Şimdi Ara

Size Göre Kültürlü Kız Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hani herkesin hayalindeki "kültürlü kız" olayı vardır ya... Buna bi açıklık getirmek istiyorum. Bu kültürlüden kastınız nedir beyler? Ne yapan kız kültürlü olur, ne yapan kız kezban olur mesela?

Mesela bana göre bu olayı %99 özetleyen 2-3 madde var.

1- Dinlediği müzik türü, sanatçılar vs.
    Mesela facebooktan kızın beğendiği sanatçılara bakarım. Orada demet akalın, hande yener veya tamamı türk sanatçılardan oluşan bi liste varsa anlarım ki bu kız %70 kezban. O listede "klas" diye tabir edebileceğimiz birkaç isim olmalı bence. Doğru tabir edebildim mi bilmiyorum fakat dünyaca tanınan, yabancı birileri olmalı yani. Bu beğendiği kişilerin sayısı, kültür ile doğru orantılıdır. (bence)

2- Filmler... Yine üstteki paragrafa benzer şeyler dediğimi varsayın. Kızın facebook listesi (inatla facebook dediğime bakmayın, ben ordan bakabiliyorum kızların ilgi alanlarına.) full saçma salak türk filmleriyle, veya kalıplaşmış birkaç aşk filmi dışında film yoksa bu kız kültürsüzün tekidir. Büyük ihtimal da kezbandır. Uzak dururum bu tiplerden de.

3- Diziler... Bu madde de basit sayılır. Yabancı dizi izleyen kız her zaman bir adım önde olmuştur benim gözümde. Tabi burda da sayı ve kalite önemli. Mesela izlediği tek dizi HIMYM olan biriyle, HBO dizilerini takip eden kızın yeri ayrıdır.

Sanat dünyasından çıkıp biraz da günlük yaşama dönelim. Burdan da yazabilceğim bi dünya örnek var ama aklıma gelenleri yazıcam.

4- Güleryüzlü olması. Bu gerçekten çok önemli. Normal sohbet ederken bile kızın yüzünde tatlı bi gülümseme olmalı. Komik bişey olduğunda kahkahayı basıp benim içimi ısıtabilmeli. Garip gelebilir ama kahkaha şekli bile değişiyor kızların. Kimisinin gülmesine kıl olurken, kimisinin gülüşü aşırı tatlı olabiliyor. Neyse, bu tür bi gülümsemeye sahip olan kızlara bile "kültürlü" sıfatını yapıştırabiliyorum işte.

5- Saygı, sevgi, güven, samimilik... Bunlarla ilgili de birer paragraf yazdığımı düşünün

-----------------------------------------------------------------------------------------------
    Evet beyler kızlar hakkında düşüncelerim bunlar işte. Bu şekilde sınıflandırıyorum kızları. Bu kriterlere uyan kızlara ise direkt aşık olabiliyorum. İnanın "güzellik" olayı çok da ağır basmıyo artık. Önce karakter uycak, aradığın kişiyi bulunca o kişi sana güzel gelmeye başlıyor zaten. Bu da böyle bi görüşümdür

Bu şeyleri bi arkadaşıma anlattığımda "sen takıntılısın olm... bu saydığın şeyler benim için hiçbir şey ifade etmiyor mesela" demişti. (ilk 3 madde için)

Birkaç ekleme de siz yapın, gerçekten takıntılı mıyım, veya "düzgün" kızları bulmak için düşündüğüm bu sistem ne kadar mantıklı?

Okuyanlara teşekkürler.

Not: Bu notu yazmak aklımdan geçmişti ama yanlış anlaşılmamak için yazmamıştım. Alttaki 2 mesajı okuyunca pişman oldum.
    15 yaş altı veledler ve günlük ortalama mesaj sayısı 15+ olan hardcore asosyaller yazmazsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zurnalog -- 29 Ağustos 2015; 23:31:58 >

• İZMİRLİ İSE KÜLTÜRLÜDÜR YOKSA AĞZIMI AÇTIRMAYIN ŞİMDİ.
  • Durumumuz yoktu okuyamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçlari renkli olsun ayaklari elleri ojeli olsun yeter birde hırçın bişey olsun böyle sinirlenince bana küfür falan etsin kavga edelim

• Sinema ve dizi kültürü kesinlikle. Oturup dizi tartışacağım veya ortak bölüm izleyeceğiz güzel olur.Gamer olursa tadından yenmez ama böylesi milyonda 1.Müzik önemli değil çünkü benim pek alakam yok müzikle

• Kültürlü kız aslında bana göre insan gibi insan olmalı empati kurmalı şimdiki kızların popüler kültürü içinde sosyal medyada 1315113131 tane fotoğrafı olmamalı.
  • Facebook ve turevlerini kullanmayan kizdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklı

• Haklısın ama himym izleyen bir kız da olur illa true detective , oz izlemesine gerek yok medcezir güneşin kızları vs her türlü abudik gubidik şeylerden uzak dursun ueter de artar

