Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.391
Cevap
548
Favori
1.264.654
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oktaysar

quote:

Orijinalden alıntı: okitai

Afiyet olsun da 6 lt yağ 225 tl iyi mi sizce? Bir de indirimli hali bu... Bence çok yüksek hele hele bu ayarda bir çok marka varken...

özem ayarında hangi marka var? özem hiç almadım ama forumda en üst kalite olarak özem bahsedildiğinden aynı ayarda dediğiniz markaları merak ettim.

Özem ayarında bence ovilo ( nerminhanım ) var. Avilo mudur nedir onunla karıştırılmasın aman diyim.
    Tabi ustalar daha iyi bilir, ben gurme değilim
    birazda zevk meselesi bence

• Ozbi kullanıcısına yanıt
    Ne zararını yanlışını gördünüz Avilo'nun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Yeni üyelere 100TL üzerine 20TL indirim fırsatı var sanırım. Ana Sayfada 3. slaytta çıkıyor.
    Nermin Hanım Zeytinliği
    Hesap Oluştur
    https://www.nerminhanim.com/uyeol

@Baha Oktav
    Sanırım Avilo'yu çok beğendiğiniz? Beğendiyseniz bir karşılaştırma yaparsanız seviniriz.

Ben ülkemizde her bölgede iyi zeytinyağı üretildiğine inanan bir insanım.
    Sadece ısrarla "aman ha" demeniz dikkatimi çekti. Oysaki siz iki markanın farklı bölgelerin yağlarını olduğunu, zeytin çeşitlerinin avilo için memecik , ovilo için edremit olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Markayı severken ( ki sonsuz saygım var, tercihler insan olmanın en temel özelliği ) , diğerlerini öldürmemek lazım di mi?

Ayrıca ben zeytinyağı degüstatörüyüm... Yani Gemlik'ten Mardine; Portekizden Mısıra kadar yağını tatmadığım yer kalmadı.

Sevgiler.

• Butik firmaların hemen hepsi aynı prosedürle yağ işliyor, dolayısıyla hepsi benzer ayarda diyebiliriz. Bilindik markaları bu konuda ayrıştırmak çok zor.

quote:

Erken Hasat, soğuk sıkım, iki fazlı kontunu üretimi, toplandıktan en 12-18 saat sonra sıkılır, plastik kasalarda sevk edilir, soğuk sıkım en fazla 25 derece, paslanmaz çelik tanklarda dinlendirilir, kağıt yada pamuk filtrede süzülür, teneke yada cam şişeye otomatik doldurulur, anlaşmalı kargoyla gönderilir:).

Ben organik tarım yapan, müşteri dostu fiyatlandırma uygulayan, bu işe gönül vermiş üreticileri tercih ediyorum. Zeytinselini tercih sebeplerim de çok özet olarak bunlar, daha aromatik ve yoğun bir tadı olduğunu düşündüğümden memecik siparişi verdim hep ayvalık alıyorduk ilk defa deneyeceğiz.

Firma ismini boşverin kendi kriterleriniz olsun, bunu karşılayan özemse özemden selatinse gider ondan alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 26 Aralık 2016; 21:42:30 >

• AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    İşte yorum budur!
    Hakikaten ağzınıza sağlık!
    İnsanların tercihine illaki bu marka şu marka iyidir diyerek konumlandırma yapmaktansa, tercihlere bırakmak ne kadar olgun bir davranış!
    Tebrikler

• Baha oktav B kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız yorumları inceledim Avilo müdürüymüşsünüz madem bu kadar iddaalısınız.
    Tatmadığınız zeytinyağıda kalmamış.
    Neden diğer markalarla kendi yağınızı kıyaslamaktan kaçınıyorsunuz?
    Yoksa hiç mi sizin zeytinyağınızdan iyi zeytinyağı yok, vay be bende ben bu işi yapıyorum ama bu adamlarda Zeytinyağını bizden iyi yapmış veya ben bu zeytinyağını çok beğendim arkadaş diyemiyorsunuz?

