Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (759. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: gatila
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.212
Cevap
545
Favori
1.245.654
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 757758759760761
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atı alan Üsküdar’ı geçti diye bir laf vardır. Maalesef öyle bir fan kitlesi oluşturmuşlar ki, biz kaç liradan piyasaya sürersek sürelim, nasıl olsa kaliteli zeytinyağından anlamayan da bir kitle var. Ambalajımızı allayıp pullayıp satarız diye düşünüyorlar.

Bu saatten sonra düzelirler mi, bence zor ama bakıcaz görecez.

Son tağşiş ile litresi 2000 liradan kaç kişi naturel birinci aldı kim bilir..!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Üstadım, kaliteli zeytinyağından anlamayan kitle çok büyük. Kimine muhteşem gelen ürünler kimine güzel ama sıradan gelir.

Burada bir ara Villa Turqan ve Nova Vera furyası esiyordu, aldık ve gördük ne olduğunu. Bence bu ikisinin kusursuz ürünlerinin birbirinden hiçbir farkı yok. Kusurlu ürünleri ise litresini 2 bin liraya satıyorlar dediğiniz gibi, hepsi naturel birinci!

İsteyen istediği fiyata istediğini alır, marka fanboyu olmayalım yeter!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 7 Şubat 2025; 17:44:12 >
  • Kesinlikle katılıyorum, marka fanatikliği üreticiye de zarar veriyor. “nasıl olsa alıyorlar, bu tenekenin içine ne koysam satarım” düşüncesi ile kalite peşinde koşmayı bırakır uzun vadede olan yine biz tüketicilere olur.

Ha bu saatten sonra değişirler mi? Bunu da tüketicinin tepkisi belirleyecektir.

• Tariş’in 0.3 asitli özel bir zeytinyağı gözüme çarptı. Tariş İncecik, deneyen oldu mu arkadaşlar. Forumda arama yaptım ama hiçbir sonuç çıkmadı.

https://www.tariszeytin.com.tr/
    Tariş İncecik Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ML Online Satış
    https://www.tariszeytin.com.tr/taris-incecik-naturel-sizma-zeytinyagi-500-ml

https://www.tariszeytin.com.tr/
    Tariş İncecik Natürel Sızma Zeytinyağı 5000 ML Online Satış
    https://www.tariszeytin.com.tr/incecik-5-lt

• Az önce rastladığım bir video, İbrahim Saraçoğlu bebeklere zeytinyağı tavsiye etmiyor. Bu konuda da dikkatli olmak gerekebilir. Bebekler için zeytinyağı arayışında olan çok fazla ebeveyn var.

Harika Bir Tavsiyeyoutube
    ZEYTİN YAĞI TÜKETİYORSANIZ DİKKAT! #zeytinyağı #bebekler #ibrahimsaraçoğlu
    https://www.youtube.com/watch?si=Z0TCDczQK0Y2GsyM&v=c1gC9XeZF7s&feature=youtu.be

Sen alıver de biz de öğrenmiş olalım.  

• ceyyhun C kullanıcısına yanıt

Kobay ol diyorsun yani.  Olabilir, 5’lik tenekeyi gözüme kestirdim 

Ürünleri arasında anne-bebek serisi veya çocuk zeytinyağı olan hiçbir üreticiden prensip olarak alışveriş yapmıyorum.

Olgun hasat, hafif ve sıradan ürünleri 250ml cafcaflı şişelerde, fahiş fiyatlarla ‘çocuk’ zeytinyağı diye pazarlıyorlar.

Ayrıca sıvı el sabunu ve el/yüz kremi satan zeytinyağcılar da bana itici geliyor.

Zeytin yaprağı satanlar ise zaten yorumsuz!

Kuruyemişçi, aktar, züccaciyeci zeytinyağcılar bile var aralarında, ne hikmetse hepsi de butik mutik..

Avrupa’dan zeytinyağı satın aldığım üreticilerin hiçbirisinde böyle maskaralıklar yok!

Ne Yunan’da, ne Hırvat’ta, ne Portekiz’de ne de Tunus’ta!..

Ha şöyle olur, adamın ceviz, badem ve incir ağaçları vardır, onları da satıyordur; çiftliği vardır peynir yapıyordur, kendi ürettiği (fason değil) reçelleri vardır…vs., onlar ok 👍

Ama sırf daha çok kar için açgözlü bir şekilde boş şişe, şişe tıpası, fason üretim fındık fıstık satanlara hayır! 👎

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 8 Şubat 2025; 13:35:11 >

• Sandanski kullanıcısına yanıt

İnsanların bebeklerine olan özeni bir şekilde ticari kâra dönüştürmek hoş değil gerçekten.

