Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (528. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeytin türlerine göre soğuk sıkım üretim yapan firmalar. ekleme-çıkarma yapmak için listeyi kopyalayıp devam edebilirsiniz.

* Trilye/Gemlik: Nova Vera, Hermus, Korudağ, Zeytinseli, Granpa (bir kaynakta ise Memecik), Palamidas.

* Uslu: Nova Vera (nadiren), Ozelia

* Yamalak Sarısı: Zethoveen, Beyzade

* Memecik: Zetay, Tuay, Hilmi Yıldırım, Menteşe Som, Nova Vera, Kocamaar, Yava, Milas Uyku Vadisi, Hekatomnos, Oleamea, Zeytinseli, Tibak, Pirgion, Deli Dane, Zavendik, Kairos, Düet, Tayga, Tlosolive, Divin, Olivefarm, Metebey, Latmos Organik, Yağ Deresi,Zeytin masalı, Gusto ephesus

* Domat: Özem, Zeytinseli, Ovilo, Menteşe Som (nadiren), Milas Uyku Vadisi, Olivurla, Alhatoğlu, Sazak, Avdan, Gizem, Palamidas, Zeytiniye, Olidya

* Edremit/Ayvalık: Orfion, Özem, Selatin-Evo, Ovilo, Ayazbey, Ethembey, Montis, Öveçli, Gömeçli, Kürşat, Evliyazade, Has Ada, Ayvada, Pina, Hermus, Deli Dane, Safitad, Rengin Suar, Boztepe, Düet, Mavras, Cömert, dell'anatolia, Tarhala,Felole

* Arbequina: Sardolive, Ovilo, Vievi, Hermus

* Kalamata: Zeytinseli (pek pahalı ve erken tükeniyor)
    * Kilis yağlık: Zeytinlitepe, Lohan, Masmana
    * Kroneiki: Vievi
    * Arbosana: Vievi
    * Haşebi: Elea
    * Saurani: Elea, Taste of Antioch
    * Halhalı: Elea
    * Karamani: Elea
    * Mut: İzorya, Sazak
    * Adana: Silisya
    * Antalya: Büyükakça
    * Erkence: Gıda Ormanı, Olivurla
    * Tekir: Zeytiniye
    * Sarı Ulak: Aleryağ

• pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    yag konusu dıpsız kuyu arastırtıkca yenı seler buluyorsun yenı seyler buldukca aarstırıyorsun

sonuc hiç bitmıyor sonu gelmıyor ben bıraktım artık su anda 50 tane ust marka sayarım ama artık yeter ardından bir 50 marka daha cıkar ne kadarını alabılecegımki hepsınden 1 lt alsan 50 lt eder oda yılık tuketımımın cok ustunde olur ki cogu aıle veya kişininde 50 lt tuketımı olamaz

soyledıklerınıze katılıyorum ama polıfenol ve asıt oranlarınıda takmıyorum bana biraz reklam algısı yaratmaya başladı

sıze ekleyecegım tek sey nerde uretıyor araszisi ne kadar profosyenel bır calısma ve cıddı bır yatırmmı varmı ona bakıyorum bırde kac kuşaktır bu işle ılgılenıyor ona bakıyorum

profosyenelse ve cıddı yatıırm yapmışma kötü üretme sansı yok dıye dusunuyorum dusturlerı belli en ıyısı olmak hadı düzeltelim en ıyılerınden bırı olmak

kuşaklar boyu üreten ise işini iyi yapıyorki ayakta kalabılmiş derim. talep arzı karsılıyorsa 50 -100 yıldırda devam edıyorsa vardır bır hıkmeti

• www.evooworldranking.org
    EVOO WORLD RANKING
    http://www.evooworldranking.org/_EN/pais_oil.php?pais=Turkey

burada bahsı gecen ödülü bol olan yaglara baktımda genelde 0,5 lt 60-70 bandında coreklenmiş

tayga gıda feza hanım 47 tl biz ucuzuz derken bir bakıma haklıymış ama bence oda pahalı

artık bende algı kesınlesti biraz ödül alan cakıyor fiyatı

su anda / fp olan urünler vıevi - korudag harvena

biraz- h.yıldırım - zetay - orfion - özem- Tuay

nova vera ve nermın hanımın yanından gecılmez :)

aklıma sımdılık bunlar geldi bunlar sahsı düşüncenm degerlendırmemi küçük ambalaj sınıfında yaptım.ve kampanyalarınıda hesaba kattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 2 Şubat 2020; 0:56:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gatila

Tabi maalesef açıklanan enflasyon ile piyasanın gerçekleri birbirinden çok farklı olunca böyle tepkiler oluşuyor. Üşenmedim, internetten aldığım ürünlerin alım fiyatlarımı güncel fiyatlarla kıyaslayan bir tablo yaptım. Sonuç: 1.5 yılda çoğu %70-80 yükselmiş. Halbuki açıklanan enflasyon tek hane sınırlarında.