Her zeytinyağını tatmış biri olarak, her bölgede iyi zeytinyağı üretildiğine inanmak ayrı birşey o bölgede tüm zeytinyağlarını tadıp net konuşmak ayrı bir durumdur. Siz tüm zeytinyağlarını tattığınıza göre bölge bölge söyler misiniz? Hangi bölgede hangi kişi veya firma en iyi zeytinyağını üretiyor? Bunada cevaben herhalde herkes iyi üretiyor demeyeceksiniz umarım

Bizim ego tatmini gibi bir çabamız yok, takdir edersiniz ki böyle bir şey zaten şık ve sürdürülebilir birşey değil.

Biz kendi markamız içine Güney Ege Sızması koyuyoruz. Halbuki dökme olarak Ayvalık, Edremit, Havran gibi körfez yağlarını da alıp satıyoruz. Sayısız iyi marka var, Selin Ertür Hanım'ın , İbrahim Tuna'nın, Ahmet Sucu'nun, Yahya Laleli Hocamın yağları çok güzeldir mesela körfez bölgesi için, yine mesela Akhisarda nice güzel yağlar üretilip piyasaya sürülüyor.
    Bizde de Atay, Savradere, Yeşilce, Gülcü gibi sayısız arkadaşımız iyi yağlar üretirler.

Butikler bir yana Yudum'da, Komili'de, Kristal ve Tariş'te işlerini düzgün ve titiz yapan firmalardır. Hepsi müşterimiz ve kalite kontrol mekanizmalarının her aşamasını çok iyi biliyoruz.

Benim bu hadiselerde gördüğüm şu; olumlu ve olumsuz yorumlar çok faydalı fakat sanki herkes herşeyi biliyormuş havası var. Bu da işin içinde olan bizleri yanlış bilinenleri bir nebze olsun düzelterek sektöre katkıda bulunmaya itiyor. Yani bırakalım markalar denensin, damak tadlarını insanlar kendi keşfetsin, yoksa ne farkeder burda yazılan üç beş markayı herkes tüketsin, diğerleri dükkanı kapatıp gitsin, bu sizce de sektörün derinliğini kaybetmesine, Ayvalık harici bölgelerdeki zeytin çiftçisinin, sanayicisinin küsmesine neden olmaz mı?

Zeytin gibi uzun ömür, sağlık ve sıhhat dileklerimle.

• Damak tadına göre kişisel tercihler tabiki önemli.
    Ben N11 kampanyasından kullanıcı yorumlarına göre Avilo aldım ve pek de beğendiğimi söyleyemem. Akabinde Orfion aldım ve evdeki herkes hemen farkı yakaladı. Tamam arada fiyat farkı var ama lezzet farkı bunu önemsiz hale getiriyor. İlk aldığım yağ Özem marka idi onunda kalitesi tartışılmaz. Hatta en iyisiydi diyebilirim.

Merak ettim Avilo markası ulusal veya uluslararası yarışmalara katılmakta mıdır? Katıldıysa almış olduğu dereceler var mıdır?
    Teşekkür ederim.
  • Bir de şöyle bir şey ilave etmek istiyorum.

Diyelim ki çok iyi bir körfez sızmamız var elimizde ve yurtdışından da müşteri bulduk, bu tadı mükemmel olan zeytinyağını ihraç etmek istiyoruz. Yağı filtre edip dinlendirdik ve verdik sterol kompozisyonu analizine. Bir de ne görelim Delta7 dediğimiz değer COI ( international olive oil council ) standartlarına göre yüksek, yani standart dışı. Şimdi ne yapacağız bu işte. Tat mükemmel ama zeytinyağı uluslararası zeytinyağı standartlarını taşımıyor. O zaman doğru biodizele mi göndereceğiz?
    Durum 2010 senesinden bu yana körfez ve antakya bölgesi yağları için hemen hemen aynı. Bakın bu yazdıklarım şaka falan değil, bu durumdan dolayı son 3 senedir Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı Tebliği 3 kez revize edildi ve uluslararası değeri maximum 0,50 olan bu değer iç piyasada satılacak yağlar için 0,70'e yükseltildi, inanın böyle yapılmasaydı körfez bölgesi çiftçisi elindeki yağı satamayacaktı. Bizde şahsımız olarak bu kaliteli yağların ihracata satılamayacak olsa bile kodeks değişikliği ile iç piyasada satışmasını destekledik.

