Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (726. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.748
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hilmi Yıldırım defalarca satın aldığım en kaliteli ve güvenilir firmalardan biridir. Gözünüz kapalı alabilirsiniz.

Nermin hanım yağları kullandım, bana göre hakettiği fiyatın üzerinde satılıyor.

En başından beri bu başlığı takip ediyorum, diğer firmayı hiç duymadım, gözümden kaçmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 17 Nisan 2023; 9:3:20 >
  • cevabın için teşekkür ederim. ben de şimdi verdim siparişi. hilmiyildirim aldım 5 teneke.. bir de tereyagı ve zeytin aldım. insallah deger..

bu arada diğer firmayı (asiltane) biraz daha arastırdım. guven asanın yeni (premium) ürünüymüs. guven asa almıstım onceden. iyiydi... ama nermin hanım ondan daha guzeldi. bu asiltane 2020 yılında cıkardıgı urunuymus onların. ben de denemedim.

• Benim zeytinyağı ürünlerinde verimlilik adına en ilgili çeken ürün gaia olmuştu. Beni yanıltmayan ve şaşırtan bir ürün olmuştu açıkçası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece sizi değil, çoğumuzu şaşırttı hocam, epey stoklamıştık. Bu yıl denemedim.

• Kesinlikle katılıyorum .Gaila Memecik bana göre mükemmel bir zeytinyağı.Yakıcıysa yakıcı , acıysa acı , meyvemsiyse meyvemsi , üstüne birde şişenin dibine kadar size eşlik eden güzel kokusu var ve nefasetini son yudumda dahi halen koruyabiliyor.

İyi zeytinyağı almak isteyenlerin fazla araştırma felan yapmadan gözü kapalı tercih edebileceği nadir üreticilerden.

İlgili üreticilerden bağımsız , bu sene kullandığım bazı yağlarla ilgili yorum yaparsam.

Hilmi Yıldırım , zaten her sene aldığım bir yağ. Bir sezon mevsimsel olduğunu düşündüğüm ,alıştığımız kaliteden biraz uzak bir yağının dışında ürünleri hep kusursuz ve oldukça kaliteliydi.Hilmi Yıldırıma eleştirim coğrafi olarak yakın olduğu bölgede yamalak sarısı 'nı neden işlemiyor. Bence çok yi bir ürün ortaya çıkabilir ve farklı aroma arayanların gözdesi olabilir. Biraz daha cesaretli olabilirler.

Onun dışında .Mavras fiyaskosundan sonra Vievi rezaleti yaşadım. Arbequina 400+ polifenol diye sattıkları ürünler gerçekten market yağları seviyesinde.400+Salata da dahi kullanmaya değer bir yağ değil. Bir daha bu iki üreticinin kapısından kesinlikle geçmem.

Son olarak 16. zeytindostu derneği yarışmasıyla ilgili yorum yapmak istiyorum.Kendi sitelerinde bile yarışma sonuçları yer almıyor. Youtube da ödüllerle ilgili videoları 100 kişi tarafından bile görüntülenmemiş. Dostlar alışverişte görsün her sene yarışma yapıyoruz ama kimsenin ne haberi var nede hatrı sayılır bir kitlenin teveccühü var. Bu yarışma sayesinde bir çok üreticiyi keşfettik ama çok sınırlı bir kitleye hitap ediyorlar.Ülkemiz için değer yaratmasını , üreciler için rekabet getirmesini beklerim ama pek öyle bir durum gözükmüyor. Ödül veriyorlar ama neye veriyorlar.Ödül verilen zeytinyağı üreticisi ,atıyorum direkt link verip yarışmadaki yağla aynı tanktaki ürünü satıyor mu ? Zaten yarısının doğru dürüst sanal satışı bile yok .Hatta bazılarının satışı bile yok. Satılmayan yağ nasıl oluyor da ödül alıyor buda çok tuhaf bir durum.

• Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgilerdoğal katkısız zeytinyağı ürünleri online mağaza | gaia oliva
    Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı Fiyatları | Gaia Oliva
    https://www.gaiaoliva.com.tr/olgun-hasat-zeytinyagi

Bu ikisinden hangisi sizlerin çok beğendiği?

erken hasat diyorsanız onlar sadece 500ml olarak satılıyor gordugum kadarıyla. o da epey pahallı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassle -- 17 Nisan 2023; 19:43:23 >
  • tassle kullanıcısına yanıt
    Ben şişe cam olanından aldım. + Premium ayvalık aldım. Bu tenekedeki seriyi denemedim hocam. Ama yine gaia düşünüyorum.

• bizim zeytinyag tuketimi ayda 5 lt buluyor. 500ml siseler butceye agır gelir. :/

• Başlığımızın 726 nolu sayfasının ay dönümü kutlu olsun arkadaşlar.

Hadi bir şey deneyelim: 727 nolu sayfaya 2 ay sığdırır mıyız? Bence yaparız!