Takip ettiğim farklı tip ürünlerle ilgili platformlarda herkes aynı durumdan şikayetçi: "Üreticiler/satıcılar fırsatçılık yapıyor!"

Halbuki asıl durum sizin yazdığınız şu ifade: "ekonomik olarak gittikce daraliyoruz"
    Evet, ekonomimiz daralıyor. Yani fakirleşiyoruz. Kişi başı milli gelir liginde 2018 sonunda 73. sıraya geriledik. 1990'da 49, 2000'de 65, 2017'de yine 65. sırada idik. 2018-2019'da ise sert bir çöküşteyiz maalesef. Rusya, Romanya, Bulgaristan, Çin, Meksika, Ekvator Ginesi gibi ülkeler bizi geçtiler. 2019 sonuçları henüz netleşmedi ama 77-78'ye kadar düşmemiz olasılık dahilinde. Ekvator Ginesi'nden sonra Gabon ve Botsvana gibi diğer bazı Afrika ülkeleri de ensemize dayanmış durumda. Üreticiler de zor durumdalar, tıpkı tüketiciler gibi. Pek çok firma konkordato ilan etti. Fırsatçılık yapanlar da vardır ama pek çok firma var olma savaşında daha ziyade.

Sonuçta tüketici onlarca, yüzlerce üretici arasından bütçesine uyanı tercih etmek durumunda. Her zaman her üründe uçuk fiyatlılar olur. Onları eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Almayız olur biter. Onbinlerce dolara satılan viskiler de var, milyonlarca dolara satılan otomobiller de. Alıcısına hayırlı olsun der geçeriz. Ha, uçuk fiyatlılar bir yana, genel olarak fiyatlar çok yükseldi diyorsak, evet yükseldi, ama her şeyin fiyatı çok yükseldi. Avrasya tüneli geçişine %56 zam yapılmış mesela. Elektrik, su, doğalgaz faturalarımız keza fena.
    Zeytinyaği da mı yemiyah o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zemajestik

Zeytinyaği da mı yemiyah o zaman

Alıntıları Göster
    Konuyla ilgisi yok fakat yorumla ilgisi var.

Önceki sene arabaya kış lastiği almıştım. Bundan 1 sene sonra aynı lastik % 70 zam almış. Emekli maaşıma yapılan zam % 6,45.
    Başka bir şey demiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eudo

http://www.evooworldranking.org/_EN/pais_oil.php?pais=Turkey

burada bahsı gecen ödülü bol olan yaglara baktımda genelde 0,5 lt 60-70 bandında coreklenmiş

tayga gıda feza hanım 47 tl biz ucuzuz derken bir bakıma haklıymış ama bence oda pahalı

artık bende algı kesınlesti biraz ödül alan cakıyor fiyatı

su anda / fp olan urünler vıevi - korudag harvena

biraz- h.yıldırım - zetay - orfion - özem- Tuay

nova vera ve nermın hanımın yanından gecılmez :)

aklıma sımdılık bunlar geldi bunlar sahsı düşüncenm degerlendırmemi küçük ambalaj sınıfında yaptım.ve kampanyalarınıda hesaba kattım
    Sayın Eudo,

Çok iyi bir zeytinyağını kanuna, yönetmeliğe uygun, envai çeşit vergi ve harç ödeyerek, en iyi ambalajları seçerek, maliyetleri hasattan hasata bir sene boyunca taşıyarak, iklimsel risklere katlanarak üretme maliyeti ölçek ekonomisine de bağlı olarak sandığınızdan daha yüksek olabiliyor.

Bu şekilde üretim yapanların standart üretime göre 2-3 kat daha fazla zeytin kullanarak aynı miktarda yağ elde ettiğini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Ekipman yatırım maliyetlerini hiç dikkate almasak bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: pirireistanbul

Denediğiniz Zetay evoo mu yoksa zetay premium muydu? ben geçen yıl premium olanı beğenip evoo olanı biraz vasat bulmuştum.