Şimdi forumda bahsi geçen çoğu yağ körfez bölgesi olduğuna göre, bu yağlar çoğu zaman uluslarası standartlarda olmadığına göre kötümüdür? Sadece delta7 denen değer damak tadını ve kaliteyi komple etkiler mi?

Hayır. O zaman nedir durum!
    Bu bir zirai mahsüldür ve havadaki kargadan bile etkilenir. Tatlar, değerler yıllara göre değişir. Maksat en iyi standartı yani kendi damak tadımızı bulabilmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baha oktav -- 26 Aralık 2016; 23:03:32 >

• onat kullanıcısına yanıt
    Ulusalda bir tek Zeytindostu derneği yarışma yapıyorki , bu yarışmaya katılmamız etik olmaz , çünkü hem kurucu üyelerindenim hem de uzun yıllar saymanı olarak yk üyeliği yaptım.
    Uluslarası yarışmalarda da durum biraz değişik. Birçok yarışmaya siz bile katılabilirsiniz. Yatırın 300-500 €\$ vs, alın marketten 5 lt sızma yağ, koyun şişeye yollayın. Birçoğu bu tarz, çok azı var ki hakkaten takdire şayandır. Ancak bu yarışmalar butik üreticiler içindir, yıllık 4000/ton zeytinyağı işlediğimizi düşünürseniz bizim gibi firmalar bu yarışmalara katılmazlar. Sebepse çok basittir. Butik yarışmacılar her sene aynı bölge yağı üretirler. Konvansiyonel tipi bizim gibi üreticiler ise her bölgenin iyi yağını ambalaj içine koyabilirler.

Ancak yarışmalar çok önemli bizim içinde. Burada ödül alan firmalara ciddi motivasyon ve imaj kazandırmaktadır. Ve sektörümüzün geleceği için bu çok önemlidir.

Sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baha oktav

Bizim ego tatmini gibi bir çabamız yok, takdir edersiniz ki böyle bir şey zaten şık ve sürdürülebilir birşey değil.

Biz kendi markamız içine Güney Ege Sızması koyuyoruz. Halbuki dökme olarak Ayvalık, Edremit, Havran gibi körfez yağlarını da alıp satıyoruz. Sayısız iyi marka var, Selin Ertür Hanım'ın , İbrahim Tuna'nın, Ahmet Sucu'nun, Yahya Laleli Hocamın yağları çok güzeldir mesela körfez bölgesi için, yine mesela Akhisarda nice güzel yağlar üretilip piyasaya sürülüyor.
    Bizde de Atay, Savradere, Yeşilce, Gülcü gibi sayısız arkadaşımız iyi yağlar üretirler.

Butikler bir yana Yudum'da, Komili'de, Kristal ve Tariş'te işlerini düzgün ve titiz yapan firmalardır. Hepsi müşterimiz ve kalite kontrol mekanizmalarının her aşamasını çok iyi biliyoruz.

Benim bu hadiselerde gördüğüm şu; olumlu ve olumsuz yorumlar çok faydalı fakat sanki herkes herşeyi biliyormuş havası var. Bu da işin içinde olan bizleri yanlış bilinenleri bir nebze olsun düzelterek sektöre katkıda bulunmaya itiyor. Yani bırakalım markalar denensin, damak tadlarını insanlar kendi keşfetsin, yoksa ne farkeder burda yazılan üç beş markayı herkes tüketsin, diğerleri dükkanı kapatıp gitsin, bu sizce de sektörün derinliğini kaybetmesine, Ayvalık harici bölgelerdeki zeytin çiftçisinin, sanayicisinin küsmesine neden olmaz mı?

Zeytin gibi uzun ömür, sağlık ve sıhhat dileklerimle.

Güzel bilgiler vermişsiniz araştıracağım yalnız bir alınganlığınız var.
    İddia ettiğiniz gibi havada hiçte herkes herşeyi biliyor havası yok, Ben mesajımda özellikle, gurme değilim ve bu iş biraz zevk meselesi yazmama rağmen. sizlerin gereksiz yere birşeyleri kanıtlama çabanız var, zeytinyağınız gerçekten iyiyse merak etmeyin burda hakettiğini bulur

Siz merak etmeyin bizim hiçbir şey için alınganlığımız yok, olur böyle şeyler. Elimizden geldiği kadar bilinçlendireceğiz sektöre meraklı dostlarımızı...

