< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
|
Psikoloji ve psikiyatrinin gereksiz olduğuna katılmıyorum. Gereksiz meslek diye bir durum olduğunu da düşünmüyorum. |
|
Psikoloji ve psikiyatrinin gereksiz olduğuna katılmıyorum. Gereksiz meslek diye bir durum olduğunu da düşünmüyorum. |
|
Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13 |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 3 Şubat 2025; 11:31:46 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
İşini kötü yapan insanlarla karşılaşmış olmanız mesleğin gereksiz olduğu anlamına gelmiyor. Bu kadar dar görüşlü olmayın, dünya sadece sizin tecrübelerinizle sınırlı değil. Nasıl araba arızalanınca kendimiz yapamadığımız için servise, hasta olunca sorunu bulup tedaviyi kendimiz yapamayınca doktora gidiyorsak, psikolojik olarak yetersiz kaldığımız yerlerde de destek almamız gerekiyor. Bu işin uzmanı da onlar ve yaptıkları iş gerçekten gerekli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 3 Şubat 2025; 11:34:32 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 3 Şubat 2025; 11:53:47 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Kendi tecrüben, annenin tecrübesi... Dediğim gibi, dünya sadece siz ve çevrenizden ibaret değil. Ruh sağlığı senin bahsettiğin gibi önemsiz değil, ve bu konuda destek almak faydasız değil. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 3 Şubat 2025; 12:37:26 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Psikoloji ve psikiyatri, zihinsel sağlığın korunması ve iyileştirilmesi için hayati öneme sahiptir. Bu alanlar, depresyon, anksiyete ve şizofreni gibi ciddi rahatsızlıkların tedavisinde büyük başarılar elde etmiştir. Bu mesleklerin gereksiz olduğunu düşünmek, bilimsel gerçekleri ve insan sağlığını göz ardı etmektir. Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve bu nedenle psikologlar ve psikiyatristler vazgeçilmezdir. Bu görüşüne saplantılı olan kişinin "obsessive ideation" (saplantılı düşünce) geliştirmiş olabileceği düşünülmektedir. Bu tür irrasyonel ve tek taraflı düşünceler, "cognitive rigidity" (bilişsel katılık) olarak bilinen ve esneklik yetersizliğiyle karakterize edilen bir durumla ilişkilendirilebilir. Ayrıca, kişinin "confirmation bias" (doğrulama yanlılığı) eğiliminde olduğu, yani yalnızca kendi inançlarını destekleyen bilgileri kabul edip diğerlerini görmezden gelme olasılığı yüksektir. Bu durumlar, kişiyi sağlıklı ve dengeli bir bakış açısına getirmek amacıyla profesyonel bir psikolog tarafından değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. "Cognitive-behavioral therapy" (bilişsel-davranışçı terapi) gibi kanıta dayalı müdahaleler, kişinin irrasyonel düşünce kalıplarını tanımlamasına ve değiştirmesine yardımcı olabilir. |
|
Desktop : Ryzen 7 5800x with Corsair Hydro H115i Platinum | Asus Rog Strix X570-E | G.Skill 64 GB 3600Mhz Trident Neo | PNY GeForce RTX 3090 | 500 GB 980 Pro | 2x1 TB Samsung 850 Pro | 1x1 TB PNY XLR8 CS3030 | Corsair Crystal Series 680X | Corsair AX1200i | Corsair Gaming K95 RGB Platinum | Magic-Refiner RK68 | Corsair Ironclaw RGB Wireless | Corsair Void Elite RGB 7.1 Wireless | Corsair ST100
Monitor : Samsung ODYSSEY G9 | ASUS PG279Q Other : Macbook Pro 13" 17 | iPhone 13 |
|
Peki psikiyatri bana yardımcı oldu mu? hayır o halde psikiyatri işe yaramazdır bilim falan anlamam ben gördüklerimi söylüyorum psikiyatri ye gittim gökten evime para yağmadı beni bir adım ileri bile götürmedi |
|
|
|
|
![]() Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz. Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki? Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin! Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir. |