Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (755. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.814
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı nasıldır?

Fiyat performans olarak bana çok iyi gibi geldi 5 LT 1400TL

Polifenol 200 civarıymış. Hem sıcak yemek, hem de soğuklarda kullanılabilir.

Tek sorun 2023-2024 sezon yağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 8 Ocak 2025; 11:50:35 >
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt

Çok iyi ne olduğu belirsiz bir tane bile sertifikası olmayan (HACP, İSO vs.) sözde butiklerden kanserojen tehlikesi olmadan tüketirsin, sahibi belli (Mahmut Erdoğan)

• g_boz kullanıcısına yanıt
    Az yavaş salla, senin dediğin kristal kola

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt

Bana pahalı geldi Bundan 3 gün önce aynı ürünün soğuk sıkım kristal Naturel sızma pet şişede litresini 225 TL'den aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TatarSüvari kullanıcısına yanıt

Tamam

• crashserkan kullanıcısına yanıt

baktım şimdi. en ucuz 350TL litrelik şişede.

siz nerden aldınız?

• Türkiye'de zeytin ağacı da strese girdi! Yağ verimi ve kalitesi düştü

Birleşmiş Milletler'in 143 ülke arasında yaptığı değerlendirmeyle belirlediği Dünya Mutluluk Raporu'na göre 98. sırada olan Türkiye'de zeytin ağacı da strese girdi.

Son yılların en sıcak yaz mevsimi nedeniyle bu yıl çekirdek gelişimi sağlanamadığı için zeytinyağı verimi ve kalitesinin düştüğü açıklandı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) üyesi Zafer Tan, önceki yıllarda 4,3 kilodan 1 kilo zeytinyağı çıkarken, bu yıl 6 kilodan 1 kilo zeytinyağı elde edilebildiğini söyledi.

Türkiye'de zeytin ağacı da strese girdi! Yağ verimi ve kalitesi düştü

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Şükür kavuşturana 🙏☺️

Novello hiç fena değil. Intense bir yağ, meyvemsilik acılık yakicilik rahat 7-7-7 ama maalesef bir Coratina değil! 😃

Zaten yağ Coratina değil, muhtemelen Frantoio, Coralia, Peranzana, Ogliarola harmanı, belki Coratina da vardır içinde emin değilim. Kalın bir yağ, çok hafif yağ tadı var ki bence olmaması gerekiyor.

Neyse, bence ürün yine de müthiş, geçen sene denediğim Rincon ile Cutrera’dan kat kat daha iyi. Şişesi harika, zaten ürünü alma amacım şişesiydi :) Artik restoranlarda bu şişe gezecek 😃

Bag-in-box Coratina ise her zamanki gibi, müthiş ötesi! Litresi %10 indirim ile 14 avro, İtalya içinde kargo bedava..

Zeytin ülkesinde uygun fiyata İtalya’dan bavul ticareti ile yağ taşımaya devam..

Iyi ki Düet Memecik ile Genius Arbequina’yi iade etmişim, ikisi toplam 50 avro yapıyordu.. Bu sene bir tek Hekate’den gol yedik, o da karambole geldi 😕

Not: Novello’nun probleminin ne olduğunu anladım sanırım. Şişenin kapağı bastırmalı kapak, tam kitlemedigi icin hava temasını tam kesmiyor. Ürün zamanla hava alıyor ve dolayısıyla zayıflamaya başlıyor. Bu ürünü üretim anında denemek lazım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 15 Ocak 2025; 17:14:54 >

• Hayırlı olsun :)

Siz Coratinacısınız demek ki:)

Şoyle bir site var belki ilerde İtalya'ya gittiginizde yeni yaglari kesfetmenize yardimci olur.

Mesela Marsicani Viride Bio (monocultivar Coratina) 2 yil once muhtesemdi, ertesi yil o kadar iyi degildi ama o muhtesem oldugu yil aklimda hala, o yuzden bende ki yeri ayridir :)

Firsatim olursa Bag in Box Coratina ve Don Gioacchino denemek istiyorum bu yil.

