Şimdi Ara

sizin de hep iç sıkıntınız var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maymunlar uzerinde deney yapmislar, bir sure ecstasy hapi kullandirip sonra biraktirmislar ve 10 sene boyunca incelemisler. Baslarda mutluluk hormonu hic salgilanamiyorken 10 yil sonra uyusturucunun etkisi ciddi miktarda azalmasina ragmen hala tam olarak ilk haline donmemis beyinleri, hala ilacin etkisi suruyormus. Ecstasy de benzer sekilde mutluluk hormonu pompalayip insani bir an cok mutlu eden, ama birakinca vucudun kendi basina bunu urettigi sisteme zarar verdigi icin eskisinden daha mutsuz eden bir uyusturucu.

    Tabi ki antidepresan boyle bir uyusturucu kadar sert degildir, ama yine de, teknik bilgiye sahip olmamama ragmen, kimse beni bunlarin benzer bir etkisi olmadigina inandiramaz, cunku calisma mantigi ayni. Beyin belli bir hormondan zaten disaridan geliyor diye kendisi salgilamayi azaltmaya meyilli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 4 Şubat 2019; 12:17:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    benim de korktugum bu hocam. söyledigin şey zaten seratonin sendromu bir de paws sendromu var o tarz şeyler. Allah korusun :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whippoorwill

    Bende de var bu durum. Bu kadar takmayın zira beterin beteri var.
    mesaj sayin bana huzur verdi hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • balomer kullanıcısına yanıt
    kesmeye calısıyorum hocam. zaten her şeyi biliyorum ilaclarla ilgili pazar oldugunu pharmacy tuzakları dolu

    Allah'a şükür inançlıyım. beslenmeme dikkat ediyorum. sagolasın
  • Kendimi bildim bileli var. Herkeste böyledir. Bende farklı olarak mutluyken bile var.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Günlük minimum 20dk mindfulness walk yap. Yani kafa toplama yürüyüşü. Bir hafta sonra faydadasını göreceksin emin ol. Parkur sessiz sakin doğal olursa çok iyi olur. Bilimsel deneylere konu olmuştur ve günlük yürüyüşün serotonin seviyesini artırdığı ve depresyonu azalttığı ispatlanmıştır. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem 2 teyzem depresyon hastasi genetik yatkinlik diye birsey var hicbirsey yapasim gelmiyor boş vaktim varken, bos vaktim olmayıncada yapmak istedigim seyleri yapmak istiyorum tuhaf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • minkowski33 M kullanıcısına yanıt
    sağolasın hocam yürüyüş yapmaya calısıcam
  • Hocam bunaldığın zaman yapılacak en iyi şey galiba o an bulunduğun yeri değiştirmek, dışarı çıkmak. Bir de arayıp sohbet edebileceğin kim varsa aileden, arkadaşlarından arayıp sohbet etmek. Bazen de iş ortamı çok bunaltıyor 4-5 günlüğüne başka bir şehire gitmek bayağı iyi geliyor. Uyku düzeni, gündüz hiç bir işin olmasa dahi gün ışığı için dışarı çıkmak vs önemli, gıdanın da payı var biraz. Bunlar yardımcı olabilecek şeyler. Durumunun farkında olman güzel. Sağlıcakla.
  • Daha yeni aklımagelen 10 sene onceki olayla kalktım heycan ve endise gereksiz adrenalin. ( uçagı az kalsin kaçırıyordum is yerinin arabasi beni 1,5 saat once hava alanina birakmis biletimi almis bekliyorum nerdeyse 1 saat var kalkisa meger son cagri yapiyolar bi baktim son cagri yapilan benim uçagim koştum bindim.) Şimdi bu tarz basit birşey benim aklıma niye geldi niye heycan vs duydum gereksiz stres belki beynimin ihtiyacı var şuan aşırı sakin olan yaşamımda.

    Düşünmemeye çalışırsan daha çok aklına gelir, beyaz ayılar, yada pembe filler gibi. Aklına birşey gelince bu işi aklında bırakma kağıda dök onu kağıda hapset işiniz bitmeden aklindan uçup gitmesine izin verme, üstünde hesap yap mantık yurut, sevdiğin güvendiğin bir kisiden muhakeme yapmasini iste yada doktorundan. Bak şuan ben yukarıda yazdıklarımla yaptım misal. aslında gereksiz endişeleri aşırımı büyütüyorum bunlar mantıklımı, veya bu durumdan benmi suçluyum yada ben nekadar nekadarından suçluyum. Bazı insanlar dusunmeyle eylemi bir aynı sanan takıntılı kişilerdir onlardan kendini koru sofuluktan medet arıyacak bir kimse olmadığını msjlarindan anladım. Daha çok sosyalleş kitap terapisi yap ücretsiz kurslar varsa misal istanbulda ismek onları değerlendir.

    Kitap terapisini boşa atma antideprasan kadar hatta daha etkili olabiliyor sadece güzel kitaplar seçmek lazım.

