Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.587
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zeytinyağı zeytinden oluyor ama o ege tarafındaki edremit gemlik zeytini değil akdenizde bulunan yeşil zeytinlerden oluşur :) 10 gündür topluyorduk bizde şükürler olsun bitti. Ağaçları sopayla vurarak zeytin dökersin sonra onu fabrikaya çuvalla göürürsün orda sıcak suyla el değmeden yıkanıp sıkılır ve fabrika sanırım %10unu içinden alır geri kalan senin evine getirilir sende afiyetle yersin :)
  • DJ_OZKAN D kullanıcısına yanıt
    Ben de tam bundan bahsediyorum.. Benim aldığım da akdenizin yeşil zeytini. Fakat üç sene önce zeytin şu anla neredeyse aynı fiyat ama zeytinyağı kaç katına çıktı.Zeytin fiyatları artmadıysa zeytin nasıl oluyorda bu kadar artıyor.. Stokçuların işi midir anlamadım. Baksana millete 5lt ayçiçek yağı=1lt zeytinyağı satılıyor. Yazık hem de çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ereli63

beyzade 5l erken hasat ve 1l soğuk sıkım aldım bende..

bu erken hasatı salatalara veya içmek içinmi kullanmak lazım? soğuk sıkımıda yemeğemi kullanıyorduk arkadaşlar

erken hasat olan da soğuk sıkım herşeye kullanabilirsin. sıcak soğuk bütün yemeklere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HainKost0k

Arkadaşlar merhabalar konuyu biraz okudum ancak baya bi kafam karıştı. Çeşit çeşit zeytinyağı var. Ben Hergün sabah 1 kaşık akşam 1 kaşık olarak zeytinyağı tüketiyorum yaklaşık son 2 yıldır. Şimdiye kadar evde genelde kristal vardı onu kullanıyordum.Bu konuyu yeni gördüm ve bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım almak isterim. Kısacası dediğim gibi tüketim için F/P olarak hangi markayı önerirsiniz acaba ?

markadan ziyade soğuk sıkım yağ al, daha da iyisi erken hasat soğuk sıkım al. markaları zaten defalarca yazdım forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihannüma78

Ben de tam bundan bahsediyorum.. Benim aldığım da akdenizin yeşil zeytini. Fakat üç sene önce zeytin şu anla neredeyse aynı fiyat ama zeytinyağı kaç katına çıktı.Zeytin fiyatları artmadıysa zeytin nasıl oluyorda bu kadar artıyor.. Stokçuların işi midir anlamadım. Baksana millete 5lt ayçiçek yağı=1lt zeytinyağı satılıyor. Yazık hem de çok.

Zeytinyağının neden pahalandığını sana söylüyeyim. Bak yeşil zeytin normalde ülkemize araplar girmeden önce yağmurda kışın altında toplanırdı. Ama araplar sağolsun zeytinleri toplayıp sattıkları için millet malım çalınmasın diyerek daha olmadan olgunlaşmadan topladı. O zaman ne oluyor yeşil zeytin çok oluyor ama yağı az. Normalde yeşil zeytinin birkaç yağmur yemesi kendine gelip iyice kararması lazım ki yağı çıksın. Ama yağ böyle az çıkıyor yeşil zeytin fazla o nedenle yağı daha pahalı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DJ_OZKAN

quote:

Orijinalden alıntı: cihannüma78

Zeytinyağının neden pahalandığını sana söylüyeyim. Bak yeşil zeytin normalde ülkemize araplar girmeden önce yağmurda kışın altında toplanırdı. Ama araplar sağolsun zeytinleri toplayıp sattıkları için millet malım çalınmasın diyerek daha olmadan olgunlaşmadan topladı. O zaman ne oluyor yeşil zeytin çok oluyor ama yağı az. Normalde yeşil zeytinin birkaç yağmur yemesi kendine gelip iyice kararması lazım ki yağı çıksın. Ama yağ böyle az çıkıyor yeşil zeytin fazla o nedenle yağı daha pahalı oluyor

+1.