Yalnız videoyu ilk sayfaya mı eklesek, ne yapsak arkadaşlar. Bebeği olanlar için ciddi bir durum.

Şimdi TY’ye girip bebekler için zeytinyağı alan ve altına yorum yapan anne-babalar geldi aklıma. Yazık gerçekten.

• Madem ki kimse denememiş, Tariş İncecik’i demek amacıyla şu şekilde bir sipariş oluşturdum. Ürünler gelsin bakalım, parasının hakkını veriyor mu?

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Nova Vera Gıda (NVG) geçen sene Sol d’Oro ile Leone d’Oro’ya katıldı fakat hiçbir başarı elde edemedi!

Antonio Lauro ve Birsen Can’in yarışmalarında (bkz. Arjantin, İsrail…vs) ise kelebek gibi uçuyor, arı gibi sokuyor, coştukça coşuyor, bir seferde 15-20 büyük prestijli altın topluyor 😃😂😂

Eskiden benim güvendiğim 1-2 firma vardı, mesela Düet, fakat şu an bir tane bile yok maalesef, o yüzden tekrar bavul ticaretine dönmek zorunda kaldık!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 9 Şubat 2025; 16:10:41 >

Bu bahsettiğiniz firmayı tahmin edebiliyorum, henüz 3-4 sene önce zeytinyagi işine girdiler, danışmanları da o zaman Birsen Can idi.

Birsen’in yarışmalarından onlarca ödül toplayıp, ‘ödüllüyüz biz, muhteşemiz’ gibi havalara girdiler.

Ürünlerine baktım, epey vasat ürünleri litresi 1800 liraya satmaya çalışıyor, şişesi 900!

Sahibinde müthiş bir aşırı özgüven ve kibir var, o da tıpkı son yıllarda mantar gibi biten diğerleri gibi..

Mimi Coratina’dan pahalı fakat kalite? —> Vasatin altı!

Leone d’Oro katılın dedim, cevap yok! Zaten katılsa ne olacak, ön elemeyi bile geçemez, max 75-80/100!

Bakın ben bunlara karşı değilim, benim ürünüm 75-80’lik, fiyatım da şu dese sorun yok!

Ama yok, adam diyor ki ‘ben Mimi, Cutrera, Franci seviyesindeyim’, yersen!

Bakınız, bu şekilde atıp tutan hiçbir üreticinin herhangi bir ürününün bugüne kadar Elvan Uysal Bottoni Hanım tarafından ‘kalite’ olarak övüldüğünü ne gördüm ne de duydum. Buna NVG’nin son 6-7 senedeki ürünleri dahil!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 9 Şubat 2025; 16:17:3 >

Ben ilkin “özgüven” dedim ama doğru kelime sizin dediğiniz gibi “kibir” olacaktı. O kibri görünce üreticisinden tiksindim bir kere, malını bedava verse kaç yazar.

Olay para da değil. Ben litresi 1800’den her ay 5 litre alabilirim mesela, çok şükür bu gücüm var. Ama verdiğiniz parayı haketmeyecek her alışveriş satıcıyı şımartır. Ve bugünkü gibi müşterileri yolunacak kaz gibi görmeye başlarlar.

Bir üstteki alıntıda arkadaşın bahsettiği, “iyi gibi” dediği Gıda Ormanı’nın sitesine girdim şimdi. 5L Naturel Birinci zeytinyağına 3000TL fiyat girmişler.

Yahu naturel birinci yağ satıyorsun, hiç mi vicdan yok. 3000 lira nedir arkadaş? Yani burada ne kelimeler ederim de, sonra DH’tan süresiz uzaklaştırma verirler.

Tüketicinin bilinçlenmesi gerekiyor, inanılmaz yanlış bir algı yerleştirilmiş. Yüz yıllık geçmişi olan köklü firmaların adına “market yağları” diyerek, tüketiciyi 3-5 yıllık çıkarcı firmaların kucağına itmişler.

Şimdi gelelim biz niye sadece elestiriyoruz da, iyi ürünleri övmüyoruz sorusuna..

Valla ben buradan kaç tane ‘butik’ üreticiyi övdüm defalarca, peki sonuç?

Hemen zam, daha yüksek fiyat ve daha düşük kalite olarak biz müşterilere geri döndü..

Bu firmalara Hermus, Angelos, Düet (Gaia), Buta Assos, Granpa…vs., dahil.

Artık beğendiğim hiçbir ürünü burada övmüyorum, gerek yok şov yapmaya :)

Özelden yazıştığım arkadaşlar da bu konuda benimle aynı fikirde. Aman övmeyelim, hemen fiyatları arttırıp kaliteyi düşürüyorlar diye çekiniyor onlar da..

