Şimdi Ara

Skoda Octavia'ya Yeni Motor! (1.2 TSI 86 PS) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
523
Cevap
14
Favori
75.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

1.6 115 bg motoru Insıgnia'ya entegre eden de fabrikadaki mühendisti.

A5 Octavia'ya, B6 Passat'a 1.6 102 MPI' ı entegre eden de fabrikadaki mühendisti.

O yüzden bana "Fabrikadaki mühendis bunu düşünemiyor mu yauvvv?" argümanıyla gelmeyin. :)

Adamların memleketinde(Çek Cumhuriyeti) doğru düzgün tepe bile yok. Orada denedikleri 86 ps Octavia'yı 5 kişi dolu bagaj ve klimayla TR'de uzun yolda düşünmek gerekir.

Bahsettiğiniz araçlarda beklentiye göre yeterli zaten.Herkes uçsun istemiyor.Mercedes Yıllarca W123 ve W124 200D Sattı.Bu araçlar Büyük ve ağır gövdelerine rağmen 2 Litre Atmosferik 68-75 Ps Aralığındaydılar.0-100 Km/S Verileri 18-20 Sn idi.Maksimum Hızları 150-160 Km/S ve İnsanlar bu araçlarla Milyonlarca km yaptı.Alman otobanlarında seyahat ettiler.

Neredeyse 40-45 yıllık araçlardan bahsettiğinin farkında mısın Samsunlu? :D

Eskiden 0-100 ü 20 sn araçlar varmış diye 86 ps lik benzinli motoru 2017'nin sonlarında bize reva görenlere şükür mü edelim?? :)

1.6 115 BG Insignia kime yeterli geliyormuş? Yeterli geliyorduysa neden apar topar kaldırdılar Insigniadan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

deneme yapmissiniz ancak civic icin kicini kaldiramdi demissiniz. nasil kaldiramdi kicini ? benim 2017 civic 2.0 cvt 8 saniyede cikiyor 100 e. 1.5 turbo 6.8 civari cikiyor.ibiza ya roketmi koydunuz ? video varsa cekin gorelim su mobilet motorunu

Mobilet motorunun hızlanma videolarını paylaşayım sizinle, buyrun;

1.5 turbo'nun CVT şanzıman ile 6.8 saniyede 100'e çıkması stok iken imkansız. Kıçını kaldıramadı dememin sebebi de buradan geliyor, şanzımanın ilk gaza basıldığında verdiği tepki biraz geç geliyor, kalkışta manuel şanzımanlı bir araçla yarım debriyaj ve hafif gaz verip 3.000-4.000 devir aralığında sabit beklenince daha iyi bir kalkış elde ediliyor, Ibiza'da bu yüzden kalkışta önde oluyor zaten. Keşke Civic'i de manuel olarak getirseler. Sürücüsüz ağırlık 1411 kg, sürücü ile 1.5 ton oluyor neredeyse. İki araç arasında 400 kg ağırlık farkı var, kalkışta şanzımanın yavaşlığından dolayı civic hantal kalıyor, roll denemesinde ise sport modunda araçta devrinde olduğu için geride kalma durumu olmadı ve daha çabuk geçti.

Bu arada siz ABD'de felan mi yaşıyorsunuz? 2.0 civiciniz olduğunu söyleyince merakımdan soruyorum

@Commandx Videosu var da ben de değil, civic sahibi arkadaşın telefonu ile çekildi, internete atacağımı bildiği için bana kesinlikle yollamıyor, sonuç onun beklediğinden daha kötü oldu, 120den sonra geçeceğini zannediyordu, 170te geçmesi biraz zoruna gitti, onu ikna edebilirsem videoyu alır yüklerim

Dediğim gibi civic sadece kalkışta hantal kalıyor, roll denemesinde 120den sonra geçmekte zorlanmadı zaten Sürücüsüz ağırlığı 1015 kg olan ibiza'nın kalkışı ve 3. vitesi bitirene kadar hızlanması motor hacmine göre birçok kişiyi ve otomobili şaşırtacak derecede iyi (3.videoda 0-160 hızlanmasında görebilirsiniz) Defalarca ölçtük her seferinde 8 saniyede 100 yapıyor. Ben civic hb'yi daha hafif sanıyordum sürücüsüz ağırlığı meğerse 1400 kgnin üzerindeymiş, hatırlarsanız BMW 320i ED'yi geçememişti aynı motorlu Sedan RS olan forumda paylaşmışlardı videosunu hatta.

