Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (345. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.414
Cevap
553
Favori
1.273.685
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zanaks

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Köklünün filtre edilmemis yagi cok yogun mudur aroma olarak? Zeytin aromasini severim ama cok yogun sevmiyorum. Guvenasanin yagi yavan gelmeye basladi cidden. 1 litre yeni hasat koklu alip denemek istiyorum.

güvenasa zaten market yağından farkı yok. ama sizin yerinizde olsam filtre edilmişini alırdım. filtresizde fazla zeytin tadı var diğer tatları baskılamış. filtreli olan daha aromatik zeytin çimen yeşillik kokusu var.

Yeni hasat filtre edilmişi yokki, filtresiz hepsi.
  • quote:

quote:

quote:

Köklünün filtre edilmemis yagi cok yogun mudur aroma olarak? Zeytin aromasini severim ama cok yogun sevmiyorum. Guvenasanin yagi yavan gelmeye basladi cidden. 1 litre yeni hasat koklu alip denemek istiyorum.

güvenasa zaten market yağından farkı yok. ama sizin yerinizde olsam filtre edilmişini alırdım. filtresizde fazla zeytin tadı var diğer tatları baskılamış. filtreli olan daha aromatik zeytin çimen yeşillik kokusu var.

evet halen filtre etmemişler bi sorun ne zaman çıkacakmış ürün. 1 lt alacaksanız filtresizi de deneyebilirsiniz. ben 15 lt aldım filtresiz filtreli çıkınca 5 lt daha alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet halen filtre etmemişler bi sorun ne zaman çıkacakmış ürün. 1 lt alacaksanız filtresizi de deneyebilirsiniz. ben 15 lt aldım filtresiz filtreli çıkınca 5 lt daha alacağım.

Mail attım bakalım. Filtresiz cidden ağır gelir bana. bir de 1 litre alıyorsun 10 lira kargo ücreti koyuyorlar. Filtre edilmişi gelirsin 15-20 güne, direkt 5 litre alırım.

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    aynen 5 lt filtreli alın. aslında foruma kampanya yapsalar 5lt kargo onlardan olsa güzel olur

• quote:

aynen 5 lt filtreli alın. aslında foruma kampanya yapsalar 5lt kargo onlardan olsa güzel olur

Köklü alan yokki senden başka, yapmazlar mantıken.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Hihi😁😀 bana yapsınlar o zaman

• Zetaya bir eleştiri getireyim müsadesiyle:)

Burası sert bir mecra, firmaların günaydın mesajları ve kahvaltı tabakları paylaştığı facebook sayfası değil.

Özem yazamıyor mesela, siz '' biz buradayız'' diyorsanız bu bir artıdır öncelikle

Klasik 10kg'dan 1litre yağ sıkıyoruz muhabbeti yapmışsınız, doğrudur cinse ve hasat zamanına göre çok değişiyor bu işler, adam öbür tarafta 3kg halhalı cinsi zeytinden 1 litre yağ alıyor olgun hasat.

Bu nedenle aynı cins yağla ve butik üreticiyle kıyaslayacağım

Zeytinselinden 5litre erken hasat memecik siparişi verdim 106 tl, yarım litrelik şişede isterseniz 17tl, butik ve organik üretim yapan hepimizin artık ezbere bildiği uluslararası yarışmalardan ödül alabilen kataloklara girebilen bir firmadan bahsediyoruz.

İki markanın üretim ölçeği farklı olabilir, ufak tefek aroma farkları olabilir(sizinki çağladır, diğeri yeşil domates kokuyordur misal), yani kabaca denk rünlerden bahsediyoruz.

Ama arada fiyat anlamında UÇURUM var yahu UÇURUM:/

Şimdi siz bana kalite anlamında da bu uçurumun olduğunu ispatlarsanız bu tartışma biter, ondaki polifenol değeri 200-250'yi geçmez bizimki 500'ün altına düşmez diyebilirsiniz, Ondaki peroksit 8 bizimki 1'i geçmez diyebilirsiniz, vs. vs.