Afiyet olsun size:)

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler 🙏

Evet, sanırım ben Coratinacıyım 😃 Gerçi her türlü iyi işlenmiş kusursuz yağları severim, yerine göre kullanmayı da tercih ederim ama Coratina bir başka tabi, bunu sadece ben değil tüm İtalyanlar söylüyor ☺️

Cok ilginçtir, Coratina’yi bana ilk tavsiye eden yıllar önce Hermus Ali abi olmuştu :) O zamanlar ‘robust’ bir zeytinyagi arayışım beni Hermus ile tanıştırmıştı. Sezon başı ürünleri müthişti ama bu müthişilk maalesef zamana çok çabuk yenik düşmüş ve ilerleyen aylarda bizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştı 😕

Bu arada Hermus’ta da Coratina var, belki seneye verime yatar. Gerçi onlarda Picual ile Koroneiki de var ama denemek kısmet olmadı.. Bozelli’nin çeşitleri de keza, belki bir gün neden olmasın? ☺️

Neyse, Coratina gerçekten özel bir çeşit, İtalya’da bazı yarışmalar Coratina için ayrı kategori yapıyor. Benzer ayarda Picual ile Hırvat Bianca Belleza çeşitleri de var. Belki bunlara Itrana da eklenebilir. Bizden de Memecik diyelim eksik olmasın ☺️

Gerçi Elvan Uysal İzmir Sofralik diyor ama onu bulabilmek çok zor, belki Hedef Çiftliği, belki :) Bunlara Dilmit ile Tavşan Yüreği de eklenebilir ama onları da kusursuz ve çok iyi işleyebilen yok gibi..

Aşağıdaki sitede gezinirken şu ürün çıktı karşıma, Intini’yi duymuştum ama Cima di Mola çeşidini hiç duymamıştım. Şişe fiyatı yüksek ama denenebilir, belki bag-in-box opsiyonları da vardır..

https://olico.it/en/906-monocultivar-extra-virgin-olive-oil-cima-di-mola-500-ml.html

Yalnız, bir buradaki fiyatlara bakın, dünyanın en iyi yağları, bir de bizim fiyatlara hiç bakmayın 😂😕

Izmir Bostanli’ya yolunuz düşerse Coratina bag-in-box tadımı yapabiliriz :)

Vesile ile de buradan Zemya’ya teşekkür edelim. Yıllar önce taa Bornova’dan kalkıp Bostanlı’ya gelip o sene üretmiş olduğu müthiş İtalyan yağını (Marciao) tattırmaya getirmişti sağolsun 🙏☺️

Ertesi sene Serdar Öçten abimiz de bir İtalyan yağı tattirmisti, o da çok güçlü robust, hatta damağı yoracak kadar epey yoğun bir üründü. Ben çok beğenmiştim fakat o, ürünün kusurlu olduğunu söylemişti. Şaşırmıştım, kusurları nedir diye sorduğumda, öncelikle kalın bir yağ olduğunu belirtmiş (istenmeyen bir durummuş), sonra da pişmiş un tadı olduğunu söylemişti 😃

Israrlı sorularıma rağmen üreticisinin ismini bir türlü vermemişti, sadece Gölmarmara’dan geldiğini söylemişti ☺️😃😂 (bkz. Zemya).

Buna davetiye isteyen olursa paylaşabilirim, tabi kesin gitmek koşulu ile çünkü davetiyeler kısıtlı :)

