Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (344. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.786
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    oncelıkle foruma hosgeldınız

uretıcızılerımızın forumda artarak bız tuketıcılerle buluşması cok hoş

zetay burada oldukca merak edılen bır marka ama denemesı ve tuketmesı yurek ısteyen bır marka ( dıger butık uretıcılerımize göre fıyat babında kalıteden suphemız yok )

ıznınızle iki sorum olucak

zetay neden bu kadar pahalı bır marka best 20 dekı derecenıze baglı olarakmı tuketıcıye pahalı fıyatan sunuyorsunuz ( üretim maliyetlerı dıye soze gırmeyın lutfen)

yenı sezon urunlerınız subat mart gibi satısa sunuyorsunuz diger butık markaların bır cogu satıs yapıyor yenı sezon.. biz tuketıcılerın kafası karıstı sız neden 3 4 ay tanklarda dınlendırıyorsunuz dıger uretıcıler daha az sure dınlendırıyor dogrusu nedır bunun bızı aydınlatırmısınız

tsk ler
  • Zetay premium 250ml= 27.5₺ Başka sözüm yok hakim bey.
  • Muhtemelen kasımda sıkılan yağın martta şişelenmesi kar maksimizasyonuyla alakalı, iki yarışmaya girelim flos olei yada olive japan etiketini de yapıştıralım ucuza gitmesin durumu olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Böyle ara dönemlerde yağ alırken yeni sezon olduğunu teyid ettirin, sitedelerinde belirtmiyor çoğu firma, butiktir geçen seneden yağ kalmaz diye düşünmeyin, en son tuay'ı aradım eski sezonmuş satıştakiler, yeni sezon ocaktan sonra denildi.

Sitelerinde büyük puntolarla ve özellikle YENİ SEZON die belirtilmiyorsa eski sezon demektir. Çoğu firma yeni sezon satışına başlamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melihksn

Merhaba arkadaşlar, internette dolanırken konuyu gördüm ve kısıtlı vaktim ile okuyabildiğim kadarını okudum.Ben geçtiğimiz sayfalarda yeri geldiğinde övülen yeri geldiğinde eleştrilen Zetay firmasında görev yapmaktayım.Ve siteye üye olup sorulan sorulara cevap vermez isem kendimi rahat hissedemeyecektim. Okuyabildiğim kadarı ile ve bundan sonra takip edebileceğim kadarı ile sorularınıza dilimin döndüğünce cevap vermek isterim.

Öncelikle yeni hasat (2016) yağlarımızın satış tarihi 2017 Ocak-Şubat aylarıdır. Hasadımız Kasım ayında yapılmıştır.Ürünlerimizi yaklaşık 3-4 ay kadar tanklarda dinlendirip İçerisindeki posadan arındırdıktan sonra şişelemkteyiz.Buda Şubat sonu mart başını bulmaktadır.Yukarıda memecik zeytini hasadı kasım aralıkta olur mayıs ayında üretildiği yazıyor şişede firma ile görüşün diye bir yorum vardı şişe üzerindeki tarihler şişeleme anına aittir ürünlerin hasat tarihine ait değildir. Ürünlerimiz şişelendiği ana kadar özel tanklarda yaz kış 18 derece sabit oda sıcaklığında bekletilmektedir.Buda ürünlerde fenol,tat ve aroma kaybını engellemektedir.

**Yine yukarıda yılbaşı kampanyası ile sattığımız 2 lt ürünün erken hasat olmadığı söylenmekte ürünümüz 2015 yılına ait evoo çeşidimizin erken hasat soğuk sıkım yağıdır.

**Zetayın yurt dışındaki başarıları sorulmuş; 2014 yılında ilk hasadımızdan sonra yurt dışında 9 altın 2 gümüş madalya almış bulunmaktayız. Bunların en göze batanı 2016 Flos Olei yarışmasında Dünyanın en iyi 20 zeytinyağı(best 20 ) katagorisine girmiş ilk türk firması olmasıdır.

