Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (483. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.616
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sitede görünenler arbeqinadır onuda tavsiye ederim gayet güzel bir yağ
  • Cutrera kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Not aldım hepsini.

Bence Nova Vera'nın Trilye'si de burada olmayı hak eder. Etmez mi? :)

Denemediyseniz bir de Zeytinlitepe (Gaziantep'te, Kilis cinsi zeytinmiş) denemenizi tavsiye ederim. Madem ki Hatay zeytinlerine kadar gittiniz, az daha gidiverin. :)

Benim henüz denemediğim ama listemde öncelikli olanlar (gerek yok denilen varsa eleyeyim):

* Elea Saurani ve Haşabi (sanırım sizin önceki bir önerinizden not almışımdır)
    * Selatin Evo
    * Zeytinseli Domat
    * Zetay premium ilk hasat
    * Tuay organik
    * Sardolive Arbequina İlk Hasat (15 kg'dan 1 kg yağ almış. Geçen yıl 25'ten 1 demişlerdi)
    * Yava
    * Kocamaar (Datça): Memecik olan değil de isimsiz yağlarını (blend sanırım) yerlerinde denediğimde çok beğenmiştim.
    * Örfene zeytinyağı (Yavaş Dükkan satıyor, Ocak'ta çıkacak)
    * Zethoveen: 774 polifenol
    * Uyku Vadisi memecik ve domat
    * Hekatomnos
    * Deli Dane memecik
    * Özem Kisthene 0.2
    * Dhara

Şu anda ise aldığım ama henüz açmadığım Nova Vera İlk Hasat serisinden Trilye (900+ polifenol) ve Memecik (500+ polifenol) var.

• gatila G kullanıcısına yanıt
    Bunlar ilk aklıma gelenlerdi tabiki başka yağlarda var çok bilgi kirliliği olmasın diye sürekli yazmıyorum birde bütçe meselesi bu işler birşeyi beğenirsin ama bütçeni aşar alamazsın ben fiyat performans odaklı ürünler alıyorum genelde listende fazla memecik çeşidi olmuş gibi yineden sen bilirsin tabiki, birde çoğu pahalı yağlar, bütçeni aşmıyorsa al kullan tecrübe olur sanada ben aynı çeşitten çok marka almazdım örnek zetay almışken tuaya gerek yok
    Merhaba,

Tavsiyelerini üzerine, bahsetmiş olduğunuz koroneiki vievi yağını denemek istiyorum. google yazdığımda gökkale diye bir sitede vievi diye bir yağ geliyor. Acaba bahsetmiş olduğunuz yağ bumudur? Değilse nereden alabilirim?(netten)
  • sels S kullanıcısına yanıt
    gökkale evet yağ sitesinde yok yetkilisini arayıp özel sipariş oluşturmanız gerekiyor sitesindekiler arbeqina
    Doğru dediniz, Memecik'e abandım. :) Bu yıl şöyle belirleyeyim o zaman:

* Nova Vera İlk Hasat Trilye (aldım)
    * Nova Vera İlk Hasat Memecik (aldım)
    * Ulaşabilirsem ve ürün varsa (arayacağım) Gökkale Vievi Koroneiki
    * Zetay İlk Hasat Premium (filtrelisi yeni sezon çıkmadı henüz)
    * Elea Saurani
    * Elea Haşabi
    * Kocamaar (Memecik olmayan)
    * Örfene

Bütçe şöyle: Tüketimim çok az. Bi başıma. :) Bunlardan birer şişe alsam yılı çıkarırım. Tüketimden ziyade iyi ürünleri araştırmadayım şu anda. Bu süreci seviyorum. :)
  • Denemeyi düşündüğüm ama pahalı olduğu için listemden çıkardığım yağlar:

* Zeytinseli Kalamata: 125 TL / 500 ml
    * Yerlim Ania Yeşilce: 145 TL / 750 ml
    * Yerlim Ada Sızma: 50 TL / 250 ml
    1 litre vievi arbequina ekleyin listeye kesin
  • Hilmi Yıldırım ve lievi 2019 ürünleri çıkmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brzlyl ysf B kullanıcısına yanıt
    Oooo güzel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Nova vera ege sızma'nın memecik cinsi zeytinden üretildiğini biliyorum. edremit-ayvalık cinsi olan nova vera ayvalık olarak satılıyor. geçen yıl nova veranın trilye ürünü en beğendiğim yağdı. bu yıl trilye yine çok güzel ama memecik cinsini daha çok beğendim. nova veranın bu yıl memecik ve trilye çeşitleriyle uluslararası yarışmalarda daha büyük ödüller alacağını düşünmekteyim
    Uyku Vadisi'ne ulaşamadım bir türlü. En son mesaj gönderdim ama cevap gelmedi. Ben de merak ediyorum.