Bu arada beni vag kullanıcısıyım diye vag fanboyu olduğumu felan zannetmeyin lütfen, yeni civic'i çok beğeniyorum hb olanı kullandıktan sonra daha da beğendim. VAG grubu otomobillerin sıradanlığından ve zevksiz sürüşlerinden sonra gerçekten çok daha keyifli bir otomobil CVT şanzımanın ilk gecikmesi ve 207de kesici olması haricinde sportif bir hatchback isteyenler için harika bir otomobil Civic HB, tasarımı da efsane, arkadan görenler Type-R felan zannediyor.

Civic ciddi anlamda hayal kirikligi oldu , bizde denedik 3.20i ed yi gecemedi arac hatta 150 lik tsi yi bile zor gecti , keza ayni hayal kirikligi 7gtronik c' dede oldu .. Ozellikle bmw deki overpower olayi gercek ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye 13 tane sipariş vermiş. 4 Eylülde geliyor. 10 tanesi istanbul avek de olacakmış. bilginize.
  • arkadaşlar bu motor yeni bir motor değil VW grubunun elinde yaklaşık 6 yıldır kullanılan eski bir motor.Aracın bu seviyelere indirmelerinin bir sebebi. Daha uygun fiyata verebiliyor. sizin istediğin 95,105 vs.. koysa belki de bu fiyat olmayacak.

Golf,caddy,fabia combi,octavia da avrupa sattığı bir motor sanırım arada revize edilip start-Stop sistemi ve Fren Enerjisi Geri Kazanım özelliği sunan Green tech motor olmuş. (2017 yılında avrupa satılmadı)

tabiki performans motoru değil. Bunu da hiç anlamam sanki herkes dip gaz gidiyor. ışıklarda herkes birbiriyle yarışıyor sanki. istanbulda gitmeyen trafiğinde çokda performansa ihtiyaç yok. Sıfır araç arayıp konfor ki diz mesafesi ,bagaj olarak sınıf ortalaması üstünde Malzeme kalitesi olarak sınıf ortalamasındadır.

bu arada 6 yıldır 1.0 69 bg araç kullanıyorum beygirleri sayabiliyorum hatta :) istanbul içi dışı arada daha da hızlı olsa dediğim oldu (dip gaz normal yol 170 yapıyor ama:) bayır eğimli 110 dip gaz. klima açıksa daha beter viyadükte bi de biraz rüzgar varsa baya uçuruyor) ama çokda performans ihtiyacım olmadı.

bu araç 30 yaş üstü çocuklu ve/veya ana babalı aileler için fiyat performans aracıdır.

• 7 saniye de 0-100 hizlanmasi olan civic turbo bu tenekeyi gecemiyor..

ya surucude birsey var, yada Turkiye deki civic turbolarda guc kisitlamasi var.

baska aciklamasi yok. ben civic cvt nin 0-100 hizlanmasini yukardida gosterdim. ayni sekilde kendimde denedim. ortalama 7 7.5saniyede 100 e ulasabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

quote:

quote:

Civic'çi tayfa dalga geçmiş baya Dün 1.5 turbo 182 bg hb civic ile, 1.2 tsi yazılımlı 130 beygir ibizayı kaldırdık, dragta civic o cvt şanzımanla kıçını kaldıramadı, 170'te yakaladı anca geçti. O aşşağıladığınız 1.2 tsi motor yazılımla canavara dönüşüyor hatırlatayım

86 beygirlik baz donanım octavia ise tamamen pazarlama stratejisi fakat bence yanlış bir strateji. Çünkü 86 beygir gerçekten kulağa garip geliyor, c segmentinin en geniş hacimli otomobili, arka diz mesafesi e segmenti otomobillerden daha geniş. Yine de turbosu sayesinde çekişi üzmez.

