Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.416
Cevap
553
Favori
1.275.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sezon kampanyadan haberimiz olmamıştı, hazırlık yapmamıştık o yüzden. Öyle olunca kurulu düzeni değiştiremedik:)

Bu sezon 11.11 de yeni hasat ürünler olacak.

Hatta bu günden itibaren verilen erken hasat siparişleri filtresiz olarak yeni sıkılan ürünlerden gönderilecek. Yarın sıkmaya başlıyoruz, o kadar taze yani :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce bir arkadaş "ödüllü zeytinyağı markası" ile "ödüllü zeytinyağı" farkına dikkat çekmişti. ben de öneri olarak zeytindostu derneğinin bir dijital platform üzerinden satış yapmasının güzel olacağını ifade etmiştim. şimdi diyorum ki, dernek tarafından en azından, bütün üyelerin ürününü değil de, her sene düzenlenen yarışmalarda ödül almış ürünlerin satışının yapıldığı bir site kurulabilir. marka kendi satışını ayrıca yapar, bahsettiğim sitede de tüketiciye ödüllü seriyi sunmuş olur. böylece "aslında o ürün kendi ürünleri değil, yarışma için piyasadan özel olarak bulup gönderdikleri bir ürün" ya da "bu marka mı altın madalya almış? yarışmalara güvenmiyorum arkadaş!" türünden dedikoduların önüne geçilir diye düşünüyorum.
    özgür bey çok mu ütopik bir beklenti bu dediklerim? tabi biz derneğin yapısını, iş yapabilme olanaklarını bilemiyoruz. içeriden birisi olarak bunu siz daha iyi değerlendirirsiniz. en azından bir dernek toplantısında tüketicilerin böyle bir talebi olduğunu iletebilirseniz çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 13 Ekim 2017; 13:42:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

Geçen sezon kampanyadan haberimiz olmamıştı, hazırlık yapmamıştık o yüzden. Öyle olunca kurulu düzeni değiştiremedik:)

Bu sezon 11.11 de yeni hasat ürünler olacak.

Hatta bu günden itibaren verilen erken hasat siparişleri filtresiz olarak yeni sıkılan ürünlerden gönderilecek. Yarın sıkmaya başlıyoruz, o kadar taze yani :)

Hadi bugünden verelim de, fiyat ne olacak? Hayrıma yollayacam dersen,bilemem tabi
  • Bence şöyle yapalım, siz bana hayrina bi teneke yag parasi gönderin, nasil fikir? :)

Ne demek istediginizi anlamadim kusura bakmayin. Mevcut fiyatlar internet sitemizde, indirim kuponu da var foruma özel. Ben daha ne yapayım efendim:)

• Bu ara bilinmedik zeytinyağların denedim:

Ezine peymar tarafından 20 TL/kg a satılan sızma zeytinyağı yoğun bir çimen-meyve kokusu var, acılık yok. Ancak firmanın peynirleri çok güzel ve uygun fiyatlı.

PEYMAR S�T �R�NLER�
    Zeytinya�� | PEYMAR S�T �R�NLER�
    https://www.peymar.com.tr/c-2690-Zeytinyagi.html

Köfteci Yusufta satılan İznik zeytinyağında genel zeytinyağı kokusu var ve acımsı. Tombul şişede 25 TL/kg

• quote:

N11, 11 kasımda kullanmak üzere deli gibi kupon dağıtıyor şu an. Geçen sene 11 kasımda ortalık yıkılmıştı:)

Teşekkürler

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    n11 den kupon almak mesele. cok cabuk bitiyor.siz uygun fiyat yapsanizda sitenizden alsak olmaz mi ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

n11 den kupon almak mesele. cok cabuk bitiyor.siz uygun fiyat yapsanizda sitenizden alsak olmaz mi ki?

