Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (530. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: karakteristik61
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.719
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Ben de gitmiştim o müzeye. Gerçekten güzel olmuş. İzmir'in en iyi ortopedist ve spor hekimlerinden olan Levent Köstem'e ait. 5 yıl önce halen bir şirkette çalışıyor iken özel sağlık sigortam olduğu için kendisine muayene olma şansı da yakalamıştım. Tabi benim cebimden çıkmamıştı ama muayene ücreti hayli sağlamdı. Hayırlı bir işe gitmiş o paralar. :)

    Hatta şöyle detay vereyim, konu dışına azcık çıkarak müzenin hatırına: Aynı rahatsızlığımdan dolayı düzenli olarak farklı doktorlara gidiyorum. Ama artık özel sigortam olmadığı için üniversite veya devlet hastanelerine gidiyorum. Levent Bey'in koyduğu teşhisi ondan başka gören doktor olmadı. Diğerleri "yok öyle bir şey" diyorlar, önemli bir sorunum olmadığı söylüyorlar ve sadece güçlendirme egzersizleri öneriyorlar. Levent Bey ise "bu sorun seninle yaşayacak" demişti ve yaşıyor. İhtiyacı ve parası olana tavsiye ederim. Ama çok yoğun be. Kapısında bir dolu Alsancak sakinleri sırada.




  • Bir taş atalım bakalım. :)
    Daha önce de konuşuldu muhakkak ama belki bu sefer yeni katılımcılar da farklı katkılar sağlar.

    Filtre mevzuu...

    Örneğin bir üreticimiz demiş ki: "Duyusal kusur oluşmaması için en geç ertesi gün kağıt filtreden geçirilerek posadan arındırılmıştır."

    Bazı üreticilerimizin ise -iyi/özenli yapıldığı takdirde- zeytinyağının değerini daha iyi koruduğu gerekçesiyle doğal çökeltmeyi tercih ettiklerini biliyoruz. Hatta bazı ürünlerini (Örneğin Özem Kisthene 0.2) sadece filtresiz olarak satanlar var. Hiç denemediğim için bu ürünün ne kadar tortulu/bulanık olduğunu bilmiyorum. Yani hep filtresiz satıyor ama acaba aylar boyunca satarken hiç doğal çökeltme de yapmıyor mu acep? Bilmiyorum.

    Hepsi de muhakkak işinde özenli olan örnek üreticilerimizin bu konudaki farklı tercihlerinin gerekçeleri acaba tamamen daha iyi zeytinyağı için kendi yöntemlerine inanıyor olmaları mıdır? Yoksa acaba, mesela şunlar da etken olabilir mi:
    * Belki de doğal çökeltme yüksek uğraşı gerektirdiği için veya uzun sürdüğü için (satışları da etkiler) bazı üreticiler direkt kağıt/toprak filtreyi tercih ediyor olabilir mi?
    * Veya, kağıt/toprak filtre eğer yüksek maliyetli ise (makine yatırımı ve filtre vb sarfiyatı), bu maliyet kararda bir etken olabilir mi?

    Ne dersiniz?
    Ve: Tüketici olanlarımızın tercihleri ne yönde oluyor?

    Not: Yarışmaların bu yönde bir kriterlerinin olmadığı söylenmişti diye hatırlıyorum. Yani yarışmalara filtreli veya filtresiz ürün gönderilebiliyormuş. Sonuçlara baktığımızda da filtre açısından farklı şekilde üretilmiş olan ürünlerin premium veya gold ödülleri paylaştığını görüyoruz. Yani yarışma sonuçları bize bu yönde bir şey söylemiyor sanki, kaçırdığım bir şey yoksa.




  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141828739

    Tarişten yağı kolay kristal akıtıcılı tıpa aldım. Fiyatı 7 TL.
    Benzeri tıpa (bence aynısı ) afili bir isimle Fackelmann 21452 Şişe Dökücü Tıpa.
    27.76 TL.
    Resimde solda görünen şişe ise yağ sızdırdığı için işe yaramıyor.
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler




  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Filtresiz ve yeni ürünlerin bulanıklığı ve partüküllü yapısı nedense doğallık belirtisi olarak algılanıyor ve tüketiciyi etkiliyor. Filtreli ürünler ise bu ne cam gibi denerek ön yargılı bir şekilde değerlendiriliyor. Doğal çökeltmenin, filtre kullanmaya bilhassa besin değerlerini muhafaza konusunda üstünlüğü biz tüketiciler için tartışılmalı. Bir de sabırsızca bekleyemiyoruz doğal çökeltmeyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliyizbiz45

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141828739

    Tarişten yağı kolay kristal akıtıcılı tıpa aldım. Fiyatı 7 TL.
    Benzeri tıpa (bence aynısı ) afili bir isimle Fackelmann 21452 Şişe Dökücü Tıpa.
    27.76 TL.
    Resimde solda görünen şişe ise yağ sızdırdığı için işe yaramıyor.
    (Tariş Kristal Akıtıcılı Tıpa Zeytinyağının kontrollü akışını sağlar. Yağdanlık içerisinde kalan zeytinyağının hava ile temasını ve dışarıdan toz girişini engeller) deniliyor sitesinde,fakat gördüğüm kadarıyla tıpanın ağzı açık,nasıl dışarıdan gelen hava ve tozu engelleyebiliyor?