    Önericeğim kitaplar: iyi hissetmek, takıntılarla basa çıkmak(bu biraz az sayfa olmasina karsın az sıkıcı ama iyidir). Kurs olarak: karakalem, yemek yapmak vs en zeklilerinden biride diksiyon :) iyi bir hoca gelirse çok zevkli olur hele birde bir iki karadenizli varsa ortamda çok eğlenceli geçer ders onlar daha bi neseli oluyor.

    Birde önemli bu eger acilarin varsa acılarını erteleme, hesaplas bitir yada cekiceğin kadar cek, çelik bile erir zaman gectikce yok olur, acilarin celik kadar dayanikli degiller meraketme, oteleme.

    Kolaygelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çoğunlukla evet. Onunla yaşamaya alıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dönem kız arkadaşımla yaşadığım problemler yüzünden anksiyete ve iç sıkıntısı geçiriyordum, daha sonra doktora gidip anlattım ve aslında paylaşamadığım için böyle bir sıkıntı içerisine düştüğümü gördüm. Üzerinden yıllar geçti şu anda çalışıyorum ve aynı durumu yaşıyorum bu sefer de işteki problemlerimi ve geçim sıkıntımı dışa vuramadığım, paylaşamadığım için içime sıkıntılar basıyor fakat geçen senelere göre farkı ne yapmam gerektiğini ve nasıl davranmam gerektiğini biliyorum.

    Kendimden yola çıkarak, her insan az çok sıkıntı içindedir, bunu paylaşmak ve içinden çıkarıp atmak insanı rahatlatır.
  • 8 ay boyunca gun aşırı sekilde spor yapin. Bu bodybuilding veya boks/ kickboks seklinde. Yemeye ve suya dikkat edin. Şeker olarak meyve tuketin bol bol. Eger keserseniz bunlari uygulayin. Neden 8 ay cunku yabanci bilimsel bir kaynakta okumustum bunun deneyini yapmislardi vucutta ki serotonin duzeyini olcuyordu. Tabi ki nofap ve P*rnoda izlemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 5 Şubat 2019; 17:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke antidepresandan olsa bende senelerdir var o boşluk ağrı kesici bile içmiyorum fakat.
  • Sıkıntı denen şey beyinde olan bir olay yani sen bilincinin beyninle farkındasın kimsin, nerelisin farkında olduğun benliğin aslında kafanın içindeki beyinde. Sıkıntı denen şey de bu beynin içinde bunun farkında olarak kendi beyninizi hackleyebilirseniz bu beladan kurtulabilirsiniz. Herkesin beyni farklı işliyor bunla nasıl başa çıkılacağını kendiniz öğrenmeniz lazım ama ben kendi adıma söyliyim benim başetme yöntemim hep 60 yıllık ömrüm var sonra ölüp gidicem bunu dert etmeye değer mi bunu söyleyerek başlıyor tüm bu hack işlemi sonra farklı coping yöntemleri ile ilaç falan kullanmadan gayet gamsız yaşıyorum. İlaçlar sadece kendi beyniyle başedemeyenler için bir yöntem.
  • Uğraşacak işin yoksa çok düşünmeye başlıyorsun, sıkıntı getiriypr beraberinde. Kendine Bi mesgale bul iyi olur hocam. Sağlam olsun yalnız, kafanı kaldıramayacağın bişey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Bende de var bu

    Hayatım boyunca tek bir antidepresanin yarisini içtim bir daha da icmedim

    Antidepresandan degil yani

    Muhtemelen benim gibi zor bir hayatin oldu cok fazla korktun ezildin hirpalandin bu yuzden yeni bardaga koyulmus kola gibi surekli tepkime halindesin hep tetiktesin kafanin icinde bir ses sunu tekrarliyor=tehlike var tehlike var...
    Aşırı zor bir hayatım da olmadı ama durum bu maalesef. :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep mi bilmiyorum ama bu aralar çok var.
    Bir seneden uzun zamandır işsiz olduğunu düşün. Aslında iş var ama gidemiyorsun. Çalışsan üç senede zor ödeyeceğim bir borç. Borç sıkıntı değil Allah'ın izniyle ödenir de. Uzun zamandır boş boş gezmek sıkıntıyı arttırıyor sanki. Üstüne kötü haberler geliyor arada bir çok sıkıyor insanı, namaz kılıp dua edip sonra çıkıp birkaç km yürümekten başka bir şey yapamıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

    Aşırı zor bir hayatım da olmadı ama durum bu maalesef. :/

    Alıntıları Göster
    Allah yardımcımız olsun kardesim

    Nazi kampindan cikip hayat dolu olanda var

    Sumuklu bir kiz bakmiyor diye hergun foruma konu acip aglayan da

    Göreceli bu isler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Allah yardımcımız olsun kardesim

    Nazi kampindan cikip hayat dolu olanda var

    Sumuklu bir kiz bakmiyor diye hergun foruma konu acip aglayan da

    Göreceli bu isler

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle valla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.