Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (347. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.627
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcroses

ne güzel anlatmis bu ask şevk olduktan sonra sonrakini bir günde sıkar.
    en azından yağ ile uğraşıp bütün yağları soğuk sıkım sanan sonra bunları
    pet şişelere dolduranlardan bir adım önde.

Ben artık bu kadar empati kurmuyorum üreticiyle, istenen fiyatlar ortada ürün de ona göre olacak:)
    Vatandaşın üretim bandındaki zeytinine bakarsanız hepsi mor, zaten 5kg'dan 1 litre yağ aldım diyor ama bloğun başlığı ''erken hasat soğuk sıkım''
    Birde girip zetayın üretim videolarına bakın tüm zeytinler yemyeşil ama ikiside erken hasat.
    Keyifli yazılar var blogda birazda onun için paylaştım:)
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    teorik birseyler var ama daha pratige dokememis.
    zaten neden oldugu da satır aralarında gizli
    köylüye dem vurmus ama kendi de o sarmaldan cikamamis.
    iste bu yuzden gercekten bu isi dort dortluk yapmaya calisan firmalar
    hem maddi anlamda, hem odul hem de takdir anlaminda karsiligini aliyorlar.
  • Melihksn M kullanıcısına yanıt
    sn melihksn

faule ıle top alıp ofsayttan gol atmaya calısyorsunuz 2 gun oncekı fıyatlarınızı guncellemişşiniz ( her hafta takıp edıyordum fıyatlarınıız yıl boyu o fıyat sıtenızde gecerliydi) 27,5 tl olan evoo yu 21,5 duşürmüşünüz buna ragmem kıyaslama yaptgınız markaya gore %10 40 daha pahalı oldugunu ıtıraf edıyorsunuz

saydıgınız malıyet etmenlerı tuaydada farklı degıldır 3 asagı 5 yukarı malıyet farkı olur olmaz... bence odulunuzü malıyete fazlasıyla yansıtıyorsunuz sanıırm en buyuk gıderınız bu
  • valla bursada zeytini aldık 2.5 tlden
    4.1 kg.dan 1 lt zeytinyağı çıktı
    sıkma parası vs derken litresi 12 liraya geldi
    piyasada benim diye satılan zeytinyağlarının YÜZDE95 ine 5 basar.
    Kime tattırdı isem herkes bayıldı.
    O yüzden zeytinyağına çok para vermeye karşıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eudo

sn melihksn

faule ıle top alıp ofsayttan gol atmaya calısyorsunuz 2 gun oncekı fıyatlarınızı guncellemişşiniz ( her hafta takıp edıyordum fıyatlarınıız yıl boyu o fıyat sıtenızde gecerliydi) 27,5 tl olan evoo yu 21,5 duşürmüşünüz buna ragmem kıyaslama yaptgınız markaya gore %10 40 daha pahalı oldugunu ıtıraf edıyorsunuz

saydıgınız malıyet etmenlerı tuaydada farklı degıldır 3 asagı 5 yukarı malıyet farkı olur olmaz... bence odulunuzü malıyete fazlasıyla yansıtıyorsunuz sanıırm en buyuk gıderınız bu

Mayıs 2016 dan bu tarafa internet satış fiyatlarımız;

250 ml EVOO ORGANİK PREMIUM
    21 24,5 27,5

500 ml 35 38,5 41,5

2 lt 112 (aralık ayı boyunca 80 tl idi)

Neyse tartışmak için değil bilgi edinmek bildiklerimi paylaşmak için burdayım , önerileriniz ve mesajlarınız için teşekkür ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Zetayın paylaştığı toplam fenol değerleri gerçekten etkileyici:)

Premium:610mg/kg - Organik:595mg/kg - Evo:430mg/kg

Asit 0.2 çıkmış bu arada 0.1 değil, numuneler 2015'in onu da not düşelim.

Zetay gibi firmalarda ciddi kampanyalar olduğunda eski yeni demeden güvenle alınabilir, 1 senede oluşacak %20-30 o da en fazla fenol kaybına rağmen diğer firma standartlarının hala üstünde kalıyor değerler.

Kalıntı analizi gelmemiş yok sanırım, organik üretim yapan firmaların buna önem vermesini beklerdim.

Link>> https://drive.google.com/open?id=0B0TJmg75S9iAYWl6TVBOdkpUTkk

Merhaba Öncelikle teşekkür ederim size yorumunuz için;

Asit oranına değinecek olur isek Zetay şişelerinde 0,001 asitlik * ibaresi bulunur. * ibaresinin açıklaması ise şişe arkasında *%0,1 asit ile üretilmiştir denilmektedir. 2015 kasım ayında hasat edilen bir ürün 2016 nisanda şişelenmiş ve şişe numunesi 2016 aralıkda analiz edilmiştir.Fabrika depolarında yaz kış stabil 18 derecede bekletilen ürünlerde 9 ay sonunda sadece 0,01 oranında bir asit artışı bulunmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baha oktav

Değerli dostlar,

Bu ay 5 lt Natürel Sızma Zeytinyağımız , zeytin yaprağı çayı ile birlikte satışta. Bu zeytin yaprağı çayı enteresan bir ürün. Biz de satışa çıkarmadan epey araştırdık, zeytinin meyvesi, yağı gibi yaprağıda oldukça faydalı.