WOOE: https://oliveoilexhibition.com/

• ben manisalıyım arkadaşlar zeytinyağı memleketi sayılır tabi biraz fiyat konusunda bilgi paylaşayım sizlerle şu anda zeytin yağ 220-320 tl arası değişmektedir. orjinal karışımsız fabrika fiyatlarını söyledim size fiyatı değiştirenler yeşil sıkım yağ , domat cinsi zeytinin yağı, geçen seneden bekletilmiş dinlenmiş yağ fiyat değişir. 150 tl ye yağ bu sene hiç olmadı manisa bölgesinde aldım diyen yalan söyler, şöyle yalan soylemez karışık yağ satan çok yok işte bende şu kadar var çok ondan ucuz veriyorum paraya sıkışmış aldım gibi yalanlarla satan çok ama inanmayın hiç zaten yağı çıkaran fabrika 160-180 tl arası kendisi direk para ödedi bu akam da en dip fiyat daha yukarıda direk aldığı oldu ürünün kalitesine göre fiyat değişir verdiğm fiyat dip zeytinin yani yere dökülmüş küçüklü kurtlu karışığa verdiği fiyat

• Düet’in çok geç satışa başlayıp başlar başlamaz da Memecik’in 750ml şişe hariç tamamının 1 haftada bitmesi bir tek bana mı garip geldi acaba?

Bir de Gaia isimli bir satıcı var, internet sitesine Düet’in tesisinin fotoğrafını koymus fakat tesis bizim, kendimiz üretiyoruz diyor ısrarla.

Salihli’de 80 bin ağacımız ile Mori Tem makinamız var diyorlar, ben de sordum, Düet bunları size mi sattı diye? Cevap alamadim, Salihli OSB’de bir adres paylaştılar. Düet de Salihli OSB’deydi bir ara. Peki soruyorum, neden doğru söylemiyorlar?

Eğer ben yaniliyorsam Salihli’de 80 bin ağacı ve Mori Tem makinesi olan 2 farklı üretici var demektir. Birisi Düet, onu biliyoruz, diğerinin ne bahçelerinin ne de tesisinin fotoğrafları var, sitesindeki 1 adet fotoğraf da Düet’in tesisinin fotoğrafı.

Müşteriye doğru bilgi vermek çok mu zor?

Adamlar üretim yapmadan, al sat yaparak, şişe ve etiket tasarımı ile dünyanın en iyi üreticilerinden birisiyiz diyorlar, utanma da yok!

Bir de Düet’in etiket olayı var tabi, akla ziyan!

Bunlar da böyle yapıyorsa biz kime güveneceğiz? Ben neden İtalya’dan İspanya’dan, Portekiz’den, Yunanistan’dan, Hırvatistan’dan, Tunus’tan zeytinyağı getiriyorum bavulumda?

Güven sorunu yaşadığım hiçbir ureticiden ürün satın almıyorum, isterse 9-9-9´luk dünyanın en iyi yağını üretsin, farketmez!

Granpa da satışa çıkmış 😂😂😂

Burada ne kadar övdüğümüz zeytinyağcı varsa biz övdükçe onlar kaliteyi düşürüp fiyatları katladılar. Zaten çoğu en iyi ürünlerini iç piyasaya bile vermiyor..

Etiketler karışmış, tarihler silinmiş, ah pardon tanklar karışmış olayı zaten akla ziyan! Ki bunları burada çok övdüğümüz o bol ödüllü üreticiler yapiyor, ne yazık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 20 Ocak 2025; 15:44:22 >

• Aslinda ben de bugun son Duet alisverisimde yasadigim problemi yazdim. Sonra hatalarini duzelttiler diyerekten geri sildim yazimi. Sonra başkasınin da başina gelebilirdi diye sildigime pisman oldum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düet’i hiç denemedim ama gaia beni son 2-3 yıldır hiç üzmedi. Erken hasat memecik, ayvalık ve olgun hasatlarını kullandım. Başkasının yağını alıp bu kadar iyi muhafaza ve paketleme yapıyorlarsa helal olsun :) Ben tüketici olarak elime geçen ürünler üzerinden yorum yapıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Munika M kullanıcısına yanıt

Siz ısrar etmeseydiniz o kötü ve kusurlu ürünü size yedireceklerdi. Hatta biraz sert çıkmasanız size bunu iyi yağ, siz zaten anlamıyorsunuza getirebilirlerdi, nitekim bunu daha önce yapmaya çalışanlar oldu.