  • Sn Sensei 111
    Bu tıpa sadece yağın düzgün akışı için kullanılabiliyor.
  • Bir arkadaş paylaşmış forumda metro da satışı başlamış İtalya üretimi skt Mart 750 ml 15 tl olduğu belirtilmiş bilgisi olan var mı bu yağ hakkında makarnası filanda satılıyor aynı markanın satışta şuan sanırım

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepdarkdirty -- 7 Şubat 2020; 20:16:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deepdarkdirty D kullanıcısına yanıt
    Makarnası da meşhurmuş, sağlam yağmış, denemek lazım ama fiyatı şaşırtıcı, düşündürücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 7 Şubat 2020; 21:4:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deepdarkdirty D kullanıcısına yanıt
    Safkan bir italyan yağı değil bu bayadır var metro markette 35 tl satılıyordu geçen sene bakmıştım biraz,üstünde avrupa birliği ülkelerinin zeytin çeşitlerinden diyor büyük ihtimal yunanistan ispanyol birazda italyan çeşit kullanılmış olabilir bu fiyata tartışılmadan direk 2 şişe alınırda metro markette çok stoğu olduğunu sanmıyorum zira yeni sipariş vermemişler yani devamı yok.Bunun 100%100 italyan çeşit olan zeytinyağıda varda onun türkiyede satışı yok sanırım hiç görmedim kırmızı etiketli olan,Yinede yağın kötü olucağını sanmıyorum ancak flippo berio gibi oranın özel üretim yağları seviyesinde tabiki değildir oranın tarişi kristali gibi bir segmentte bunlar tabiki onların piyasasına göre zira baharatlı olduğunu düşünüyorum karakteristik olarak.

    Bu arada makarnaları süperdir de cecco tagliatelle-papardelle özellikle california durum buğdayı kullanırki dünyanın en iyisidir iyi bir zeytinyağı az kekik karides ve salçayla başka bir şeye dönüşüyor ilk fark ediceğiniz ne kadar yerseniz yiyin hiç şişirmediği

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 7 Şubat 2020; 23:21:35 >




  • Zeytinyağı hakkında çok kapsamlı üstelik akıcı anlatımlı bir kitap yayınlandı. Bu forumda irdelenen detaylara baktığımızda çok sayıda kişinin ilgileneceğini düşünerek paylaşıyorum.
    Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
    Zeytinlikten Sofraya Zeytinyağının Hikâyesi - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
    https://www.iskultur.com.tr/zeytinlikten-sofraya-zeytinyaginin-hikayesi.aspx


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 8 Şubat 2020; 0:40:51 >




  • İncirya dışında Gittigidiyor'da satışı yapılan hilesiz zeytinyağı markaları hangileridir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emmmreee

    İncirya dışında Gittigidiyor'da satışı yapılan hilesiz zeytinyağı markaları hangileridir?
    Forumdan tanıdığımız Orfion, Kristal, Avilo, Palamidas. Daha hilesiz çok marka vardır da ben bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artı ve eksi puanlarda bu hafta. :)

    * ZETHOVEEN:
    Artı puan: Premium/altın ödülleri var. Olive Japan'da geçen yıl gümüş aldı. Polifenolü yüksek. Geçen yıl 774 idi, bu yıl 813 açıklamış.
    Eksi: Yeni sezon ürününü sitesine eklemiş. 250 ml olarak. Ama geçen yılın da satışı devam ediyor. Hangisi hangi sezon, belirsiz. Eminim şimdiye kadar geçen yıl ürününü yeni sezon sanıp alanlar olmuştur bu sezonda. Filtre durumu yazmaz, sezon yazmaz, zeytin cinsi yazmaz... Filtreli imiş, sorup öğrendim. Zeytin cinsini iki kez sordum, yanıt alamadım. Ben yamalak sarısı diye biliyorum ama memecik olduğunu söyleyen de olmuştu.
    Soru işareti: Doğal çökeltme yapmıyormuş, normal filtreleme yapıyormuş. Peki acaba neden Şubat'ta satışa hazır geliyor böyle erken hasat ve özel bir ürün?

    * HERMUS:
    Artı: Geçen yıl çok ödül topladı. Fiyatı sabit. Sezonu, hasat ayı, asit oranı, zeytin cinsi gibi bilgiler var sitesinde.
    Eksi: Filtre durumu belirsiz. Yazmaz. Sordum, dönmediler. Üçtür farklı kanallardan mesaj gönderiyorum, üçüne de dönmediler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gatila

    Artı ve eksi puanlarda bu hafta. :)

    * ZETHOVEEN:
    Artı puan: Premium/altın ödülleri var. Olive Japan'da geçen yıl gümüş aldı. Polifenolü yüksek. Geçen yıl 774 idi, bu yıl 813 açıklamış.
    Eksi: Yeni sezon ürününü sitesine eklemiş. 250 ml olarak. Ama geçen yılın da satışı devam ediyor. Hangisi hangi sezon, belirsiz. Eminim şimdiye kadar geçen yıl ürününü yeni sezon sanıp alanlar olmuştur bu sezonda. Filtre durumu yazmaz, sezon yazmaz, zeytin cinsi yazmaz... Filtreli imiş, sorup öğrendim. Zeytin cinsini iki kez sordum, yanıt alamadım. Ben yamalak sarısı diye biliyorum ama memecik olduğunu söyleyen de olmuştu.
    Soru işareti: Doğal çökeltme yapmıyormuş, normal filtreleme yapıyormuş. Peki acaba neden Şubat'ta satışa hazır geliyor böyle erken hasat ve özel bir ürün?