Forumu takip edebildiğim kadarı ile soru yorum görüş ve eleştirilerinize cevap vermeye çalışacağım Dilerseniz 0533 348 48 99 nolu telefondan da merak ettikleriniz için bana ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim...

Ben Zetay firmasına 8.10.2016 tarihinde mail attım ve bir çok butik üreticinin düzenli kampanyalar yaptığını filan söyleyip Zetay'ın bu tür bir uygulaması olacak mı diye sordum

Gelen yanıtta çok yakında kampanya olacak dendi
    (Hatta siz yanıtlamışsınız)
    Bu durumda bir ay kadar beklettim ve özem veya orfiondan da almadım
    Bir ay geçti hala kampanya filan olmadı
    "Çok yakında" tanımının fazla uzadığını düşünerek bir daha sordum - bu sefer de "evet ya olamadı siz sosyal medyadan takip ederseniz haberdar olabilirsiniz" gibi bir cevap geldi- ben de ana alışverişimi bahsettiğim butik üreticilerden yaptım

Kampanyaya dair verdiğiniz bilgiyi de şu sıralar yaptığınız kampanyanın mahiyetini de da bir müşteri olarak pek iyi bulmadım.

Bilginize

Alıp deneyeceğim ama 2 litrelikten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 28 Aralık 2016; 10:41:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Tad olarak yoğun zeytin tadı seviyorsanız orfionu tavsiye etmem.
    Zetay ise firma olarak size açıkca saygısızlık yapmış, sizi gereksiz yere bekletmiş, ama siz gene de alıp deneyeceğim diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 28 Aralık 2016; 10:55:39 >
  • Tavsiye için sağolun - dikkat ederim

"Çok yakında" meselesi tartışmaya açık aslında- bizim çok yakındamız 2 ay derse - benim algım açısından değil diyebilirim ancak

O sebeple kişisel olarak abartmadan olan biteni buraya koymayı tercih ettim
  • Ayşe Özen A kullanıcısına yanıt
    Avilo'dan ben de memnunum ancak forumdaki tek mesajınız bu olunca insanların kafasında soru işareti oluşuyor hanımefendi. Reklam yapmak isterken insanların aklına kötü fikirler sokuyorsunuz...
  • Ayşe Özen A kullanıcısına yanıt
    Ayşe Hanım, afiyet ile tüketin.
    Zannımca sizi bizle ilişkili zannetti forumdaki dostlar. Böyle bir şeyin olmadığını söylememize bile gerek yok diye düşünüyorum.

Yine de ben iddialı bir şekilde şunu savunuyorum; Ülkemizde doğru düzgün iş yapan her firmanın yağı kalitelidir. Ve bizimkinden daha da iyi yağlar elbette mevcuttur. Önemli olan kişisel olarak beğendiğimiz tadı bulabilmekte.

• Bir firmayı övmek için foruma üye olup mesaj atanlara çok teşekkür ediyorum.
    Biz çok safız ya hemen o mesajı okuyup litrelerce sipariş veriyoruz.
  • Zeytinler sıkılalı bir ay oldu. Siz hala yeni sezon bekliyorsunuz.

• Merhabalar,

Sızma yağın dinlendirmesi konusuna izin verirseniz açıklama getirmek istiyorum;

Sıkım işlemi tamamlandıktan sonra yağın filtre edilmesi için oda sıcaklığında 1 gün dinlenmesi yeterlidir. Daha sonra yağ ilk önce toprak filtreden, bir sonraki aşama ise kağıt filtreden geçerek dolum hattına girer. Toprak filtre yağın içinde bulunan posa ve yabancı maddenin ayrıştırılmasına yarar, kağıt filtrede ise yağın içinde bulunan nem alınır ve yağ berrak bir görünüme sahip olur.
    Bu işlemler tamamen mekanik işlemlerdir, kesinlikle yağın kalitesini bozmaz aksine posası alınan yağ , posalı yağa göre daha kalitelidir.

