Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (529. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.780
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 527528529530531
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cutrera

Keyifle okudum elinize sağlık güzel yazmışsınız ancak bu sektörde gerçekten italyan varyeteleri gerçeğide var yani
    Malesef tadım yapma şansım oldu bir kaç tanesine Moresca-Biancolilla blend sicilya yöresi malesef diyorum o yağdan sonra zeytinyağına ait tüm bildiklerimi unuttum tadı 45 dakika damağımda kaldı nasıl bir değişik aromalar şişesine 50 dolar verilicek cinsten zaten o yağdan sonra sürekli ona benzer yağ aramaya başladım arıyoruz bakalım
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 5 Nisan 2020; 14:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fezasan

.

Alıntıları Göster
    oncelikle cevabınız için tsk ler

son paragrafınız gercekten cok can sıkıcı

net sekilde büyük sermaye kücük sermayeyi ezer

bu satın alıp yutma seklindede olur rekabet sartlarındaki acımasızlıklarıylada olur

ureticiler markalasıp ıhracat yoluyla yenı pazarlar bulup durumunu saglamlastıracak yada üretim malıyetlerini kısıp maximum kalite ile fiyat rekabeti yaratmak zorundalar

ic pazar desen maalesef halkımızın alım gücü düştükce düşüyor buna mükabil sektördekilerde üretim malıyetlerınden ve kar marjlarından cok ödün verdigi söylenemez

zor işler her üreticiye allah kolaylık versin.. biz tüketicilerede bu alım gücümüzle yüksek fiyatlara sabır cekelim

• www.evooworldranking.org
    EVOO WORLD RANKING
    http://www.evooworldranking.org/_EN/top_100_soc.php

dunyada 2019 top 100 listesi

ılk 100 de 3 firmamız var

24- hermus

27- nova vera

97- öz-em

ispanyollar domine etmiş italyanlar takipte arkasından yunanlılar

bu arada zetaya sasırdım yarısmalaramı girmediler yoksa girdilerde bir sonuc mu elde edemediler ?

bu arada forumumuzun degerli uyesi cutrera 28, olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 2 Şubat 2020; 22:50:18 >

• listeye şöyle bır ınceledim

ispanyolların geneli arbequına ile ödül toplamışlar . arbasolada varda o nadir

italyanlar blend( harman) zeytınyagları ile one cıkmış

yunanlılar kroneıki ile

pertekizliler her telden calmışlar

bızıkılerden hermus arbequina nova vera trilye özem domat

kroneıkive arbequınayı cok yenı olmasına ragmen bizim vievi üretiyor 5,5 mılyon metrekare arazi ile buyuk oynuyor meyveler daha yetişme ve gelişme cabasında zaten bu senede iki tane ödül almıştı yanlıs hatırlamıyorsam

buradan cıkan sonuc arbequına cınsi yagda baya etkili keza kroneıki öyle

biz tuketiciler bu baglamda arbequına kronaıki trılye domat memecike odaklanacagız sonrasında yamalak sarısı saurani mut dıye gıder
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Hocam linki açtığımda "Ürün bulunamadı!" yazısı çıkıyor

Alıntıları Göster
    ta-ze.com.tr
    Kristal Akıtıcılı Tıpa
    https://ta-ze.com.tr/urunDetay/1416/kristal-akiticili-tipa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 3 Şubat 2020; 0:24:50 >

• 😔

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    2016 sezonuna ait bir yağdı 4 sene olmuş tadalı egzotizm değil aslında o yağı tatdığım ana kadar baya çeşit yağ kullanmıştım farkı direk ayırt edebildim 2002 den beri düzenli tüketiyorum zeytinyağı,18 sene olmuş demek istediğim ilk taddığım yağlardan olupta etkilendiğim bir yağ değildi aslında dahada eski zamanlara gidersek çok kötü yağlarda taddım ağır kokulu bozuk yağlar diyelim bence insan her şeyi tadmalı iyiyi ayırt edebilmek için.Şişe tasarımındanda çok etkilenmem açıkçası şimdi diyebilirsiniz çok iyi şişeleme etiket yapıyorlar ama bu adamlar sadece yağ değil gastronomi için doğmuşlar diyorum ben,Bir şey en iyi nasıl üretilir bunu biliyorlar bildikleriyle bile tatmin olmayıp başka ne yapabiliriz modundalar bu bir gerçek.Bir balsamik sirkeye bile nasıl en iyi olur diye bu kadar kafa yoracak başkada bir millet yoktur dünyada sanırım 350 çeşit peynirmi olur:)olur diyelim hepsi gurme ayarda nasıl olur.İtalyan varyetelerini tek tek tanımıyorum hepsini,sanırım 550-600 çeşide yakınmış varyeteleri ama kaçından yağ sıkıyorlar bilmiyorum belkide taddığım oranın ortalama bir yağıda olabilir ancak muhteşemdi öylesine daha rastgelmedim yurt içinde.Gerçi sicilya oranın verimli tarım bölgesiymiş Sizinde düşüncelerinizi öğrenmek isterim duyusal analizi daha iyi birisi olarak Coratina-Leccino-Moraiolo-Itrana-Ravece-Nera di Villacidro gibi çeşitlerden tadım şansınız oldumu acaba özellikle Tonda Iblea cinsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 2 Şubat 2020; 23:49:8 >

