Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (555. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.792
Cevap
530
Favori
1.193.622
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Bekleyemeden sipariş geçeceğim herhalde, bende stok bittiği için denemediğim bir üründen gitmek istiyorum. Umarım erken hasat çıkar. :) Bu arada linki önceki mesajınızda da görmüştüm ama yeni okudum. Bilgilendirici oldu, teşekkürler.

    Denemek istediğim yağlar arasında Güven Asa/Asiltane ve Evliyazade'de var. Sizin şu an stokta bulunan yağlarınızı da merak ettim açıkçası. :)

    Forum yönetiminin üstü kapalı tutumu da hâlen sürüyor. Daha önce altı veya yedi tane mesajım silindi. Hiçbiri geri alınmadı. Birkaç gün önce de Özgür Bey "bazı arkadaşlar mesajlarını silmiş" demiş. Ve bir de yeni forum linki bırakmış ama mesajını yine silmişler. Konu bu tavır yüzünden iyice durağan hâle geldi maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende şu anda Nova Veranın hayat, tavşan yüreği ve trilye yağları bir de elta adanın yağı var. Nova Vera yamalak sarısı ve beylik yağlarını yeni bitirdim. İkisi de bu sezon denediğim yağlar arasında acılık ve yakıcılık açısından en kuvvetli yağlardı.

    Yamalak sarısının kokusu daha kuvvetliydi ve çimen kokusu baskın geldi bana beylikde de domates baskın geldi. Acılık açısından beylik biraz daha kuvvetliydi sanırım, yakıcılık açısından ikisi pek farklı gelmedi bana, ikisi de genzimi yaktı ve öksürttü.

    Edremit olarak sadece Orfion denediğim için bir tane daha edremit yağı denemek istiyorum. Evliyazadeye baktım, fiyatları iyi ancak ücretsiz kargo limiti yüksek. Asiltane sanırım güvenasanın premium yağ markası, şu anda indirim de varmış onlardan alabilirim diyecektim ama sürat kargo ile çalışıyorlarmış maalesef saç baş yoldurdukları için sürat kargo ile gönderim yapan hiçbiryerden alışveriş yapmamaya karar vermiştim, sürat kargo ile bedava olacağına başka bir kargo için para vermeyi tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansar64 -- 9 Nisan 2020; 21:55:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samilce

    Vievi arbequina’yı bizdeki edremit yağına benzettim hocam. Kuzey ege yağlarına benziyor. Acılık yok denecek kadar az, geniz yakıcılık biraz var. Meyvemsilik iyiydi, lezzetli bir yağ. Kroneiki domatesi salatayı yiyemeyeceğim kadar acı hale getirince arbequina ile devam etmiştim. Kişisel yorumlarım bu şekilde. Forumda cep telefonu doğrulama ile ilgili bir problem yaşadığım için dm cevap veremiyorum.
    arbequina olgun mu, yeni hasat mi acaba tattığınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    https://www.renginsuar.com/

    HB de 19,5 ve 36,5 tl (0,5ve 1lt)

    fıyat cezbedıcı

    ayvalık edremıt cınsı

    bı ıncele bakalım

    ben bu fıyata denemeye deger dıyorum

    oncekı yılarda denedıgımde nermın hanımdan pek bı fark görememiştim nermın hanım 1 tık daha ıyı gelmişti bana

    belki bu sezonki yagı daha ıyıdır erken hasat olmasıda cabası

    ben sıparıs verdım yarın elime gececek begenmezsem sıcaklarda kullanırım gider
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cutrera

    Korudağ fiyat performans yağ olmaktan çıkmış kanımca bu haliyle,bu sezon hiç almamıştım ama tad hafızamda yeri olan bir yağdı geçen sene 4 adet 2 litre kullanmıştım ancak şu anki haliyle hiç alınası bir yağ değil geçen seneki yağdan net yüzde %50 daha zayıf her açıdan,hasadın 7-8 ayında bu zayıflık mantıklı gelmiyor bana zira bundan önce kulandığım akhisar domatta aynı ayları kat etmiş ancak bu yağı 2 katlar her anlamda, ya saklama koşullarında sıkıntı var ya hasatlarında sıkıntı var,geçen senede biraz farkettiğim bir durumdu aralık ayı yağları ile mart ayı yağları farklı idi,sonuç olarak yeni sezona kadar burdan yağ almam alırsamda kasımı geçmem bu firmada.
    sn cutrera

    gecen sene korudag tatmadım zeytındostundan altın madalya alınca ılgımı cektıgı için urunler cıkmadan on sıparısle harvena ve edra sıparısı gectım

    harvenayı hemen actım gayet basarılı geldı bana memecık edremıt arası bır seydi

    edrayı gecen hafta actım yaklasık olarak 6 ay sonra ve ne hıkmetse harvenadadan daha etkıleyıcı bır tad aldım hala aramotık yogun kıvamlı acılık ve yakıcılık ne edremıt gıbı hafıf ne memecık gibi sertti orta duzeyde idi

    alıpta hedıye etıtgım arkadaslarda cok begendi

    ben sahsen cok begendım harvenaya 8,5 edra ya 9 puan verırım

    belkide dedıgınız gıbi sezonun ılk yagları oldugu için olabılır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 10 Nisan 2020; 1:1:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felole

