Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (551. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.559
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amatör bir tüketici olarak şöyle diyebilirim: yemek borusuna ve miğdeye inmeyen ve genizde kalan yakıcılık iyi bir zeytinyağında aranan özelliklerden biridir ancak yağın iyi olup olmadığını belirlemede tek kriter olamaz. Zeytinler hangi ay toplanmış, toplandıktan ne kadar sonra sıkılmış, kontinü sistemde soğuk sıkım mı yapılmış, sıkım sonrası saklama koşulları nasıl vs. gibi bir çok etken yağın kalitesini belirler.
  • kirlikont K kullanıcısına yanıt
    Acılık/burukluk, yakıcılık ve yanısıra çeşitli aromaları/kokuları(çağla, badem, taze biçilmiş çimen, tere, maydanoz, domates, muz, yeşil elma vb.) barındırması ve bunların birbiriyle uyumlu ve dengeli olması; erken ya da olgun hasat soğuk sıkım sızma zeytinyağında aranan özelliklerdir. Tarif ettiğiniz yağda acı ve yakıcılık baskın olduğu için yoğun, robust/intense, kategoride olsa gerek. Bu da fenol bileşikler ve diğer antioksidanlar açısından zengin olduğunu gösterir. Ancak laboratuvar analizi yapılmadan kesin bir yargıda bulunmak yanıltıcı olacağı için sadece duyusal özelliğine göre çıkarımda bulunmak da pek doğru bir tutum olmaz. Yoğun/intense kategorideki sızmalar da; çiğ tüketimde, kahvaltıda, çorba üstü kullanımda, makarna soslarında ve baharatlı yiyeceklerde tavsiye ediliyor daha çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burada yağlar soğuk sıkma şeklinde yapılıyor bildiğim.
    Burada genel olarak zeytinyağının kalitesi o yağla mercimekli bulgur pilavı yapılarak anlaşılır. Eşim yaptı yedik bariz bir acı tad geldi. Zeytinyağı kendini hissettirdi. Bu durumda galiba kaliteli oluyor.
    Ancak gel gör ki ben mercimekli bulgur pilavını bu tad ile tercih etmem 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asiltane zeytinyağları hakkında bilgisi olan, kullanan var mı? Fiyatları çok yüksek değil ve evdekal kodu ile %20 indirim yapıyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • egeliyizbiz45 E kullanıcısına yanıt
    www.asiltane.com
    Asiltane İletişim
    https://www.asiltane.com/sayfa/asiltane-iletisim

Güvenasa firmasının bir diğer markası.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Demek açıklanmış, tanıdıkların yanında yabancılar da var. Tabi bir de katılamayanları unutmamak lazım.

Sidyma firmasını merakım, 1430 polifenol değerli zeytinyağının 250 ml fiyatının 329 TL olduğunu gördükten sonra sona erdi.

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    Çok abartmışlar çok. Ben bütçem el verdiğince yüksek polifenollü zeytinyağları almaya çalışıyorum ama bu fiyatlara yuh diyorum.
    Polifenol dediğimiz "antioksidan" özelliği içeriyor ama antioksidanlar yalnızca zeytinyağında mevcut değil ki !!!

Antioksidan açısından zengin bir sürü gıda var. Bence hem daha sağlıklı hem de daha dengeli ve ucuz beslenmiş oluruz.

Antioksidan zengini besinler ( Osman MÜFTÜOĞLU'dan alıntıdır)

1- Kuru erik 5500 (Her akşam 2 adet kuru erik!)
    2- Kuru üzüm 2500 (Her sabah 5-6 adet çekirdekli siyah kuru üzüm)
    3- Yaban mersini 2400 (Biraz pahalı!)
    4- Böğürtlen 2000 (Bizde zor bulunuyor.)
    5- Çilek 1500 (Lezzetli, fiyatı makul ve güçlü bir meyve.)
    6- Ispanak 1250 (Her yerde, her zaman bulunabiliyor.)
    7- Lahana 900 (Aynı zamanda güçlü bir prebiyotik, mükemmel bir kalsiyum kaynağı.)
    8- Kırmızıbiber 700 (Mükemmel bir sebze, müthiş bir C vitamini deposu.)
    9- Karnabahar 600 (Lahana ile değişimli tüketin.)
    10- Soğan 450 (Asla vazgeçmeyin, kırmızısını tercih edin.)