Ulan insafsızlar bari gidip 1.0 TSI 95 beygirliği koysaydınız 1.2 TSI 86 beygir, Avrupa'da makyajsız kasa octavia'da baz donanımla satılıyordu sadece. Elde kalan motor bloklarını bu kasaya koyup bize iteliyor olabilirler

Yanlız, motor bloğu 110 beygirlik 1.2 TSI ile birebir aynı, rodajı biter bitmez bu aracı stage 1 yapmak lazım, 130 beygir, 0-100 9 sn civarı olur, karma tüketimi de 0.2 litre civarı daha az olur.

Hocam 90'lık ve 110'luk 1.2 lerin blokları aynı, peki turboları birebir aynı mı?

Muhtemelen aynıdır, bazı dizellerdeki gibi güçlü versiyonda değişken geometrili turbo, güçsüz versiyonda standart turbo kulladıklarını hiç sanmıyorum, manuel şanzımanlarda 2.3.4. ve 5. vites dişli oranları da aynı 1. ve 6. vites oranları farklı, 90lıkta 6. vites yok zaten

Yazılımla ulaşılan güç sabit, 130 hp 215 nm. Tüm 16v 1.2 TSI motor bloklarında değer bu şekilde oluyor, tabi daha da aşağıda bırakılabilir değer.

Benim 90'lık Polo'da da EcuFast yazılım var 120 HP - 205 Nm olduğunu söyledi ne kadar doğrudur bilemem Dyno'ya çıkmadı araç.

@MaxPayne Ecufast biraz eksik söylüyor sanki hocam, arkadaşın ibizada orada yapıldı bizde dynoya sokmadık ama bütün firmalar 130 beygir vaad ediyor, yurt dışındakiler dahil. Ve aracın gideri 120 beygirin daha üstünde, 8 saniyede 100 23 saniyede 160 yapıyor.

@nanoona Ben de biliyorum Honda'da yazılım olsa plakasının okunamayacağını honda'ya daha yazılım çıkmamış gerçi, şuan sadece boxlar var, zevkine denedik ve sonucunu yazdım, hemen taarruza geçmeyin ibiza örneği sadece motor kıyası, yoksa arabanın civic ile kıyası söz konusu değil, 170te lastiklerin yerden kesildiği felan yok yalnız, tabi ki sürüş dinamikleri, yüksek hız stabilitesi direksiyon tepkileri ile vb. asla kıyaslayamayız, civic hb bu hususlarda sınıfında liderliğe oynayacak bir model dediğim gibi sadece zevkine ve merak gidermek için denedik.

Ayrıca 50 ile yapılan roll denemesinde ibiza 120ye kadar tutunuyor yan yana gidiyorlar, civic 120den itibaren geçiyor direk Ama cvt şanzımanla civicin kalkışları gerçekten çok hantal.

Teneke diye aşağılamak araca haksızlık olur diye düşünüyorum, Avrupa'da bütün ülkelerde satılıyor ayrıca. Plastik kalitesi dacia seviyesinde olan, sacı ince olan, tasarımı ciddi manada kötü olan ve aerodinamisinde ciddi sıkıntıları olan Nissan Juke için de teneke diyebiliriz o zaman sizin mantıkla?

eger ikinci aracim juke a laf diyorsan once bir dusun derim. nismo tune var uzerinde ve yaklasik olark 245 ps guc var..

farkindaysan juke un lafini bile etmedim.

uzulursun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Civic'çi tayfa dalga geçmiş baya Dün 1.5 turbo 182 bg hb civic ile, 1.2 tsi yazılımlı 130 beygir ibizayı kaldırdık, dragta civic o cvt şanzımanla kıçını kaldıramadı, 170'te yakaladı anca geçti. O aşşağıladığınız 1.2 tsi motor yazılımla canavara dönüşüyor hatırlatayım

86 beygirlik baz donanım octavia ise tamamen pazarlama stratejisi fakat bence yanlış bir strateji. Çünkü 86 beygir gerçekten kulağa garip geliyor, c segmentinin en geniş hacimli otomobili, arka diz mesafesi e segmenti otomobillerden daha geniş. Yine de turbosu sayesinde çekişi üzmez.

Ulan insafsızlar bari gidip 1.0 TSI 95 beygirliği koysaydınız 1.2 TSI 86 beygir, Avrupa'da makyajsız kasa octavia'da baz donanımla satılıyordu sadece. Elde kalan motor bloklarını bu kasaya koyup bize iteliyor olabilirler

Yanlız, motor bloğu 110 beygirlik 1.2 TSI ile birebir aynı, rodajı biter bitmez bu aracı stage 1 yapmak lazım, 130 beygir, 0-100 9 sn civarı olur, karma tüketimi de 0.2 litre civarı daha az olur.