Bu konuda eğitim alıp almadığımızı soranlar oldu, son 5 senede net bugünkü değer ile xxx bin liralık ürün satın alıp kendi kendimize tadımcı olduk dediğimizde apışıp kalanlar oldu..

Hatta vasatin alti Trilye’yi fahis fiyatlarla satmaya çalışıp, vasatın altı ürününü bize Mimi Coratina ayarında olduğu hikayesini satmaya çalışanlar oldu..

Abicim, yaparsın ürününü, belirlersin uygun bir fiyat, biz de satin alır takdir ederiz, ama yok, adam Mimi’den iyiyim diyor, yalanını sevsinler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 20 Ocak 2025; 17:30:51 >
  • samilce S kullanıcısına yanıt

Gaia Olgun Hasat Ayvalik’tan 98 şişe satın aldım, buradan da övdüm ve önerdim. Gittiğim yerlerde hediye ettim, tavsiye ettim.

Ürün Düet’in o sene ürettiği müthiş olgun hasat Edremit Yaglik çeşidi idi..

Tatmadan bu ürüne burada burun kıvıranlar oldu.

Benim mesajım net aslında! Satıcılar yüzümüze bakarak bize yalan söylüyor, olay bu!

Yalancilardan uzak durun! Yalancilarin yancilarina kulak asmayın. Vasat ürünlere alışmışlar, bize de yutturmaya çalışıyorlar!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 23 Ocak 2025; 11:36:32 >
  • Bu durumla birkaç yıl önce istanbulda fuarda da karşılaştım. Delice ürünü olan bir firma vardı, birkaç soruma cevap vermek istemedi, özel bilgiymiş. Sonra da vasat bir yağ tattırdı delice diyerek. Nadir satıcı gördük diyaloğa açık..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Duet'in memecik yaglari cabuk tukenince (3 yil kadar onceki zümrut yesili hemen tukenen yaglari gibidir diye düsinip.750 ml 1.000 tl odeyerek siparis verdim.
    Yağ bana 2 şise geldi yanlişlikla. Firmaya bildirdim. Onlar da cok gec farketmişler zaten. Biz şiselerden bir tanesini tekrar iade icin koliledik. Buraya kadar her sey normal.
    Ben aldiğim şiseyi açtım. Denemeden once kokladim. Şiseden taze erken hasat zeytinyagi kokusu yerine uzun sure yıkanmamiş yagdanlik kokar ya o kokuyu çok net aldim.
    Durumu firmaya bildirdim acaba gecen yılin urunu karişmis olabilir mi diye. Onlar da ellerinde hic eski sezon yag olmadiginı hepsinin yeni oldugunu soylediler.
    Şisenin üzerindeki dolum ve son tuketim tarihine baktim. Tarih silik okunmuyor!!!
    Kolideki sisenin tarihinin de silinip silinmedigini merak ettim ve koliyi actim baktim diger sisede tarih yaziyor. Bu yilin urunu. Beni en cok uzen bundan sonrasi. Firmaya "diger sisede tarih var ve yeni tarihli, ne yapayim" diye sordum.
    Bana acmis oldugum şişedeki yag yolda akabileceginden dolayı bayat kokan ve tarihi silinmiş yagi benim kullanmami digerini gondermem soylendi!!!
    Ben de 750 ml sini 1.000 tl ye sattiklari yagin nasil koktugunu görmeleri gerektigini bu yüzden bayat yagi gondermek istedigimi ve uretici olsaydim eger boyle bir yagi musterime asla gondermeyecegimi soyledim. Bunun uzerine de benden her iki yagi da gondermemi bana baska yag gondereceklerini soylediler.
    Gelen yag guzel begendim. Bu sefer kapagi acinca cok guzel yesil kokuyor. Yagın meyvemsiligi cok iyi. Aciligi ve yakicilığıda gayet dengeli. Rengi cok acik yesil kendilerinin 3-4 yil onceki olgun hasat ayvalik yaglarinin renginde. Biraz gec hasat yapilmis sanirim.
    Bana gecen yilin yagini mi gonderdiler yoksa olagan disi bir durum olup yeni dolum yapilan taze yag 2 ay icinde bayat kokmaya mi basladi onu bilmiyorum. Sunu da belirteyim sise agzi cok kotu kokuyordu ama yagi direkt deneyince bayat koku yoktu.

