Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (384. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.416
Cevap
553
Favori
1.275.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Memecikti.

2017 deki zeytindostu derneği yarışmasından sonra çok övmüştünüz zeytinselini, bana da yazdıklarınız mantıklı gelmişti.

Aslında ben de yeni hasat filtresiz olanı denedim bu sene. Yediğim yağ, "tibak" seviyesinde değildi. Bakalım bir de filtrelisini deneyeceğim. O zaman durum netleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 19 Ekim 2017; 14:24:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük üretici stabil değil bence!

Sorun ben de değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lead38

quote:

quote:

quote:

Yapılan şikayet n11 tarafından çok ciddiye alındı.
    Bu gün içinde, 4 kere n11 tarafından arandım. Kendilerine Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı tebliği ile ilgili bilgiler verdim. Kendileri de incelemelerini yaptıklarında, ilgili satıcının Ayvalık Naturel Sızma zeytinyağı ürünlerini satışa kapattılar. Diğer ürünlerde de içerik düzeltmeleri yapıldı.

Kendilerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederim.

n11 de hala satılıyor

Benim şikayet ettiğim satıcının ürünlerinin yarısı satıştan kaldırıldı, Ayvalık naturel sızma zeytinyağları satıştan kaldırılan.
    Sanırım işlem bitene kadar diğer ürünlerin açıklamalarını değiştirmiş satıcı, tespit edememiş olabilirler, o yüzden işlem yapmamış olabilirler.

sizin zeytinyağlarınız çok güzel diyorlar.daha tatmak nasip olmadı.kampanyanız varmı.

Sağolsunlar =)
    Foruma özel indirim kuponumuz mevcut.https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128111671 linkinden inceleyebilirsiniz.

Hocam erken hasat ve olgun hasat arasındaki zeytin aromasının yoğunluk farkı nasıl ? Erken hasat seviyorum fakat biraz daha zeytin aroması gelsin istiyorum ağzıma.

Merhabalar,
    Erken hasat daha çok yeşil aromaların yoğun olduğu bir ürün. Henüz zeytin aroması yoğun bir erken hasat üretmeyi beceremedik =))

Olgun hasatımız size daha çok hitap edebilir bu noktada. Yakıcılığı ve acılığı tabi ki biraz daha düşük olgun hasatın fakat daha olgun aromalar, zeytin aromaları mevcut.

Merhaba, yazın 2 sefer 5lt sipariş etmiştik. Çok memnun kaldık ama bu yakıcılık kriteri açısından dediğiniz gibi biraz hafif kaldı. Biraz önce erken hasat sipariş ettim, merakla bekliyorum.

• AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Aslında tam tersinin olması gerekir. Küçük üretici standartı daha kolay yakalayıp devam ettirir.

Bence bekir beyle irtibata geçip durumu ona da anlatın. Bi yerde hata varsa bundan sonrası için o hata tekrarlanmaz belki.

• Daha önceleri kırlangıç, tariş, kristal alırdım. Arada Komili alıyordum.
    Damak tadım mı değişti bilmiyorum ama on yıl öncesinin kalitesi yok hiçbirinde sanki.
    Son birkaç yıldır Balıkesir'den getirtmeye başladım amatör bir üreticiden. O da çok farklı gelmedi.
    Bu sene forumdan deneyeceğim.
  • Küçük üreticinin standardı kyakalaması daha zor bence!

Bu işin yarısı kullanılan ekipman, çekirdeğin kırılma açısına kadar iniyor bu iş.

Sonuçta binlerle kazanacağın şeye, milyonluk yatırım yapamazsın, saklama koşulları içinde aynı şey geçerli.

Ürettiğin ürün istediğin kalitede değilse, onu gözden çıkmakta o oranda zordur, bu seferde böyle olsun dediğinde alakasız tatlarla karşılaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 19 Ekim 2017; 16:55:14 >
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    Ankara'da Çankaya, Bilkent, Yenimahalle, Çayyolu civarında rahatlıkla buluşulabilir. Elbette almadan önce deneyebilirsiniz.

Istanbul'da ise Maslak, Üsküdar ve Çekmeköy taraflari çok rahat bir şekilde görüşülebilir.