• Eudo E kullanıcısına yanıt
    Bu benim de takip ettiğim bir liste değil ama -sanırım- tam gerçekçi bir sıralama veremiyor. Çünkü çok sayıda yarışmadan toplam alınan ödüllere bakıyor ve burada sıralamada üste çıkmanın öncelikli şartı çok sayıda yarışmaya katılmak. Ve malum, üreticilerin çoğu az sayıda yarışmaya katılabiliyorlar. Çok sayıda yarışmadan gümüş ödül alan bir firma az sayıda yarışmadan altın ödül alan bir firmanın önünde yer alabiliyor. Bir de ürün sayısı olayı var. Bir firma tek ürünle katılırken, diğer bir firma 3 ürünle katılıp puanını yükseltiyor gibi geldi bana. Emin de değilim.

Ödüllerin detaylarına da tek tek bakmak lazım net görebilmek için.
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    tabıkı tam gercekci degil hıc bır lıstede tam gercekci olamaz

ama bılgılendırıci , belırleyıcı, ve yönlendirici ozellıgıde yadsınamaz

mesala sizi düşünelim yogun bir arastırmacısınız gozlemledıgım kadarı ile nova verayı öne cıkarıyorsunuz yagı cok bengendınızi dile getiriyorsunuz

pekı nova veraya nasıl karar kıldınız arastırmalarınızda bol ödüllü oldugu için olabılrımi ? tadım uzmanları bızlere gore yanılmaz cunku biz amatoruz oylede bır guvencımız var dimi
  • Cutrera kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 5 Nisan 2020; 14:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eudo

listeye şöyle bır ınceledim

ispanyolların geneli arbequına ile ödül toplamışlar . arbasolada varda o nadir

italyanlar blend( harman) zeytınyagları ile one cıkmış

yunanlılar kroneıki ile

pertekizliler her telden calmışlar

bızıkılerden hermus arbequina nova vera trilye özem domat

kroneıkive arbequınayı cok yenı olmasına ragmen bizim vievi üretiyor 5,5 mılyon metrekare arazi ile buyuk oynuyor meyveler daha yetişme ve gelişme cabasında zaten bu senede iki tane ödül almıştı yanlıs hatırlamıyorsam

buradan cıkan sonuc arbequına cınsi yagda baya etkili keza kroneıki öyle

biz tuketiciler bu baglamda arbequına kronaıki trılye domat memecike odaklanacagız sonrasında yamalak sarısı saurani mut dıye gıder
    Vievi markasının malesef arazisinde su sıkıntısı var ve ne hikmetse yerin 500 mt altında su bulundu tabi bununda garantisi yokmuş... İzmirden nisan/mayıs aylarında aklınıza gelebilecek bütün mühendisler gelicek ve totalde 200-300 bin liraya sorunu çözmeye çalışacaklar...2021 hasadında 2 zeytin sıkma makinesi (günde 100 ton ve saatte 1 ton sıkan butik hat) ile 1 adet zeytın toplama makinesi ( 200 000 euro) almayı hedefliyorlar...Firmanın beklentileri ortalama olsada kendilerini birazda kamçılayarak gözümüzü OliveJapan yarışmasındaki 'Premium'ödüle diktik diyebiliriz

Son olarak konuda hep İtalyanlar şöyle gurme boyle iyi diye kelimeleri sıklıkla duyuyorum buna verebilecek en güzel cevap bence şu olmalı ... Bilmiyorum İtalya denilince aklınıza ne geliyor ama benim aklıma Pizza-makarna-tiramisu-mozeralla ve mascorpene peynirleri geliyor yani hep mutfak yani gastronomi geliyor şimdi bide bize bakalım yani Türkiye denilince akla gelen ilk 3 şey İstanbul -Antalya/Alanya -Kapadokya.... Hani nerde 1 tane gıda üzerine kelime ? Bunu başarmak zeytinyağcılarımı kaldı yoksa devlet büyüklerinemi ? Umutsuz vaka olan bir ülkede yaşamak çok zor ama en kötüsü olayları kanıksamak...

• Light olayı netleşmiştir, teşekkürler. :)

Tuay'ın 814 polifenol olan ürünü hangisi, biliyor musunuz? Bu değil mi? En pahalı ürünleri bu ama...
    www.tuay.com.tr
    500 CC KOYU RENK CAM ŞİŞE ORGANİK NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI
    https://www.tuay.com.tr/urun/500-cc-koyu-renk-cam-sise-organik-naturel-sizma-zeytinyagi.html

• pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Detaylar için teşekkürler. Evet, aynen öyle. Hepsinin bir takım olumsuz detayları var ama sonuçta hepsine bakacağız. En son da, Feza Hanım'ın belirttiği gibi, kendi damak zevkimiz ve paşa gönlümüz. :)
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler değerli bilgiler için Feza Hanım