• ALINTI

LAÇ GİBİ ZEYTİNYAĞI NASIL ÜRETİLİR?
    1- Zeytinler el ile veya toprağın üzerine file serilerek toprak ile hiç temas etmeyecek şekilde toplanır ve kasalara konur. Zeytinler asla çuvala konmaz. Yere düşen ve zedelenen zeytinler alınmaz.
    2- Zeytin toplandıktan sonra en kısa sürede sıkıma girmesi gerekmektedir. Butik işletmelerde bu süre 5 saatin bile altına çekilmektedir. Bu süre uzadıkça zeytinyağı kusurlu hale gelmektedir.
    3- Zeytin güzelce temiz suyla yıkandıktan sonra en fazla 27 derecede sıkılmalıdır. Daha fazla sıcaklık uygulandığı zaman daha fazla zeytinyağı elde edilir ama o zeytinyağı piyasada satılan sıradan zeytinyağlarına benzer. “Soğuk sıkım” ibaresi ile sıcak su kullanılmaması ve bu sıcaklığın 27-28 derecenin üzerine çıkmaması kastedilmektedir.
    4- Zeytinyağının sıkıldığı ortam, görevliler haricinde kimsenin giremeyeceği ama isteyenin içeride nasıl sıkım yapıldığını camlardan gözleyebileceği, elde edilen ürünün direkt olarak borularla depolara yönlendirildiği, klimatize ve hijyenik olmalıdır.
    5- Elde edilen zeytinyağı asla plastik - pet şişelerle temas etmeden paslanmaz çelik tanklara alınmalı, tankların üzerine de zeytinyağının hava ile temas etmemesi için azot gazı basılmalıdır. Deponun yani zeytinyağının bekleme sıcaklığı 18- 22 derece arasında olmalıdır.
    6- Zeytinyağı koyu renk cam şişelerde ve ideal olan 18-22 derece sıcaklığında satışa sunulmalıdır.
    İlaç gibi zeytinyağının 4 düşmanı var.
    1- Zeytinyağı oksijenle yani hava ile temas etmemelidir.
    2- Zeytinyağı ışık görmemelidir, güneş ışınlarını hiç sevmez.
    3- Zeytinyağı nemli ortamda tutulmamalıdır.
    4- Zeytinyağı en fazla 27 - 28 derecede üretilmeli, ideal olarak 18-22 derece arasında muhafaza edilmeli ve pişirilirken de 240 dereceyi aşmamalıdır (trans yağa dönüşür).

• Faydalı bilgiler için teşekkürler hocam. Özem erken hasatı bugün yemekte ve menemende denedim, bu lezzet artırıcı lafına pek inanmıyordum ama hakikaten öyleymiş harika ötesi lezzetli oluyor yemek. Daha önce yağ diye mazot içmişiz be
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

Faydalı bilgiler için teşekkürler hocam. Özem erken hasatı bugün yemekte ve menemende denedim, bu lezzet artırıcı lafına pek inanmıyordum ama hakikaten öyleymiş harika ötesi lezzetli oluyor yemek. Daha önce yağ diye mazot içmişiz be

mesela yanlış bir algı var zeytinyağlı yemek ağır olur diye tam tersi kaliteli zeytinyağı ile yapılan yemek gayet lezzetli ve hafif oluyor.
    mesela ben daha onceden sıcak (etli) yemeklere zeytinyağı koymazdım sadece zeytinyağlı diye tabir edilen soğuk yemeklere koyardım.
    ama soğuk sıkım olayını keşfettikten sonra bütün yemeklere koyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

Faydalı bilgiler için teşekkürler hocam. Özem erken hasatı bugün yemekte ve menemende denedim, bu lezzet artırıcı lafına pek inanmıyordum ama hakikaten öyleymiş harika ötesi lezzetli oluyor yemek. Daha önce yağ diye mazot içmişiz be

mesela yanlış bir algı var zeytinyağlı yemek ağır olur diye tam tersi kaliteli zeytinyağı ile yapılan yemek gayet lezzetli ve hafif oluyor.
    mesela ben daha onceden sıcak (etli) yemeklere zeytinyağı koymazdım sadece zeytinyağlı diye tabir edilen soğuk yemeklere koyardım.
    ama soğuk sıkım olayını keşfettikten sonra bütün yemeklere koyuyorum.

Biz de zaten epeydir zeytinyağı dışında yağ olmaz evde ama hep kristal ve tariş gibi marka alıyorduk şimdi yeni yeni keşfediyoruz. Kızartma da dahil her şeye zeytinyağı kullanıyoruz biz çok da güzel oluyor

• Carrefour'da Yudum yağlarda %15 indirim var.

5 litre Ege Sızması 97 küsur lira.
  • Yagin fiyati max 15 tl...ustu pahali..adanali olarak soyluyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl fırsat konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyzadeden ürün alabilen oldumu bu günlerde. Dündenberi deniyorum hashdata uyuşmuyor diye hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhurfatih

Yagin fiyati max 15 tl...ustu pahali..adanali olarak soyluyorum...

Doğru hemşerim bizim oralarda 13-15 arasıymış. Ama gurbetteyiz alamıyoruz yoksa topramın yağıda güzel.
  • Arkadaşlar beyzade yağ alırken kendi sitesinde hash data uyuşmuyor hatası alıyorum, ödeme yapamıyorum aynı sorumla karşılaşan oldu mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslahiye -adana civari 11-15tl civarinda fiyatlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lj.23

Arkadaşlar beyzade yağ alırken kendi sitesinde hash data uyuşmuyor hatası alıyorum, ödeme yapamıyorum aynı sorumla karşılaşan oldu mu?

bana da aynisi olmustu ekstreyi kontrol ettim para kesilmis tam sifre girerken olmustu. aradım tamam dediler, hatayı da söyledim. demek bisey degismemis.
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Bende aradım açan olmadı hocam, Pazartesi tekrar arayalım bakalım, cevap için teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.e-beyzade.com/5-l-erken-hasat-86

ikisi arasında kaldım kullananlardan yorum alabilirmiyim en doğru tercih hangisi?

• 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.