Üstad merhabalar,

Gerçekten özenerek ve kaliteyi bozmamaya çalıştığımız için sinirli miktarlarda ürettiğimiz urunlerimiz cogu market rafindaki urunler ile benzer fiyatlarda. Hatta kimilerinden daha uygun. Foruma da %15 indirim veriyoruz her ay ve şu anda da aktif kuponumuz var :) forum ahalisine daha ne yapalım bilemedik :)

n11 kampanyası sadece başka bir fırsat, geçen sene çok hazırlıksız yakalanmistik, komik olmuştu bizim için :)

Bu arada forumu kendi markam ve ürünüm ile domine etmeyi sevmiyorum, biraz öyle olmuş gibi olabilir son mesajlar üzerine, kusura bakmayın lütfen. Muhabbetin gelişi öyle oldu biraz...

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullah sancak

daha önce bir arkadaş "ödüllü zeytinyağı markası" ile "ödüllü zeytinyağı" farkına dikkat çekmişti. ben de öneri olarak zeytindostu derneğinin bir dijital platform üzerinden satış yapmasının güzel olacağını ifade etmiştim. şimdi diyorum ki, dernek tarafından en azından, bütün üyelerin ürününü değil de, her sene düzenlenen yarışmalarda ödül almış ürünlerin satışının yapıldığı bir site kurulabilir. marka kendi satışını ayrıca yapar, bahsettiğim sitede de tüketiciye ödüllü seriyi sunmuş olur. böylece "aslında o ürün kendi ürünleri değil, yarışma için piyasadan özel olarak bulup gönderdikleri bir ürün" ya da "bu marka mı altın madalya almış? yarışmalara güvenmiyorum arkadaş!" türünden dedikoduların önüne geçilir diye düşünüyorum.
    özgür bey çok mu ütopik bir beklenti bu dediklerim? tabi biz derneğin yapısını, iş yapabilme olanaklarını bilemiyoruz. içeriden birisi olarak bunu siz daha iyi değerlendirirsiniz. en azından bir dernek toplantısında tüketicilerin böyle bir talebi olduğunu iletebilirseniz çok iyi olur.

Abdullah beycim mesajınızı gözümden kacirmisim, kusura bakmayın.

Ben bu mesajınızı ileteceğim, söz. Bunun uluslararası bir örneği NYIOOC ödülü alan markalar için var. Ödüllü yağları satıyorlar açtıkları mağazada.

Kimi firmalar dediginiz gibi yarismalik urun üretiyorlar ve bunu ayrı satıyorlar. Kimileri ise urettikleri partinin tümünü temsil eden numune ile katılıyorlar ve bunu satıyorlar. Kimileri ise yarışmaya başka numune gönderip, başka urun de satıyor olabilirler :)

Biz mesela erken hasatı tum partiyi temsil edecek bir numune ile yarismaya sokacagiz. Zaten sınırlı bir üretim, böyle atraksiyonlar benim için ciddi zahmet. Sattigim urun neyse ona bakarim.

• quote:

N11, 11 kasımda kullanmak üzere deli gibi kupon dağıtıyor şu an. Geçen sene 11 kasımda ortalık yıkılmıştı:)

N11 den kuponla zeytinyağı alınmıyor zira market-gıda ürünlerinde geçmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

Geçiyor hocam geçen senede kuponlarla market alışverişi yapmıştık.

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_halil

quote:

Orijinalden alıntı: x15

quote:

Geçiyor hocam geçen senede kuponlarla market alışverişi yapmıştık.

Ben her ay zeytinyağı alıyorum.Kupon geçmiyor ama 11/11 özel demek ki..

• Bu gün siktigimiz erken hasatın sıkım sıcaklığı:)

Asit: 0.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 14 Ekim 2017; 23:54:18 >
  • Forumu sürekli takip ediyorum daha önce italyan yunan ispanyol zeytin çiftcilerinin agaca gözü gibi bakarak agaç başı ortalama 70 KG zeytin aldıgını yazmıştık.

Bu ülke hasattan hasada çiftci bahçeye ugradıgı için agaç başı 10 20 kg zeytin alan zil takıp oynuyor.