Olive Japan'da geçen yıl ödül alan ürünlerin dağılımına bakıyorum:
    Premium: 6 robust, 3 medium
    Gold: 54 robust, 101 medium, 18 delicate (hafif)
    Silver: 44 robust, 175 medium, 50 delicate (hafif)

Bizden sadece Alhatoğlu Acı Yeşil robust olarak değerlendirilmiş. Silver ödüllü.
    Gold alan tek ürünümüz Nova Vera Trilye ve o ise medium olarak değerlendirilmiş.
    Tayga da silver almış, medium olarak. Tebrik ederiz. :)
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Askaparta. :)
    Bu ayın 20'sinden sonraki indirimde ben de anne-babaya hediye göndereyim o zaman.
    Yarışma sonuçlarının her zaman %100 doğru olmasa da (çünkü her üretici her yarışmaya katılmıyor veya ürününün genelini temsil eden bir numuneyle katılmayanlar olabilir), yine de bizler için önemli bir yönlendirme aracı olduğunda mutabıkız. Ben de elbet faydalanıyorum.

Nova Vera'yı ise yarışma sonuçlarıyla değil, hangizeytinyagi sitesinin 2 yıl önce hazırladığı Anadolu Lezzetleri paketi ile tanımıştım. Bu vesileyle, aynı paketteki diğer ürünler şunlardı:
    * Menteşe Som: Çimen ve çağla kokularını en net aldığım yağlardan biri olmuştu.
    * Zeytinlitepe: Bu da en beğendiğim yağlardan biri olmuştu. Ama şu anda aktif olup olmadıkları net değil.
    * Ovilo (Nermin Hanım) Ayvalık: Bu yağ da muhakkak iyiydi (ödüllü) ama sanırım light olduğu için beni etkilememişti.

Yalnız, bu site hakkında benim söylemek istediğim şuydu: Tamam, yarışmaların sonuçlarına ayrı ayrı bakalım. Bu liste ise kayda değer muhtelif yarışmaların özetini veriyor. Bu da güzel. Ama işte, çok sayıda yarışmaya çok sayıda ürünle katılanlar direkt bir avantaj sağlamış oluyor bu liste için. Tek tek bazı yarışmalara baktığınızda bazı ürünlerin eşdeğer ödüller aldığını görürken, bu listede ise bu iki üreticinin arasında çok fark olabiliyor.

En basitinden: Nova Vera Trilye çoğu yarışmada Best of Turkey ödülü aldı ama bu listede Hermus'un az da olsa altında kalıyor, firma toplamında. Çünkü Hermus 3 ürünü ile tüm yarışmalara saldırmış.

En güzeli, bu listeye tabii ki bakmak, ama "awards" sütunundaki verilere tıklayıp detaylarına da bakmak. Tamam, çok ödül almış ama hangi ödülleri almış?

Burada ise Türkiye özeti var. Sizinki üretici bazındaydı, bu ise ürün bazında.
    www.evooworldranking.org
    EVOO WORLD RANKING
    http://www.evooworldranking.org/_EN/pais_oil.php?pais=Turkey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 4 Şubat 2020; 1:2:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eudo

http://www.evooworldranking.org/_EN/pais_oil.php?pais=Turkey

karıstırırken boyle bir sey buldum tam sn gatıla lık

sn eesph benım yaglar daha gelmedi

24- 31 ocak aydın tarım fuarında oldukları için 3 subatta kargolayacaklarmış
    sn gatila ılk önce turkiyeyı verdim ve size latife yapmıştım atlamışınız sanırım

Ah, pardon sn Eudo. Görmüştüm mesajı ama zaten bildiğim site olduğu için linki tıklamamıştım açıkçası.

Latifenize de tepkisiz kalmış gibi mi oldum şimdi? Öyle olmiyim. Bu linkle ilgili bir sonraki paylaşımınıza yanıt verince buna da vermiş sayılsam? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 4 Şubat 2020; 1:1:40 >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. :)

Tuay'ın bahsettiğim ürünü linkteki değil yalnız, bitince kaldırılmış herhalde. Bir de siteleri çok karışık ve ürüne dair bilgiler çok yetersiz. Yeni bir yağ arayşındaysanız tibak erken hasat ile devam etmenizi tavsiye ederim bu arada. Hem filtre edilmiş hem de 250ml cam şişe seçeneği mevcut.
  • Urla'daki zeytinyağı müzesi ile ilgili çok güzel bir söyleşi buldum.

Söyleşideki şu bölüm aslında hem özel olarak zeytinyağı hem de ülkeyi yönetenlerin genel bakış açısı hakkında her şeyi çok güzel özetliyor:

"Bugüne kadar üç kere İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’ na başvurdum. Üçünde de desteklemeye değer bulmadılar. Başbakanlık Tanıtma Fonu’na başvurdum. Onlar da iki yılın sonunda destek veremeyeceklerini söyledi."

Ama lanet olsun diyip bir köşeye de çekilmemek lazım, bu ülkede bazı şeyleri yapmak belki daha zor ama sonuç olarak bu harika müze de kurulmuş.

• 
Sayfa: önceki 527528529530531
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.