Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (756. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Tomhagen
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.776
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 754755756757758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana sorarsanız puanı ayarlayamamışlar :) 2'ye attıkları 1500 puan farkla göze fazla batmislar, buraya bakan yabanci uretici varsa muhtemelen gülüyordur.

2016'da 2000 puan alan 1. olurken 2024'te 8350 ile rekor kırılmış.

Bu da sistemin ne kadar carpik hale geldigini gosteriyor. Daha fazla yarısma, daha cok ürünle katılım, daha cok puan. Nova Vera şampiyon!!

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Yarisma duzenleyenler katilan urun basina para alirken, ureticiler de aldıkları ödulleri pazarlama malzemesi olarak kullaniyor. Nerede tankın mühürlenmesi nerede sadece yarışmaya katılan ürüne sticker yapıştırma!

Bu arada Mario Solinas artık ödüllerini tank numarası bilgisi ile paylaşıyor. Türkiye'den ödül alan çıkarsa tank numarası belirterek sipariş veririz :)

• Son zamanlarda yaptığım tadımları ve kendi öğrendiğim bazı bilgileri paylaşayım.

Zagoda: Firma, en erken hasat ürünü aldığımı ve bir karışıklık olmadığını belirtti. Filtreli ve filtresiz ürünler arasında ufak da olsa fark olabileceğini söylediler. Açıkçası ben de ikna oldum. Bendeki yağ kusursuz bir ürün, ama filtresizindeki aromaya sahip değil. Üretici iyi bir iletişim kurdu, yine de teşekkür ediyorum.

Buta Assos: Odin Oleacantal denedim, bu sene yerli ürünler arasında en beğendiklerimden biri oldu.

Bu arada Buta Assos, 2800 TL’ye (75 EUR) Golden Taste Blend diye bir ürün çıkarmış. Instagram üzerinden sordum; ürün 1 adet olarak mı gönderiliyor diye, öyleymiş. :) 75 EUR olduğunu da ayrıca belirttim :)

Freyya, Leccina ve Yamalak Sarısı karışımıymış.

Satın almak isteyenler için link bırakıyorum!! :)

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgilerbuta assos
    Golden Taste Blend 500ml - Buta Assos
    https://butaassos.com.tr/urun/golden-taste-blend-500ml/

Gaia: Memecik almak için web sitesine girdiğimde polifenol değişimini ben de fark ettim ve arayıp sordum. İlk parti tükenmiş, bu parti ise aynı bahçeden ama farklı sıradan ve 1 hafta sonraki hasatın ürünüymüş. Polifenol değerini güncellemelerini takdir ettim açıkçası. Satın alıp denersem görüşlerimi yazarım.

Nova Vera Organik Trilye: 1 ay önce önyargılı olmamak için aldım. 1. olduklarını ilan ettikten sonra açtım ve önyargılarımda ne kadar haklı olduğumu anladım.

Ürün hafif kusurlu. İspat edemem, haklarını da yemek istemem ama sanki geçen yılın ürünü gibi geliyor bana.

Ülkemizdeki zeytinyağının pahalılığından ben de şikayetçiyim. Referans olması açısından 2 ürün görseli paylaşıyorum. Bag-in-Box’ın fiyat/performans oranı ile karşılaştırılmaz tabii ki de :)

Jaen Selection 2024 - 200 ml 6 eur. Sırf şişesi 6 eur'ya satılır muhtelemen.

Evooleum Top 10 - 35 EUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oliveoilexpeditions -- 24 Ocak 2025; 1:43:17 >

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Sağol kanka, yarım litresi 2800 liraya nereden zeytinyağı alabilirim diye arıyordum. Bağlantı paylaşmışsın, çok iyi oldu. Artık bunu gören bütün forumdaşlar da 3’er, 5’er alırSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işte en önemli olan şey güvendir. Zeytinyağının maliyetini yaklaşık olarak tahmin edebilirsiniz. Kimse bunun içine altın suyu da karıştırmadığına göre..!

Geri kalan fiyat farkı “para kazanma hırsı” dediğimiz bir şeyden kaynaklanıyor.

Bir firmanın satış listesinde çok pahalı bir ürün olması, çok kaliteli ürün ürettiği anlamına gelmiyor. Tam tersi, benim zihnimde uyanık bir esnaf canlanıyor. Böyle dengesiz fiyat politikası izleyen markalara daha dikkatli yaklaşın.

