Şimdi Ara

skoda felicia hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
130.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu araba nasıldır arkadaşlar.herkes az yaktığını söylüyor ama 1.3 olması sanki pek de az yakacakmışa benzemiyor.rahatlık olarak broadway den kat kat üstün dediler ama bilmediğim için bişey diyemiyorum.bir de bunların glx ve glxi modelleri var.ne anlama geliyor acaba?1.6 olsun diyorlar ama 1.3 ile 1.6 arasın 8 hp gibi bi fark var.olsada pek bi extra güç olacak gibi durmuyor.yardımlarınızı bekliyorum



  • 2000 model 1.3 glxi combiye sahibiz. Diğer 1.3lere göre yakıt konusunda az yaktığı söylenemez.(combisi için söylüyoruum çünkü station araba) bizde lpg ile km'de 18 kuruş yakıyor. Rahatlık konusunda broadwayle dağlar var arasında hiç karşılaştırma bile. Yanlız şöyle bir durum var bizim lpg kitimiz düz sistem lpg kiti yani sıralı değil. Eğer sıralı sistem kullanılırsa daha da az yakacaktır. Zaten performans beklenecek bir araba olmadığı için beygirleri aracı taşımaya yetiyor.

    GLXİ ile bu LX , LXi, GLX arada ne farklar var inan hiçbir bilgim yok.

    fakat GLXi de bulunan özellikler:

    -ön sis lambası

    -arka sis lambası

    -1.3mpi enjeksiyonlu motor

    -power direksiyon

    -merkezi kilit

    -ısıtmalı ve elektirikli yan aynalar

    -elektirikli ön camlar

    -yükseklik ayarlı koltuk

    -içerden açılır bagaj kapağı

    -iki bölüm katnanır arka koltuklar




  • broadway ile deilde benzer yaşta clio ile karşılaştır broadwayden çok üstündür broadwayden tek zayıf tarafı yere çok yakın 4 yetişkin binince çok sakınmak gerekiyor istanbulun bozuk yollarında
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.98-99 yıllarında yeni kasaya geçmiş galiba.eski kasa ile yenilerin arasında motor da bir fark var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 30 Ekim 2010; 15:22:48 >
  • bende 93 forman lx var feliciayla motorları benzerlik gösteriyor diyorlar 1.3 motor yakıtı çok az uzun yolda 130 kr şehir içinde 150 kr yakıyor (gaz lt:1470) ama aracımı hiç yormam devirli kullanırım 1.3 motor biraz az gelebilir sert bir rampaya çıkacağınız zaman 5-4-3-2 diye vitesi düşürmek zorunda kalıyorsun ama tofaş arabalarına broadwaya falan bin basar rahatlıkta.bugüne aracımı kasımda aldım bugüne kadar daha marşı ikinci kez bastığımı hatırlamıyorum
  • 7 Sene 2001 model GLXİ 1.6MPİ modelini kullandım. Sıfır alınmıştı araç. İlk senesi evin önünde dururken sarhoşun teki gelip bizim skodaya çarpmıştı. Bizim ön tampon bile düşmezken, çarpan aracın(broadway) arka tamponu bile yerdeydı, adam kafasını direksiyona vurmus bayılıp kalmıştı hatta. Ama epey bir masraf vardı. Kaldırım tarafındaki teker komple yamulmuştu. Neyse.. Arac 1.6 ydi. 2000 model pololarla arasında malzeme bakımından çok bi fark yoktu. Zaten yine aynı motor ve malzemeleri kullanıyordu. Yakıtıda normaldi ne çok ne az. 80bin km kullandık aracı. Rutin bakımları harıcınde servise ugramazdık bile. Benim sevmediğim tek kötü tarafı direksiyonu biraz ağırdı ve frenleri pek hoşuma gitmiyordu. Birde tekerleri ufacıktı aracın. Bizde 1.3 mü 1.6 mı diye düşündük ve Klima olduğu için 1.6 olanını tercih ettik. Hakikattende uzun yolda klima acınca epey bir performansı düşüyordu. Hele 1.3 olsa hem gitmek için cok basıcaksınız hemde istediğiniz gibi performans alamıcaksınız, buda yakıt tüketimini artırırdı. 1.6 olanını tercih edin bence.