• Burada etiketleri karışan, tankları karışan, sezonları karışan üreticiler hemen iade veya değişim yaptı mı çok merak ediyorum..

Mesela ben Almazara Subbetica’nin bio urununun kusurlu, buram buram ransid kokan, ‘berbat’ bir ürün olduğunu bildirdiğimde hemen ücret iadesi yapmışlardı.

Düet’in tarih bilgisi silinmiş ve çok kötü kokan şişeyi yutturmaya çalıştığını öğrendik, üstelik müşteri sert çıkmasa olayı olduğu gibi kapatacaklardı.

Mesela Hekate buraları okuyarak müşterilerine kusurlu ürün göndermiş olduğunu öğrendi, 21 Aralik’taki üretimini de hemen filtreledi.

Peki daha önce kusurlu ürün göndermiş olduğu müşterileri ile iletişime geçti mi? Değişim veya iade teklifinde bulundu mu, onu da çok merak ediyorum..

Şişesi 21 avro Mimi Coratina’dan pahalı.. Peki ya kalite? 🤔

Bana gelen şişe tamamen filtresiz (üretim anında hemen şişelenmiş), klorofillerin tamamen flavanoidlere dönüşmüş olduğu turuncu renkli (?), dilimin demeye varmadığı ‘kötü’ bir üründü!

Instagramda bir şey dikkatimi cekti. Hekate’nin polifenol paylaşımınin altına birisi şöyle bisey yazmış: Bu ölçümlerin doğru olmadığını, fabrikada polifenol ölçümü yaptıkları cihazın verdiği sonuçların hiçbir anlam ifade etmediğini, satıcının bilerek veya bilmeyerek müşterilerini yanılttığıni yazmış..

Ben de diyorum ki:

Kötü, vasat, sıradan ürünlere mecbur kalmayın, bu şişeler çok pahalı, vasat ürünlere dünya para vermeyin, kusurlu ürünleri iade edin, hakkınızı arayın..

Bunların asitlik, polifenol, ödül modül, butik üretim masallarına inanmayın!

Vasata alışmayın!

Vesile ile misafirlikte tadım :

0,2 asit, 740+ polifenol.. Parfüm kokulu, fermente olmuş (ransid yok), vasatın altı, kusurlu bir ürün!

Bu ürüne bu senenin yağı demeye bin şahit ister, zaten tenekeye yapıştırdiklari kağıt etiketten belli değil mi? 🤔

Bildiğim kadarı ile Nova Vera’nin tarih etiketi yapıştırma uygulaması yok! Tenekenin uzerine lazer yazıcı ile yazıliyor tarih. Peki bu etiket nedir? Muhtemelen teneke üzerindeki tarih bilgisi daha önce silindi, yerine de bu etiket yapıştırıldı.

Bu ürünlerin litresine 30 avro (Euro) ödemeyin!

Bu fahiş fiyatlı kusurlu ürünlerle anca soğan kavrulur :)

Bu da ödüllü premium Memecik’mis, 609 taze bitti, 320 verelim abimize 😂😂😂

Bunların Manisa Salihli’de 80 bin ağacı ile Mori Tem makinaları yok muydu? Ne gerek var tedarikçilere? 🤔 Yoksa yalan mı söylediler defalarca?

Butik (?) üreticiler arasında kaç tane naturel birinci satan üretici var mesela? Hatırladığım kadarı ile bir ara Tayga satıyordu, başka da görmedim duymadım..

Hepsi naturel sızma mübarek, yersen!..

