebiliyorki aracı ? Genel Hız aralığı 90-130 olan bir yollarımız ve kurallarımız var yani sonuç olarak Son Hızında bir önemi kalmadı . Peki ya başka karşılaştırılacak birşey varmı ? Malzeme kalitesi , Donanım ? Bunlarda benim için kesinlikle kalitesi ile üstünlük kuran Octavia'dır .

Bu karşılaştırmayı sadece Megane için değil C segmentindeki 1.6 atmosferik focus , astra gibi araçlardada yapabilirsiniz. 1.4 Egea 1.33 Corolla( Biraz ucuz bunlar satış fiyatı) fakat bunlarada yine 1.6 MTV ödediğinizi unutmayın .

Son olarak Octavia yepyeni güncel bir kasa rakiplerine göre ayrıca bagajı cam ile birlikte açıldığından ötürü yükleme ağızı mükemmel derecede , bagajı ise verilerle anlayalım kimin üstün olduğunu megane ( 503 lt ) Octavia ( 568 lt ) .

• Benim gördüğüm kadarıyla 1.2 Tsi 86 Hp ile 105 Hp aynı motor. 86 Hp olanı biraz kısılmış sadece. Slovenya'da 86 Hp Fabia sahibi arkadaş yazılım yaptırmış 125 Hp olmuş. Yani gönül rahatlığıyla alınır, sıkışılan yerde yazılımlı binilir.
    https://www.briskoda.net/forums/topic/300560-remap-12-tsi-86hp/

Skoda Octavia&#39;ya Yeni Motor! (1.2 TSI 86 PS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan7 -- 14 Ağustos 2017; 17:51:23 >

• Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Vw ayri 1.2 tiesay motoru yapar mi allasen.

• Tarila T kullanıcısına yanıt
    1.6 atmosferik araç alan kişi lpg ile kullanmak için alır zaten, lpg olunca da megane yakıt olarak daha avantajlı oluyor, uzun vadede büyük fark oluyor. Bu benzin fiyatlarıyla insanlar gaza korkarak basıyor, araçla bir yere gidesi gelmiyor. LPG avantaj bu konularda. Teknik verilerde performans başabaş görülebilir ama araç yüklü iken veya yüksek hızlarda megane daha iyi bir performans sergiler, neticede 29 beygir fark var. Kasa olarak da megane bariz şekilde daha yakışıklı ve yeni bir araç zaten, hacim olarak da oldukça yeterli. Malzeme kalitesi olarak da denk araçlar, birbirlerine üstünlükleri yok. Ben bu karşılaştırmada gözüm kapalı megane tercih ederim.
  • Biraz da vesilem ile bugün arkadaşımıza aldık bu aracı.. ay sonu teslimata yetiştirmeye çalışacaklar.. plaka ve vergi dahil 68.600₺

Araç geldikten sonra merak edenler için yolda bi atmosferik bulup deneriz " oyun oynayabilecek mi " :)

• BordoVeBeyaz kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun hocam , taş değmesin tekerinize inşallah .
  • Tarila T kullanıcısına yanıt
    Amin, aracı 15 ay sonra sa satacak. Bu arada 125.000₺ye Kodiaq veriyorlar, yarım saat kaldık orada neyseki almadan çıkmayı başardım ben :))

Öncelikle hayırlı olsun, bir de mümkünse civic bulun hocam, ama ilk günden hevesiniz falan kaçmasın sakın, performans aracı değil çünkü bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 14 Ağustos 2017; 21:31:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Öncelikle hayırlı olsun, bir de mümkünse civic bulun hocam, ama ilk günden hevesiniz falan kaçmasın sakın, performans aracı değil çünkü bu

Bu aracı kullanacak olan arkadaşım 39 yaşında. 15 ay için aldı sonra satacak, bence mantıklı seçim yaptı..

Hiç civic kullanmadım, Bende s40 var, performans yapmak istediğimde de kardeşimden 3.20ied 'yi alıyorum tatmin ediyor :)

Ama merak ettim, aracı alınca muhakkak bir tur atarım hatta vidyo çekerek reel 0-100 performansını detaylı bildiririm burada

Bu piyasada mantıklı araç evet. Bayilerde bu motora sahip test aracı falan var mı veya gelecek mi acaba, biliyor musunuz ?
  • araç tam doluyken yokuş yukarı kalkışlarda veya tırmanmada sorun oluyor mu. deneyen var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Bu piyasada mantıklı araç evet. Bayilerde bu motora sahip test aracı falan var mı veya gelecek mi acaba, biliyor musunuz ?

Bu motor ilk kez bu araçla geliyormuş ( Yeni bir motor olduğunu söyledi satış temsilcisi ).. satmak için araç stoğumuz bile Yok bu nedenle test aracı yapamadık dedi..

İlk gelen partiden bir araç sağlamaya çalışacak ( bu ay sonu ), dediğim gibi arkadaşımla inceleme yaparız ve merak edilenlere cevap veririm buradan..

Tamamdır hocam, bekliyoruz.
  • Pardonda mevcut 110 bg' lik(AUDİ için) 1.2 tsi yerine yeni diye 1.0 TSİ getirip sonra 1.2 TSİ' ı 86 beygire çekip ne hedeflendi acaba gerçekten biri anlatabilir mi ? Eski 1.2 mi kötüydü o zaman neden geri döndü vb.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Bosline octavia, bos meganedan malzeme kalitesi olarak bariz kaliteli. Dis tasarimda megane, ic tasarimda octavia onde. Megane sedan artik sirket arabasi, octavianin da filo satislari artmis olsa da bireysel satislari fena degil. Bu durumda megane her turlu daha cok zarar ettirecek. Ben ikisini de almazdim sahsen, astra sedan daha ucuzken

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.