Sevgiler

• şimdi ben 5lt komili riviera aldım migrostan litresi 12liraya

kazık yemişim gibi hissettim

litresi çook pahalı ama butiklerin

insan gibi fiyata iyi yağ satan yer öneren olur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TormentedSoul

şimdi ben 5lt komili riviera aldım migrostan litresi 12liraya

1litre pette 17liraya migrosta komili akdeniz sızması vardı ondan alsaydınız bence daha iyi olurdu. Riviera, yemeklik olmayan yüksek asitli zeytinyağlarının rafine işleminden geçirilmesiyle üretiliyor. Bir miktar sızmayla karıştırılıp sızmanın koku ve renk vermesi sağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 27 Aralık 2016; 9:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baha oktav

Ulusalda bir tek Zeytindostu derneği yarışma yapıyorki , bu yarışmaya katılmamız etik olmaz , çünkü hem kurucu üyelerindenim hem de uzun yıllar saymanı olarak yk üyeliği yaptım.
    Uluslarası yarışmalarda da durum biraz değişik. Birçok yarışmaya siz bile katılabilirsiniz. Yatırın 300-500 €\$ vs, alın marketten 5 lt sızma yağ, koyun şişeye yollayın. Birçoğu bu tarz, çok azı var ki hakkaten takdire şayandır. Ancak bu yarışmalar butik üreticiler içindir, yıllık 4000/ton zeytinyağı işlediğimizi düşünürseniz bizim gibi firmalar bu yarışmalara katılmazlar. Sebepse çok basittir. Butik yarışmacılar her sene aynı bölge yağı üretirler. Konvansiyonel tipi bizim gibi üreticiler ise her bölgenin iyi yağını ambalaj içine koyabilirler.

Ancak yarışmalar çok önemli bizim içinde. Burada ödül alan firmalara ciddi motivasyon ve imaj kazandırmaktadır. Ve sektörümüzün geleceği için bu çok önemlidir.

Sevgiler.

Beyefendi sakin sakin tüm sorulara cevap vermiş, çokda güzel bilgiler vermiş ve kendisince çok haklı.
    Zamanında Özgün'ün fabriaksını gezmiş ve üretim müdürüne Komili ve Tariş markalarının kalitesini sormuştum adam hiç soruya sorguya yer bırakmayacak şekilde adlarına toz kondurmazlar demişti. Baha Bey'in anlatımlarıda bana kendisini çağrıştırdı. Kimseyi kötülemeden yermeden açıklama yapmış

Şu bölge hususunda ise bende aynı fikirdeyim önceden illaki Ayvalık bölgesi derdim ama Egeden ve hatta Adana, MErsin den çok güzel yağlar üretiliyor..

Kendisininde bahsettiği gibi ne kadar hijyenik koşullarda ve üretim tekniklerine bağlı kalırsa kalsın Avilo konvansiyonel üretim yapıyor, ben kişisel olarak Komili, Tariş, Kırlangıç gibi markaları neden tercih etmiyorsam Avilo yuda aynı sebepten etmiyorum. Biraz daha fazla para verip Selin Hanım gibi bu işe gönül vermiş butik üretim yapan firmalardan almayı tercih ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: TormentedSoul

şimdi ben 5lt komili riviera aldım migrostan litresi 12liraya

1litre pette 17liraya migrosta komili akdeniz sızması vardı ondan alsaydınız bence daha iyi olurdu. Riviera, yemeklik olmayan yüksek asitli zeytinyağlarının rafine işleminden geçirilmesiyle üretiliyor. Bir miktar sızmayla karıştırılıp sızmanın koku ve renk vermesi sağlanıyor.

denicem hocam teşekkür ederim

• Merhaba arkadaşlar, internette dolanırken konuyu gördüm ve kısıtlı vaktim ile okuyabildiğim kadarını okudum.Ben geçtiğimiz sayfalarda yeri geldiğinde övülen yeri geldiğinde eleştrilen Zetay firmasında görev yapmaktayım.Ve siteye üye olup sorulan sorulara cevap vermez isem kendimi rahat hissedemeyecektim. Okuyabildiğim kadarı ile ve bundan sonra takip edebileceğim kadarı ile sorularınıza dilimin döndüğünce cevap vermek isterim.