Hafif/light yağlar kötü veya kalitesiz olarak algılanmamalı bencede. önemli olan yağın doğru üretim teknikleri ile hilesiz, hurdasız olarak üretilmiş olması, çimen, çağla, domates vb aromaların olması, küf, pas, metalik vb aromaların olmaması gerekir. istenilmeyen aromalar varsa ona light/medium veya intense dememek gerekiyor; o yağ kusurlu yağdır. kusurlu tat ve koku olmamasına rağmen hiç meyvemsi bir aroması yoksada o light yağ olmamalı. hafif kategoride olsa hafif yeşil zeytin aroması ve hafif yakıcılık olmalı diye düşünüyorum.

doğru üretim teknikleri ve kaliteli zeytinle üretilmiş medium/orta bir yağ dediğiniz gibi salatalarda robust/intense yağlara göre daha çok yakışıyor. geçenlerde 2 farklı akşam salatalara 2 farklı robust yağ kullandım ve eşim dedi bu salata neden acı? maruldan dolayı acı dedim :) medium yağ yeşilliklerin tadını bastırmazdı bana göre. içmek ve ekmek banmak için robust yağlar daha güzelken salatalar ve diğer kullanımlar için medium yağlar daha güzel olabiliyor. mesela ben yarı acı zeytine medium yağ, tatlanmış zeytine robust yağ döküyorum. kısacası kullanım yerine göre yağ tercihleri çeşitlendirilmeli diye düşünüyorum; tıpkı şaraplarda olduğu gibi. yeterki kusursuz bir yağ olsun.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:35:56 >

• quote:

Zeytin türlerine göre soğuk sıkım üretim yapan firmalar. ekleme-çıkarma yapmak için listeyi kopyalayıp devam edebilirsiniz.

* Trilye/Gemlik: Nova Vera, Hermus, Korudağ, Zeytinseli, Granpa (bir kaynakta ise Memecik), Palamidas.

* Memecik: Zetay, Tuay, Hilmi Yıldırım, Menteşe Som, Nova Vera, Kocamaar, Yava, Milas Uyku Vadisi, Hekatomnos, Oleamea, Zeytinseli, Tibak, Pirgion, Deli Dane, Zavendik, Kairos, Düet, Tayga, Tlosolive, Divin, Olivefarm, Metebey, Latmos Organik, Yağ Deresi,Zeytin masalı, Gusto ephesus

* Domat: Özem, Zeytinseli, Ovilo, Menteşe Som (nadiren), Milas Uyku Vadisi, Olivurla, Alhatoğlu, Sazak, Avdan, Gizem, Palamidas, Zeytiniye, Olidya

* Edremit/Ayvalık: Orfion, Özem, Selatin-Evo, Ovilo, Ayazbey, Ethembey, Montis, Öveçli, Gömeçli, Kürşat, Evliyazade, Has Ada, Ayvada, Pina, Hermus, Deli Dane, Safitad, Rengin Suar, Boztepe, Düet, Mavras, Cömert, dell'anatolia, Tarhala,Felole

* Adana: Silisya
    * Antalya: Büyükakça
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:35:37 >

• Fezasan kullanıcısına yanıt
    Silisya edremit çeşidinden üretim yapıyormuş, whatsapp üzerinden iletişim kurduğumda söylemişlerdi.

Feza hanım yani mut örneğin bir memecik, edremit veya domat gibi zeytin cinsi değil mi? Ben öyle sanıyordum şimdiye kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sansar64

Silisya edremit çeşidinden üretim yapıyormuş, whatsapp üzerinden iletişim kurduğumda söylemişlerdi.

Feza hanım yani mut örneğin bir memecik, edremit veya domat gibi zeytin cinsi değil mi? Ben öyle sanıyordum şimdiye kadar.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:35:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fezasan

Sayın Eudo,

Çok iyi bir zeytinyağını kanuna, yönetmeliğe uygun, envai çeşit vergi ve harç ödeyerek, en iyi ambalajları seçerek, maliyetleri hasattan hasata bir sene boyunca taşıyarak, iklimsel risklere katlanarak üretme maliyeti ölçek ekonomisine de bağlı olarak sandığınızdan daha yüksek olabiliyor.

Bu şekilde üretim yapanların standart üretime göre 2-3 kat daha fazla zeytin kullanarak aynı miktarda yağ elde ettiğini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Ekipman yatırım maliyetlerini hiç dikkate almasak bile.