Hocam 90'lık ve 110'luk 1.2 lerin blokları aynı, peki turboları birebir aynı mı?

Muhtemelen aynıdır, bazı dizellerdeki gibi güçlü versiyonda değişken geometrili turbo, güçsüz versiyonda standart turbo kulladıklarını hiç sanmıyorum, manuel şanzımanlarda 2.3.4. ve 5. vites dişli oranları da aynı 1. ve 6. vites oranları farklı, 90lıkta 6. vites yok zaten

Yazılımla ulaşılan güç sabit, 130 hp 215 nm. Tüm 16v 1.2 TSI motor bloklarında değer bu şekilde oluyor, tabi daha da aşağıda bırakılabilir değer.

Benim 90'lık Polo'da da EcuFast yazılım var 120 HP - 205 Nm olduğunu söyledi ne kadar doğrudur bilemem Dyno'ya çıkmadı araç.

@MaxPayne Ecufast biraz eksik söylüyor sanki hocam, arkadaşın ibizada orada yapıldı bizde dynoya sokmadık ama bütün firmalar 130 beygir vaad ediyor, yurt dışındakiler dahil. Ve aracın gideri 120 beygirin daha üstünde, 8 saniyede 100 23 saniyede 160 yapıyor.

@nanoona Ben de biliyorum Honda'da yazılım olsa plakasının okunamayacağını honda'ya daha yazılım çıkmamış gerçi, şuan sadece boxlar var, zevkine denedik ve sonucunu yazdım, hemen taarruza geçmeyin ibiza örneği sadece motor kıyası, yoksa arabanın civic ile kıyası söz konusu değil, 170te lastiklerin yerden kesildiği felan yok yalnız, tabi ki sürüş dinamikleri, yüksek hız stabilitesi direksiyon tepkileri ile vb. asla kıyaslayamayız, civic hb bu hususlarda sınıfında liderliğe oynayacak bir model dediğim gibi sadece zevkine ve merak gidermek için denedik.

Ayrıca 50 ile yapılan roll denemesinde ibiza 120ye kadar tutunuyor yan yana gidiyorlar, civic 120den itibaren geçiyor direk Ama cvt şanzımanla civicin kalkışları gerçekten çok hantal.

Teneke diye aşağılamak araca haksızlık olur diye düşünüyorum, Avrupa'da bütün ülkelerde satılıyor ayrıca. Plastik kalitesi dacia seviyesinde olan, sacı ince olan, tasarımı ciddi manada kötü olan ve aerodinamisinde ciddi sıkıntıları olan Nissan Juke için de teneke diyebiliriz o zaman sizin mantıkla?

eger ikinci aracim juke a laf diyorsan once bir dusun derim. nismo tune var uzerinde ve yaklasik olark 245 ps guc var..

farkindaysan juke un lafini bile etmedim.

uzulursun

Evet Juke'a dedim, siz durduk yere seat ibizaya teneke dediğiniz için diyorum. Ibiza teneke ise Juke daha teneke. Ayrıca, neden 2 sayfa önceki mesajımı şimdi alıntılıyorsunuz
    Kaputunun altında isterse 500 beygir olsun, aracın benim gözümde teneke olduğu gerçeğini değiştirmiyor, tipsiz çirkin kalitesiz bir otomobildir Juke... Neyse konumuz bu değil.