Türkiye’de yalan üzerine kurulmuş bir sektörden bahsediyoruz.. Uretcisi, tüketicisi, yarışmacısı, yarışma jürisi, tadımcisi, üretim danışmanı, pazarlamacısı hepsi yalan söylüyor..

Amaç? Kusurlu ve vasatın altı ürünleri butik (?) üretim adi altında fahis fiyatlara satarak ekonomik çıkar (rant) sağlamak!

Uretirsin 3-4‘luk ürününü, uygun bir fiyat biçersin, biz de satın alır tebrik ederiz..

Ama yok, hepsi 6-7-8 bunların, hepsi premium, hepsi ödüllü, hepsi dünya şampiyonu.. Fiyat kallavi, kalite kime ne okutabilirlerse..

Mesela bundan yıllar önce Nova Vera’dan aldığım onlarca şişe ve tenekeyi fabrikasına götürmüştüm. O zamanki fabrika müdürü tüm şişeleri gözümün önünde açtı, hepsini test etti ve kusurlu olduklarını doğrulayıp değişim yaptı.

Peki benim gibi bunu yapan kaç kişi oldu?

Hatta NVG’nin o zamanki üretim danışmanı Serdar Octen Ünsal da ertesi hafta oradaydı, o da Trilye’de kusur olduğunu doğruladı.. Ben de kendisine olayı fabrika muduruyle hallettiğimizi söyledim. Sonra da Golmarmara’dan eline geçmiş olan İtalyan yağını tattırdı ve muhteşem olan bu üründe pişmiş un kusuru olduğunu aktardı saygıdeğer büyük üstat.

Aynı zamanda daha önce danışmanlık vermiş olduğu Nermin Hanim Ayvalık’in Buta Assos seviyesinde kesinlikle olmadığını belirtmişti.. Her ikisi de o sene Zeytindostu Derneğinin organize ettiği yarışmada premium ödül 🏆 almıştı..

Hatta bu arada piyasada ne dümenler dönüyor bir bilseniz dedi ve ekledi: Baskasinin yağını alıp yarışmalara gönderenler bile var demişti. Kimden bahsettiğini söylemedi tabi :)

Bu görüşmenin gerçekleştiği yer Ayvalık, Nova Vera fabrikası.. Golmarmara’daki üreticinin ismini ısrar etmeme rağmen niye vermedi acaba?

Peki Golmarmara’daki üretici bana Nova Vera hakkında neler söyledi? Burada anlatamam tabi ki..

Ben Nova Vera’nin başkasının yağını satın aldığını çok farklı kaynaklardan duydum! Hatta bunu bu forumu takip eden başkaları da biliyor ve konuşuyor.

Size vasat ve altı ve hatta kusurlu ürünleri övenlerin tavsiyelerine kulak asmayın!

Hala bunları savunanlar var, aklım almıyor.. Hepsi aynı yolun yolcusu bunların..

Papağan gibi size sürekli 2-3 marka ismi sayıklayan marka fanboylarına aldanmayın!

Uyanın, vasata ve kusurlu ürünlere alışmayın!

Agnostik olmak ne güzel ☺️🔥🏆

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 30 Ocak 2025; 6:49:43 >

• Teşekkürler İzmir'e yakın zamanda yolum düşmez muhtemelen ama aklımda olsun :)

Davetiye için de teşekkürler ona da vakit bulamam sanırım :(

Foruma anca yazabiliyorum.

İnanmayacaksınız ama Cima di Mola'idan uzak durun derim. 2023 Şubat ayında %10 indirimle almıştım, kıyamadığım için yazı bulmuştu açmam. Çok kaba ve hiç mutlu etmeyen bir aroması vardı.

Zamaninda erkence zeytininde de benzer bir duygu yaşamıştım o yüzden çeşit özelliğidir diyip geçtim.

Zaten önemli yarışmalarda adını hiç duymamıştım.

Coratina'dan Frantoio'dan devam diyorum  

• 
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.