Meraklıları için link:

http://m.n11.com/5-lt-avilo-soguk-sikim-naturel-sizma-zeytinyagi-zeytin-cayi-P153371693

Sevgiler.

Hocam ürün hangi bölgenin hangi cins zeytini , karma ürün mü ? Olgun hasta sanırım ürün
    Kaç derecede sıkıldı ürün
    Analiz raporu duyusal analiz sonuçları mevcut mu
    Çiğ tüketimden ziyade sıcak yemek pişirimi için daha uygun sanırım ürün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tuay dediğimizde sanırım kimse kalitesine itiraz etmez, gözü kapalı alınabilecek bir kaç markadan biri.
    Tuay organik zeytinyağının açıklamasına fenolik bileşik miktarı 321 ppm yazmış, ppm milyonda bir anlamında yani daha aşina olduğumuz mg/kg ile aynı anlamda kullanılıyor.
    Analiz raporunu gönderdiler, raporda da toplam fenol değeri 321 mg/kg olarak görünüyor 2015 hasadı bu arada.

Bu değerlerde şaşırtıcı bir şey yok aslında hatta türkiye standartlarında üst sınırda bile diyebiliriz, ben şimdiye kadar aldığım tüm yağlarda 300'ü pek geçmediğini bilerek, inşallah 200'ün altına da inmiyordur diyerek alıyordum
    Zetayın organik yağında bu değerler direkt iki katı(595 mg/kg) asıl şaşırtıcı olan burası:)
    Zeytinyağı temel tüketim maddesi içinde o da var bu da var diyerek sonunda anzer balı gibi ulaşılmaz fiyatlara tırmandırılmasına karşıyım.
    Bana sorarsanız butiklerin hemen hepsi pahalı, zetay dışındakilerin de görüldüğü gibi kalite anlamında üst sınırı belli.

Link>>

• xantorus X kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ürünümüz Tire, Torbalı, Selçuk yöresi soğuk sıkımdır. Bölgemizde, körfez bölgesi kadar erken hasata başlanmadığı için daha geç hasat diyebiliriz.

Sıkım sıcaklığı 30 derece civarı ( 28-30 ) , etil ester toplamları 30 dan düşüktür.

Analiz raporları içinwww.avilooil.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Hem çiğ tüketim hem de yemekleriniz için kullanabilirsiniz.

Saygılarımızla.
  • Üreticilerin de kafası karışık:D

Polifenolün önemi diye söze başlamış, 200mg/L'nin üzeri tercih edilmez diye bitirmiş:/ Birde sayı vermiş üretebilen sayısı 8'den az demiş

Link>>http://www.radikal.com.tr/gusto/tuketiciden-saklanan-zeytinyagi-gercegi-1361377/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polifenol içeren bir sürü gıda var sadece polifenol yüksek diye 2 katı ödemek yerine ucuza az polifenollü yağ alın artan para ile diğer polifenollü gıdalardan alın ha lezzet müthiştir çok fark ediyordur o zaman ödenebilir damak tadı için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xantorus X kullanıcısına yanıt
    Bu bir yaşam biçimi ona katılıyorum öncelikle
    Polifenol diye tek bir mokekül yok zaten, farklı besinler farklı fenolik bikeşikler içeriyor.
    Çayda flavonoidler var, zeytin yağında tokoferoller-oleuropein vs uzar gider, bana kalırsa olgun ve erken hasat birlikte kullanılmalı fenol çeşitleri farklı.
    Hatta doğal antioksidanları sentetik antioksidanlarla(bha-bht) karşılaştıran çalışmalar var, sonuçları yazarsak burayı komple karıştırır girmeyelim.

İki katı para verelim demiyorum ben, öyle bir cümlemi de gösteremezsiniz zaten:) ama şuan bu verilerle tuay'ı arayıp aynı cins zeytinden yarı polifenollü yağı zetaydan daha pahalı satıyorsun ''sen hayırdır'' diyebilirsin.
  • Herkese iyi akşamlar. Uzun zamandır işlerin yoğunluğundan yazamıyordum. Ülkemizde üretilen her zeytinyağının ayrı bir tadı ve nefaseti vardır. Ama yıllardır Edremit çeşidi hariç diğer zeytinlerden üretilen yağlar hep ikinci kalite olarak borsada işlem görmüştür. Polifenol değeri bakımından memecik cinsi yağımız iyi koşullarda üretildiğinde çok yüksektir. Ama meyvemsilik ve yakıcılık dengelemesinde genelde Edremit cinsi zeytinden üretilen yağlar tercih edilir. Amacım herhangi bir yöreyi veya markayı kötülemek değil. Keza zetay,tuay ve zeytinselini tatmış bir üretici olarak.iyi akşamlar
  • Selatin yağ miktarını hem şişe hem tenekede ''gr'' olarak veriyor.