Gelelim civic mevzusuna. Beni yalancı olmakla suçluyordunuz, videoyu koydum izlemişsiniz. Kimin kaç saniyede çıkardığı şuanda konumuz değil, konumuz koyduğum videolar, ve sizin gerçek ile yüzleşmeniz. Aracın fabrika verisi zaten 8.2 saniye, biz denerken içinde bir yetişkin daha vardı. Toplam Ağırlık 1500 kg ve üzeri. Sürücü arkadaşta bir sıkıntı olması imkansız, şimdiye kadar kullandığı farklı model/marka otomobil sayısı 200'ü geçiktir. Bahane olarak sürücüyü yazacağınızı biliyordum, iyi ki denediğiniz civic 1.6 atmosferiktir demediniz
    Aracında bir sıkıntı olabilirmi orasını bilemem fakat hiç zannetmiyorum, hızını aldıktan sonra yine gayet güzel gidiyor, ta ki 207'de kesiciye girene kadar. Fakat ilk kalkıştaki hantallık bizim denemede aracın kaderini belirledi, Şanzıman S modundaydı, Econ kapalıydı belirteyim. Hantallığın sebebi de CVT şanzımandan kaynaklanıyor. Şanzımanda Launch control modu olsa, devir 3.000-4.000lerde sabit tutularak araç ivmelense emin olun sonuç bundan farklı olurdu, ama sonuç ortada ve bunun da sebebi şanzıman.

Bir video daha koyayım, burada denediğimiz diğer otomobil Leon 1.4 TSI 150 HP ACT DSG. O araçta da şanzıman otomatik ve çift kavramalı, vites geçişleri civic'ten daha hızlı, fakat ilk kalkışta gaz tepkisi aynı civicte olduğu gibi geç geliyor, gazı kökler köklemez araç ivmelenmiyor sanki 1 saniye gibi bir süre boşa geçmiş oluyor. Fakat manuel şanzımanlı otomobilde böyle bir kayıp olmadığından daha iyi kalkış elde edilebiliyor. 180'de bırakmıştık, civic'in 170de geçtiği ibizayı leon 180'de bile geçememişti.

• Astra fındık turbolu diye dalga geçiliyordu. Bu da boncuk turbolu galiba.

adamlar reference pancar motorlu ibiza ile oyle yaptik boyle yaptik diyor. ne yaptiniz kardesim ? videolar ortada. ona bakarsan senin 1.0 tsi de 9 kusur saniyesi var. ikina ikina patlaya patlaya 1 saniye kazanmissiniz o da ancak tune yaparak. kaldiki burada surucu faktorude var. oradaki 1 saniyelik gecikmeyi frene basarak kendin launch kontrol yapabilirsin. boylece 7 saniyede senin pancar motorlu ibizanin eline vermis olur..

5 bin euro maliyetli araba ile 15 bin euro maliyetli arabayi kiyas etmek size has bir ozellik olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 11 Ağustos 2017; 13:13:6 >

Yani konuyu resmen katlettiniz.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • quote:

ya simdi birsey diyecem juke a adi basit bir araba diyorsun da juke ile ibiza kaf kafaya girse, juke ustunden ziplayarak gecer. senin ibiza ne olur onu sen tahmin et..

adamlar reference pancar motorlu ibiza ile oyle yaptik boyle yaptik diyor. ne yaptiniz kardesim ? videolar ortada. ona bakarsan senin 1.0 tsi de 9 kusur saniyesi var. ikina ikina patlaya patlaya 1 saniye kazanmissiniz o da ancak tune yaparak. kaldiki burada surucu faktorude var. oradaki 1 saniyelik gecikmeyi frene basarak kendin launch kontrol yapabilirsin. boylece 7 saniyede senin pancar motorlu ibizanin eline vermis olur..

5 bin euro maliyetli araba ile 15 bin euro maliyetli arabayi kiyas etmek size has bir ozellik olsa gerek.

İbiza benim değil, ayrıca konumuz iki aracın çarpışması da değil

Sizden başka itiraz eden, kabullenemeyen göremiyorum şuanda burada. Sonuçlar ortada, daha fazla uzatmaya gerek yok, sizin gibi fanboylar zoruna giden şeyleri bir türlü kabullenemiyor, nedense.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    ben fanboy degilim kardesim, 7 saniye hizlanmasi olan bir civicin cip ile 8 saniyeye dusurulmus ibizaya gecilmesi mumkun degildir.

ya o civic turbo degil, yada surucusu tam bir acemi.

yada tr deki civic turbolarda bir sorun var.

sen video koydum diyorsun, bende koydum. ?

Eşime geçen mayıs ayında Juke aldım. 1.6 otomatik.

Ben de ara ara kullanıyorum. Çok keyifli bir araç. Ne dışı ne içi çöp olarak yada teneke olarak nitelendirilmemeli bence. Özellikle içeriden motor ve şanzıman özelliklerin ayarlanabilmesi çok hoş. Sert plastik içi fakat dacia kalitrsinde de değil.