  • 1999 yılında 0 km. Skoda FELİCİA GLX aldım 2004 yılı Nisan ayına kadar kullandım. Süper sağlam problemsiz bir araçtır. Temizini bulursanız ve marka bağımlısı değilseniz hemen alın yıllarca kullanın ve hatta iş ilişkisinde olduğumuz bir kişi 2001 model klimalı 1.6 75 bg.lik bayrak kırmızısı FeliciaGLXi'sini satıyor araba pırıl pırıl telefonu 0 216 422 25 17.
    Felicia VW nin Skoda'yı almasından sonra üretilen şasi hariç kasası ve kokpiti değişen Favorittir. Malzeme kalitesi ve işçilik diğer eski Skoda modellerine göre çok üst düzeydedir.1998 yılından sonra üretilenlerde krom ön panjur farklı tamponlar vardır. Görsel olarak çok iyi bir seçenektir. Gelelim Felicia özelliklerine, araç ülkemize 5 kapılı hatchback ve 5 kapılı station olarak ithal edildi. 1998 yılından sonra ithal edilenlerde iki ayrı donanım paketi vardı. LX ve GLX. GLX te LX'e farkla ön sis farları, renkli cam, boyalı ayna ve kapı kolları, orta konsolda road box, elektrikli ön cam (2000 sonrasında alarm ve elektrikli ayna) kadife döşeme vardı.Çok azında klima ve tek veya çift airbag opsiyonu (safeline versiyonu)vardı. Magic gibi özel serilerde gelmişti. LXi modeline GLXi deki sis farı ve alaşım jant takılmış hali gibi.Son ithal edilenler 2001 model olarak gelmiştir.
    LX ve GLX'e i koyulmuşsa araç enjeksiyonlu motora sahipti. İthal edilen motorlar, 1.3 58bg karbüratörlü benzinli (bu motor orjinal alüminyum bloklu Skoda motorudur. çok sağlamdır.) 1.3 lt 63 bg. enjeksiyonlu motor (karbüratörlü motora enjeksiyon sistemi takılmıştır. 1.6 lt 75 bg. enjeksiyonlu motor(orj.VW motoru) ve 1.9 lt dizel motor (orj.VW motoru). Pahalı olmasından dolayı 1.3 lt enjeksiyon , 1.6 lt.enjeksiyon ve 1.9 dizel motorlu versiyon göreceli olarak az bulunur. Daha fazla sayıda 1.3 lt. karbüratörlü motor vardır. Enjeksiyonlu motor 2000-2001 model olarak daha çoktur.
    Üretildiği yıllarda Bir kit car Skoda felicia fabrika takımı aracı olarak Avrupa ralli şampiyonasında 1.olmuştu. Ayrıca Avrupa'da çok az miktarda 2.8 lt. V6 motorlu versionu da üretilmişti.
    Bence uzun süre kullanılacak bir araç olsun derseniz hemen alın. bir keresinde bir çukura girip çıkmıştım lifte alıp baktık karter yumruk yemiş gibi gömüştü. ama çatlak bile yoktu . başka bir araç ile o çukura girseydim karter marter kalmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisG -- 20 Nisan 2009; 17:23:40 >




  • bilgiler için teşekkürler arkadaşalar.broadway le karşılaştırma meselesini eski kasa için sormuştum.yeni kasayla karşılaştırmak Skoda'ya çok büyük haksızlık olur tabii ki.araclarınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 30 Ekim 2010; 15:24:08 >
  • Tek problem olacak taraf 1.3lt lik skodaya bloğu ait olan motoru ki bu motor broadway gibi bloktan egzantrikli olup ile sübapları pekte hassas olmayan bir şekilde idare ederki almanyadaki bu aracı değerlendiren yazılardada tek tereddüt bu motor olduğu belirtilmektedir.Vw ye ait motorlar hem tüketim hemde performans açısından sizi çok daha mutlu edeceklerdir.
  • 1.3 KARBÜRATÖRLÜ olanını kullandık.bize sorun yaşatmadı hiç.