• Nelly deneyen veya bilgi alan oldu mu?https://www.nellyzeytin.com/urun/erken-hasat-naturel-sizma-zeytinyagi-bag-in-box-5-lt/ Bag in box üretim yapmasıyla sevindirirken zeytin türü bile yazmaması düşündürüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Ben bu ödülleri nasıl aldiklarini çok iyi biliyorum.

Mesela Nova Vera Flos Olei’de anca 89/100 alabiliyordu, üzerinde en az 200-300 daha iyi üretici var. 89’u bir türlü geçemedikleri için Flos Olei’ye artık katılmıyorlar.

NVG geçen sene Sol d’Oro ile Leone d’Oro’ya katıldı fakat hiçbir başarı elde edemedi.

NYIOOC’ye de artık katılmıyorlar çünkü NYIOOC evoowr.org listesinden kendi isteği ile çekildi.

Evooleum’da da anca 87-88-89-90 alabiliyorlar, bu yarışmaya da katılım çok kısıtlı, aynı Mario Solinas gibi olduğu için pek anlam ifade etmiyor çünkü katılım yok. İtalya’nin birçok iyi üreticisi bu yarışmalara katılmıyor.

Gerçi, bu puanlar kötü değil, sadece vasat ve sıradan puanlar. Ben 90’lik bir ürüne para vermek istemem mesela. 87 ile de anca soğan kavururum :)

Il Magnifico, BIOL gibi yarışmalara da katılamıyor NVG.

Nova Vera ve benzerlerinin aldiklari ödüllerin neredeyse tamamı Antonio Lauro’nun organize ettiği veya bir şekilde parçası olduğu yarışmalar. Lauro’nun Türkiye şubesi de Birsen Can. Üreticilere hem danışmanlık veriyor hem de jürisi olduğu yarışmalarda ödüle boğuyor.

Bkz. GeeenAmour, Oliva Malia… ve benzerleri..

Birsen Can danışmanlık verdiği Zagoda’yi Anatolian’da dünyanın en iyisi seçip 9-9-9 vermişti, inanabiliyor musunuz, 9-9-9!!!

Böyle bir puanlama yok! Dünyada hiç olmadı!

Mesela Antonio’nun İsrail’de birinci seçtiği Granpa aynı sene Flos Olei’de anca 81 alabilmişti. Üzerinde en az 400 tane daha iyi üretici vardı o sene. Bu duruma ben bile şaşırmıştım, en az 90 bekliyordum, nitekim Trilye’si NVG’den kat ve kat daha iyiydi!

Antonio Lauro her sene bir Türk üreticiyi düzenlediği saçma sapan yarışmalarının birinde birinci seçer.

Siz bu yarışmaların kör tadım yapılan adil yarışmalar olduğunu düşünüyor musunuz gerçekten? Bence hepsi düzmece..

Tabi bir de şöyle bir durum var en can alıcı nokta:

Diyelim ki Nova Vera Mario Solinas’ta birinci seçildi, 8 numaralı tank ile. Siz zannediyor musunuz ki satın alacağımız ürünleri bize o tanktan dolum yaparak gönderecekler?

Maalesef ben kesinlikle inanmıyorum! Geçen senenin ürünlerini yeni sezon diye satan bir üretici.. Bu ve benzerleri (ayarlanmış yarışma soytarilari) için her yol mübah olduğundan söyledikleri tek kelimeye bile inanmıyorum!

Üzgünüm..

Bugüne kadar Türkiye’den tattigim en iyi yağları hiçbir yarışmaya katılmamış üreticilerden satın aldım!

Buradan bir kez daha tekrar edelim: Elvan Uysal Bottoni’ye sormuşlar, evoowr.org hakkında ne düşünüyorsunuz diye..

’O kadar umurumda değil ki, hiçbir şey düşünmüyorum!’, demiş..

Elvan Uysal’in bugüne kadar 1 tane bile Nova Vera ürününü ‘kalite’ olarak övdüğünü duymadım!

Yine reklamını yaptık bunların, zaten istedikleri de bu değil mi? 😞

Çok fazla ‘edit’ için kusura bakmayın lütfen 🙏 ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 25 Ocak 2025; 19:0:38 >

• Müsadenizle ben de 1-2 tadım notu paylaşayım. Sonunda yazacağımı da baştan yazayım. Artık yerel denemelere son vermem gerekiyor galiba 😞

1- Vievi Moonlight Arbequina

Hayatımda tattığım en kötü yağlardan birisi! Etikette Oct’ 24 yazıyor, yani bu senenin ürünü, ama şişenin içinde kim bilir ne var.