Bu arada eleştirirken sadece yerli üreticileri eleştirmiyoruz. Geçen sene satın alıp beğenmediğim şu İtalyan ve İspanyol yağları da buradan eleştirdim ve hatta üreticilerine de durumu bildirdim.

- Rincon, Cutrera, Venta del Baron, Oro Bailen, Oro del Desierto, Finca la Torre…vs.

Bunlar gerçek anlamda 95+ ürünler, tek problem bana direk üreticisinden degil, farklı satıcılardan gelmeleriydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 9 Şubat 2025; 22:5:22 >

• Peki nasıl düzelecek hocam, çare ne sizce.

Geçen gün 3 yıl önceki sayfalarda gezinirken gördüm. @OkumadanAlma arkadaşımız bir yazısında şuna benzer bir anlatım yapmış yanlışım varsa düzeltsin beni: “doktor arkadaşlarım var, aylık 40 bin geliri olan insanlar, Hermus tavsiye ediyorum ama pahalı buluyorlar, almıyorlar. Ama asgari ücret kazanan kişiler Hermus almak istiyor” 3 yıl önce yazılmış düşünün.

Şimdi ben de Mühendis bir adamım. Hesap-kitap yapıyorum ama 1800 liraya zeytinyağı almanın hiçbir mantıklı tarafını bulamıyorum.

Bu şartlarda, bu rakamlara bana zeytinyağı satamazlar. Ama demek ki bir kitle oluşturmuşlar. HB ve TY’deki yorumları okuyorum. Herkes fiyatlardan şikayetçi, ama almaya devam ediyorlar. 

Hermus ürünlerinin %98’ini ihrac ediyor, iç piyasaya topu topu bin - 2 bin şişe anca satabiliyor. Kalitesi de öyle pek muhteşem değil, şişeleri arasında da müthiş bir tutarsızlık var. Ürünler üretim anında çok iyi olabilir ama 3 ay sonra sıradan ürünlere dönüşebiliyor.

Bu diğer üreticiler için de geçerli bir durum, özellikle üretim anında hemen şişeleme yapanlar için. Şişeye giren ürünün zayıflama ve kusur oluşturma süreci başlamıştır. Bu benim kişisel görüşüm ☺️

Ben çözümü kendim için buldum, fakat bunu genele yaymanın bir yolu var mı bilmiyorum 😕

Yalniz, kibirli ve yalancı üreticilerden vebadan kaçar gibi kaçıyorum! 😞

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 10 Şubat 2025; 16:54:24 >

Ne tesadüftür benim aldığım Organik Tirilye’nin üretim tarihi de 10.10.2024!! Muhtemelen eski hasatı o tarihte şişelediler.

• gatila G kullanıcısına yanıt

Afiyet şifa olsun:) Güzel bir seçki!

Ben de Bozelli’den Picual ve Master’s Cut aldım, denediğim zaman görüşlerimi paylaşırım.

Villa Turqan dan salamura zeytin tadını nasıl aldınız? Vedat Milör da enginar, çimen vs alıyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Novavera yı aldım hiç beğenmedim. Google yorumlarda Moonshine diye birinin yorumunu gördüm.. Arjantinden temin ettikleri zeytinyağınla yarışmaya girmiş filan yazıyordu tereddütte kaldım Ondan sonra bir daha da almadım zaten yorumunuda silmişler şimdi baktım bulamadım.

Sol d’Oro ile Leone d’Oro en güvenilir yarışmalar zaten :) Gerçekten kaliteli zeytinyağı seçiyorlar.

Yunanistandan bir arkadaşım zeytinyağı getirdi onlarda çok başarılı ve lezzetliydi olymp marka ama italyadan gelen toscana zeytinyağlarının yeri bir başka ondan sonra hiç bir zeytinyağından tat alamadım :) Ama baktığınız zaman yurtdışında ödül almış zeytin yağlarında aşırı bir artış olmuyor.. Türkiye gibi.. toscana zeytinyağını arkadaşım 25 euro ya almıştı.. Ve bölgesinde daha indirimli alma şansın bile var ama bizde üreticiye gitsen bile 100-150 tl arası bir indirim oluyor büyüklerde küçüklerde pek indirim olmuyor.. O yüzden yurtdışına sürekli çıkan arkadaşlarımdan temin ediyorum.. Hermus öneriyorlar onada bakıyorsun arkadaş 500ml 900TL ben o fiyata toscana 1 litre yada en kalitelisi 750 ml özel serili listelerde 1. olanları o fiyata aldırıyorum.. O yüzden ülkemizde malesef bu fahiş fiyatlar yüzünden almıyorum..

• 
Sayfa: önceki 757758759760761
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.