    99 model lx idi aracımız.lx alma ama.alıcaksan glx biraz daha cıkarsan glxi al.
    lx de otomatik camlar ve merkezi kilit yoktu.sonradan yaptırdık biz.ayrıca yan çıtalarda yoktur.
    felicia dan önceki aracımız broadwaydı.iç mekan ferahlığı,kaporta ve sağlamlık olarak kat kat üstündür.motoru broadwaya göre biraz hantaldır.motoru çok yormazsan edebiyle kullanırsan karbüratörlü motor yeterince ekonomiktir.lpg ile çok daha iyi olur.
  • bende daha öncve favorit kullandım,
    kendime ait başka arabam olmadı, şimdi felicia bakıyorum,
    bu bilgiler baya işime yaradı,
    kendi servisimden aldığım bilgiye göre parça fiyatlarıda yerlilerle aynı,
    rahatlık süper,
    97 beyaz, lacivert, yada kırmızı çelik cantlı, bulabilirsem şöyyle temiz sahibi tarafından değer verilerek kullanılmış, bakımlı, periyodik bakımları itina ile yapılmış, alıcam
  • arkadaşlar elimde satılık 1995 model skoda felicia glxi vardır benzinlidir benzinli olmasına karşın çogu lpgli araçtan az yakmaktadır gümüş gri rahatlık konusunda çogu araçtan iyidir
  • konforu ve yakıtı için alınabilir ama ikinci eli bazı illerde ölü
  • beyler bu araçtan satın almak uzereyım, 2000 model, 1.sahibinden 52.000 km de cok temiz bir arac buldum, abs ve hava yastıgı yok. 9500TL ye anlastım nasıl fiyat iyimi sizce?
  • hic cevap yok mu beyler?
  • Aldıysanız hayırlı olsun fiyat çok güzel. iyice kontrol ettirin. Biz 4 yıl önce tüm vergiler alım satım dahil 8250 almıştık 96 modeli. Hala aynı parayı görüyor. Siz iyi bir seceresine bakın problem yoksa arkanıza bakmayın kaçırmayın derim. Aldıysanız bu süre içinde hayırlı olsun. Gerçekten sağlam araba ben bizdeki arabayı kıyamıyorum satmaya.


    quote:

    Orijinalden alıntı: snr_silencer

    beyler bu araçtan satın almak uzereyım, 2000 model, 1.sahibinden 52.000 km de cok temiz bir arac buldum, abs ve hava yastıgı yok. 9500TL ye anlastım nasıl fiyat iyimi sizce?
  • Aracı satın aldım memnunum, 10 yıldır aynı sahıbınde, yaslı bır hacı amcanındı araba, cok ıyı bakmıs. Kuzenımın servısı var. Oraya gosterdım mekanıkcısı kaportacısı butun ustalar al kacırma boyel garaj arabası ıstanbulda az dediler, bizde kacırmadık, abs olsa cok ıyı olcaktı ama olsun artık ne yapalım. Bana masraf acmasın yeter. Acmıcak gıbı de duruyor. Hayırlısı artık.
  • hayırlı olsun bende bu gün 1999 model aldım glx 6bin 5yüze acaba bu modellerde abs ve hava yastıgı var mı
  • arkadaşlar bende 15-20 gün önce 95 model glxi aldım. araç herşeyiyle mükemmel. böyle rahatlık görmedim. yakıt desen çok ekonomik. lpg taktırmayı dahi düşünmüyorum. yürüyeni motoru sorunsuz. bagaj 270 lt. koltuklar yatınca zaten oluyor bi kamyonet. bu aracı brodvay ve reno serisiyle karşılaştırmak hata olur.
  • arkadaşlar bu skodalar da ideal ısı sizce kactır felica 1.3 motor lpg li......1999 model bu modellerde elle fan acma dügmesi var mı?bide bunların yagını suyunu kac km rede bir degiştirmek lazım .......arakdaşlar de bu egzos muaynesinin cezası var mı gecikse 2sene bunuları sordum cünkü eni aldım araba hakkında bişe bilimyorum siz iliyosanız başka konularda da bana yardım cı olun lütfen sizden cevap bekliyorum




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.