    Olumlu/olumsuz yorumlarınızı her zaman paylaşabilirsiniz, teşekkürler.
    sn felole

    olgun hasat yagınızı actım

    yogunluk güzel, nefaseti ortaüstü, acılık az-orta arası yakıcılık neredeyse yok gibi kotu bır yag degıl ama etkıleyıcı bır urunde degil olgun hasattanda zaten acılık yakıcılık ot ve meyve kokusuda pek fazla beklemem

    yag kalıtenız 7 fıyatınız 8 ambalajınız 6,5 ( tıpac sorunundan dolayı) kargo hızınız ve paketleme oldukca güzel

    ortalama 7,25 puanla sizi ugurluyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 10 Nisan 2020; 1:20:38 >
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstat, yorumlarınız önemli bizim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gatila

    Forum yönetiminin tavrı nedeniyle bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.
    Ayhan Sicimoğlunu ben denemedim ama forumda daha önce alıp, tadım yapan @gatila arkadaşımızın yorumuna göz atabilirsiniz. Pek olumlu izlenime sahip olmasa da damak zevki farklılık göstereceği için belki siz beğenebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 10 Nisan 2020; 3:2:25 >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun hocam, güle güle tüketin. Yamalak Sarısı, Beylik ve Hayat türünü ben de merak ediyorum açıkçası, yakın zamanda sipariş geçeceğim herhalde. Yalnız şu an için Güven Asa, Asiltane, Evliyazade veya gusto ephesus öncelik vereceğim markalar arasında. Umarım beklentiyi karşılarlar. :)

    Bu arada sürat kargodan müzdarip olan birçok kişi var dediğiniz gibi. Benim bir siparişimi yanlışlıkla(!) başka bir ilin aktarma aracına atmışlar. Bayağı gezmişti ürün. :D Hepsi için geçerli değil ancak, işini doğru düzgün yapmayan çalışanların sayısı hayli yüksek. Suratları bir karış zaten. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 10 Nisan 2020; 3:1:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Etrüsk

    Afiyet olsun hocam, güle güle tüketin. Yamalak Sarısı, Beylik ve Hayat türünü ben de merak ediyorum açıkçası, yakın zamanda sipariş geçeceğim herhalde. Yalnız şu an için Güven Asa, Asiltane, Evliyazade veya gusto ephesus öncelik vereceğim markalar arasında. Umarım beklentiyi karşılarlar. :)

    Bu arada sürat kargodan müzdarip olan birçok kişi var dediğiniz gibi. Benim bir siparişimi yanlışlıkla(!) başka bir ilin aktarma aracına atmışlar. Bayağı gezmişti ürün. :D Hepsi için geçerli değil ancak, işini doğru düzgün yapmayan çalışanların sayısı hayli yüksek. Suratları bir karış zaten. :)
    Bu Akdeniz serisini Akdeniz sahillerinde mi yetiştiriyorlar? Yoksa Ayvalık da Akdeniz serisi mi üretiyorlar? İkincisiyse, bu zaten bilime aykırı. Öyle pek iyi olmaz. Her alt tür yerinde iyidir. Ona göre direnç geliştirmiştir.




  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Hocam sahil bölgesi olup olmadığını bilmiyorum ama sitede Akdeniz ve Muğla(Hayat) yöresinde yetişen zeytinlerden elde edildiği yazıyıor. Muhtemelen kendi bölgesinde yetiştirilen türler... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 10 Nisan 2020; 5:11:55 >
  • Beylik zeytinide sadece Antalya/Manavgat'ta var sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Diğerlerini bilmiyorum ama Hayat'ı Muğla yöresindeki ağaçlardan elde ettikleri zeytinlerden üretiyorlarmış.

    Bu arada Hayatı da denedim. Beylik ve Yamalak Sarısına göre acılık ve yakıcılık açısından daha zayıf bir yağ ancak aroma olarak ben daha çok beğendim diğerlerine göre, sanırım muz kokusu/tadi daha baskın bu yağda. Benim için hala bir Trilye 2018 değil ama ona yakın. Başka güzel koku ve tatlar da aldım ama amatör olduğum ve damağım zeytinyğı konusunda çok gelişkin olmadığı için bunları tam olarak ayırt edemiyorum herhalde.
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Yarışmadaki notuda benzer değerlerde geçen sene premium ödül alan yağ bu sene bronze alıyorsa çok normal değildir bu durum,bana kalırsa bronze bile fazla bu yağa şu an için,zeytindostu çok global kalitede bir yarışma olmasada yinede yurt içi yağ alırken az çok fikir verebilir harvena için 5 alışverişimde final kanaatim bu şekilde kasım aralıktan sonra bu firmadan yağ alınmaz yönünde,ekimde kasımda taze taze alırım o başka ancak aralıktan sonra yağları evrim geçiriyor sanırım.Haziran temmuz ayında aldığım arbeqinanın aromasında tadında kokusunda hiç eksilme yoktu kaç aylık yağ olmalarına rağmen şu an bu yağı yerken hiç keyif almıyorum bitsin diye tüketiyorum açık konuşayım hele bundan bir önceki yağım domattı onun yanında bildiğin saman gibi diyebilirim tadı boş yani hissettirdiği hiç bir rahiya yok iade edilicek kadar kötü değil bir daha alınacak kadar iyi değil
  • Cutrera kullanıcısına yanıt
    premıum odulden bronza düşmesi bencede normal degil