Hani siyah salamura zeytin yerken çok kötü acı bir zeytin denk gelir ya, ağzınızın tadı mahvolur, küf tadı gelir..

İşte, bu öyle bir ürün. Kesinlikle bu senenin erken hasat yağı olmasına imkan yok! Ürün küflü, salamura zeytin tadı var, ilk defa denk geliyor bana 😕

2- Vievi Golden Harvest Memecik

Vievi ne zamandır Memecik yapıyor bilmiyorum. Eskiden Koroneiki vardı şimdi sitesinde göremedim. Sorduğum hiçbir soruya cevap vermediler.

Bu ürün fena değil, yeni hasat olmalı, fakat sıradan vasat bir Memecik.

3- Boztepe Damak Sefasi Domat

Sözde 13 derecede buzlu üretim yapılmış, instagramda videoları var. Ürün iyi değil, ne olduğunu anlamadım, hiç beğenmedim, mahalle zeytinyağı gibi bişey.

Bana gelen şişe sözde sipariş üzerine dolum ama Ocak ortası full filtresiz bir ürün, imkanı yok taze dolum olamaz çünkü çoktan doğal çökelmenin tamamlanmış olması gerekirdi. Bu ise full tortulu.

Bu üretici ile 4 sene önce de benzer bir olay yaşamıştım, elimdeki şişe ile fabrikaya gidip tanktan tadım yaptım, bana gönderdikleri şişe ile tanktaki ürünün birbiri ile alakası yoktu.

4- Zagoda 2023/2024 Arbequina 5 litre

Asitlik ve peroksit çok iyi, geçen seneye göre epey iyi bir ürün, zaten soğan kavurmak için satın almıştım fakat direk salatalara, mezelere bile gider, kokusu hoş.

Ben 20 litre satın aldıktan hemen sonra %25 zam yaptılar. Bugün de yangın söndürme tüplerine %80 zam yapılmış. Sanırım bağlantıyı kurabildiniz 😞

5 litre 2024/2025 Arbequina duruyor, bakalım o nasıl çıkacak.

5- Nova Vera Organik Trilye 2 litre teneke

Misafirlikte denk geldi, amcamın favori üreticisi 😱😱

Ne yapalım, adam zeytinyağından hiçbir şey anlamıyor. Ödüllü demişler adama o da fahis mahis bakmıyor, o güzelim etiketler için kıyıyor paraya, alıyor kusurlu ve vasatın altı ürünleri 😕

Üründe fermantasyon var, parfümlü ve kusurlu bir ürün, soğan kavurmaya gider. Bu senenin yağı olduğunu hiç sanmiyorum.

6- Nova Vera Memecik 5 litre teneke

Misafirlikte denk geldi, 20 lira indirim ile 5580 liraya satılıyor 😱😱😱, gerçi amcam 4 bin liraya (110 avro) satın almış 😃

Temiz bir ürün, kusursuz gibi, yalnız kalın bir yağ, yağ tadı var, ayrıca pişmiş un tadı da var 😂😂

Sıradan vasat bir Memecik. Ülkede çok daha iyileri var. Vievi bence bundan iyi :)

7- Komili 2024/2025 erken hasat Ayvalık

Plastik şişede olduğu için hafif ransid ve plastik kokusu var, bardakta daha iyi, sıcaklara gider, soğuklara da gider, f/p olarak bir çok butikten çok daha iyi. Litresi bana 230 liraya geldi, Tariş alım fiyatına uygun bir yağ :)

8- Ve bomba Hekate 0.1 asit 946 polifenol (!)

Buna yorum yazmayacağım. Satıcısı utansın!

9- Denemek istediğim: Şerifoğlu Domat

4 sene önce müthiş bir üründü, Hermus’un üretim anındaki ürünleri gibi robust bir üründü, Hermus’a nazaran zamana daha iyi dayanmıştı. Aci yakıcı ve meyvemsi Türkiye’de denediğim en iyi ürünlerden birisiydi.

Üreticisi aynı seviyeyi bir daha yakalayamadı. Bu sene nasıl acaba? 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 28 Ocak 2025; 16:44:26 >

• * Ülkemizde tüm sektörlerde ve tüm mesleklerde (yani genel olarak insanımızda) bir iş ahlakı sorunu var mı? Var.

* "Gelişim odaklılık" bizde çok ender rastlanan bir özellik mi? Maalesef.

* Özellikle 2016 sonrasında kötüye giden ekonomimizin sonuçlarını her ürün ve hizmette gerileme olarak hissediyor muyuz? Evet.