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    Halbuki 329 liraya orta halli polifenol içeren zeytinyağı+bal+ceviz+badem+propolis+keçiboynuzu özü+andız özü vs bir sürü faydalı gıda alınabilir.

• Hanbars kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam. Zaten tek tip beslenme olmaz. Fiyatlar hiç mantıklı değil. Her şeyden yemeye devam.

• Ayhan sicimoglu hakkinda ne dusunuyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Sidyma firmasını merakım, 1430 polifenol değerli zeytinyağının 250 ml fiyatının 329 TL olduğunu gördükten sonra sona erdi.
    Almayın ve aldırmayın ve isminide söylemeyin.Unutulsun gitsin...

Söylemek zor zaten, kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hanbars

Çok abartmışlar çok. Ben bütçem el verdiğince yüksek polifenollü zeytinyağları almaya çalışıyorum ama bu fiyatlara yuh diyorum.
    Polifenol dediğimiz "antioksidan" özelliği içeriyor ama antioksidanlar yalnızca zeytinyağında mevcut değil ki !!!

Antioksidan açısından zengin bir sürü gıda var. Bence hem daha sağlıklı hem de daha dengeli ve ucuz beslenmiş oluruz.

Antioksidan zengini besinler ( Osman MÜFTÜOĞLU'dan alıntıdır)

1- Kuru erik 5500 (Her akşam 2 adet kuru erik!)
    2- Kuru üzüm 2500 (Her sabah 5-6 adet çekirdekli siyah kuru üzüm)
    3- Yaban mersini 2400 (Biraz pahalı!)
    4- Böğürtlen 2000 (Bizde zor bulunuyor.)
    5- Çilek 1500 (Lezzetli, fiyatı makul ve güçlü bir meyve.)
    6- Ispanak 1250 (Her yerde, her zaman bulunabiliyor.)
    7- Lahana 900 (Aynı zamanda güçlü bir prebiyotik, mükemmel bir kalsiyum kaynağı.)
    8- Kırmızıbiber 700 (Mükemmel bir sebze, müthiş bir C vitamini deposu.)
    9- Karnabahar 600 (Lahana ile değişimli tüketin.)
    10- Soğan 450 (Asla vazgeçmeyin, kırmızısını tercih edin.)
    Sayfa maşallah "Sağlıklı Beslenme" üzerine kuruldu;))) Bu arada yazdiklarinızın altına imzamı atarım sonuna kadar haklısınız evet zeytinyag satışında Polifenol pazarlama stratejisi olarak kullanıyor malesef ama halka yani tüketiciye sevdirmek gerekiyor bir şekilde...Bu arada Osman Müftüoglu cok guzel bir liste yapmiş ve icindeki antioksidan seviyelerini göstermiş burda zeytinyaginin öne ciktigi bir durum sıfır şeker ..Listedekilerin şeker orani epey yüksek..

• Zeytinyağına zeytin yaprağı ekleyerek polifenol değerinin yükseltildiğini yazmıştı bir arkadaşımız. Polifenolü yüksek bu zeytinyağlarının yerine zeytin yaprağını ve çayını kullanabiliriz diye düşünüyorum.
    Bence de. Zeytin yaprağı çayı içiyorum arada.

• İtalyanların 1400 polifenöllü yağları da eminim o kadar pahalıdır.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:26:20 >
    Öğrenmek istediğim bir şey var, zeytin yaprağı ile çay yaptığımızda zeytin yaprağındaki polifenol sıcak suya maruz kaldığında polifenoller etkisizleşmiyor mu ?
    Hani zeytinyağı belli ısıda içindeki polifenolleri kaybediyordu?
    Bunun cevabını çok merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 549550551552553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.