< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
Merhaba hoşgeldiniz, Zeytinyağını içmek, salatalarda kullanmak için erken hasat soğuk sıkım tercih edilmelidir. Yemeklerde, kızartmalarda kullanacaksanız olgun hasat zeytinyağlarını tercih etmeniz daha doğru olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
insan söylemediği sözün ''HAKİMİ''
söylediği sözün de ''KÖLESİDİR'' |
|
|
teşekkür ederim yanıtınız için bir de bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Okuduklarımdan bütçeme uygun evliyazade veya köklü konusunda kararsız kaldım. instagramdan bulduğum kanai zeytinevi diye bir firma var. Sizce hangisi |
|
_____________________________
|
|
Dogrudur, onlar cok cok ozel urunler sanirim, cok da pahalilar, inanilmaz hatta 😊 Gunluk tuketim icin 1 bucuk sene yeterli bence, tabi bunu bu konuda hicbirsey bilmeyen biri olarak atiyorum 😃 Bu arada Ozem’in 15 senelik sirkeleri var mi gercekten? Sitesindeki tum urunler 9-12 ay olgunlastirilmistir yaziyor.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
geçen yıl nova vera nar ekşisini denemiştim ve çok memnun kalmıştım. görünümü ve tadı normal nar ekşilerinden daha farklıydı. normal nar ekşilerini sanırsam çok kaynatıyorlar fakat nova vera az kaynatılmıştı ve nar kokusu baskındı. benim tercihim katran gibi kaynatılan nar ekşileri yerine daha az ısıl işlem görmüş ürünlerden yana olurdu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireistanbul -- 30 Kasım 2020; 22:21:46 > |
|
_____________________________
|
|
yağın renginin yeşilimsi olmasını isteyen firma sıkım aşamasında yapraklardaki klorofilden faydalanmak için zeytin yaprağı karıştırırsa yağ yeşil olur diye düşünüyorum. rengin kalite açısından bir ölçüt olmadığı söylensede yağın renginin yeşil olması insanın kaliteli ürün kullandığı hissine kapılmasına neden oluyor. yaprak karıştırarak tüketiciyi kandırmaya dönük hile yapılabilir. birde sizin dediğiniz gibi yaprağın acılığı yağda hissetmek istediğimiz acılığı da verir çünkü zeytin yaprağında da polifenol bulunur. aklımdaki bir diğer şüphede yağda olması istenilen elma, çağla, çimen, muz, domates vb. kokuları. sıkım aşamasında domates yaprağı karıştırılan ürünler mis gibi domates kokar. domates yaprağının ne kadar baskın bir aroması olduğunu bilirsiniz. sıkım aşamasında birazcık domates yaprağı bile karıştırılsa yeterli olur. ya da başka hangi aromalardan isteniliyorsa karıştırılabilir mi? neden olmasın |
|
_____________________________
|
|
ne yazık ki çoğu üreticimizde tarih fobisi var. üretim tarihini ve zeytinin hasat yılını yazmaktan imtina ediyorlar. antep-kilis yöresinden bir üreticiyle iletişime geçip yağınız bu sezon mu diye sordum ve cevap olarak bu sezonun ürünü olduğunu söylediler. bende sipariş verdim ve gelen şişelerde tarih yazmıyordu, hadi dedim unutmuşlardır tadına bakayım ama yağda bildiğiniz bayat tat ve koku vardı. eski sezon yağ gönderdiklerini düşünüyorum. ha gönderdiği yağlar yeni sezonsa durum daha da vahim; yeni sezonda böyle kötü bir yağ üretebildikleri için |
|
_____________________________
|
|
Nar eksisi ile ilgili sunu merak ediyorum. 1- Zeytinyagcilarin cogu (Nova Vera, Zetay, Ozem) odun atesinde kisik derecelerde pisiriyor.. Odun atesi kokusuna bayilirim.. 2- Punica, isi sadece nar, odun atesi kullanmiyor, guneste yogunlastiriyor.. Simdi hangisi daha iyi? Punica 5 litre alinabiliyor, 1-2 sene gider, digerlerine gore cok ekonomik, ama odun atesi kokusu yok..😊 Hepsini al dene de ekonomik olarak pek mumkun degil gibi 🤔🤔 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
punica ateş kullanmayıp yalnızca güneşte yoğunlaştırıyorsa tercihim punica olurdu. çünkü domatesteki likopenler gibi bir kaç istisna dışında antioksidanlar ısıyı görünce azalıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireistanbul -- 1 Aralık 2020; 20:26:58 > |
|
_____________________________
|
|
Sağolsunlar 100’den 85’e inmişler yoksa hayatta almayı düşünemezdim bile < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
5 litrelik yemeklik için Orfion Olgun Hasat Naturel Sızma Zeytinyağı düşünüyorum. Fiyat performans açısından başka önerileriniz var mı ? |
|
_____________________________
|
|
Kendi tecrübe ve tavsiyem, Felole. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
Tavsiyenize uyarak Felole Soğuk Sıkım Naturel Sızma siparişimi verdim. Forum koduyla beraber 144 liraya geldi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
Afiyet olsun Felole f/p. Orfion da mesela kampanya döneminde çok iyiydi fiyat olarak. Bu arada ürün olarak orfion da güzel. Kötü algısı oluşmasını istemem. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
Merhaba ben de hiç bir negatif yorum okumadığım için ve Firma telefonundaki Süleyman Bey'in gayet kibar ve bütün sorularımı sabırla dinleyip cevap verdiği için (bunun için ayrıca teşekkürler) 4 x Erken Hasat Soğuk Sıkım 5 LT Felole Natürel Sızma Zeytinyağı 0,3 Asit yağ siparişi verdim. Kargom ulaşınca ve tadına bakınca tekrar paylaşım yaparım. |
|
_____________________________
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|
|
|
bir kaç sene önceye kadar zeytinyağı firmaları tadım için ürünler gönderirlerdi para bile istemezlerdi. şimdilerde herşey pahalılandı. |
|
_____________________________
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
_____________________________
|