Ondan sonra hasatttt çok az yaaaaa bahaneleri ile litresi 40 TL den yag akutuyorlar .

İtalyda bir işci 1200 Euro maaş alırken 5 euro gibi komik fiyatlara zeytin yağı alıyor

bizde ise 300 euro işci ücreti 7,7 euro yagın litresi. Bu kabul edilebilir birşey değil.

Türkiyede kaliteli bir zeytinyağının edecegi fiyat en fazla 20 TL dir gerisi balon üfürme fiyattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarrrr

Forumu sürekli takip ediyorum daha önce italyan yunan ispanyol zeytin çiftcilerinin agaca gözü gibi bakarak agaç başı ortalama 70 KG zeytin aldıgını yazmıştık.

Bu ülke hasattan hasada çiftci bahçeye ugradıgı için agaç başı 10 20 kg zeytin alan zil takıp oynuyor.

Ondan sonra hasatttt çok az yaaaaa bahaneleri ile litresi 40 TL den yag akutuyorlar .

İtalyda bir işci 1200 Euro maaş alırken 5 euro gibi komik fiyatlara zeytin yağı alıyor

bizde ise 300 euro işci ücreti 7,7 euro yagın litresi. Bu kabul edilebilir birşey değil.

Türkiyede kaliteli bir zeytinyağının edecegi fiyat en fazla 20 TL dir gerisi balon üfürme fiyattır.

Kusura bakmayın kıyaslamaniz oldukça temelsiz.

Söylediğinizin tam tersini yapan, zenyinliklerden cikmayan bir ciftciyim. Bahsettiğiniz kaliteli yağı sizin söylediğiniz rakama satmam demek zarar etmem demek.

Yurt dışındaki asgari ücretle turkiyeyi kiyasliyorsunuz da fiyattaki carpiklik sadece zeytinyağında mi? Eti avrupada adam kac euroya yiyor siz kaç euro ya yiyorsunuz? Benzini de hesaplayın kıyaslayın aynı mantıkla.

Gelin benim ürettiğim bu ürünü 20 liraya üretin -satin demiyorum, üretin- ben meslegi birakirim, bu isi bilmiyormuşum derim. Her sene %10 enflasyon var bu ülkede, zamlar belli, bas bas bağırıyorsunuz. Sonra zeytinyağı neden pahalı.

Soru bu değil, soru hayat neden bu kadar pahalı???

Yapmayın bu kadar çiftçiye üreticiye vurup durmayın...

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Özgür bey 2-3 sene önce kaliteli zeytinyağının litresi 12-13 tl idi. Aterna, Nermin hanım gibi üreticiler 5 litre yağı 60 tl civarı satıyorlardı. Son 2 sene ürün az çıktı gerekçesiyle fiyatlar 25-30 tl seviyesine yükseldi. Bu yıl zeytin bol deniyor, basit hesaplamayla 12-13 tl üzerine enflasyon farkını eklediğimizde 17-18 tl den satılması gerekmez mi?

Tüm sektörlerde dolar pahalandı, ürün az çıktı gerekçesiyle artan fiyatlar nedense sözkonusu bahaneler ortadan kalkınca eski seviyesine dönüş yapmıyor. Üretici veya ithalatçı o fiyatı kendisine kazanılmış hak olarak görüyor. Bununla ilgili onlarca örnek verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bien -- 15 Ekim 2017; 12:52:47 >
  • bien kullanıcısına yanıt
    Cok haklisiniz...

2012 senesinde sızma zeytinyağının üretici fiyatı 4 5 tl arasına indi. O zaman da yağın ederi o rakam değildi fakat zarar ede ede sattı pek cok üretici. Anca belli başlı firmalar bu işten kar edebildi. Saydığımız firmalar da içinde. Akıllı davrandılar çünkü, nitelikli urun elde ettiler.

Bunun yanında %10 enflasyon reel enflasyon rakamları ile bence kesinlikl3 örtüşmüyor. Enflasyon sepetinde pinpon topu var pinpon:))

Lütfen 2 3 sene önceki mazot fiyatlarına bakın. Döviz fiyatlarına bakın. Işçilik fiyatlarına bakın. Enerji fiyatlarina bakin.

