Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (272. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.829
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    IIS 8.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found
    http://www.kavlak.com.tr/zeytinyaglari/tas-baski-soguk-sikim-zeytinyagi-5-lt.html

tavsiye ederim
  • Çok eskiden Edremit'ten bir yakınımız kendi bahçesinin mahsülüyle kendi imal ettiği zeytin yağını getirirdi. Ekmeğe banarak yerdik kahvaltıda. İçindeki hafif partiküller ve saf zeytinyağı tadıyla hafızama kazanmış bir şekilde. Sonra iş güç derken özellikle Akdeniz bölgesinde zeytinyağı tatmadığım üretici kalmamıştır belki ama o tadı ne markalarda ne başka üreticilerin yağında bulamadım. Tadı hafif acı ve kıvamı ağır olacak, gerçekten katkısız bir sızma yağ arıyorum. Tat tarif etmek zor olsa da anlayan anlamıştır belki. Denememi tavsiye edeceğiniz bir üreticiden ya da markalı yağ var mı?
  • www.carrefoursa.com
    Komili Sızma 2 lt Zeytinyağı #30011370 | CarrefourSA
    https://www.carrefoursa.com/d/efendioglu-sizma-zeytinyagi-2-lt

Arkadaşlar 150/30 bkm indirimi şe çok iyi fiyata geliyor ve tavsiye ederim yağı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sayede 8lt 125 liraya aldım

• Migros'ta haftasonu indiriminde Tariş memecik tipi zeytinden Güney Ege sızma zeytinyağı 45.95 tl..
    Bilginize...
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espri44 -- 10 Nisan 2016; 1:01:59 >

• gurme 212'deki Pina üzerindeki 10.12.2015 üretim tarihi bilginize. Zeytinyağının paketi yamulmuş geldi hafif damlamıştı kutusunu değiştirmek zorunda kaldım.
    Tadı ovilio filtreli erken hasatla aynı diyebilirim, tenekesini değiştirirken bile uzaktan zeyintağının muhteşem kokusunu alabiliyorsunuz.
    Ama 30TL daha verip Aovilio almayı tercih edeceğim çünkü siz sipariş verince dolum yapıyorlar gurme212deki yağların dolum tarihleri 3-4 ay eski.
    Pinanın kendi sitesinden alıncada sanırım siz sipariş verince dolum yapıyorlar ama fiyat farkı var.
    ovilio hakkındaki yorumum silinmiş forumda baya paranoyak var.
    kısaca değerlendirme
    beyzade ++++ ( yemeklerde ağır zeyintağı tadı yok. )
    Ovilio ++++++ ( yemeklerde ağır zeyintağı tadı yok. ) Sek içimde genzi 3-4 sn yakıyor.
    Pina +++++ ( yemeklerde ağır zeyintağı tadı yok. ) Sek içimde genzi 3-4 sn yakıyor. ( 1 + eksik çünkü 3 ay kadar eski dolum oldugu iç.in yoksa oviliodan farkı yok )
    Ne kadar ekmek o kadar köfte :)

• migrosdaki tariş nasıl acaba tambanagöre 45/9 money ile uyguna geliyor gibi

• Ozbi kullanıcısına yanıt
    Hocam yakıcılık konusunda pina ile ovilo arasında biraz sertlik farkı var gibi. Yani süreleri yakın olabilir oldu deneyeli fakat yakıcılık konusunda pina daha bir haşin/sert denilebilecek seviyede. Alacak arkadaşlar zeytinyağını içtiğimde beni boğazdan sert sert yaksın / tırmalasın derse pinayı tercih etmeleri daha doğru olur gibi. Ama kalite olarak ovilo biraz daha iyi gibi duruyor.

Hocam dolum konusunda da sanırım zaten zeytinyağları üretildikten sonra tanklarda saklanıyor. Yani bugün satın alacağımız bir üründe zaten o tanklarda saklanmış ürünler olucaktır. İçine azot falan basılıyor diye söylenmişti forumda da. Tazeliğini koruması açısından olsa gerek. Fakat dolum yaptığı tarihi ( eğer böyle sanklanılan tanklardan dolduruluyorsa ki öyle de ) basması bence biraz aldatma olur gibi geldi. Sonuçta ürün daha evvel üretilmiş sonradan dolduruluyor. Konuyla ilgili bilgili arkadaşlar bizi de aydınlatırlarsa seviniriz. Çünkü bu işin tekniğine giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blueheron -- 11 Nisan 2016; 0:49:19 >

• Bu gün köyden geldim Yağ fiyatları biraz düşmüş. Dizemlik yağ 18 - 20 TL arasında geziyor. Koydum tabağa köy ekmeğine banıp banıp yedim. Mükemmel bir lezzet. Köylü Mehmet amcamın yağının yerini hiç bir yağ tutamaz. Bagajı doldurdum geldim. Manisa - Ahmetli - Mandallı köyü yolu o tarafa düşenler bana ulaşsınlar yardımcı olabilirim.
  • Ozbi kullanıcısına yanıt
    Şu yağ içinde yorum alabilir miyiz.

Deneme fırsatınız oldu mu ?

• Hatay'lı bir komşu bir kavanoz getirdi bize memleketten hediye olarak, yıllardır biz ne yemişiz öyle?
    %100 katkısız gerçek zeytinyağı, koyu renk yeşil renktir, diğerleri katkılı ürünlerdir çoğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

Köklüden tekrar 10 litre sipariş verdim bakalım bu sezon nasıl

köklüden ben geçen sene almıştım beğenmiştim.bu sene almadım.siz tadına bakınca yorumlarsanız sevinirim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircan_78

quote:

köklüden ben geçen sene almıştım beğenmiştim.bu sene almadım.siz tadına bakınca yorumlarsanız sevinirim hocam.