    harvenayı alıp denedıgımde gecmıs yorumlarımda gorursunuz bu premıum aldıysa bende sorun var demıstım

    iyi bır yag F/P gozonunde alırsak cok begendim daha kalıtelı yaglar varmı cok ama fıyat yonunden bu kadarı yok

    ben ilk partiden aldıgım için daha sonraki sizin yaptıgınız karsılastırmada tabıkı eksigim

    sıtesınde covıd gereceksesıyle urunlerini satısa kapatması dedıgınız gıbı saklamada yada yag kalıtesınde sıkıntı mı var sorusunu aklımıza getırmıyor degil

    benım nazarımda iyi bir yag ve ıyı bır F/P ürünü gelecek sene yıne sans verırım

    begenmezsem yer gok yag uretıcısi . deneme amaclı bır cok marka alsamda sabıt ve kendını koruyan gözü kapalı duzenlı alısverıs yaptıgım markalar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 11 Nisan 2020; 9:48:43 >
  • Arkadaşlar AVILO nun yeşil tenekesi ve sarı tenekesi arasında ne fark var bilm var mı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burock2010

    Arkadaşlar AVILO nun yeşil tenekesi ve sarı tenekesi arasında ne fark var bilm var mı acaba
    Yeşil olan Riviera Sarı olan Naturel Sızma....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiğ tüketim için erken hasat soguk sıkım olarak zetay, hilmiyıldırım, novavera(memecik-beylik-tavsan yüreği-yamalak sarisi-hayat), orfion(geçen sene), zeytinseli(geçen sene), taygagida, alhatoğlu acı yeşil, hermus arbequina, harvena korudağ deneme şansım oldu. Öksürten yakarlık türünden en iyisi novavera memecik(400 küsür fenaol) ve hermus arbequina(500 fenol) oldu. Lezzet acısından ise novavera hayat diyorum. harvena korudağ(500 fenol) ise tükettiğim en kötü yağ diyebilirim. Kusura bakmayın ama sanki marketten riviera zeytinyağı almışım da onu içiyormuşum gibi geldi.

    Menteşe som, gida ormanı ve hiçoliveoil merak ediyorum. İçmelik için aldığımdan menteşe som 300 fenol dediği için vazgeçmiştim fakat tadını hala merak ediyorum. Gida ormanı alış sitesi yok mesajlarıma cevap vermedi. hiçoliveoil şişe tasarımı felan çok farklı duruyor ve fenol 650 dediler fakat fiyatı 70 tl +15 tl kargo olunca bir duraksadım.




  • gokcet G kullanıcısına yanıt
    Gıda ormanı ile 539 950 8390 numarası üzerinden whatsapp'dan iletişim kurabilirsiniz. Oldukça ilgililer ve ayrıntılı açıklama yaptılar, ayda bir kere de fiyat listesi gönderiyorlar. Ben de henüz denemedim ama merak ediyorum.

    Hilmiyıldırımın bu sezonki yağını mı denediniz? Diğer yağlar ile karşılaştırma yaparsanız yorumunuz ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokcet

    Çiğ tüketim için erken hasat soguk sıkım olarak zetay, hilmiyıldırım, novavera(memecik-beylik-tavsan yüreği-yamalak sarisi-hayat), orfion(geçen sene), zeytinseli(geçen sene), taygagida, alhatoğlu acı yeşil, hermus arbequina, harvena korudağ deneme şansım oldu. Öksürten yakarlık türünden en iyisi novavera memecik(400 küsür fenaol) ve hermus arbequina(500 fenol) oldu. Lezzet acısından ise novavera hayat diyorum. harvena korudağ(500 fenol) ise tükettiğim en kötü yağ diyebilirim. Kusura bakmayın ama sanki marketten riviera zeytinyağı almışım da onu içiyormuşum gibi geldi.

    Menteşe som, gida ormanı ve hiçoliveoil merak ediyorum. İçmelik için aldığımdan menteşe som 300 fenol dediği için vazgeçmiştim fakat tadını hala merak ediyorum. Gida ormanı alış sitesi yok mesajlarıma cevap vermedi. hiçoliveoil şişe tasarımı felan çok farklı duruyor ve fenol 650 dediler fakat fiyatı 70 tl +15 tl kargo olunca bir duraksadım.
    üst düzey yağ denedikçe daha önce güzel gelen alt düzey yağlar vasat kalıyor gerçekten belkide korudağı o nedenle sevmediniz bana güzel gelmişti çünkü saydığınız litresi 70 80 tl olan yağların hiçbirini denemedim çok fazla geliyor bu fiyatlar bana .




  • 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.