Alıntıları Göster
    sn fazesan

30 senedir işim rakamlarla oldugu için işimde ekonomi oldugu için sizi cok iyi anlayabiliyorum vede cok hak veriyorum üretim malıyet kalemlerinde daha öngörülemeyen yada supriz bir cok harcama cıkabilir

tabıki zeytınyagında yetiştirme, uretim. ambalaj, kargo, vergi, risk, kar marjı, vs vs malıyetl kalemleri serbest pıyasa oldugu için degişkendir

ama aynı sektörde olup benzer üretim sartları yapan sektörde bu kadar oynak fiyat bandı zihnimi yoruyor .diger sektorlerde oynak ve degişken bu kadar farkı bulamazsınız

sonucta yag konusunda uretıcı olsanızda bir cok sektörde sizde tüketicisiniz

basit gelsede tüketici algısı egılimi fıtratında F/P yi en önce sıraya koyar üreticinin maliyet kalemlerine kafa yormaz, yorsada işinede gelmez, işine gelsede karşılastırır en başa F/P döner

izninizle bir soruda sorayım sadece delice zeytın cınsınden üretilen yagınız varmı ?

--------------------------------------------------------

hazır üreticilerimizi yakalamışken bazı sorular sormak istiyorum (feza hanım özgür bey feloli ve h .yıldırım)

bızde uretılen tescıllı 21 cesıt mi ne zeytın var belki yanlış olabilir aklımda kalan bu

yarısmalara bakıyorum memecik cinsi bizde cok one cıkıyor arkasından domat uslu ve edremıt ayvalık gelıyor

ıspanyolların arbeleo ve arbequına var

yunanlıların kalamata ve kroneıki var

italyanlarında yazması zor bır cok cesıdı var

daha bır cok cesıdı var da ben aklıma gelenlerı yazdım

sorum bıraz sacma olucak hepsı ayrı cesıt dıyeceksınız sorum şu dıger akdenız havzasındaki zeytın cınslerı ile bizim zeytın cınslerı arasındakı yag olarak temel fark ne ? diger ülkelerdeki cınslerle en benzer ürün cınsımız ne

bunu neden soruyorum bız 5 ödül alıyorsak onlar 25 ödül alıyor bu fark zeytın cınsınden mı ileri gelıyor yoksa uretim sartlarından mı?

arjantın ve brezılya bile bızden cok ödül alıyor hadi arjantini anlayabiliyorum italyanlarla kanbagı var brezilyaya ne oluyor ya onu anlayamadım onlarada ıspanyollar mı götürmüş

tsk ler

• pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Zetay premium ilk hasat. Ve evoo erken hasat yerine, yanlışlıkla sepete eklediğim, ardılı olan premium olgun hasat. Bir de yanlış anlaşılma olmasın, premium ilk hasat; aroma, burukluk ve lezzet gibi duyusal yönlerden gayet başarılı ve çiğ tüketim açısından da oldukça keyifli. Ben de beğendim, yalnızca yakıcılığını zayıf buldum ya da bana öyle geliyordur, bilmiyorum. Belki de filtre edilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Hafif ve orta yoğunluktaki yağların kullanım alanı daha çok zaten. Olgun hasat ürünlerin bile sorun olacağını sanmıyorum bu konuda. Dediğiniz gibi yeterki düzgün işlenmiş ve light/medium kriterlerini karşılayabilecek özellikte olması yeterli. Bu arada robust/intense sınıfındaki yağlar konusunda yanılmadığımı teyit etmiş oldum bir nevi, sağ olun. :)

• gatila G kullanıcısına yanıt
    Sevgili gatila
    Nova Vera Memecik Premium 2 litrelik ürünü denedim. Ürünün acılığı hafif, meyvemsiliği ve yakıcılığı ise yüksek. Koklarken bile yakıyor çok güzel. Ürün pahalı ama kampanyayla aldığım iyi olmuş. Nova Vera'nın Gemlik ve Memecik ürünlerini denemiş oldum. Harikalar. Ayvalık ürünü ise beklemede.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Mut, Adana ve Antalya satırları ile ilgili olarak çok haklısınız Feza hanım. daha önceki mesaj açıklamasında bu durumdan bahsetmiştim fakat liste güncellemesi yaparken açıklama kısmını aktarmadığım için bilgiler eksik kaldı. açıklamayı ve listeyi tekrardan yazıyorum. Mut ve Adana'daki üreticiler domat,edremit ve gemlik cinslerini yerel türlerden(sarı ulak vb) daha fazla işlediklerini düşündüğüm ve web sitelerinde yeterli açıklama yapmadıkları için bu şekilde yazmak zorunda kalmıştım.