* Devlet bu süreçte kontrolü artık iyice saldı mı? "Yeter ki birileri bir şeyler üretsin ve satsın, kalite nasıl olursa olsun" moduna geçti mi? Evet.

* Ülkemizde tüm ürün ve hizmetlerde olduğu gibi zeytinyağında da fiyatlar yüksek mi? Evet. Bunu Orfion da bu forumda zamanında kabul etmişti ve gerekçesini de İspanya gibi ülkelerin daha geniş bahçelere ve daha verimli üretim yöntemlerine sahip olmasına filan bağlamıştı (yanlış hatırlamıyorsam).

* Yarışmaların çoğu "al gülüm - ver gülüm" aldatmacasından ibaret mi? Kesinlikle.

Ama... Ama... Ama...

Ben yine de -ne mutlu ki- yıllardır zeytinyağı tadımlarımın çoğundan memnunum. Tabi bunun için ekstra seçici davranıyorum. Ülkemizin bazı iyi üreticilerini "keyifle" takip ediyorum, ürünleri "keyifle" alıyorum, "keyifle" tüketiyorum.

Herkesin bu "keyfi" yakalaması temennimle... :)

Ha, sorun gördüğüm durumlarla ilgili eylemlerimi de gerçekleştiriyorum tabi. Bu forumda olumlu ve olumsuz deneyimlerimizi paylaşmak da bu eylemlerden biri. Nitekim, örneğin, favorilerimden olan Nova Vera'dan son 2-3 yıldaki deneyimlerim nedeniyle artık kendilerine öncelik vermediğimi de burada paylaşmıştım. Ha, deneyimlerim kötü değildi ama alternatiflerin -artık- gerisindeydi. Direkt üreticilerin kendilerine de görüşlerimi iletiyorum. Hatta buradaki eleştirimin linkini kendileri ile paylaşıyorum ve dilerlerse verecekleri yanıtı da burada paylaşabileceğimi söylüyorum. Bu tarz paylaşımları ve geri bildirimleri daha çok kişinin yapması üreticiler üzerinde bir baskı oluşturacaktır elbette.

Zeytinyağı "keyfiniz" eksik olmasın. :)

• "Keyif" derken, örneğin 18 emojili bu mesajdaki gibi bir keyiften bahsediyorum. :)

İşte forumun ihtiyacı olan bu!

• gatila G kullanıcısına yanıt
    Birkaç üreticiyle davan vardı ne oldu onlar, sonuçlandı mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samilce S kullanıcısına yanıt

Hermus ve Boztepe. İkisi de bana dava açacaklarını söylemişlerdi birkaç yıl önce. Henüz bana tebligat ulaşmadı. :)

Önemli (keşke herkes yapsa): Ikisine de burada paylaştığım eleştirilerimin linklerini göndermiştim.

Bu da önemli: Dava tehditlerine rağmen mesajlarımı silmedim ve değiştirmedim. Halen yıllar öncesine kadar tüm paylaşımlarım forumda duruyor. Hepsinin arkasındayım. Nickimi de degistirmedim.

• dostlar zeytinyağlı yemeklerde ve salatalarda kullanmak için hangi yağ iyidir yardımcı olursanız sevinirim

• kıng365 kullanıcısına yanıt

Çok derin mevzular hocam. Bak 700 sayfayı geçmiş konu, ama hâlâ mutabakatı sağlayamadıkSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

Bana soracak olursan salatalar için: Komili Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım. Yemekler için de: Şu an Migros’ta indirimde olan Güven Asa sızma zeytinyağı tavsiye ederim.

• Heraliv zeytinyağını kullanan oldu mu? Yorumlarınızı öğrenmek isterim.

• Sanırım iki yıl önce , büyük umutlarla f/p zeytinyağını buldum ümidiyle denemiştim Vievi'yi. Şişe ürünü fena değildi. Fakat teneke ürünleri , erken hasat bilmem kaç polifenollü olanlar , market yağı seviyesindeydi. Birde zeytinleri vardı ki , onu sanmıyorum markette , pazarda merdiven altı yerlerde bile bulamazsınız. O kadar fecaat bir üründü .Bunlar gece ay ışığında yada mehtaba karşı da sıksalar bu iş bize, yani tüketiciye pek yansımıyor.

Nova vera zaten ipe un serdi .Hangi dünyanın 1 numarası anlamış değilim. İyi kötü her sene almışlığım vardır . Giderek kötüye giden istikrarlı bir performans görüyorum maalesef bende.