Yeter ki somut bir şeyler söyleyin buradaki insanların algısı gerçekten çok açık ama 10kg zeytin=1litre yağ muhabbetini yapmayın artık lütfen

En son siparişi oradan verdiğim için zeytinseliyle karşılaştırdım, siz oraya kendi tercihiniz olan markayı karşıyada özem dahil uçuk fiyatlı tüm markaları koyabilirsiniz benzer kriterleri karşılayan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sermaye düşmanı değiliz.
    Damak tadı için harcanan parayada itirazımız yok.
    Eleştiriler tamamen genel tüketici penceresindendir.
    Hedef kitlemiz A++ müşterimiz kapıda kuyruk dersiniz ona da eyvallah.
    Hatta hepsini ihrac ediyoruz parasıyla bile yağ yok derseniz daha çok seviniriz.

Şu kurtarmıyor muhabbeti hariç
  • İstanbul seyhanlar markette Kristal marka üzerinde soğuk sıkım yazan sızma 5lt teneke zeytinyağı 80-TL idi. almak isteyenler değerlendirebilir? ben geçen hafta 2ltsi 32 tl'den kırlangıç almıştım.
  • Sevgili dostlar,

Zeytinyağını filtresiz tüketmeyi sevebilirsiniz ( ki yeni sıkım yağlarda enfes olur, bu ayrı mesele) , ancak yağ filtre edilmezse posa içindeki doğasından gelen yabancı maddelerden ( karasu, nem vs ) ötürü kısa sürede bozulmaya başlar.

Üç dört sene önce kendimiz şöyle bir basit deney yaptık;
    Marasca tipi koyu cam şişelerde aynı yağı filtreli ve filtresiz olarak ambalajlayıp, güneş görmeyen bir ortamda, spot altında ve gün ışığı gören ayrı ayrı yerler de 6 ay beklettik. Yağın filtreli ve filtresiz olarak doluma giriş değerleri:
    Asit: 0,47
    Peroksit : 6,35
    K232 : 1.62
    K270 : 0.12
    Delta7 : 0,37
    Etil ester : 16
    Tat : yakarlık ve yoğun mevsemlik
    Zeytin tipi: memecik
    Yöre : Tire - Torbalı

6 ay sonra;
    Filtesiz yağda asit 0,65'lere çıkmıştı ve diğer değerler etil ester ve delta7 hariç ( ki bunlarda da sapma vardı ) %25 lere varan yükselmeler mevcuttu. Bu yükselmeler güneş görmeyen ortamda bulunan amblajdaydı. Spot ve gün ışığı altında olanlarda özellikle asit, peroksit ve spektro değerleri çok daha fazla bozulmuştu.

Filtreli yağda ise maksimum sapmalar %10 civarında kalmıştı. Yani filtreli yağ tazeliğini koruyabilmişti. Sonuçta zeytinyağı gıda ürünü. Kars kaşarı ya da şarap tüketmiyorsak gıda da aradığımız tazelik olmalı. Yıl boyunca da zeytinyağı üretimi olmayacağına göre illaki demiyorum ama ( tercihlere saygım sonsuz ) , filtreli zeytinyağı tüketiniz. Eğer siz filtresiz yağları seviyorsanız da ılık bir ortamda, oda sıcaklığında yağınızı 1 ay kadar dinlendirip, başka bir kaba posasını dibinde bırakarak aktarınız.

Sevgiler.