Burda şu çıkıyor karşımıza; eğer bir işletme tamamen doğal yollarla yani bekleterek yağın içindeki posayı çökeltmek istiyorsa uzun zaman bekletmek sorundadır. Malum mevsimin kış olduğunu düşünürsek, stok alanıda sıcak değilse yaza kadar posa ve tortu mümkün değil dibe çökmez.
    Bu durumda belli bir tarih vermek yerine eski stokların satıldığını söylemek daha doğru olur.
    Bu arada yağ standart niteliğini koruduktan sonra eski ya da yeni tüketmek bir şey değiştirmez. Öyle ki benim kendi kanaatime göre geçen senenin yağları daha iyiydi, çünkü bu sene aşırı kuraklık yağda kekremsilik meydana getirdi.

Bir de küçük not:
    Ülkemize kontinü sistemler 90'lı yılların başlarında geldi, 2000'li yıllardan sonra yaygınlaştı. Bahsettiğim yıllardan önce zeytin eski sistemler ile işlenmekteydi ve inanırmısınız 1 asit yağ bile zor çıkmaktaydı. Genelde asitler 3 ile 10 arasındaydı. Onun içindirki bu ağır yağları tüketmek zor olduğundan riviera dediğimiz %90 rafine zeytinyağı, %10 sızma zeytinyağı paçalı ürün piyasaya çıkarılmıştır...
    Yani bugünkü tükettiğimiz yağlar eskiye nazaran çok daha kalitelidir.

Selamlar..

• Köklünün filtre edilmemis yagi cok yogun mudur aroma olarak? Zeytin aromasini severim ama cok yogun sevmiyorum. Guvenasanin yagi yavan gelmeye basladi cidden. 1 litre yeni hasat koklu alip denemek istiyorum.

• sadece salatada kullanmak üzere özel önerebileceğiniz var mı?
    bir kere cunda adasından bir sürü zeytinci gezerek bir yağ almıştım. salatada kullandım, eve gelen misafirler bunda ne var diyordu. öyle deli bir yağdı.
    onun tadında bir daha yağ bulamadım. oralara da tekrar gitmedim. gitsem dolaşacağım hep.
    onun gibi farklı bir lezzeti olan salatada kullanım için öneriniz varsa sevinirim.
    teşekkürler
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Merhaba hoşbulduk kusura bakmayın yılsonu yoğunluğu nedeni ile çok fazla takip edemiyorum baktıkca cevaplamaya çalışacağım mesajları sorularınızı cevaplayacak olur isek,

Öncelikle fiyat konusundan bahsedecek olursak, Pazara, butik üreticilere ve yağ kalitesine göre çok büyük bir farkımız olduğunu düşünmüyorum.Yarışmada elde ettiğimiz başarının fiyatlarımıza yansıması inanın %5-10 oranındadır.Best 20 de olan diğer firmalara baktığımızda en ucuzuyuz diyebiliriz 15-20 euro / 500 ml gibi bir fiyatlandırması var zira diğer markaların.Fiyat politikamız belirlenirken tabiki de maliyetler en büyük etken, Formu okuyabildiğim kadarı ile oldukça bilinçli bir takipçi kitlesi var bu yüzden çoğu kişinin destekleyeceği üzere Zetay ürünlerini tek tip olarak memecik zeytinlerinden üretmektedir.Memecik zeytini diğer tip zeytinlere göre %20 oranda daha az yağ vermektedir.Ve hasadımızı kasım ayı başlarında yaptığımız için (zeytinler tam yağlanmadan) takriben 8-9 kg dan 1 lt yağ elde etmekteyiz, buda maliyetimizi ciddi oranda etkilemektedir.Tabiki bukadar erken hasat yapılınca yağın kaliteside artmaktadır.