Bu entriyi ileriki zamanlarda okuyacaklar için not: Eski mesajlardan silinenler oldukça bu entri 726 nolu sayfadan geriye doğru kayacaktır. Sonuçta bir sayfaya 1 ay sığdırmış olduğumuz gerçeği ise değişmeyecektir.

• oldu olacak zeytin yağ tüketmeyin zeytin yağdan uzak durun yaz olsun bitsin, bu ülkede milleti zeytin yağından soğutmak için son 50 senedir yapmadıkları şey kalmadı, zeytin yağlı yiyemem aman diye şarkılarla türkülerle bile bunu yapmaya çalıştılar, çünkü zeytin yağı şifadır içen tüketen hasta olmaz kanser olmaz hastahaneye gitmez, ege de akdeniz de zeyin yağını sofradan eksik etmeyen kişiler hastahane yolu bilmezler, çok uzun yıllar sağlıklı şekilde yaşarlar, bu ülkede üretilen zeytin yağının %3 ü hakiki ise bu nasıl mümkün olabiliyor bırak Allahını seversen, yeter ki zeytin yağı geleneksel usuller ile üreten ve ya bilindik büyük firmalardan tercih edilsin yeter, bizim milletimiz ucuz olsun diye yarı fiyatına önüne gelenden yağ alıyor bunu anlat, ağaçtan işlenip sofraya gelme aşamasına kadar yerden yere vura vura biterememişsin...

Madem bu kadar zeytine ve doğal organik yollarla elden edilmesine dikkat çekmek istediğin zeytin yağının havarisisin bunun üzerine uzun uzun yazıp insanları bilinçlendirmek istiyorsun o halde ülkemizde zeytin yağı üzerinden oynanan oyunları, yüzyıllardır mahsul veren eski zeytin ağaçlarımızın sökülüp yerine GDO lu bodur israil zeytinlerinin dikilmesini neden anlatmıyorsun asıl tehlikeye neden vurgu yapmıyorsun ?

birde bilimsel bir yazı gibi mesajı sabitlemişler güler misin ağlar mısın.

• Pek bahsi geçmedi burada indirim varken şunu almıştım. Uzman sayılmam ama tadı şimdiye kadar denediklerimin en iyisiydi.

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgilerwww.e-hamal.com
    piraye Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı (5 lt) - Kaz Dağları Fiyatı ve Çeşitleri
    https://www.e-hamal.com/zeytinyagi/3972/erken-hasat-soguk-sikim-naturel-sizma-zeytinyagi
  • NYIOOC Robust Gold!

Carrefour Extra - Ispanya..

Iyi uykular millet, her nerede yasiyor veya yasatiliyorsaniz!..

Rahmetli Birand..

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 27 Nisan 2023; 23:11:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar BİM'den Dost yoğurt alır gibi en kaliteli zeytinyağlarını rahatlıkla bulup , kolayca alabiliyorken , biz daha iyisini bulalım diye yırtındığımız halde ,

kazık yiyip oturuyoruz.

Özenerek üretilen , en erken hasat , bilmem kaç şişe sınırlı üretim yağ alıyoruz o bile olgun çıkıyor.

• Endülüs yağı. Hey gidi hey. Ben de Karfur'da ucuza balık ve peynir peşindeyim. Ucuza yağ baktım, o da rivieraydı.
    Acı var mı acı...

• fottili kullanıcısına yanıt

Kuzey Afrika’dan beteriz haberimiz yok 😕

• Askaparta kullanıcısına yanıt

Yolunuz Yunan’dan baslayip Portekiz’e kadar olan Kuzey Akdeniz havzasinda herhangi bir ulkeye duserse supermarketleri ve hatta pazar dedigimiz marketleri gezin, akliniz durur..

Bolca cesit, kalite, tazelik ve fiyat sizi mutsuz edebilir.. 😕

Buna Avrupa’nin geri kalani, hatta Ortadogu ve Kuzey Afrika’nin bazi yerleri de dahildir..

Sakatat seven var miydi? 🤔

• Avrupa'da sakatatın bu kadar yaygın olması şaşırtıcı ama bize yanlış anlatılmış tabii. İskoçya bile denince Hagis yemeği akla geliyor, şaşırmıyorum artık. Sakatata bayılırız. Akşam için karaciğeri çıkarttık dondurucudan. Sakatat köpek yiyeceği gibi görülürken şimdi lüks oldu maalesef.

• Askaparta kullanıcısına yanıt

Ulkemizde kirmizi et (beyaz et daha kotu) genelde besi hayvanlardan maliyet odakli uretildigi icin lezzetsiz oldugundan, sakatat lezzet olarak kirmizi ete gore cok daha iyi olabiliyor..

Mesela dana dili ile yanagi.. 3-5 saat ugrasirsaniz muthis aromatik ve lezzetli bir yiyecek ortaya cikartabilirsiniz..

Bir ara cok dil yedigimden epey bir ara vermistim, gecende baktim, eskiden surekli indirime giren dana dilin kilosu 300 lira olmus 😳 12-15 avro!!!