Dostum güzel aynı yağ. Ama köklü 300tl altına kargo bedava yapmıyor. 250 tl sipariş vermiştim 50 tl siz beğendiğiniz zeytinden koyun dedim 300 tl olması için çok kötü zeytin göndermişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircan_78

quote:

2 hafta önce 5 lt filtresiz tenekesini bitirdim baya güzeldi 2.5 ayda bitirdim tenekeyi köklünün filtresiz yağını cidden beğendim yoğun ve baskındı gerçi filtreli olanıda çok güzel yağ, ben kendileriylede geçen sene ayvalık tatilinde yüz yüze tanışma fırsatımda oldu cidden işlerini titizlikle ve aşkla yapıyorlar ailecek çok tatlı sıcak insanlar..

ayrıca has adayıda tavsiye ederim cunda adasının yağı oda oranın en premium yağlarındandır normalde pek bilinmez ama gerçek saf ayvalık yağıdır oranın halkıyla baya konuştum gerçek kaliteli ayvalık yağı ordada bulmak zor bir çok firma aydından zeytinleri toplayıp ayvalıkta sıkıp ayvalıkyağı diye satıyormuş mesela cundada hasada,monteida, kürşat en çok övülen gerçek ayvalık yağı olması önemli olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 11 Nisan 2016; 20:02:48 >

• Blueheron B kullanıcısına yanıt
    Evet gıda azotu basıyoruz.Amaç;oksijenle teması kesmek.Zeytinyağının baş düşmanlarından biri oksijen dir.
    Üretim kapasitesi yüksek olan işletmelerin direkt tanktan doldurup göndermesi pek mümkün değil.
    Zeytinyağının en sağlıklı muhafaza eden madde paslanmaz çeliktir.Butik işletmeler de tüketiciye direkt bu tanklardan dolum yapılıp gönderilmesi mümkündür.

• espri44 kullanıcısına yanıt
    3-4 gün önce almıştım. Çok hafif, hiç koku ve tat alamadım salatada 2 kere denedim. Mutlaka kalitelidir ama bana çok silik geldi tadı, hatta yok gibi. Yudum vardı evde standart bir ürün olarak. geri ona geçrtim bugün
  • zanaks kullanıcısına yanıt
    Hocam zeytin konusunda (yeşil zeytin açısından) çoğu bence öyle. Evde yapılan gibi değil. Bir kürşat markasının naturel tazecik olanı iyiydi fakat o da neredeyse 2 katı fiyatına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blueheron

Hocam zeytin konusunda (yeşil zeytin açısından) çoğu bence öyle. Evde yapılan gibi değil. Bir kürşat markasının naturel tazecik olanı iyiydi fakat o da neredeyse 2 katı fiyatına.

bu siyah zeytin ama gerçekten kötü. iade falan uğraşmak istemedim. 5 kilosuna 60 tl verdim kargo bedavaya gelsin diye. ayıp yaptıkları seçemedik diye en kötü Zeytini yollamışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: torku42

Bu yarışma sonuçları ve teknik detaylar niçin açıklanmıyor acaba bilen bilgilendirsin lütfen? Sonuçta kimyasal analizleri yapılıyor ve uygun olanlar devam ediyor ama kimyasal analiz raporları paylaşılmıyor, içindeki polifenolü-peroksiti vs. bilemiyorsunuz! Çoğu üretici bile ürün sayfasında hala sizin için topladık, sevgiyle sıktıkla işi götürüyor. Hadi üreticiyi geçelim, yarışma organizasyonunda herkes altınını alıp dağılıyor, peki bize kalan somut veri nedir?

Ben işin şov kısmı olmasın demiyorum, bardak çevirmece-alttan çimen kokuları gelmece falan hoş şeyler ama raporlar nerede layn

Benim bildiğim kadarıyla linkteki analizler yarışmada yapılmıyor. Standartlardaki -polifenol, oleachantal vs. kalite ölçütü değil - analizler yapılıyor. Nedir bunlar, oleik asit, peroksit, UV geçirgenliği, DeltaE vs. (Siz bunları zaten biliyorsunuz muhtemelen, bilmeyen arkadaşlar kulak aşinası olsun:)

Üst limitler içinde kalan yağlar sonrasında duyusal analize giriyor. Belki limitler dahilinde inceleme yapıldığı için paylaşılmıyordur, gerçekten bilmiyorum, ben de merak ettim.

Bu arada linkte verdiğiniz içerikleri ölçen üç beş tane üreticiden fazlasının olduğunu sanmıyorum Türkiye'de:)

• Merhaba, Bugün Migros mağazasından 1 lt Yonca Naturel Sızma zeytin yağı aldım. (16,95 tl /lt ) Akşam hasbelkader nette dolaşırken bu konuyu gördüm ve aldığım ya nedir ne değildir diyerek araştırmaya girdim. Çıkan sonuç bu markanın 2015 yılında sahte zeytinyağı ürettiği bakanlıkça tespit edilmiş.İlgili haber linki aşağıda.
    http://www.izmiryaziyor.com/bu-markalar-sahte-zeytinyagi-satiyor/1538/

Şimdi ürünü kullanmadım ve hemen değiştirebilirim. Öncelikle bu marka hakkındaki görüşlerinizi rica ediyorum. İkinci olarak Migros böyle bir ürünü nasıl satışa koyabiliyor?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.