Ikinci kalite denilmesinin sebebi yağın çıkartıldığı zeytinlerin yere düşmüş veya beklemiş olmasindan ötürü asitlik düzeyinin yüksek olmasidir. Safi yağ olarak icildiğinde yakıcı oluyor biraz.

Ancak yemeklerde rahatlikla kullanılabilir.

• iş yerinden bi abinin ablası soma da yapıyor bize getirdi 15tlden
    asidik değeri az sanırım ağzı damağı yakmıyor hafif ve zeytin tadı geliyor
    mühendisler falan kapıştı 5-10ar kilo bakalım deniyoruz
  • Adalı Zeytin Çanakkale kullanıcısına yanıt
    İkinci kalitenin asidik değeri kaç hocam?

• Gerçektwn kaliteli zeytinyağı üreten yer çok fazla yok. Bu somadaki yada sındırgıdaki dayılardan, konu komşudan iyi yağ çıkma ihtimali milyonda bir bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: Adalı Zeytin Çanakkale

Değerli zeytin sever arkadaşlar merhabalar,

Daha önce bu başlık altında birkaç paylaşımım olmuştu.

Çanakkale bölgesinde ailece zeytinyağı üretimi yapmaktayız.

Üretim, Organik sertifikalı ve Bakanlık onaylı organik üretim standartlarına uygun olarak icra edilmektedir.

Bu senenin ürününü henüz almadık. Bir aksilik çıkmazsa bu sene iyi bir rekolte bekleniyor.

Bunun yanında bu sene kendi imkanlarımızla SUSAM ekimi gerçekleştirdik. Kesinlikle ilaç kullanılmamıştır. Çok şükür iyi bir ürün elde ettik.

Dileyen arkadaşlara kargo vasıtasıyla gönderebiliriz. Susam işlenmemiş olup kavrulmamış ham susmamdır. Ilerleyen günlerde tahin yapmayı da planlıyoruz.

Ürünlerimizin fiyatları şu şekildedir.

Susam (Ham) 1 Kg: 15 Tl + Kargo Ücreti (Çanakkale Elden Teslim)

5 litre Teneke Organik Naturel Sızma Zeytinyağı: 125 Tl + Kargo Ücreti (İstanbul Elden Teslim)

5 Litre Teneke Organik İkinci Kalite Zeytinyağı: 50 Tl + Kargo Ücreti (Ankara Elden Teslim)

Detaylı bilgi için:
    www.adalizeytin.com
    Adalı Zeytin - Biz Kimiz
    http://www.adalizeytin.com/page1.html

Saygılarımla.

Serkan Selçuk

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

125 tl + kargo 135 diyelim. pahalı fiyat, üstelik erken hasat bile değil

Hocam organik ama. Onu hesaba katmiyorsunuz. (Firmayı tanimam etmem)

• marmara birlik zeytin kg fiyatını 3 TL yaptı ise 10 liralık yağları bize bu sene yine 20 50 TL arasından zeytinyağı kakalamaya devam ederler.

Yunanistana giden bir tırcıdan 40 50 LT sipariş edeceğim gelen yag bizdeki 45 TL lik yag kalitesinde 22 TL ye geliyor litresi.

Bu gidişle yerli turisti yunana kaptıran yurdum insanı z.yag tüketicisinide yunana kaptıracak gibi
  • Bu arada geçen senede 40 50 LT suriye yağı almıştım hemde 9 TL ye :D
    ama tadı bana çok yavan geldi hatayda sıkılmış bir yağdı büyük bir ihtimal yüksek sıcakta sıkılmıştı o yüzden çok lezetli degildi yavandı
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Sanırım %3 ve yukarısı olması lazım. Yağın beklemesi nedeniyle de biraz artmış olabilir. "Natürel İkinci Zeytinyağı (Ordinary virgin olive oil)" sınıfına giriyor galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalı Zeytin Çanakkale

Sanırım %3 ve yukarısı olması lazım. Yağın beklemesi nedeniyle de biraz artmış olabilir. "Natürel İkinci Zeytinyağı (Ordinary virgin olive oil)" sınıfına giriyor galiba.