İkinci sorunuza değinecek olursak; ürünler kasım başında hasat edildikden sonra takriben kasımın 3. haftası tamamen hasat işlemi bitip ürünler tanklara alınmış oluyor tabi bu noktada ürünlerin rengi ve kıvamı koyu renk ve tortulu (posalı) kıvamda oluyor.Zetay olarak ürünlerimizin tamamını şeffaf renk ve en sıvı kıvamında satışa sunuyoruz.(posasından ayırıp) bu işlemi yaparken ekstra bir filtre kullanmıyoruz tanklarımızda bekleyen yağ günde bir posasından temizlenerek filtre edilmekte tankın dibine çöken posa en alttaki tahliye musluğundan alınmaktadır.Yağın şişelenebilir hale gelmesi takriben şubat ortalarını - sonlarını bulmakta bu tarihten sonra şişelenip ankaradaki depolarımıza nakliyesi ve satışa hazır hale gelmesi mart ayını buluyor. Diğer firmalar bu ayrıştırma işlemini nasıl yapıyor bilmiyorum ama en doğal şekli bu şekilde oluyor. İkinci bir filtre makinası kullanıp ayrıştırmakda mümkün fakat yağ nekadar az makina hava ve ısı ile temas ederse okadar kaliteli ve fenol bakımından zengin olur.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Merhaba ; Kampanya bilgilerini sizlerden gelen talep doğrultusunda ilgili birimlere iletiyoruz. Fakat tarafımızla net bir tarih paylaşılmayınca ister istemez sizlere net cevaplar veremiyoruz.Öneriniz içinde ayrıca teşekkür ederiz.Şu sıralar geçerli olan kampanyamız yine müşterilerimizin info@zetay.com.tr adresine attığı talepler sonucunda yapılmıştır.Çoğu müşterimiz tüm ürünleri kapsayan bir ücretsiz kargo ve 2 lt teneke ürünlerde geçerli bir indirim talep etmiştlerdir.
  • Zeytinyağından beklentiyi kafada netleştirmek lazım sanırım önce, en azından ben haz objesi olarak değil bize de pazarladıkları şekliyle sağlık iksiri olarak görüyorum zeytinyağını.

Misal tomaşayı vedat milor çok övmüştü zamanında ama aberquina en düşük polifenol değerine sahip zeytin cinsi yapılan tüm çalışmalarda, dolayısıyla almayı düşünmedim sadece tadı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 29 Aralık 2016; 13:28:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melihksn

Merhaba ; Kampanya bilgilerini sizlerden gelen talep doğrultusunda ilgili birimlere iletiyoruz. Fakat tarafımızla net bir tarih paylaşılmayınca ister istemez sizlere net cevaplar veremiyoruz.Öneriniz içinde ayrıca teşekkür ederiz.Şu sıralar geçerli olan kampanyamız yine müşterilerimizin info@zetay.com.tr adresine attığı talepler sonucunda yapılmıştır.Çoğu müşterimiz tüm ürünleri kapsayan bir ücretsiz kargo ve 2 lt teneke ürünlerde geçerli bir indirim talep etmiştlerdir.

Çok uzatacak bir şey yok - ben kendi adıma net bir tarih almadıysanız bana neden çok yakında şeklinde cevap verdiniz diyorum bu durumda ama sizin "çok yakında"nız yaklaşık iki aymış diye not etmiş oldum.

Kampanyada da genelde müşteriler daha geniş bir ürün yelpazesini tercih eder diye düşünüyorum. 2 litrelikle sınırlı tutun diyen müşteri var mıymış hakikaten.

Neyse ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 29 Aralık 2016; 13:51:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Köklünün filtre edilmemis yagi cok yogun mudur aroma olarak? Zeytin aromasini severim ama cok yogun sevmiyorum. Guvenasanin yagi yavan gelmeye basladi cidden. 1 litre yeni hasat koklu alip denemek istiyorum.

güvenasa zaten market yağından farkı yok. ama sizin yerinizde olsam filtre edilmişini alırdım. filtresizde fazla zeytin tadı var diğer tatları baskılamış. filtreli olan daha aromatik zeytin çimen yeşillik kokusu var.

• Şuan haberlerde Zeytin e % 40 zam geldi üstelik bu yıl kalite de düştü, zeytin sineği zarar verdi vs gibi birşey dedi.

Kaynak Fox Haber

• 
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.