• Araştırmacı ruha sahip kız kültürlüdür. Bırakın filmi diziyi. Türk kızları aşk meşk temalı dizileri izler hep. İzlemeselerdi zaten, tv de daha değişik türk yapımı diziler görürdük. Yabancı dizi izliyenlerde bana özenti gibi geliyor. İzledikleri yabancı diziler Got gibi overrated diziler oluyor genelde. İsmi duyulmuş bir dizi nede olsa. Ortama girince millet game of thrones sohbeti yaparken sen underrated bir dizi ile sohbete girmek istersen olmaz değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültürlü erkekler icin de ayni seyler gecerli bence. Kahkaha olayi haric. Yazım hatalari cok onemli. Fotograf altina siir,ozlu sozler yazmamali. Surekli bi laf sokma, gonderme yapmaya calismamali. Kiraz mevsimi, cilek kokusu, karpuz kabugu, onun suyu bunun buyu gibi Türk dizilerini takip etmeyecek bence bir erkek. Maddelerin cinsiyeti pek yok aslinda bu maddeler kizlar icinde gecerli.

• kütür kütür olanları da vardır, genelde bu güruhtan seçim yapılır
  • Kültür dersanesine giden kızdır.

Size Göre Kültürlü Kız Nedir?

Eksileri alıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: komikolojimsi

Kültürlü erkekler icin de ayni seyler gecerli bence. Kahkaha olayi haric. Yazım hatalari cok onemli. Fotograf altina siir,ozlu sozler yazmamali. Surekli bi laf sokma, gonderme yapmaya calismamali. Kiraz mevsimi, cilek kokusu, karpuz kabugu, onun suyu bunun buyu gibi Türk dizilerini takip etmeyecek bence bir erkek. Maddelerin cinsiyeti pek yok aslinda bu maddeler kizlar icinde gecerli.

Hepsine katılıyorum dediklerinin.
    Bir de şöyle bişey var, genelde bu maddelerinden 1 ya da 2'sine sahip kızlar, tüm maddeleri karşılayabiliyor zaten. Mesela atıyorum, gerçekten sinema kültürü olan bi kız hande yener dinlemez, bizim türk dizilerini izlemez, lan'lı konuşmaz, türkçeyi iyi kullanır vs... Bir şekilde hepsi birbiriyle bağlantılı yani.
    "Bir şekilde" dediğim şey de kültür oluyor işte bana göre. Kültürlü insan zaten bunlara sahiptir. Olması gereken en basit özellikleri yazdım. Fantezi bişey yok yani ortada, değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa.

Ek olarak bu maddelerin cinsiyeti olmaz demişsin, ona da katılıyorum. Ama kültürlü arkadaştan çok kültürlü sevgili hayalim olduğu için öyle bi başlık attım. Daha dikkat çekici oldu hem.

• güzel sanatları okuyup , instagram , twitter biosuna '' Fine Arts '' yazanlar güzel oluyor
  • Hadi ya diziye filme müziğe göre mi kültürlü olunuyomuş? Kültürü yaşadığı yerden ojelerinden vs anlayamazsınız. Hareketleriyle zaten kendini belli eder. Ahlaklıysa, bilgiliyse, boş bir insan değilse kültürlüdür.

• Kitap okuyan kız her zaman diğerlerinin önündedir benim için.Tabi soğuk kahve,sabah uykum gibi kitaplardan bahsetmiyorum.
  • Kültürü izlediği dizilere veya ilgi alanlarına göre ölçmeniz çok zavallıca.

kültürlü kız oturup kalkmasını, ne zaman konuşacağını, nezaketi, kendini bilen kızdır beyler. diziler sonra gelir.

toplum içinde nezaket kurallarından yoksun bir şekilde arkadaşlarıyla sesli bir biçimde küfrederek breaking bad konuşan kız kültürlü müdür peki sizce?

• Dedikleriniz çok doğru katılıyorum, zincirleme ilerliyor. Kültürlü erkekler nasil olur? Diye konu acmama gerek kalmadi o zaman, maddeleri genelledik hem olumlu anlamda katilim olacagini da sanmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: uçansony

Kültürü izlediği dizilere veya ilgi alanlarına göre ölçmeniz çok zavallıca.

kültürlü kız oturup kalkmasını, ne zaman konuşacağını, nezaketi, kendini bilen kızdır beyler. diziler sonra gelir.

toplum içinde nezaket kurallarından yoksun bir şekilde arkadaşlarıyla sesli bir biçimde küfrederek breaking bad konuşan kız kültürlü müdür peki sizce?

Bu yazdığınız şeyin açıklamasını daha deminki mesajımda anlatmaya çalıştım.
    Ben; dizi izleyen kız kültürlüdür, süperdir, kusursuzdur diye bişey demedim zaten. Ama kültürlü kızların %99'u bu maddelere uyuyordur. Sizin dediğiniz şey benim 5. maddemki yere girer. Oturup kalkması, konuşması, saygısı vesayire. Bunları bilmeyen yok zaten. Bunlar karakter işi.

Ama saf ve iyi kız olmak var, bir de hem iyi kız olup hem de kültürlü olmak var. Bu 2 şeyin ayrımını yapıyorum ben. Kültürsüz kızlarla hiç çıkılmaz, yüzlerine bakılmaz diye bir şey demedim sonuçta. Kültür olayı bambaşka bir şey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.