Yunanda kuzu/oglak sirt 10-12 avro arasina bulunabiliyor, ustelik de nispeten daha pahali olan adalarda bile.. Hatta pismis oglak etinin kilosunu daglik bolgelerde 23-26 avro arasina bile bulabilirsiniz, restoranlarda..

Bizde millet et alamayinca sakatata yoneldi demek ki!.. Araya da ramazan girdi, uyanik milletiz ya, bastik fiyatlari 😕😕😞

Neyse, bence kurbanda et biraz ucuzlayacak, tabi kurbana kadar ortalik karismaz ise..

Bu arada Nova Vera’ya truflu zeytinyagi hakkinda geri bildirimde bulundum.. TY’de urununuze yorum yazar yazmaz apar topar muthis indirimli olan bu urunu satistan kaldirmissiniz, sebebi nedir diye sordum.

’Urunumuz cok kisitli bir uretimdi, buyuk ragbet oldu, hemen tukendi.’, dediler..

Peki dedim, 10% (?) gercek truf mantari iceren, cok kisitli miktarda uretilen ve cok buyuk talep goren bu urununuzu, nasil oldu da 250ml’si 98 liraya sattiniz?

Ustelik bu fiyata sise, havali koruma, kutu, kargo, eticaret komisyonu dahil iken, icinde de miktarina bagli olarak %10 gercek truf mantari var iken..

Cevap gelmedi.. 😕

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 29 Nisan 2023; 14:42:4 >

• Her paragrafindan yeni bir makale yazilir..

olive oil times
    How to Make Award-Winning Olive Oil in a Tractor-Trailer
    https://www.oliveoiltimes.com/production/how-to-make-award-winning-olive-oil-in-a-tractor-trailer/118589

Turkce secenegi de olmasi lazim..

• Yazsam bir turlu yazmasam bir turlu..

Sadece son 2 haftadaki yazilari bile, bir gazeteci olmasina ragmen, onlarca yazim hatasi ile dolu olsa da (anlatim bozukluklari ve daginik ortaya karisik paragraflari ayri), yazilari genelde subjektif ve tanidik cevresi uzerinden donse de, halki gectim hitab etmeye calistigi kesimin bile gerceklerinden epey kopuk olsa da, bazen satir aralarindaki itiraflari herseyi apacik ortaya koysa da, yazilari icerik olarak ne kadar dogru acaba? 🤔

Su tek paragraf bile yazim hatalari ve anlatim bozuklugu iceriyor..

Ara not: Bu Antonio kendi kendine organize ettigi ve kor tadim ile yakindan uzaktan alakasi olmayan Italya EVO IOOC’de de gecen sene bilerek Brezilya’yi on plana cikarmaya calismisti.. Sanirim Brezilya’da bir IOOC duzenlemenin altyapisini olusturmaya calisiyor 😃

Neyse, yazar Akdeniz havzasi demis ama o bile cok, Akdeniz havzasindan hepi topu 5+2 ulkenin, Akdeniz disindan ise sadece California’nin on plana ciktigi bu sektorde, Guney Yarimkure’den de nicelik olarak 2-3 ulke anca Ortadogu/Kuzey Afrika (Tunus haric) seviyesine yetisebiliyor simdilik..

Cin, Japonya, Australya…vs., zaten ortada yok!..

Akdeniz havzasinda kalan 10’dan fazla diger ulke ise (Fransa, Kibris, TR Akdeniz, Guneydogu bolgeleri de dahil) ortada bile yoklar..

Ha bu arada, Turkiye’nin nitelikli zeytinyagi uretim gecmisi de topu topu 10 sene ya var ya yok zaten..

Yasasin emekcilerin bayrami 1 Mayis!

Yasasin ozgurluk!

Not: TiP haric!!!

Not2: NYIOOC’de 747 adet madalya dagitilmis.. Bunlardan Italyan, Ispanyol ve diger ulkelerden topu topu 20-30 urun haric, digerlerinin %99’dan fazlasinin Italya ve Ispanya’da duzenlenen ‘gercek’ kalite yarismalarinda, verilmiyor ama bronz bile alabilecegini dusunmuyorum..

Italyan ve Ispanyollarin bile anca %40’i belki dereceye girebilir.

Not3: Manisali’nin oglaklarinin tadini bilmem ama, henuz gecen sene kilosunu 125 liraya (simdi 500+) aldigim sepet tulum peyniri bir harika gercekten! ☺️

Her ne kadar zeytinleri, sirkeleri, cevizleri ve enginarlari icin ayni seyi duyamamis olsam da 😕

Millet kiymalik et alamazken ben de firinda gun boyu yavas yavas pismis oglak ve ultra yuksek polifenollu fahis fiyatli zeytinyaginda kizarmis patateslerin dayanilmaz hafifligi ile ucmak istiyorum.. 😱😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF56565BF -- 3 Mayıs 2023; 16:1:27 >

• 
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.