Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (556. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.192.779
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gokcet G kullanıcısına yanıt
    Harvena'yı ben de beğendim ama ön siparişle hemen alıp tükettim. Sonradan alan arkadaşlar beğenmediklerini ifade ettiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende Harvena'yı ön siparişle almıştım. Beklentimin üstünde çıkmıştı. Fiyat/performans oranı çok iyiydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Gıda Ormanı'nı foruma davet ettim. Ben de listeyi aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İncirya hakkında böyle olumsuz bir yorum ile karşılaştım. Bilginize..

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Gida ormani, sağolsunlar dün iletişime geçti benimle. Aylık mail listesine dahil oldum.

    Hilmi Yıldırımı şöyle tarif edebilirim. Benim için bogazdaki yanma öksürtebilecek kıvamda olmalı. hilmi yıldırımda bunu hissedemedim. Çeşitli lezzet ve aromalarda da nova vera ve hermusa göre geride kaldı. Sakın yanlış anlaşılmasın kötü bir yağ demedim. Bence fiyatına göre oldukça kaliteli bir yağ. Bu Liste sıralamasına göre

    1)Nova vera - Memecik
    2)Hermus - Arb.
    3)Zetay yada Hilmi yıldırım.
  • baggio2 B kullanıcısına yanıt
    "üst düzey yağ denedikçe daha önce güzel gelen alt düzey yağlar vasat kalıyor gerçekten"

    Bu konuda kesinlikle haklısınız, daha iyisini buldukça kendi açımdan değerlendirme kıstas limitlerini üste çekmeye başlıyorum. Fakat bu söylediğiniz korudağ için geçerli değil. Bana mı bu kadar kötü bir ürün geldi anlamadım. Ne lezzet ne koku nede yakıcılık.
  • gokcet G kullanıcısına yanıt
    3 yağı da denemiş biri olarak maalesef size katilayamacagim . Nova Vera memecik her yönden Hilmi Yıldırım 'in gerisinde .İster acılık ,ister yakicilik olsun.Diğer yandan benzer aromalara sahip olsalar bile Hilmi Yıldırım'ın verdiği aromalar kesinlikle daha iyi.

    Hermus farklı cins olduğu için beğeniler değişebilir ona bir şey diyemem. Ama üst düzey ödüller almış bir yağ olmasına rağmen yarım litrelik 3 tane cam şişe fiyatına 5 litre teneke güzel işlenmiş bir domat cinsi zeytinyağı her türlü tercih ederim .

    Bu yarışma işleri fiyatları oldukça şişiriyor. Yarışmada derece alan markaların yanına bazen yanasilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba. bu forumu(konuyu) yeni buldum. tam aradığım yer sizlerden öğreneceklerim var. 3 senedir zeytin dostu derneğinin yarışmasına göre alıyorum yağlarımı. stoklarım biraz fazlaymış . bugün itibariyle 2 sene öncesinin Altın madalyalı yağı ayvalık köklü ile geçen senenin premiumlu hilmi yıldırım erken hasat ve yine geçen senenin altın madalyalı hilmi yıldırımı olgun hasatı birlikte tattım. kendimce bir tadım yaptım. hepsi de ayrı güzel. bu sene ne alacağıma karar veremedim. çünkü yağlar çok pahalı. zeytin dostunun listesindeki en uygun alınabilecek yağ hilmi yıldırım geldi bana ödüllü erken hasat 5 litre 225 tl olgun hasat 175 tl. premiumlara baktım çok pahalı. o listeden alınabilecek uygun fiyatlı( görece uygun fiyat) yağ var mı ne alalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatofist

    İncirya hakkında böyle olumsuz bir yorum ile karşılaştım. Bilginize..

    Hifsısıhaya gönderdim diyen doğru söylemiyor bence. Kasıtlı yorum gibi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihatxy1 N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoşgeldiniz foruma, gerçek naturel sızma zeytinyağı arayışındaki kişi sayısı ne kadar çok olursa o kadar iyidir, ben de görece kısa süredir bu forumdayım ama buradan çok faydalı bilgiler edindim. Her ne kadar son zamanlarda forum yönetimi tarafından özellikle bilgilerini cömertçe bizimle paylaşan bazı üreticilere karşı olumsuz bir tavır alınsa ve mesajları haksız bir şekilde silinse de mümkün olduğunca bilgilerimizi, sorularımızı paylaşmaya çalışıyoruz.