• Baha oktav B kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparuhh -- 30 Aralık 2016; 14:14:21 >
  • asparuhh A kullanıcısına yanıt
    Mesajı eksik okumuşsunuz, ben de peynir ve şarap gibi ürünlerde yeni değil yıllanmış ürünlerin daha kaliteli ve tercih eilmesi gerekn ürübler olduğunu yazdım,
    Zannedersem hızlı okuma yapmışsınız,

Selamlar

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Eleştiriniz ve öneriniz için tekrar teşekkür ederiz.
    Tabiki de müşteri talebimiz sadece 2 lt de indirim olarak değil 2-5 hatta 18 lt bazında yüksek litrelerde üretim ve satış talebi çok fazla geliyor.Bizde bu talepler karşısında 2 lt ürün üretip talep edilen bu üründe bir kampaya yaptık. Yine de ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baha oktav

Sevgili dostlar,

Zeytinyağını filtresiz tüketmeyi sevebilirsiniz ( ki yeni sıkım yağlarda enfes olur, bu ayrı mesele) , ancak yağ filtre edilmezse posa içindeki doğasından gelen yabancı maddelerden ( karasu, nem vs ) ötürü kısa sürede bozulmaya başlar.

Üç dört sene önce kendimiz şöyle bir basit deney yaptık;
    Marasca tipi koyu cam şişelerde aynı yağı filtreli ve filtresiz olarak ambalajlayıp, güneş görmeyen bir ortamda, spot altında ve gün ışığı gören ayrı ayrı yerler de 6 ay beklettik. Yağın filtreli ve filtresiz olarak doluma giriş değerleri:
    Asit: 0,47
    Peroksit : 6,35
    K232 : 1.62
    K270 : 0.12
    Delta7 : 0,37
    Etil ester : 16
    Tat : yakarlık ve yoğun mevsemlik
    Zeytin tipi: memecik
    Yöre : Tire - Torbalı

6 ay sonra;
    Filtesiz yağda asit 0,65'lere çıkmıştı ve diğer değerler etil ester ve delta7 hariç ( ki bunlarda da sapma vardı ) %25 lere varan yükselmeler mevcuttu. Bu yükselmeler güneş görmeyen ortamda bulunan amblajdaydı. Spot ve gün ışığı altında olanlarda özellikle asit, peroksit ve spektro değerleri çok daha fazla bozulmuştu.

Filtreli yağda ise maksimum sapmalar %10 civarında kalmıştı. Yani filtreli yağ tazeliğini koruyabilmişti. Sonuçta zeytinyağı gıda ürünü. Kars kaşarı ya da şarap tüketmiyorsak gıda da aradığımız tazelik olmalı. Yıl boyunca da zeytinyağı üretimi olmayacağına göre illaki demiyorum ama ( tercihlere saygım sonsuz ) , filtreli zeytinyağı tüketiniz. Eğer siz filtresiz yağları seviyorsanız da ılık bir ortamda, oda sıcaklığında yağınızı 1 ay kadar dinlendirip, başka bir kaba posasını dibinde bırakarak aktarınız.

Sevgiler.

0.47 den 0.65 e çıkması ki filitreli üründe de 0.52 ye çıktığı düşünülür ise ciddi bir fark mıdır 0.8 asit altı sızma zeytinyağı kabul ediliyor sonuçta zeytin tadını baskın olarakmseven birisi için hala tercih sebebi olmaz mı sonuçta o yağı üretici 0.65 asit çıksa idi gene aynı özellik ile satacaktınız gene sızma olacak idi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba ; Öncelikle eleştiriniz için teşekkür ederiz. İlk mesajımda da belirttiğim gibi konu çok hoşuma gitti ve görevli olduğum marka hakkında birçok mesaj okudum kimi eleştiri yanlış bilgi içeriyor, kimi kullanıcılar soru sormuşlar havada kalmış bunları elimden geldiği, dilimin döndüğü kadar cevaplamak maksadı ile üye oldum. Burdaki amacım markamı övmek yada sizlere satış yapmak değil satış kanalımızı arama motorlarından alacak olanlar zaten bulabilir.Bende işim gereği zeytinyağı ile işli dışlı olan biri olarak konuda bulunmak istedim öncelikle bunu belirtmek isterim.