Dün bir Ibıza kullandım. Ona da teneke yada çöp denmez. İçi de, sürüşü de, dılı da gayet güzeldi.

Ben anlamıyorum neden bu şekilde yaklaşım var forumda. Neticede forumda karşılaştırılan araçlar birbirinin rakibi yada muadili. Birbirlerine fersah fersah fark attığını iddia etmek gerçekçi değil. Biri bazı özellikleri ile daha önde fakat yakın araçlar. Öteki türlü olsa dünyada başka marka model kalmazdı, herkes tek marka ve modele yönelirdi.

Olay paranın karşılığı sunulan, benim arabam A4b9. Juke bindiğimde o kaliteyi bekleyerek binmiyorum ki çöp diyeyim. Yada İbiza ya bindiğimde aracın sunduğundan fazlasını ummuyorum ki hayal kırıklığı olsun. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Konunun dışına çıktık ama ben de fikrimi söylemek isterim.

Eşime geçen mayıs ayında Juke aldım. 1.6 otomatik.

Ben de ara ara kullanıyorum. Çok keyifli bir araç. Ne dışı ne içi çöp olarak yada teneke olarak nitelendirilmemeli bence. Özellikle içeriden motor ve şanzıman özelliklerin ayarlanabilmesi çok hoş. Sert plastik içi fakat dacia kalitrsinde de değil.

Dün bir Ibıza kullandım. Ona da teneke yada çöp denmez. İçi de, sürüşü de, dılı da gayet güzeldi.

Ben anlamıyorum neden bu şekilde yaklaşım var forumda. Neticede forumda karşılaştırılan araçlar birbirinin rakibi yada muadili. Birbirlerine fersah fersah fark attığını iddia etmek gerçekçi değil. Biri bazı özellikleri ile daha önde fakat yakın araçlar. Öteki türlü olsa dünyada başka marka model kalmazdı, herkes tek marka ve modele yönelirdi.

Olay paranın karşılığı sunulan, benim arabam A4b9. Juke bindiğimde o kaliteyi bekleyerek binmiyorum ki çöp diyeyim. Yada İbiza ya bindiğimde aracın sunduğundan fazlasını ummuyorum ki hayal kırıklığı olsun. :)

Normalde adetim değildir, bir otomobili teneke deyip aşağılamak. Fakat karşımdaki kişi ile seviyeli bir tartışma içerisine giremiyorum, kendisi ilk olarak arkadaşımın aracına direk teneke diyip kendince aşağıladı, tamam ona göre teneke olabilir, ama görende kendisi Mercedes S600 Long'a biniyor zannedecek, kendi Juke'u da onun teneke yakıştırması yaptığı kriterlere dahil edilebilecek bir araç olduğu için ben öyle karşılık verdim.

Beyefendi ABD'de yaşadığı için o teneke hangi ülkede satılıyor diye aşşağılıyor Bir aracın ABD'de satılmaması, onun teneke veya dandik olduğu anlamına gelmiyor tabii ki. Ben de daha fazla uzatmak istemiyorum.

Şimdi de kalkmış o civic turbo değil diyor, güler misiniz ağlar mısınız gerçekten, laf anlatmaya harcadığım vakite yazık, ne yapsam farklı bir argümanla karşı çıkacak bu arkadaş.

@nanoona Siz bana yalancı deyip inanmadınız, kendi çektiğim videoyu koydum. Söylediklerimin yalan olmadıklarını kanıtladım, hala bin bir türlü bahane üretiyorsunuz... Koyduğunuz videolarda doğru düzgün yol bile belli değil. Kalkışta hantal olduğunu kabul edin işte, geçiliyor, ne zannediyorsunuz ki bu civic'i arkadaş. İyi ki adamlar kırk yılın başı atmosferikten vazgeçipte bir turbo koyuverdiler. Hondacılar bir 10 sene daha bunu savunacak şimdi Roll videosunda fazla zorlanmadan geçiyor onu izleyipte mutlu olun bari. Sizinle daha fazla tartışmaya girmek inanın ki vakit kaybı oluyor.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    ben yalanci demiyorum, ben diyorum ki bu arabanin hizlanmasi 7 saniye. 80 bin tane video var yutubda.. ibiza ile ilgili var 5 10 tane.. neyse konumuz bu degil. ancak sizin arkadasinizin ibiza si gerceklerle ortusmuyor. fabrika verisi 9 saniye guzel kardesim. bende hondata attigimda civice hizlanmasi 6 saniyeye dusuyor. ona bile gerek yok. civic turbo da ayak frende ve s konumunda gaza dip yaptiginizda devir 3500 gelip ayagi frenden aniden cektinizde manuel lauch yapmis olursunuz. ve 7 saniyede cikar. her bahsine varim. zaten videolardada bu kanitlandi..
    yani su yorumlari gorenler tamamen san hak verebilir, bu da benim umrumda degil. ama ortada bir gercek var. senin arkadasin acemiyse honda nin sucu ne ?