Öncelikle yeni hasat (2016) yağlarımızın satış tarihi 2017 Ocak-Şubat aylarıdır. Hasadımız Kasım ayında yapılmıştır.Ürünlerimizi yaklaşık 3-4 ay kadar tanklarda dinlendirip İçerisindeki posadan arındırdıktan sonra şişelemkteyiz.Buda Şubat sonu mart başını bulmaktadır.Yukarıda memecik zeytini hasadı kasım aralıkta olur mayıs ayında üretildiği yazıyor şişede firma ile görüşün diye bir yorum vardı şişe üzerindeki tarihler şişeleme anına aittir ürünlerin hasat tarihine ait değildir. Ürünlerimiz şişelendiği ana kadar özel tanklarda yaz kış 18 derece sabit oda sıcaklığında bekletilmektedir.Buda ürünlerde fenol,tat ve aroma kaybını engellemektedir.

**Yine yukarıda yılbaşı kampanyası ile sattığımız 2 lt ürünün erken hasat olmadığı söylenmekte ürünümüz 2015 yılına ait evoo çeşidimizin erken hasat soğuk sıkım yağıdır.

**Zetayın yurt dışındaki başarıları sorulmuş; 2014 yılında ilk hasadımızdan sonra yurt dışında 9 altın 2 gümüş madalya almış bulunmaktayız. Bunların en göze batanı 2016 Flos Olei yarışmasında Dünyanın en iyi 20 zeytinyağı(best 20 ) katagorisine girmiş ilk türk firması olmasıdır.

Forumu takip edebildiğim kadarı ile soru yorum görüş ve eleştirilerinize cevap vermeye çalışacağım Dilerseniz 0533 348 48 99 nolu telefondan da merak ettikleriniz için bana ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim...

• Bursa'da ufak bir üretim tesisi var civar köylerden gelen zeytinleri işliyor. Hatta isterseniz kendinizde götürebiliyorsunuz kilosu 0,35kr tan sıkım yapıyor ama yaklaşık bi 100kg aşağısı kabul etmiyorlar. Çok butik vs. değil öle teknik bilgilerde vermediler pek isterseniz gidip hazır sıkılmış alabiliyorsunuz. 16TL kg fiyatı 16-18 derecede sıkıyoruz dediler zaten üretimin içine girip alıyorsunuz. Lezzet konusunda pek anlamam birlikte 3 teneke aldık beğendiler bende tattım, yakın zamanda 22 tl ye kristal naturel sızma almıştım aynı lezzetteler.

ismini hatırlamıyorum ama tarifi yazayım bursada olanlar gidip bakıp daha detaylı bilgi alabilirler. Bursa görükleden sonra izmir yolu üzerinde İrfaniye köyü var petrol ofisinden sonra girişi var yeni köprü yapıldı penguen tabelası olan yer. Bu köy içinden dümdüz gidiyoruz köy kahvesinin sağından yol düz devam ediyor sonra bursa otobanı üzerinden köprü ile geçiyoruz, ileride nilüfer deresi üzerinden köprü ile geçip düz devam ediyoruz. buralarda bir sapak çıkarsa sağ tarafa dönün ama yol zaten öyle devam ediyor diye hatırlıyorum. irfaniye köyünü yaklaşık 2km geçtikten sonra sağda .... zeytincilik diye bir fabrika, içeri girip fabrikanın arkasına geçtik arabayla, üretim yerinde satışı yapılıyor. ben tadını beğenmezsem en azından yemeklere vs. yaparım diye düşündüm aldım.

• Böyle ara dönemlerde yağ alırken yeni sezon olduğunu teyid ettirin, sitedelerinde belirtmiyor çoğu firma, butiktir geçen seneden yağ kalmaz diye düşünmeyin, en son tuay'ı aradım eski sezonmuş satıştakiler, yeni sezon ocaktan sonra denildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 27 Aralık 2016; 18:7:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.