    * HERMUS:
    Artı: Geçen yıl çok ödül topladı. Fiyatı sabit. Sezonu, hasat ayı, asit oranı, zeytin cinsi gibi bilgiler var sitesinde.
    Eksi: Filtre durumu belirsiz. Yazmaz. Sordum, dönmediler. Üçtür farklı kanallardan mesaj gönderiyorum, üçüne de dönmediler.
    Selamlar gatila ve bütün bu sayfayı takip eden "Tüketici"konumunda olan kişiler bence cevap alamadığınız işletmeyi 1-2 gün beklemek koşulu ile askıya alın ve akabinde halen geri dönüş yapılmıyorsa bence listenizde bile ekli kalmasın çünkü bizim butik diye tabir ettigimiz işletme sahipleri kısıtlı bütçe ile a plus ürün yapıcam diye müşteri ilişkileri/satış-pazarlama-reklam vb departman mantığından uzak oldukları için instagram sayfalarına kendilerine ait Gsm numaralarını bırakırlar ve birde perakendeci olduğunuzu hissettiklerinde pek geri dönüş yapmazlar.

    Zethoween firmasının asıl işi Zeytincilik değil İzmirde Catering firması vardır firma sahibi Özgür bey. (Yoğunluktan geri dönememiş olabilir). Zeytin cinsi "Yamalak Kabası/Sarısı"


    Hermus markası FİLTRELİ..Zaten instagram hesabini dikkatli incelerseniz kagit filtre kullandigini gorursunuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Felole'ye de bir şans verirseniz memnun oluruz:)
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Benim de aklımda zeethoven memecik kalmış ne hikmetse. yarışma sonuçlarında da yamalak kabası olduğu yazılmış.
    zeytindostu.org.tr
    Ödüller – Zeytindostu Derneği
    http://zeytindostu.org.tr/11-naturel-sizma-zeytinyagi-kalite-yarismasi/oduller


    Sitelerinde 2-5 lt aralığında bir seçenek göremeyince ben direkt elemiştim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felole

    Felole'ye de bir şans verirseniz memnun oluruz:)
    Affedin sizi bilmiyordum. Foruma hoşgeldiniz. Yönetimden izin alarak sitenizde foruma özel indirimli kampanya yaparsanız hepimiz daha iyi tanırız sizi (Sitenizde şu an indirimleriniz mevcut ancak foruma özel olmasi çok önemli. Racon böyle).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Ne demek önemli değil yeniyiz normal bir durum. Yönlendirmeniz için teşekkürler tam da yapmak istediğimiz şey aslında. Peki kampanyayı bu sayfadan mı sıcak fırsatlar sayfasından mı yayımlamalıyız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • semih_izmir kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Semih Bey

    Zethoveen hızlı dönüş yaptı sağolsun ama sadece zeytin cinsi sorumu 2 kez yanıtsız bırakmış. Buradan puan kırmıyorum. :) Sıkıntı sitesindeki 2 ayrı sezon ürününde sezon bilgisi yazmıyor olması.

    Peki şöyle sorsak (herkese tabi): Zethoveen sadece örnek. Genel düşünelim. Erken hasat bir ürün doğal çökeltme yapılmıyor ve kağıt filtreden geçiriliyorsa, satışa hazır hale gelmesi neden Şubat'ı bulur?
    Menteşe Som da (yanılmıyorsam sektörün duayenlerinden) filtre yapıyor, doğal çökeltme yapmıyor diye biliyorum ama ürünleri Ocak'ta hazır oluyor. 3 yıl önce denediğim yağları en beğendiğim yağlardan biri olmuştu. Çimen ve çağla kokularını en net aldığım yağlardan biriydi. Acaba bunlar doğrusunu yapıyor da (yağın uzun dinlenmesi gerekiyor belki), Ekim'de satışa başlayanlar aceleciler mi, bazı süreçleri atlıyorlar veya hızlandırıyorlar mı?

    Bu arada doğal çökeltmenin tamamlanmasını beklediğimiz Hilmi Yıldırım ve Vievi'den henüz ses yok. :)




  • Acaba en prestijli, sonuçları gerçekten tarafsız bir anlam ifade eden, alayına bir şeyler dağıtmayan yarışmalar hangileridir arkadaşlar?

    Keşke yarışmalar bir de katılan ama ödül alamayanları yayımlasalar. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 11 Şubat 2020; 2:20:55 >
  • 
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.