nova vera edremit cinsiyle değil de trilye ve memecik çeşitleriyle uluslararası yarışmalara katılıyor diye biliyorum ya da ayvalık cinsiyle katılduysa bile trilye ve memecik çeşitleri ile aldığı ödüllerden alamamış olabilir. korudağ trilyesinden ne fazlası var ne eksiği demişsiniz ama bence siz bu sezon her iki yağıda tatmamışsınız. korudağ f/p anlamında güzel bir yağ ama yeni sezon korudağ harvena ile yeni sezon nova vera trilye arasında aroma, yakıcılık ve polifenol değerleri anlamında çok fark vardı. nova vera trilye 900 polifenol değerine sahip bir zeytinyağı ve bildiğim kadarıyla bu değere ulaşabilen başka yağ yok henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gatila

Doğru dediniz, Memecik'e abandım. :) Bu yıl şöyle belirleyeyim o zaman:

* Nova Vera İlk Hasat Trilye (aldım)
    * Nova Vera İlk Hasat Memecik (aldım)
    * Ulaşabilirsem ve ürün varsa (arayacağım) Gökkale Vievi Koroneiki
    * Zetay İlk Hasat Premium (filtrelisi yeni sezon çıkmadı henüz)
    * Elea Saurani
    * Elea Haşabi
    * Kocamaar (Memecik olmayan)
    * Örfene

Bütçe şöyle: Tüketimim çok az. Bi başıma. :) Bunlardan birer şişe alsam yılı çıkarırım. Tüketimden ziyade iyi ürünleri araştırmadayım şu anda. Bu süreci seviyorum. :)
    Vievi koroneiki için ben instagramdan görüştüm
    Yağ max 0,3 asit denildi
    Fiyatlar şöyle düşünenlerin bilgisine sitedeki numarayı arayıp sipariş verebilirsiniz dediler değer mi bu fiyata bilemiyorum
    250ml—->30₺
    500ml—->48₺

• quote:

Orijinalden alıntı: gatila

Denemeyi düşündüğüm ama pahalı olduğu için listemden çıkardığım yağlar:

* Zeytinseli Kalamata: 125 TL / 500 ml
    * Yerlim Ania Yeşilce: 145 TL / 750 ml
    * Yerlim Ada Sızma: 50 TL / 250 ml
    Hocam 1 kg ı 250 tl ye yağ mı olur ? 250 birim para yani çok uçuk değil mi bizim için

neden bizim üreticiler kalburüstü yarışmalarda üst sıralarda yer edinemiyor merak etmekteyim. italyan ve ispanyolun yapıpta bizimkilerin yapamadığı şey acaba nedir? kaliteli zeytini dalından erken hasat toplayıp hava alan sandıklarda vakit kaybetmeden fabrikaya getirip italyan menşeili son sistem makinelerde soğuk sıkım gerçekleştirip hava almayan krom tanklarda dinlendirip koyu renkli cam şişelere koyup şişenin üzerinde kalan az miktar hava yerine de azot(veya ozon emin olamadım) basıp üretim sürecini bitiriyorlar ve hala dünya kalitesinde premium yağımız olmuyor. gerçekten merak ediyorum; italyan ve ispanyol bu saydığım adımlardan başka ne yapıyor olabilir? zeytin türleri mi çok kaliteli? hadi tamam edremit cinsi zeytin ne kadar kusursuz işlenirse işlensin premium bir yağ çıkmıyor. fakat diğer çeşitlerle de durum pek farklı olmuyor maalesef. ama bir kıpırdanma var ve rekabetinde artmasıyla bir kaç yıl içerisinde premium kalitede yerli yağ üretileceğine inanmaktayım

• abidig kullanıcısına yanıt
    Yok artık yaa. 1 litre zeytinyağını 250 liraya satmak da nedir.
    pirireistanbul nickli arkadaş bahsetmiş, nova vera polifenol değeri 900+ diye.
    Nova vera 5 litresi kampanya ile 220 liraya satılıyor, litresi 44 liraya geliyor.

• sansar64 kullanıcısına yanıt
    zetayın bir videosunu izlemiştim. hatırladığım kadarıyla anlatayım: zeytinyağını ürettikten sonra tadına ve asit değeri vb. laboratuvar verilerine bakıyorlar. tadı daha güzel olan ve daha düşük asitli üretimleri premium olarak paketliyorlar. ben geçen yıl premium ve evoo çeşitleri olmak üzere 2 farklı zetay ürünü denedim. premium açık ara evoo'dan daha iyiydi.evoo için vasatın biraz üzerinde diyebilirim.
  • bizim halk üşendiği için zeytinlerin yere düşmesini bekliyor ondan sonra topluyor. asıl sorun bu bence.
  • nuksws_99 N kullanıcısına yanıt
    sıradan market yağları ile yol kenarlarında ve pazarlarda pet şişelerde markasız satılan yağlarda dip zeytini kullanıyorlar ama kaliteli üretim yapma çabasındaki butik üreticilerin ağacın dibine düşmüş zeytinleri kullanmayıp dalından taze topladıkları zeytinleri vakit kaybetmeden sıkıma gönderdiklerini düşünüyorum. hatta çoğu butik üretici, insanımızın alışık olduğu zeytini çuvalla fabrikaya nakletme şeklini bırakıp hava alan sandıklarla fabrikaya ulaşımı gerçekleştiriyor ki zeytinler ezilmesin
  • 
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.