Artık gıda kodeksinde naturel ikinci sınıfı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

iş yerinden bi abinin ablası soma da yapıyor bize getirdi 15tlden
    asidik değeri az sanırım ağzı damağı yakmıyor hafif ve zeytin tadı geliyor
    mühendisler falan kapıştı 5-10ar kilo bakalım deniyoruz

Ağzı damağı yakmıyorsa yazık olmuş :)
    İyi zeytinyağı ağzı damağı boğazı yakar;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu gün içinde, 4 kere n11 tarafından arandım. Kendilerine Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı tebliği ile ilgili bilgiler verdim. Kendileri de incelemelerini yaptıklarında, ilgili satıcının Ayvalık Naturel Sızma zeytinyağı ürünlerini satışa kapattılar. Diğer ürünlerde de içerik düzeltmeleri yapıldı.

n11 de hala satılıyor

Benim şikayet ettiğim satıcının ürünlerinin yarısı satıştan kaldırıldı, Ayvalık naturel sızma zeytinyağları satıştan kaldırılan.
    Sanırım işlem bitene kadar diğer ürünlerin açıklamalarını değiştirmiş satıcı, tespit edememiş olabilirler, o yüzden işlem yapmamış olabilirler.

sizin zeytinyağlarınız çok güzel diyorlar.daha tatmak nasip olmadı.kampanyanız varmı.

Sağolsunlar =)
    Foruma özel indirim kuponumuz mevcut.https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128111671 linkinden inceleyebilirsiniz.

Hocam erken hasat ve olgun hasat arasındaki zeytin aromasının yoğunluk farkı nasıl ? Erken hasat seviyorum fakat biraz daha zeytin aroması gelsin istiyorum ağzıma.

Merhabalar,
    Erken hasat daha çok yeşil aromaların yoğun olduğu bir ürün. Henüz zeytin aroması yoğun bir erken hasat üretmeyi beceremedik =))

Olgun hasatımız size daha çok hitap edebilir bu noktada. Yakıcılığı ve acılığı tabi ki biraz daha düşük olgun hasatın fakat daha olgun aromalar, zeytin aromaları mevcut.

Merhaba, yazın 2 sefer 5lt sipariş etmiştik. Çok memnun kaldık ama bu yakıcılık kriteri açısından dediğiniz gibi biraz hafif kaldı. Biraz önce erken hasat sipariş ettim, merakla bekliyorum.

İlker bey, memnun kalmanıza çok sevindik.

Erken Hasatı hazırlayarak yarın kargolarız diye düşünüyorum. Hasat dönemi olduğu için birer gün rötarlı çıkarabiliyoruz kargoları. Sabah 6'da kalkıp akşam 23.00'e kadar mesaideyiz bu sıra, hoş görün :)

Bu da görmemişin yağı olmuş pozumuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 19 Ekim 2017; 23:43:4 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

n11 de hala satılıyor

Sağolsunlar =)

Merhabalar,

İlker bey, memnun kalmanıza çok sevindik.

Erken Hasatı hazırlayarak yarın kargolarız diye düşünüyorum. Hasat dönemi olduğu için birer gün rötarlı çıkarabiliyoruz kargoları. Sabah 6'da kalkıp akşam 23.00'e kadar mesaideyiz bu sıra, hoş görün :)

Bu da görmemişin yağı olmuş pozumuz :)

Saçlar gittikçe azalıyor mu ne? :)

• onat kullanıcısına yanıt
    Galiba yavaş yavaş yaşlanıyoruz :)

zeytinyağın pahalı diyen duydukça bir tel düşüyor kafadan :)) Böyle bir emeğe paha biçilmesi mümkün mü bilmiyorum.

Bu ara yorgunluk çok, sabah 6 akşam 23.00 eve giriş ve çıkış saati. Öyle masabaşı mesaisi gibi değil, tarlada, yağhanede :) Masabaşı çalışanlar alınmasın, mühendis ve eski bir beyazyakali olarak konuşuyorum, her işin zorluğu ayrı ama...

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    valla bilemedim hocam bizim mühendis gurmelerden iyi not aldı aldık bizde bakalım

yağ fabrikasında calısıyorum analize bile sokacaktık yağı
    bimdeki reviera diye bi marka 2lt 27 tlye satıyor
    bime biz veriyoruz yağı değerleri iyi olmazsa geri dönüyordu yağ bunumu alsam dedim bi an
  • 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.