• fottili kullanıcısına yanıt

Aklın yolu bir, daha ne diyelim..

Tanrı insanı şaşırtmasın!..

Bu arada Villa Turqan’da niye kampanya var belli oldu:

Villa Turqan ile iletişime geçecek olan varsa, erken hasat 0.2 asit, 422 polifenol, litresi 364 liraya sattıkları (390 olmuş) Memecik’te neden salamura siyah zeytin tadı var diye sorabilir belki..

Yine de ‘keriz silkeleyen’ bol ödüllü ve fahiş fiyatlı ‘vasat’ firmalardan uzak durmak lazım.. Yaza kadar kampanya üzeri kampanya gelecektir diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 3 Şubat 2025; 17:18:11 >
  • Halen Nova Vera'nın ülkemizin iyi üreticilerinden biri olduğuna dair inancımı vurgulayarak paylaşıyorum. Paylaşmaya değer yanıt gelirse onu da paylaşırım burada.

• Son birkaç aydır zeytinyağı fiyatları konusuna çok kafa yordum. Ve şunu fark ettim ki bizim butik firmaların düşünce yapısını anlamamız gerek.

Zeytin hasatının rekor kırdığı bir yıldayız marketlerde büyük firmaların ardı ardına devasa indirimlerine hepimiz şahidiz ancak butik firmalarda bu konuda tık yok.

Sonuçta butik firma dediğimizde dönüm dönüm tarlaları olan Çiftçiler değil mi ?

Şimdi iki Çiftçi düşünün birinin adı Ali diğeri Veli olsun. İkisinin de iki yüzer dönüm tarlaları var.

Yıl 2024-2025 sezonu, hasat rekoru kırılmış bu yüzden büyük firmaların zeytinyağ alım fiyatı düşük, ancak geçen seneden çok daha fazla ürün elde eden Çiftçi zarar etmiyor çünkü daha fazla ürün sattı.

200 Dönümden 100 ton yağ çıktığını farzedelim. Ali bunu litresi 150 liradan bir büyük firmaya sattı. Veli’nin ise sıkıma makinesi var, yağı sıkıp tankerlerine doldurdu.

Ali 15 milyon TL parasını aldı ve çekildi bunun bir kısmı masraflarıdır bir kısmı kardır.

Veli de 500 ml’lik şişelere doldurarak şişesi 900 TL’den satışa koydu. Şişe ve kargo masraflarını çıkarırsak eğer Veli’nin litresi 1800 TL’ye satmaya çalıştığı yağın litresinden 1500TL kazanmaya çalıştığını görebiliyoruz. Tamamını bu fiyata satabilirse Ali’den tam 10 kat fazla kazanacak. Ali 15 milyon, Veli 150 milyon

Bugün raflarda Ali’nin yağını Komili Erken hasat Soğuk sıkım Ayvalık bölgesi olarak 5’lik tenekelerde litresi 280 liradan alabilir ya da Veli’nin teneke seçeneği sunmayıp sadece şişelere doldurup “premium algısı” pekiştirilmiş yağını litresi 1800 liradan alabilirsiniz.

Üretici için emek verdiği ürün onun bebeği gibidir. Paha biçilemezdir. Eğer piyasanın büyük oyuncuları olmasa, sadece butik üreticilere kalsak, biz bugün zeytinyağı tüketemeyiz.

Yukarıda hayali bir senaryo olarak yazdım. İsimler falan gerçek değil. Komiliyi ise şu an raflarda bulunduğu fiyatıyla örnek olması için yazdım. Taktir Türk Milletinindir efenim. :)

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Fiyatlarının hakkaniyetli olup olmadığını bilemem ama şu kesin: Hepsinin degil ama favorim olan butik üreticilerden tattığım yağların kalitesine, lezzetine, kokusuna hiçbir market yağı yaklaşamaz. 2017'de ilk gerçek butik zeytinyaglarını tattiğımda yeni bir dünyanın kapıları açıldı benim için. Ve diger tüm market ürünlerini de sorgular oldum.

• gatila G kullanıcısına yanıt

Fiyatların hakkaniyet ile hiç uzaktan yakından alakası kalmış değil maalesef.

Yeni dünyanızda başarılar dilerim. Böyle uçuk kaçık, hiçbir anlamı olmayan, tamamen manipülatif yorumları değerlendirmeye bile almıyorum. Yoksa bir kulağımızın arkası kaldı, onu da yeni dünyaya giriş için zeytinyağcılara şeytiremem yani Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

• 
Sayfa: önceki 754755756757758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.