Hem iyi urun isteniyor, hem komiliden daha ucuz satayim isteniyor, nasil olacak bu iş anlamıyorum, oyle bir yol bulamiyorum.

• Komili benzeri firmalar şu an geçen sezonun yağını satıyorlar. Maliyetler eski sezonun maliyeti.
    Yeni hast ürünler çıkınca fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum.
    Tariş'in alım fiyatları açıklandığında fiyat seviyesi ile ilgili genel bir kanaat edinebiliriz.

" Edremit Ziraat Odası Meclis Başkanı Cahit Çetin: "300 bin ton ile zeytinyağında dünya ikincisi konumuna gelebiliriz"

BALIKESİR - Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifleri Eski Başkanı ve Balıkesir'in Edremit Ziraat Odası Meclis Başkanı Cahit Çetin, rekolte tespit çalışmaları tamamlanan Türkiye'deki zeytinyağı üretimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çetin, bu yıl 300 bin ton zeytinyağı rekoltesi ile dünya ikincisi durumuna gelineceğini bildirdi."
  • bien arkadaşımın analizini destekliyorum.

Bu ülkede çiftci maalesef tembel ve devlet insanımıza çiftcilik egitimi vermedigi için bilgisiz.

Ahırdan hayvan çıkarmadan sadece samanla besicilik yapıp yeme para yetiştiremiyoz yaaaa diye söylenmek ne demek balkanlara bir gitsinler bakalım hayvanlara çok soguk kar kış olmadıgında saman veren bir çiftci görebileceklermi.

Meraya hayvan çıkarmaya üşenen çifci yüzünden ve her kurbanda %25 zammı kendine hak grüp fiyat düşürmeme olayı var.

Kimse z.yagının maliyeti yüksek demesin. Bunca tembellige ve verimsizlige ragmen DİP ZEYTİN KULLANILMADIGINI var saysak bile ki her üretii dip zeytini yagda kullanır. bu durumda bile maliyet 10 TL yi geçmez 10 TL maliyetli ürün 40 TL olmaz olmamalı.

Bazıları unutmuş olabilir ama hatırlatayım bu ülkede asgar ücret 1400 TL 2 çocuklu bir aile yılda 40 LT z.yag tüketir bugün ki fiyatlarla bu ailenin 1 yıllık z.yaga verecegi para asgari ücret kadar.

EL insaf.

Bu arada Edirne'de keşanda ve o bölgelerde birçok kişi hafta sonları yunanistana bulgaristana geçer.

Cevizi
    Zeytinyağı
    Badem
    Et
    Kaşar

VB birçok ürünü neredeyse yarı fiyatınaa ve Tr nin iki kaltı kaliteli malı alır gelir.

• bien kullanıcısına yanıt
    Benim bu zamana kadar gördüğüm, o rekolte tahmini hiç tutmuyor :) umarım o şekilde olur

Canakkalenin geyikliden sonraki bölümü sıkıntılı. Keşke körfezdeki kadar zeytin olsa bizde de bu sene.

Bu arada ben zeytinyağı fiyatlarının pek düşeceğini sanmıyorum. Geçen sene düşmesini bekledim yanildim. Bu sene de umarım yanılırım:)

9da 1 verimle erken hasat ürettim. Bunun yarisi istedigim kalitede cikmadi, toptan zararina elden cikarmak durumundayum. Siktigim yagin da sadece yarısı 0.5 asit cıktı ve bu ürünü satışa koyuyorum kendi markamla. Biriniz bana desin hele, nasıl yapayin 20Tl'ye kaliteli zeytinyağı? :)

O yüzden erken hasatiniz çok pahalı denince bu ara biraz cinlerim tepeme çıkıyor, kusura bakmayın :) tam da hasat yorgunluğu ile bazen tatlı sert yazarsam affola :)

Muhabbetle

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.