yok yol duz degilmis yok bayir asagiymis.

buda mi duz degil ? arc 2017 civic 1.5 turbo cvt ( anlamazsin diyim OTOMATIK )

4:28 den itibaren izleyelim

• Konu ile ilgili olmayan tartışmalarınızı başka bir başlıkta yaparsanız herkese faydası olur.

Mesela Ibiza için VAG artığı vs yakıştırmaları da anlamsız buluyorum ben. Daha dün bindim arabaya. Gayet güzel bir araç.

38 yaşındayım. Ehliyete gün saydım, öncesinde gayet iyi de araba kullanabiliyordum. Çok çeşitli arabaya bindim. Öyle tur atmak için değil. Kullanıcı olarak.

Ortak parça kullanımı; insanlar buna neden bu kadar takılıyor? Mercedes A serisi, Infiniti G30 aynı araba. Daimler Chrysler evliliği dönemi de öyle. BMW çatısı altındaki markalarda ortak parça kullanımı da var. Mercedes REnault ortak motor hatta platform kullanmıyor mu?(C serisi 1.6 dizel motor, Kangoo ile ortak platform ticari araç, yeni mercedes pickup) MErcedes Sprinter ile VW Volt ayrı araçlar mıydı? Mazda Ford yıllarca ortak platform kullandılar, Volvo S40 - Ford Focus - Mazda 3 kuzen değil mi? BMW ile Peugeout motor konusunda ortaklık yapmadı mı? Herkes çok memnun kalmadı mı? BMW' nin çok sevilen ZF şanzımanı kendi üretimi mi? VAG hiçdeğilse tamamen kendi bünyesi içerisinde ortak kullanım yapıyor. Audideki 1.4 motor da Seat ' daki 1.4 motorda kendi üretimi.

Yine Dacia dahil herhangi bir araca çöp denmesini de anlamıyorum. Dedim ya bu iş ne kadar ekmek o kadar köfte. Türkiye' de bu araçlar çok pahalı, o kadar paraya bu kalite çok çok düşük denilse sonuna kadar hak veririm. Ama ülkedeki bu durum da herhangi bir aracı çöp yapmaz. Milyarlarca dolarlık/euroluk, yıllarca süren araştırma geliştirme ile ve onlarca yılın deneme yanılması ile oluşmuş tecrübe ile üretiliyor bu araçlar.

Neyse çok uzattım, kusura bakmayın arkadaşlar. :D Allah kimseye kaza bela vermesin, ağız tadı ile sürmeyi nasib etsin arabalarını.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Forumda cahil fanatiklerden gına geldi artık.Objektif olmayı bir öğrenemediler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Benim boklu 1.3 CDTI Corsa ile icinden gecerim, sehirici/disi fark etmez.

Sehirici arabasi diyenlere de guluyorum 60/40 katlanabilir koltuklu bir B segmenti alin madem sehirici kullanacaksiniz hem park daha az problem olur.

http://www.cars-data.com/en/opel-corsa-1.3-cdti-ecoflex-edition-specs/30868

Sanmıyorum ne şehiriçi ne de şehirdışı içinden geçebileceğini.

12.3 sn 0-100

177 km/s son hız

• LeftBehind kullanıcısına yanıt

Benim aracim Easytronic oldugu icin 0-100 degeri kotudur, 50 -150 ya da 60 - 160 gibi degerleri cok iyidir. 3. vitesten sonra kendine geliyor arac.

Haliyle 50-60'tan sonra farki fazlasiyla kapatir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.