    Zeytindostunun bu seneki yarışma sonuçlarını ben de inceledim ancak bu sene listede bulunan çoğu üreticinin garip bir şekilde internet sitesi veya satışı yok. Onun dışında bu konuda da adı sıkça geçen bazı üreticiler de listeye girmiş. Benim ilk etapta aklıma gelen ve bir kısmını denediğim güvenilir ve kaliteli üreticiler şunlar: Orfion, Nova Vera (her ayın 20'sinden sonra %20 indirimleri var), Tayga, Nermin Hanım, Hilmi Yıldırım, Evliyazade, Tuay, Menteşe Som, Zetay, Özem (her ayın 20'sinden sonra %20-25 indirimleri var), Kürşat, Vievi.

    Liste daha da uzar aslında, ayrıca bu forumda geriye doğru okursanız damak zevkinize ve bütçenize göre almak isteyeceğiniz yağ ile ilgili daha net bir fikir oluşur kafanızda.




  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. son 15 sayfayı okuyabildim 1-2 saattir oturuyorum bilgisayarda. yanlış anlamadıysam özgür bey orfion firmasından. semih bey ve feza hanım da üretici herhalde . onların firmaları hangileri?
  • nihatxy1 N kullanıcısına yanıt
    Evet Özgür bey orfionun sahibi, Feza hanım da tayganın sahibi. Semih bey üretici değil anladığım kadarıyla ama üretim süreçleri ile ilgili baya bilgi sahibi üretim konusunda danışmanlık veriyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Hifsısıhaya gönderdim diyen doğru söylemiyor bence. Kasıtlı yorum gibi geldi.

    Alıntıları Göster
    Madem hifsissihaya yollamış niye bir kağıt vs ilistirmemis oraya? Yazımina bakılırsa öyle işlerden anlayan birine pek benzemiyor. Kaldı ki şimdilerde bakanlık iyi çalışıyor görünüyor, bime a101 e bile acımıyor köklüyor cezayı ve ifşa ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 16 Nisan 2020; 0:45:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gusto ephesusu dün akşam denedim hatta emin olmak için bu sabah aç karnına yine denedim ve maalesef baya vasat bir yağ. Eğer almadıysanız sipariş vermeyin bence.

    Yakıcılık ve acılık zayıf, yakıcılık biraz daha kuvvetli belki. Kokusu ve aroması da zayıf ve daha önce kokusunu beğendiğim erken hasat yağlara benzemiyor. Sanırım olgun zeytin kokusu var, her ne kadar telefonda sorduğumda hasat zamanı 15 ekim-15 kasım deseler de bende olgunlaşmış zeytinlerden üretildiği izlenimi uyandırdı. Bu tarihlerde zeytin ne oranda olgunlaşıyor bilemiyorum tabi. Market yağlarından biraz daha hallice diyebilirim genel olarak.
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam geri dönüşünüz için. Ben de sepete ekleyip, üreticiye yazmıştım erken hasat ve polifenol değerini öğrenmek için ama cevap gelmedi henüz. Sitelerinde de erken hasat ürün gözükmüyor zaten. Ve Kasım ayı deniyorsa pek erken hasat özelliği aramamak gerek. Sadece kargo konusunda avantajı var, organik de hasat zamanına ve diğer markalara göre daha yüksek fiyatlı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alhatoğlu acı yeşili deneyen var mı acaba?

    Bir yarışmada süpriz bir ödül almıştı diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • root16 kullanıcısına yanıt
    gatila G kullanıcısına yanıt
    Forumdan @gatila arkadaşımız hem Ayhan Sicimoğlu'nu hem de her iki yağın üreticisi olan Alhatoğlu Acı Yeşili denemiş daha önce. Aynı tür(domat) zeytinden üretilmelerine rağmen Acı Yeşili daha çok beğendiğini söylemişti yanılmıyorsam. Japonya'da robust/intense kategorisinde gümüş madalya almış. Ve yurt dışı yarışmalarda robust olarak değerlendirilen tek yağımızmış bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Denemeye değer.

    Sayın @gatila artık uğramıyor konuya malesef. Yönetimin şu konuyu ne hale getirdi. Bu durumu anlamakta güçlük geçiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root16 -- 16 Nisan 2020; 23:48:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • root16 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben de gusto ephesus sipariş edecektim ama @sansar64 arkadaşımız sağ olsun, satın almadan önce bilgilendirdi.

    Bu arada iyi kötü yine bir şeyler karalıyoruz ama bu şekilde hem ıssız hem de tadı çıkmıyor. :) Yönetimin üreticilere ve diğer markalara tutumu biraz duygusal yönde olduğu için maalesef mesajlar da haber verilmeksizin siliniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimdeki lio 5 ltlik sızma nasıldır acaba? Bimdekinden biraz daha ucuza geliyor ama, onun kadar iyi mi? Ucuz olsun ama biraz güzel de olsun tat versin yav
  • 
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.