Kimsenin kimseye ismi haricinde başka bir sıfat altında hitap etmesine hakkı yok.(tabi abi,abla beyfendi,hanfendi türünden saygı belirten sıfatlar haricinde)
Şimdi gelin görünki ben Ankarada oturuyorum ve bir başkasının bana kendine has bir sıfatla çağırmasından sinir oluyorum.Yani siz''yeğenim,canım,koçum,aslanım,gülüm'' türünden sıfatlar ile size hitap edildiğinde rahatsızlık duymuyormusunuz.Bir insan kendi yaşıtı birisi olduğunda ''kardeş,birader''diye hitap ederken neden kendinden küçük gördüğü kişilere yukarıda saydığım canım türünden sıfatlarla hitap ederki. Mesela dün markete gittim,genç bir arkadaş,büyük ihtimalle yaşıtız.''BUYUR KOÇUM'' dedi.Dedim kaç yaşındasın,20 dedi,halbuki bendende 2 yaş küçük.Bak dedim bir daha karşındaki kişiye öyle hitap etme dedim,valla birisi gelir,indirir ikitane ensene,pişman olursun dedim. İŞTE SİZE PSİKOLOJİK BİR TARTIŞMA KONUSU
Benden küçük birisi bana da aynı şeyi dese bende uyuz olurum cidden
ismini bilmeyen ne dicek ki
quote:
Orjinalden alıntı: the_don ismini bilmeyen ne dicek ki
Dur ne diyecegini soyleyeyim.Abi diyecek,abla diyecek,bayan,beyfendi falan.Yani kocum,aslanim,canim turunden laflar soylemesine gerek yok.YaNi Arkadasim KISA Bi CEVAP VERMi$SiN AMA BIRAZ EKSiK Bi CEVAP OLMU$
bende sinir oluyorum beybaba,bayamca,hanımhızım,abe,koçum,aslanım,yakışıklı,yeğenim vb vb vb
koçum diyeni indiresim gelio
sınıfta bndn küçük bi çock bana 'koçum nasıl gidio' hafifte artist bi söylemle demişti çıkışta kavga ettk
Genel olarak herkes bu tür hitaplar karsisinda sinirlenirler.Peki bu sekilde hitap edene ne demeli,hicmi dusunmuyor karsisindaki kisi acaba memnunmu bu soylediklerimden diye.
-Topraaam nasıl gidiyor -Topraaam bana ordan 2 kilo toz şeker ver vs...
Ben hiç sinirlenmem bu tür laflara hatta böyle konuşan birisi bana daha samimi gelir...
yandan yeğen daha hoş ben bunu kullanırım
Babamın yanına Gidince Müşteri geldiğinde
OOOOOOOO yardım etmeye gelmiş Aslan PArçası (sonra pis bi kahkaha) diolar
O anda o kişiyi alıp bıcaklayıp şiş kebap yapasım gelio
Bi de erkek erkege canim,gülüm türünden seyler soylemesi bana her zaman garip gelmistir.
Bende işyerime gelen sizin yaşınızdaki gençlere buyur delikanlı ne istemiştin veya birkaç kişi ise buyrun gençler ne istemiştiniz diyorum buda sinirinize dokunurmu ?
Bana küçükken ilk defa delikanlı dendiğinde çok zoruma gitmişti. Bunu normalde genç anlamına kullanıyorlar ama deli kelimesini barındıran bir şeyin benim için kullanılmasına bozulmuştum. Ben abi denmesinden de pek hoşlanmıyorum. İsterse küçük olsun genel davranışlarında gerekli saygıyı gösteren ismimle hitap edebilir. Ve hatta daha güzel olur. Tabi çocuk yaştakiler için durum farklı.
Ben benden küçük olan bariz insanlara genç derim...
Diğer herkeze üstad derim
quote:
Orjinalden alıntı: IuFuKI
yoksa sen dalakçı cemalmisin
quote:
Orjinalden alıntı: olgunadam
Bende işyerime gelen sizin yaşınızdaki gençlere buyur delikanlı ne istemiştin veya birkaç kişi ise buyrun gençler ne istemiştiniz diyorum buda sinirinize dokunurmu ?
Yok tabi şahsen bu kelime beni kızdırmaz ama bu konular hassa konular,herkese delikanlı dememektede fayda var.Bintürlü insan var sonuçta .
yeğenim takma kafana bunları ya
quote:
Orjinalden alıntı: nick:dunkoff
quote:
Orjinalden alıntı: IuFuKI
yoksa sen dalakçı cemalmisin
Bunlar bir takım dayı yeğen ilişkilerinden ibaret olsa gerek.Ama benim bi tane dayım vaaar.