750gr şişe 825ml eder yoğunluk farkından dolayı.

Olması gereken bu aslında yazım hatası yoksa.

Ek: Gr>Ml için 1.1 ile çarp / Ml>Gr için 0.9'a böl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 4 Ocak 2017; 11:12:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    Zeytinyağının litre üzerinden satılması mantıklı ancak zeytini de kilo ile değil cc ile satıyorlar. Çoğu kişi dikkat etmediği için 1 kilo aldım sanıyor, halbuki net 700-800 gr falan oluyor galiba.

Selatin hangi ürünü aldınız, yorumunuzu ve fiyatı yazar mısınız?
  • Tv'de canlı canlı zeytinyağı analiz raporu, 251 polifenollü

Bize de gönderme var, bazı müşterilerimiz iyi bilir diyor:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 4 Ocak 2017; 19:12:29 >
  • bien kullanıcısına yanıt
    Ben sitesinde görüp yazmıştım ama alıp kullanan forum üyemiz Gr değil Ml cinsinsen olduğunu söylemiş bu durumda sitesindeki görsel yanıltıcı selatinin, ayrıca tadım notlarını da eklemiş.

quote:

Çoğu arkadaş Selatin marka zeytinyağını merak etmiş, ben 4 şişe erken hasat tükettim arkadaşlar yaklaşık 3 litre... 2016 sezonunda, 7 ayda tükettim neden? çünkü bitmesin istedim.. mükemmel bir yağ, Renk sarımsı açık yeşil, ilk açılış notasında kesinlikle taze kesilmiş çimen kokusu, yeşil çağlayı ısırınca açığa çıkan kokular vardı( bu kokuları hiçbir zeytinyağında almadım şimdiye kadar) , sonradan yeşil zeytin kokusu geliyor, tadınca kesinlikle ağır değil çok taze ve yoğun lezzet alıyorsunuz, boğaz girişinde hafif bir yanma oluyor 8-10 saniyelik, kesinlikle rahatsız edici değil, hoşnut edici... Benim aldığım duygular bunlar, ama pahalı mı evet pahalı, ayrıca şu ml saçmalığı bunlarda da var, 750 ml şişe 30 lira idi ve içinde 672 gr yağ var 🙁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 4 Ocak 2017; 20:47:26 >

• Hafızam iki gündür beynimi taciz ediyor, daha önce zetaydan analiz sonucunu yine ben paylaşmıştım, buldum baktım ve oradaki değerlerin son paylaşılanla alakası olmadığını gördüm, 2016 nisan ayında istemişim dolayısıyla 2015 hasat yağların sonuçları olsa gerek çoktan şişelenmiştir o güne kadar, son gönderilen analiz 2015 ürünlerine ait zaten ve analiz tarihi ocak 2016 dolayısıyla aynı ürünlere ait iki farklı rapor çıkıyor ortaya.

İlk rapordaki değerler tipik türk zeytinyağlarıyla uyumlu 300'ü pek geçmeyen 193-311 arasında değişen değerler, yeni gönderdikleri raporu yukarıda paylaştık zaten değerler direkt iki katı.

İlk analizle birlikte zetayın gönderdiği açıklama da aşağıda/tarih 19.04.2016
    ''İncelemenizi rahat yapabilmeniz açısından raporun ilk sütunu uluslar arası kabul gören değerler, ikinci sütun Türk gıda kodeksine uygun değerler, diğer sütunlar ise Zetayın kendi bahçesi ve yine tüm işlemlerini kendi yaptığı ( yetiştirme hasat bakım vb. ) şahıs bahçelerinden alınan ürünlerin raporudur. Ek olarak iyi bir zeytinyağında kabul görebilir fenol oranı min. 150 dir 150 ve üzeri tüm değerler kaliteli yağı göstermektedir''

Paylaşılan ilk analiz raporu
    drive.google.com
    Z E T A Y - İLK - Google Drive
    https://drive.google.com/open?id=0B0TJmg75S9iAbEd1TjRVbmZfeVk

Paylaşılan ikinci analiz raporu

Aynı ürüne ait bu kadar farklı değerler laboratuar farkı mıdır?

Bir firma sahibi (Adalı efe/Ferhan arman)biz polifenol testlerini italyada yaptırıyoruz ''türkiyede sonuçlar hatalı çıkabiliyor'' demişti aslı var mı?

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 24 Şubat 2017; 3:22:33 >
  • Köklü siteye koymuş filtre edilmiş yağı. 5 litre yağ, 2kg az yağlı gemlik siyah zeytin, 2 pakette zeytinyağı baharatı aldım. Kargo dahil 170 lira girdi. Aynı gün kargoluyorlar heralde. Yarın gelir, yorumlarım a dan z ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 6 Ocak 2017; 10:40:52 >
  • 
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.