Bahsetmiş olduğunuz firmanın ürününü tatmadım, bu yüzden yorumlamam yanlış olur. Söylemiş olduğunuz değerleride karşı tarafı bilmeden birşey söyleyemem, ancak kendi adıma şunu söyleyebilirim.Dilersenizde sizlerle gerekli evrak ve bilgileri paylaşabilirim. fakat bahsetmiş olduğunuz değerler Zetay için;
    *Üretim aşamasında %0,1 asit ile üretilmektedir(bu değer daha sonra satış noktalarında ısı ışık vb. etkilerle artabilmektedir.Kendi depomuzda sakladığımız ürünler max. %0,3 asit değerine ulaşmıştır 2013 yılı ürünü için)
    *fenol değerlerimiz 100 ml için 61,05 mg kg da da 610 gibi değerleri yakalıyoruz.

bunun dışında zeytinselinin internet sitesine baktığımda evet söylediğiniz gibi 500 ml 20 tl yede var ancak 500 ml 100 liradan 75 liraya düşmüş ürünüde var üründe yeni sezon (2016/2017) yazıyor fakat görselinde floss oleı 2017 ödüllü diyor ( ilgili yarışma nisan 2017 yapılacak diye biliyorum.) bana biraz garip geldi. açıkcası markalar arası kıyaslama yapmak için bence hepsini tatmak daha sonra bunu yapmak gerek Zetay olarak konuşmuyorum. hangi yağı kıyaslayacaksak önce tatmak sonra yorum yapmak lazım mesela yukarda örnek verdiğim ürün fiyatı 500 ml için 100 lira çok uçuk 75 e inmiş olmasına rağmen ama tatmadan yorum yapamam 75 lira yazmışsa üretici mutlaka vardır bir hikmeti...

• quote:

Helal olsun koklu hemen donus yapti. Filtre edilmis yaglar satistaymis telefonla arayip bilgi alabilirsiniz dedi. Galiba site uzerinde yok simdilik sadece. 5 litre alirim yakinda.

• xantorus X kullanıcısına yanıt
    Üretimlerde skt nin 2 sene olduğunu düşünürsek bu çok önemli hale geliyor

• quote:

quote:

Helal olsun koklu hemen donus yapti. Filtre edilmis yaglar satistaymis telefonla arayip bilgi alabilirsiniz dedi. Galiba site uzerinde yok simdilik sadece. 5 litre alirim yakinda.

İlgileniyorlar hediye falan da gönderiyorlar filtreli çıkmışsa ben de alayım. Dostum köklü geldikten sonra kıyaslamali yorumlarını bekliyorum.

• Melihksn M kullanıcısına yanıt
    Biz de üreticilerin sayfada yazmasından memnunuz:)

Polifenol için kilogramda 600'lü değerler çok iyi gerçekten, genelde 150-350 arası değişiyordu benim okuduğum çalışmalarda memecik için, bu değerler zeytinyağınızın ortalama fenol içeriğiyse başka yağ almam söyleyim Deneysel bir çalışmada çıkan kısıtlı bir ürün içinse yine bozuşuruz

Forumda kullanan arkadaşların tadımları da bununla uyumlu, deli çılgın ve yakıcı diyorlar zetay için

Bu değeri şişeye basın herkes bir önünü iliklesin o zaman, buradan analiz raporunu da paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 30 Aralık 2016; 12:47:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yyusa

Şuan haberlerde Zeytin e % 40 zam geldi üstelik bu yıl kalite de düştü, zeytin sineği zarar verdi vs gibi birşey dedi.

Kaynak Fox Haber

Zeytine gelirde zeytinyağına sanmıyorum. O zeytin sineği ve yere düşen zeytinlerden ötürü bu sene sofralık az, zira sofralık zeytinin baya kısmıda zeytinyağı sıkıldı die duydum.
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.