Geçmiş mesajlarda @gatila'nın yapmış olduğu ve zeytin cinslerine göre yağları gösteren bir liste vardı. şimdi kendisinin izni olacağını düşünerek o listeden kopyalayıp yapıştırıyorum ve bende biraz ekleme yapacağım. yanlışım varsa ve listeye ekleme ve çıkarma yapmak isteyen olursa tekrardan kopyalayıp devam etsin lütfen. benim bu listedeki kriterim kontinu sistem soğuk sıkım zeytinyağlarıdır. listeye yalnızaca sıcak sıkım üretim yapan veya taş baskı metodunu kullanan firmaları yazmıyorum. Adana, Antalya ve Mut'ta zeytin cinslerinden emin olmadığım için şehir adlarıyla ayrım yapmak zorunda kaldım.

* Trilye/Gemlik: Nova Vera, Hermus, Korudağ, Zeytinseli, Granpa (bir kaynakta ise Memecik), Palamidas, Ortaköy151

* Memecik: Zetay, Tuay, Hilmi Yıldırım, Menteşe Som, Nova Vera, Kocamaar, Yava, Milas Uyku Vadisi, Hekatomnos, Oleamea, Zeytinseli, Tibak, Pirgion, Deli Dane, Zavendik, Kairos, Düet, Tayga, Tlosolive, Divin, Olivefarm, Metebey, Latmos Organik, Yağ Deresi,Zeytin masalı, Gusto ephesus, Ravla, Metebey

* Adana: Silisya(edremit cinsi olduğu söyleniyor)
    * Antalya(tavşan yüreği): Büyükakça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireistanbul -- 3 Şubat 2020; 22:6:0 >

Dünya literatüründe 3 farklı sınıflandırma olduğu için doğrusunu anlamak için size sormak istiyorum Feza hanım.
    yukarıda bahsetmiş olduğunuz; "sadece yağdan oluşan yağlar" (minör bileşenlerini kaybetmiş yağlar) delicate/light/hafif yağların kategorisine giremez, delicate sınıfınında kusursuz olması ve kendine özgü aroma ve tat karakteri olması gerekir diye düşünmekteyim. medium ve robust sınıfında pek yanlış anlaşılma olmuyor fakat light sınıfı biraz yanlış anlaşılmalara müsait galiba.

Bir sorum daha olacaktı. Toplumun zeytinyağı hakkında doğru bildiği bir yanlış; insanlar fenol bileşiklerden kaynaklı acı ve boğazı yakan yağların asitli olduğunu sanıyor. tam aksine asiti yüksek yağlar boğazdan hiç yakmadan kayar gider diye düşünmekteyim. Bu hususta ve ilk paragrafta bahsettiğim konuda yanlışlarım varsa düzeltirseniz sevinirim...
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Mut Mersinin bir ilçesidir hepimizin bildiği üzere. Mut zeytini tabiri Akhisar zeytini veya Aydın zeytini demek gibi oluyor. Bildiğim kadarıyla Mut zeytini diye bir zeytin türü yok. Sarı ulak, büyük topak ulak gibi mersin ve mut yöresine ait türler var. Mut zeytinyağı üreticileri yerel çeşitlerden ve edremit,gemlik ve domat türlerinden ayrı ayrı veya blend(karışım) yağlar üretiyorlar.

Mut'un mikroklima özelliği sayesinde zeytin haşeratlarının barınamadığı, bu sayede ilaçlamaya gerek kalmadığı, sonuç olarak organik zeytin gibi düşünülebileceği söyleniyor. Bu bilgi doğruysa iyi bir tercih sebebi olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirireistanbul -- 2 Şubat 2020; 17:13:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Konuyla ilgisi yok fakat yorumla ilgisi var.

Önceki sene arabaya kış lastiği almıştım. Bundan 1 sene sonra aynı lastik % 70 zam almış. Emekli maaşıma yapılan zam % 6,45.
    Başka bir şey demiyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam bende aldim bu yıl lastik ,gecen yil 295 di ,bu yil 315 tl ,ki tum lastiklerde ayni ,nasil %70 geliyor ,tamam bizde durumdan memnun degiliz ama biraz objektif olmak gerek ,neyse siyasete bağlamadan

• quote:

Dünya literatüründe 3 farklı sınıflandırma olduğu için doğrusunu anlamak için size sormak istiyorum Feza hanım.
    yukarıda bahsetmiş olduğunuz; "sadece yağdan oluşan yağlar" (minör bileşenlerini kaybetmiş yağlar) delicate/light/hafif yağların kategorisine giremez, delicate sınıfınında kusursuz olması ve kendine özgü aroma ve tat karakteri olması gerekir diye düşünmekteyim. medium ve robust sınıfında pek yanlış anlaşılma olmuyor fakat light sınıfı biraz yanlış anlaşılmalara müsait galiba.

Bir sorum daha olacaktı. Toplumun zeytinyağı hakkında doğru bildiği bir yanlış; insanlar fenol bileşiklerden kaynaklı acı ve boğazı yakan yağların asitli olduğunu sanıyor. tam aksine asiti yüksek yağlar boğazdan hiç yakmadan kayar gider diye düşünmekteyim. Bu hususta ve ilk paragrafta bahsettiğim konuda yanlışlarım varsa düzeltirseniz sevinirim...
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:34:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eudo

sn fazesan

30 senedir işim rakamlarla oldugu için işimde ekonomi oldugu için sizi cok iyi anlayabiliyorum vede cok hak veriyorum üretim malıyet kalemlerinde daha öngörülemeyen yada supriz bir cok harcama cıkabilir

tabıki zeytınyagında yetiştirme, uretim. ambalaj, kargo, vergi, risk, kar marjı, vs vs malıyetl kalemleri serbest pıyasa oldugu için degişkendir

ama aynı sektörde olup benzer üretim sartları yapan sektörde bu kadar oynak fiyat bandı zihnimi yoruyor .diger sektorlerde oynak ve degişken bu kadar farkı bulamazsınız

sonucta yag konusunda uretıcı olsanızda bir cok sektörde sizde tüketicisiniz

basit gelsede tüketici algısı egılimi fıtratında F/P yi en önce sıraya koyar üreticinin maliyet kalemlerine kafa yormaz, yorsada işinede gelmez, işine gelsede karşılastırır en başa F/P döner

izninizle bir soruda sorayım sadece delice zeytın cınsınden üretilen yagınız varmı ?

--------------------------------------------------------

hazır üreticilerimizi yakalamışken bazı sorular sormak istiyorum (feza hanım özgür bey feloli ve h .yıldırım)

bızde uretılen tescıllı 21 cesıt mi ne zeytın var belki yanlış olabilir aklımda kalan bu

yarısmalara bakıyorum memecik cinsi bizde cok one cıkıyor arkasından domat uslu ve edremıt ayvalık gelıyor

ıspanyolların arbeleo ve arbequına var

yunanlıların kalamata ve kroneıki var

italyanlarında yazması zor bır cok cesıdı var

daha bır cok cesıdı var da ben aklıma gelenlerı yazdım

sorum bıraz sacma olucak hepsı ayrı cesıt dıyeceksınız sorum şu dıger akdenız havzasındaki zeytın cınslerı ile bizim zeytın cınslerı arasındakı yag olarak temel fark ne ? diger ülkelerdeki cınslerle en benzer ürün cınsımız ne

bunu neden soruyorum bız 5 ödül alıyorsak onlar 25 ödül alıyor bu fark zeytın cınsınden mı ileri gelıyor yoksa uretim sartlarından mı?

arjantın ve brezılya bile bızden cok ödül alıyor hadi arjantini anlayabiliyorum italyanlarla kanbagı var brezilyaya ne oluyor ya onu anlayamadım onlarada ıspanyollar mı götürmüş

tsk ler

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 5 Nisan 2020; 14:47:4 >

Keyifle okudum elinize sağlık güzel yazmışsınız ancak bu sektörde gerçekten italyan varyeteleri gerçeğide var yani
    Malesef tadım yapma şansım oldu bir kaç tanesine Moresca-Biancolilla blend sicilya yöresi malesef diyorum o yağdan sonra zeytinyağına ait tüm bildiklerimi unuttum tadı 45 dakika damağımda kaldı nasıl bir değişik aromalar şişesine 50 dolar verilicek cinsten zaten o yağdan sonra sürekli ona benzer yağ aramaya başladım arıyoruz bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 2 Şubat 2020; 21:59:13 >
  • 
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.